Jump to content

Enermax 1250W Revolution 85 & Πρόβλημα διαθεσιμότητας

dunkel_Stern

Recommended Posts

όταν λές απεβίωσε τι εννοείς, στα έκαψε όλα αυτά που αναφέρεις??

Αν όντως είναι έτσι με το καλό να βγάλεις άκρη με το RMA.

Πάντως το enermax που θες να πάρεις θεωρείται ένα από τα τοπ psus και ο γνωστός guru (johnny) το εκθειάζει. Μετά πάει το corsair 1000.

Mπααα... Πρώτο έρχεται το Antec Signature μάγκες. Και μετά όλα τ'αλλα. Τέλος, να μην τα ξαναλέμε.... Εκτός αν μιλάς ειδικά και μόνο για 1000άρια.

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

παίδες γιατι ακούτε μεγάλα νούμερα και πετάτε τα λεφτά σας παραμύθια είναι όλα..

εχω αυτό : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/L-C-600W-8600BTXW.htm και δουλευε σε 8400 oc 3870 crossfire τώρα σε 4890 με 9650oc και δοκίμασα του φίλου μου την 5870 ολα στα φουλ kαι δεν έβγαλε κιχ..

2 χρόνια τώρα σχεδόν και και ολα μια χάρα. Φάτε τα λεφτά σας αλλού και οχι στα πολλά watt.. :giveup:

300-320watt φορτιο εχεις.. οσο μουφα και να ειναι το L&C, ε ενταξει μπορει να τα δωσει... οποτε μη νομιζεις οτι του ζητησες τρελα πραγματα...

ανοίγει μετά από 80 προσπάθειες... οι δυο raptores είναι total dead (τους δοκίμασα σε άλλο p.c.) οι ram όλες σε memory test βγάζουν error (και αυτές τις δοκίμασα σε άλλο p.c. η 9600 GT είναι total dead (η 295 περίεργος δεν έπαθε τίποτα η τουλάχιστον δουλεύει) κατά t' αλλα ο cpu δεν κλόκκαρη ούτε για δείγμα στα βίος και η mobo ακόμα και στα βίος πετάει error του τύπου στα καλά καθούμενα να κάνει rr ενώ είναι στα βίος ακόμα και με άλλο τροφοδοτικό.

μονο που σκέφτομαι το βλέμμα του τεχνικού στο πως θα του πάω 80 αποδείξεις γιατί τα μισά είναι αγορασμένα μέσο αγγελιών και του πω πως θέλω να περάσω σε i7...

...έχω μια αίσθηση πως θα απειληθεί η ζωή μου.

edit:βεβαια θα την πω την αμαρτία μου..

..ο ένας "ραπτορας" δεν είναι 150GB αλλα 70...

..αλλα έχω μια αίσθηση πως θα πιστωθεί ως 150 γιατί δεν υπάρχει 70. :o

Ποο ρε φίλε μεγάλη ζημια έπαθες:(,εμένα 550W chieftec τις προάλλες μου έστειλε dfi και μάλλον και τον Q9550.Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη.

Εγώ με ένα 400άρη Enermax που έχω και το pc της υπογραφής μου δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Με έχει αφήσει ασπροπρόσωπο. Όταν το αλλάξω μάλλον για Enermax με βλέπω πάλι.

μονο που σκέφτομαι το βλέμμα του τεχνικού στο πως θα του πάω 80 αποδείξεις γιατί τα μισά είναι αγορασμένα μέσο αγγελιών και του πω πως θέλω να περάσω σε i7...

...έχω μια αίσθηση πως θα απειληθεί η ζωή μου.

αμα τα δεις σκουρα πηγαινε σε διαφορετικα καταστηματα.

Το ότι και με πιο "μικρά" τροφοδοτικά κάνεις τη δουλειά σου είναι γεγονός.. που είναι οι διαφορές?

Χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.. ένα μικρότερο όταν είναι κοντά στα όρια του καίει μέχρι και 2πλάσιο ρεύμα..

Θόρυβος (με το σύστημα της υπογραφής ποτέ ο ανεμιστήρας δεν ξεπέρασε τις 750 στροφές!), ούτε καν ζεσταίνεται

Συνέπεια των παραπάνω, και αποτέλεσμα είναι και το μεγαλύτερο efficiency που είναι σε άμεση συνάρτηση και με τις "θερμικές" απώλειες

Οverclocking: ok, τα βάλαμε όλα πάνω τα "σηκώνει" μια χαρά, όταν όμως κλοκάρουμε οι απαιτήσεις σε ρεύμα ανεβαίνουν λογαριθμικά.. και πάντα θα έχουμε την απορία.. ΜΗΠΩΣ φταίει και το τροφοδοτικό? Είναι αλλιώς να ξέρεις ότι σκαλώνεις κάπου αλλού και να μη τρως το χρόνο σου τζάμπα.. (ρωτήστε και καναν hipro..)

