SeSt Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2009 Καλησπέρα,προσπαθώ να φτιάχω το Pc ενος φίλου στο οποίο κάηκε η m/b και έχω την εξής ερώτηση:Το νέο m/b που έχει πάρει ειναι ενα Gigabyte GA-965P-DQ6 v3.3 και ενα thermaltake τροφοδοτικό TR2-500WΤο θέμα ειναι οτι εχω τσεκάρει τα πάντα αλλα το σύστημα δεν Boot-αρειΕχω βγάλει τα πάντα απο το κουτί και δοκίμασα κάθε δυνατή περίπτωση (ακομα και clear cosmos) αλλα τίποτα.Τα συμπτώματα είναι τα εξής :1.Power on το τροφοδοτικο (ανάβει λαμπάκι standby πορτοκαλί)2.Power on το pc....3.Το led τροφοδοτικού γίνετε πράσινο (working) και φυσικά ξεκινά ο ανεμιστήρας του4.Ξεκινά ο ανεμιστήρας της cpu ... κάνει μερικές στροφές...και σταματά5.Το σύστημα ξαναγυρνάει σε standby (φυσικά το Led του τροφοδοτικού πάλι πορτοκαλί)ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ 3,4,5 ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ...Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να φταίει....Καμιά πρόταση????Thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 1, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 Το μονο που εχω να πω ειναι οτι το συγκεκριμενο τροφοδοτικο το ειχα αλλαξει 4 φορες απο το e-shop και παντα ηταν ελλατωματικο... μεχρι που πηρα το corsair και ησυχασα...Τσεκαρε ξανα τις συνδεσεις τροφοδοσιας λεπτομερως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeSt Δεκέμβριος 1, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 Εχω δοκιμάσει το τροφοδοτικό σε άλλο μηχάνημα και δουλεύει κανονικά...Ps.. Το τροφοδοτικό το έχει ήδη αλλάξει μια φορα.. :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeSt Δεκέμβριος 2, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 κανενας?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 2, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Α...μια φορα ειχα βαλει σε λαθος θεση το jumper που κανω clear cmos ... τσεκαρε το μαλλον αυτο ειναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeSt Δεκέμβριος 2, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 To jumber το εβαλα για να κάνω clear...Δεν χρειαζετε να εχεις καπου το jumber για να παιξει...αφηνεις ελευθερα τα pins Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 2, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 lol ...οχι ρε φιλε εχει 3 πιν ...κανεις 2 συνδιασμους.. εναν για να δουλευει το pc ...και εναν για να κανεις clear και να το ξαναβαλεις πισω στη θεση του... δοκιμασε το να δουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeSt Δεκέμβριος 2, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 nope....Η συγκεκριμενη m/b έχει 2 pins...Ελευθερα....workingΒραχυκυκλωμένα...clear cmos Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 2, 2009 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Σωστος μολις το ειδα διπλα στη μπαταρια.. Τι να πω.. σιγουρα εβαλες τα 8 πιν για τροφοδοσια του επεξεργαστη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeSt Δεκέμβριος 2, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Βασικα έβαλα τα 4...(αυτά που εχει στη photo open)8αρι δεν δινει το τροφοδοτικό...δινει μόνο ενα 6αρι για pci-eΑν και απο οσο ξερω δεν εχει νοημα αν δεν εχεις 2 κάρτες ... μονο εκει εχει νοημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 2, 2009 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Εκεινα τα 8 πιν ειναι αποκλειστικα για τον επεξεργαστη... οποτε πρεπει να βαλεις με ανταπτορα αλλο ενα 4πινο για την σωστη παροχη ρευματος.. πολυ πιθανο να οφειλεται εκει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeSt Δεκέμβριος 2, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Και που θα το βρώ το extra 4πινο???Το τροφοδοτικό έχει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 2, 2009 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Εννοω να κανεις κατι τετοιο ... Η για σιγουρια να παρεις κατι τετοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806699 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 2, 2009 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Η για σιγουρια να παρεις κατι τετοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806699Με τίποτα 57 ευρώ για passive pfc 500άρι. Kαι ειδικά για το συγκεκριμένο.Μακράν καλύτερο το Ηeroichi 500w (το οποίο εκτός των άλλων είναι και active pfc).Τα specs που αναφέρει το eshop είναι ότι να 'ναι. Δες εδώ τα σωστά (κοίτα στο 500άρι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 2, 2009 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Το προτεινα επειδη το εχει ο αδερφος μου μισο χρονο σχεδον με μια 4870 και Ε8500 και δεν εχει κανει κιχ.. αν αποφασισει τελικα να παρει το παληκαρι καινουριο psu τοτε θα το κοιταξουμε καλυτερα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeSt Δεκέμβριος 2, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Hello guys...Καινουργιο τροφοδοτικο ΔΕΝ παίζει καθώς μόλις το έχει αγορασει...οπότε δεν μπορώ να του πω...πάρε άλλο (το αγόρασε μόνος του όταν κάηκε το πρώτο αλλά τελικά είχε καεί και το m/b)Το θέμα είναι οτι στο manual του m/b δεν αναφέρει οτι ΠΡΕΠΕΙ να συνδεθούν και τα 8 pin(και μόνο το γεγονός οτι τα 4 είναι by default κλεισμένα δηλώνει κάτι τέτοιο) ..νομίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Δεκέμβριος 2, 2009 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Δλδ δεν εχει ανοιξει ποτε το μηχανημα με την καινουρια mobo? Τι cpu + ram εχει?Τα αλλα 4 pin για τη cpu δεν ειναι απαραιτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeSt Δεκέμβριος 3, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 NAI..ποτε δεν εχει ανοίξει...C2D και DDRII 667 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Δεκέμβριος 3, 2009 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Αν δεν ειναι ελλατωματικο + αυτο τπ τροφαδοτικο ( που το θεωρω το πιο πιθανο ) τοτε το μυαλο μου παει στο 4 πινο που σου ειπα, μετα στην μητρικη , και μετα σε βραχυκυκλωμα μεταξυ μητρικης και κουτιου... :suicide2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeSt Δεκέμβριος 3, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Αν δεν ειναι ελλατωματικο + αυτο τπ τροφαδοτικο ( που το θεωρω το πιο πιθανο ) τοτε το μυαλο μου παει στο 4 πινο που σου ειπα, μετα στην μητρικη , και μετα σε βραχυκυκλωμα μεταξυ μητρικης και κουτιου... :suicide2:Το τροφοδοτικό σε άλλο μηχάνημα έπαιξε κανονικα...άρα δεν έχουμε εκεί θέμα....Βραχυκύκλωμα δεν παίζει γιατι το m/b είναι εκτος κουτιού....:hang3::hang3::hang3::hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.