Jump to content

Προβλημα με boot

SeSt

Recommended Posts

Καλησπέρα,

προσπαθώ να φτιάχω το Pc ενος φίλου στο οποίο κάηκε η m/b και έχω την εξής ερώτηση:

Το νέο m/b που έχει πάρει ειναι ενα Gigabyte GA-965P-DQ6 v3.3 και ενα thermaltake τροφοδοτικό TR2-500W

Το θέμα ειναι οτι εχω τσεκάρει τα πάντα αλλα το σύστημα δεν Boot-αρει

Εχω βγάλει τα πάντα απο το κουτί και δοκίμασα κάθε δυνατή περίπτωση (ακομα και clear cosmos) αλλα τίποτα.

Τα συμπτώματα είναι τα εξής :

1.Power on το τροφοδοτικο (ανάβει λαμπάκι standby πορτοκαλί)

2.Power on το pc....

3.Το led τροφοδοτικού γίνετε πράσινο (working) και φυσικά ξεκινά ο ανεμιστήρας του

4.Ξεκινά ο ανεμιστήρας της cpu ... κάνει μερικές στροφές...και σταματά

5.Το σύστημα ξαναγυρνάει σε standby (φυσικά το Led του τροφοδοτικού πάλι πορτοκαλί)

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ 3,4,5 ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ...

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να φταίει....

Καμιά πρόταση????

Thanks

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Το μονο που εχω να πω ειναι οτι το συγκεκριμενο τροφοδοτικο το ειχα αλλαξει 4 φορες απο το e-shop και παντα ηταν ελλατωματικο... μεχρι που πηρα το corsair και ησυχασα...

Τσεκαρε ξανα τις συνδεσεις τροφοδοσιας λεπτομερως..

lol ...οχι ρε φιλε εχει 3 πιν ...κανεις 2 συνδιασμους.. εναν για να δουλευει το pc ...και εναν για να κανεις clear και να το ξαναβαλεις πισω στη θεση του... δοκιμασε το να δουμε..

Εκεινα τα 8 πιν ειναι αποκλειστικα για τον επεξεργαστη... οποτε πρεπει να βαλεις με ανταπτορα αλλο ενα 4πινο για την σωστη παροχη ρευματος.. πολυ πιθανο να οφειλεται εκει..

Η για σιγουρια να παρεις κατι τετοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806699

Με τίποτα 57 ευρώ για passive pfc 500άρι. Kαι ειδικά για το συγκεκριμένο.

Μακράν καλύτερο το Ηeroichi 500w (το οποίο εκτός των άλλων είναι και active pfc).

Τα specs που αναφέρει το eshop είναι ότι να 'ναι. Δες εδώ τα σωστά (κοίτα στο 500άρι).

Το προτεινα επειδη το εχει ο αδερφος μου μισο χρονο σχεδον με μια 4870 και Ε8500 και δεν εχει κανει κιχ.. αν αποφασισει τελικα να παρει το παληκαρι καινουριο psu τοτε θα το κοιταξουμε καλυτερα..

Hello guys...

Καινουργιο τροφοδοτικο ΔΕΝ παίζει καθώς μόλις το έχει αγορασει...

οπότε δεν μπορώ να του πω...πάρε άλλο (το αγόρασε μόνος του όταν κάηκε το πρώτο αλλά τελικά είχε καεί και το m/b)

Το θέμα είναι οτι στο manual του m/b δεν αναφέρει οτι ΠΡΕΠΕΙ να συνδεθούν και τα 8 pin

(και μόνο το γεγονός οτι τα 4 είναι by default κλεισμένα δηλώνει κάτι τέτοιο) ..νομίζω

Αν δεν ειναι ελλατωματικο + αυτο τπ τροφαδοτικο ( που το θεωρω το πιο πιθανο ) τοτε το μυαλο μου παει στο 4 πινο που σου ειπα, μετα στην μητρικη , και μετα σε βραχυκυκλωμα μεταξυ μητρικης και κουτιου... :suicide2:

Αν δεν ειναι ελλατωματικο + αυτο τπ τροφαδοτικο ( που το θεωρω το πιο πιθανο ) τοτε το μυαλο μου παει στο 4 πινο που σου ειπα, μετα στην μητρικη , και μετα σε βραχυκυκλωμα μεταξυ μητρικης και κουτιου... :suicide2:

Το τροφοδοτικό σε άλλο μηχάνημα έπαιξε κανονικα...άρα δεν έχουμε εκεί θέμα....

Βραχυκύκλωμα δεν παίζει γιατι το m/b είναι εκτος κουτιού....

:hang3::hang3::hang3::hang3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.