Έστω ότι αργότερα στη βάρεσε και θες να βάλεις 5970cf, (ή gtx3** quad sli.. λέμε τώρα..) και i7 (i9), και να τα πας όσο το δυνατόν ψηλότερα με ένα "δυνατό" w/c.. τι θα κάνεις?

Όπως και να έχει δεν είναι "πεταμένα" λεφτά, για μένα είναι το Νο1 επένδυση στο pc, ας δώσεις και 50 και 100 ευρώ παραπάνω! Σιγά τώρα, εδώ τα πετάμε αλλού σε αχρείαστα πράγματα

Πάρτο και ας "περισσεύει"! Καλύτερα είναι έτσι παρά το αντίθετο, θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο

Το ότι και με πιο "μικρά" τροφοδοτικά κάνεις τη δουλειά σου είναι γεγονός.. που είναι οι διαφορές?

Χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.. ένα μικρότερο όταν είναι κοντά στα όρια του καίει μέχρι και 2πλάσιο ρεύμα..

Μηπως το παρακανες λιγακι εδω περα?δεν λεω..παω στοιχημα οτι θα εχεις ετοιμο κανενα τροφοδοτικο που συμπεριφερεται οπως λες αλλα τα υπολοιπα στη "λιστα" ουτε κατα διανοια δεν ειναι ετσι οπως λες

Δεν μιλαμε και για premier 350watt

Οverclocking: ok, τα βάλαμε όλα πάνω τα "σηκώνει" μια χαρά, όταν όμως κλοκάρουμε οι απαιτήσεις σε ρεύμα ανεβαίνουν λογαριθμικά.. και πάντα θα έχουμε την απορία.. ΜΗΠΩΣ φταίει και το τροφοδοτικό? Είναι αλλιώς να ξέρεις ότι σκαλώνεις κάπου αλλού και να μη τρως το χρόνο σου τζάμπα.. (ρωτήστε και καναν hipro..)

Μπορει στο οc οι απαιτησεις να ανεβαινουν λογαριθμικα αλλα δεν ανεβαινουν εξισου λογαρθμικα και τα mhz.

Dunkel_stern και hipro τους χωριζει καμποσα "χιλιομετρα" διαφορα.

Αλλο να ξοδευεις οσα watt μπορεις για την πρωτια και αλλο να πας για χαβαλε εναν 920 πχ (μιας και φοριεται πολυ) στα 4-4.2ghz

Δεν τα λεω με το σκεπτικο να μην παρει το 1250αρη...μια χαρα τροφοδοτικο ειναι..απλα μου ακουστηκαν καπως υπερβολικα τα "λεγομενα" σου.(μεταμορφωνεσαι σε sebastian?:p)

Παλιοτερα ημουν της αποψης "παρτο και ας καθεται" .Εχω ασπαστει (:p) πλέον το "παρε ενα -λιγο- καλυτερο απο αυτο που θα χρειαστεις"

Μπορω να σου πω αρκετα τροφοδοτικα (μιας και για αυτα μιλαμε) που ηταν high end και τωρα ειναι στα αζητητα σχεδον

Για να μην αναφερθω σε "μικρες" κατηγοριες (κατι corsair seasonic <700watt) που τα χρυσοπληρωνες και αυτα καποτε-οχι πολυ παλια- ας πω το σχετικα προσφατο enermax galaxy(sta 850 kai 1000).

που πλεον υπο τη μορφη chieftec στα 146Ε περναει απλα απαρατηρητο.

Παιζει ενα μικρο θεματακι βεβαια ως προς το οτι μπορει χρειαστει οντως το 1250αρη για 2x5970 ή λοιπα quad/tri sli/Xfire

αλλα κακα τα ψεματα και το corsair 850ΗΧ θα τον καλυψει για εναν i core @4ghz +2x5870 (πχ...σε 2 μονες αναφερομαι)

Υ.Γ

Περισσοτερο για τους μικρους που διαβαζουν γραφτηκαν που πλεον νομιζουν οτι ειναι μικρα τα 600-850αρια και ψαχνουν απο 1000αρη και πανω για ενα normal μηχανημα και συνηθως non-οverckocked..

kbilly μια διόρθωση. Τα μεγάλα τροφοδοτικά σε wattage συνήθως (το τονίζω γιατί δεν ισχύει πάντα αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις) σε μικρό φορτίο έχουν ιδιαίτερα χαμηλό efficiency. Πολλές φορές και κάτω από 75%. Βέβαια όσο ανεβαίνει το φορτίο αυτό αλλάζει, αλλά γενικά συμβαίνει.

Παρόλα αυτά κι εγώ είμαι υπέρ του να αγοράζει κανείς psu με headroom (το "πόσο" headroom είναι θέμα επιλογών) στα watt γιατί τα υπόλοιπα που είπες ισχύουν, όπως επίσης κάτι που δεν ανέφερες: ένα τροφοδοτικό που δουλεύει με μικρό φορτίο σε σχέση με το ονομαστικό του, κερδίζει αρκετά σε διάρκεια ζωής. Και επειδή psu δεν αλλάζουμε τόσο συχνά, νομίζω πως η διάρκεια ζωής του είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

Θόρυβος (με το σύστημα της υπογραφής ποτέ ο ανεμιστήρας δεν ξεπέρασε τις 750 στροφές!), ούτε καν ζεσταίνεται

Συνέπεια των παραπάνω, και αποτέλεσμα είναι και το μεγαλύτερο efficiency που είναι σε άμεση συνάρτηση και με τις "θερμικές" απώλειες

Έστω ότι αργότερα στη βάρεσε και θες να βάλεις και i7 (i9), 5970cf, (ή gtx3** quad sli.. λέμε τώρα..) και να τα πας όσο το δυνατόν ψηλότερα με ένα "δυνατό" w/c.. τι θα κάνεις?

Όπως και να έχει δεν είναι "πεταμένα" λεφτά, για μένα είναι το Νο1 επένδυση στο pc, ας δώσεις και 50 και 100 ευρώ παραπάνω! Σιγά τώρα, εδώ τα πετάμε αλλού σε αχρείαστα πράγματα

Πάρτο και ας "περισσεύει"! Καλύτερα είναι έτσι παρά το αντίθετο, θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο

Κατσε ρε Μπιλυ να'ουμ....Αυτο με την επενδυση δεν το χω καταλαβει...

Οπως ολα τα πραγματα στου υπολογιστες χανει κι αυτο την αξια του...Θυμαμαι οτι ειχα παρει ocz 620 με τα rails 200 τοσα ευρω και τωρα την "βγαζω" με το etasis 850 που το χτυπησαμε στην προσφορα 60-70 γιουρια...

Και ερωτω εγω... ωραια... ειμαστε ολοι καμμενοι και αλλαζουμε το hw καθε 2 βδομαδες... ε γιατι το τροφοδοτικο εξαιρεται απο τον κανονα...? Γιατι να μην παρει τωρα ενα π.χ. 850 (δεν μιλαμε για ποιοτικο/μη ποιοτικο, προφανως ποιοτικο...) και οταν του ερθει αυριο πανω στην τρελλα του να παρει 5970cf, (ή gtx3** quad sli.. λέμε τώρα..) κλπ κλπ, ε ας κανει τον κοπο να παρει κι ενα καλυτερο τροφοδοτικο... 99.99% θα ειναι φτηνοτερο τοτε απο τωρα... και 0.001% θα εχει την ιδια τιμη με τωρα :p

Με την πωληση του υπαρχοντος εγω πιστευω οτι θα του ερθει πολυ φτηνοτερα απο το να πληρωσει οπως ολοι το premium των Watt. Πληρωνεις που πληρωνεις για την μαρκα (και καλα κανεις) το κατιτις παραπανω... ε οταν ας πουμε (λεμε τωρα) εχει το Χ ποιοτικο που σπερνει τροφοδοτικο 950W@200ε και το 1250W@ 350ευρω... ε σορρυ κιολας αλλα πρεπει πραγματικα να τα χρειαζομαι αυτα τα μαμημενα και οχι να αγοραζω απλα για "επενδυση" μηπως και αργοτερα μου ταυλωσει να βαλω 5970cf απανου και ξεμεινω all of a sudden απο Watt σαββατο απογευμα και ειναι κλειστο το πλαισιο για να αγορασω το 1250 ή εχει ξεμεινει απο στοκ ξαφνικα...

Συμφωνω με την επενδυση στην πιότητα (σημιτης) αλλα οχι και στα watt...

Αυτο να ψαξεις περισσοτερο γιατι εκει την πατησα και εγω. Δεν φανταστηκα οτι θα χρειαζοταν να βγαλω πραγματα απο τον Armor Jr (extra USB 2.0 audio & microphone θυρες) για να χωρεσει ο Τhermaltake 1000W. Παντως πας εκτος απο πολλααααα Watt πας και στην τελεια ποιοτητα! Ακριβος δεν ειναι? ο 850W δεν σε καλυπτει?

Αφού συμπληρώσω και εγώ αυτό που είπε ο candyman περί μακροζωιας και που όντως ισχύει...

Εντάξει ο καθένας έχει τις απόψεις του

Σε γενικές γραμμές, συμφωνείτε ότι όσο πιο κρύο και "άνετο" το τροφοδοτικό με περρίσια ισχύ, τόσο μικρότερη η κατανάλωση?

όσο πιο ποιοτικό και μεγαλύτερο σε watt (ή amperes αν θέλετε) τόσο μεγαλύτερο το overclocking potential?

Τα από πάνω συνηγορούν και στην αντοχή στο χρόνο και στην "αντοχή" στις όποιες αναβαθμίσεις κατά καιρούς κάνουμε?

Περί "επένδυσης" που ανέφερα, πάντα συγκριτικά αναφέρομαι με τα τα υπόλοιπα πράματα του pc..

Περί τιμών και "οικονομίας".. τα μεγάλα και ποιοτικά τροφοδοτικά δεν έχω δει να πέφτουν οι τιμές τους.. το enermax που

το έχω κάμποσο καιρό έχει ακριβώς ίδια τιμή.. το δε corsair hx1000 ένα φεγγάρι είχε 200 και τώρα έχει 260..

Και τι είναι πιο οικονομικό τελικά? Να πουλάς(χάνεις)-αγοράζεις, ξαναπουλάς(ξαναχάνεις)-αγοράζεις, ή να έπαιρνες από αρχή

το "καλό" (που όντως θα σου περίσσευε τότε) και να μην πουλήσεις(χάσεις) καθόλου?

Τελοσπάντων είμαι αυτής της άποψης.. καλύτερα να περισσεύει και δηλαδή αν το σκεφτείτε, αν εξαιρέσεις ότι είναι πιο ακριβό

(μακροπρόθεσμα όμως ΟΧΙ), ΜΌΝΟ θετικά μπορούν να είναι τα αποτελέσματα από όποια μερια και να το δεις..

. το δε corsair hx1000 ένα φεγγάρι είχε 200 και τώρα έχει 260..

Ε καλα τωρα δεν τα χαλαμε στα υπολοιπα... απλα να πω οτι νταξει τις μ#@#% του καθενος δεν τις σχολιαζουμε...ουτε μετραει οτι ειναι πιο οικονομικη η λυση σου. Το ιδιο τροφοδοτικο ενα φεγγαρι ειχε και 140-160 επισης. Το οτι εχουνε αποφασισει "καποιοι" κοκκινοι/κιτρινοι/πορτοκαλι να κανουνε τις τιμες κομπολοι και γιο γιο για να βγαζουνε δεν με αφορα... Τα πραγματα στους υπολογιστες παντα φτηναινουν με εξαιρεση τιw MEMΟNΩMENEΣ περιπτωσεις ελλειψεων.

Δεν ειπαμε να αλλαζεις τροφοδοτικο καθε μηνα, αλλα οπως παρακολουθω τις τιμες πιστευω οτι στην διαρκεια 12-18μηνων που θεωρω οτι οι τρελλαμενοι εχουμε αλλαξει ολοκληρωτικα ολα τα βασικα κομματια, 1 αλλαγη μπορει να την κανεις με πολυ συμφεροντες οικονομικους ορους. ;)

Πάντα υπάρχουν τα συν και τα πλην και οι "αστάθμητοι" παράγοντες

Σαφώς και δεν "τη λέμε" εδώ σε κανέναν έτσι? Δεν μπορούν όλοι να τα σκάνε για τροφοδοτικό, ότι μπορεί ο καθένας και όπως τη βλέπει ο καθένας

Αλλά επί του παρόντως, μιας και ο άνθρωπος ρώτησε για το enermax 1250w, σημαίνει ότι έχει σκοπό να σκάσει 200+, και σε αυτήν την περίπτωση δεν βλέπω κανένα αρνητικό σημείο στο να το αγοράσει.. ίσα ίσα! θα τον καλυψει απόλυτα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.