dimitris_s Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2009 Θέλω να βάλω καμιά UV λαμπίτσα στο κουτί μέσα αλλά θέλω να αποφύγω τις καγκουριές με τα cold cathode. Υπάρχει κάτι άλλο, το οποίο κάνει αυτή τη δουλειά (βασικά θέλω να "φαίνεται" το μπλε uv υγρό της υδρόψυξης) και εάν ναι, που μπορώ να το βρω;
jpavly Δεκέμβριος 1, 2009 #2 Δεκέμβριος 1, 2009 Υπάρχει και led, ή και led strip που είναι αρκετά ακριβό. Για το λες καγκουριά; Επειδή φαίνεται; Αν ασχοληθείς 5 λεπτά παραπάνω δεν φαίνονται
dimitris_s Δεκέμβριος 1, 2009 Author #3 Δεκέμβριος 1, 2009 Υπάρχει και led, ή και led strip που είναι αρκετά ακριβό. Για το λες καγκουριά; Επειδή φαίνεται; Αν ασχοληθείς 5 λεπτά παραπάνω δεν φαίνονται Όχι, ότι μπει στο κουτί κρύβεται με συνοπτικές διαδικασίες. Το είπα καγκουριά αστειευόμενος, αλλά και επειδή τα cathode που είχα στο προηγούμενο κουτί παρήγαγαν υπερβολικά έντονο φως. Led strip σε UV; Αν σου είναι εύκολο μπορείς να μου δώσεις κάποιο link;
jpavly Δεκέμβριος 1, 2009 #4 Δεκέμβριος 1, 2009 Μάρκα με μάρκα έχω δει τρελές διαφορές. Πχ, είχα κάτι AC Ryan που είχαν ένα πολύ βαθύ και διακριτικό φως UV, ενώ κάτι άλλες που είχα πάρει παλιά από Πλαίσιο με 5 ευρώ (σιγά μην υπάρχουν πια) ήταν σαν φάρος. Κάποιο link δεν έχω να σου δώσω, είχε πέσει στα χέρια μου ένα, το έχω δώσει στον αδερφό μου. Το είχα βρει σε ένα lamp center που έχει κλείσει πια Και πάλι όμως, έχεις το ίδιο αποτέλεσμα κατ' εμέ. Μπορεί το strip να έχει πολύ δυνατά led και να φωτίζει παραπάνω από όσο θες, και λόγο της μεγάλης διαφοράς στην τιμή τους, δεν αξίζει κατ' εμέ.
dimitris_s Δεκέμβριος 1, 2009 Author #5 Δεκέμβριος 1, 2009 Σ' ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες, θα το κοιτάξω.Σκέφτομαι να φτιάξω κι ένα led array με 5-6 uv leds, αλλά πιστεύω ότι δεν θα διαχέεται τόσο καλά το φως στο κουτί.Ένα μικρό uv cold cathode αν βρω είμαι jet...
jpavly Δεκέμβριος 1, 2009 #6 Δεκέμβριος 1, 2009 Οι AC Ryan που είχα πάρει ήταν από Multirama, δύο κομμάτια στο μισό μέγεθος της κλασικής UV λάμπας, με sleeved καλώδιο, πολύ προσεγμένες. Δεν μπορώ να σου πω ότι είναι το ίδιο ακριβώς προϊόν και στις μέρες μας, αλλά αν κάνεις ένα πμ στον Κοπρίτη, σίγουρα θα έχει δοκιμάσει κάποια να σου πει.
Κοπρίτης Δεκέμβριος 1, 2009 #7 Δεκέμβριος 1, 2009 στο xtreme Παντως εχει 12v 4pin molex - smd UV led stripe 60cm. ~15€...(και blue, white, red..) και πιστεψε με κανει πολυ καλυτερη δουλεια απο κλασσικες ccfl που χανουν με το καιρο και καιγονται ευκολα.... παρομοιο με αυτα εδω
dimitris_s Δεκέμβριος 1, 2009 Author #8 Δεκέμβριος 1, 2009 Kοπρίτη σ' ευχαριστώ πολυ. Ένα UV SMD θέλω αλλά μαμώ τη βουλγαρία μου μέσα, άμα τους πω εδώ SMD θα με κοιτάνε λες και βγήκα απ' το district 9. Θα το κοιτάξω παίδες, σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις.
unstoppable Φεβρουάριος 1, 2010 #9 Φεβρουάριος 1, 2010 στο xtreme Παντως εχει 12v 4pin molex - smd UV led stripe 60cm. ~15€...(και blue, white, red..)και πιστεψε με κανει πολυ καλυτερη δουλεια απο κλασσικες ccfl που χανουν με το καιρο και καιγονται ευκολα.... παρομοιο με αυτα εδω Αλλαξα και εγω τις CCFL μου με led stripe(4Ε τα 30cm απο ebay), πραγματι καμια σχεση με τις λαμπες, πολυ καλυτερος φωτισμος. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390132010574
nikchris Φεβρουάριος 2, 2010 #10 Φεβρουάριος 2, 2010 Ψαχνομαι και εγω για ενα λεντακι για το cosmos μου.Αλλα δε θελω να φωτιζει πολυ, ή εστω να ειναι ασπρο..Υπαρχει κατι;Αν ειναι και ρυθμιζομενος ο φωτισμος ως προς την ενταση, ακομα καλυτερα!
Κοπρίτης Φεβρουάριος 3, 2010 #11 Φεβρουάριος 3, 2010 παιζουν και μεμονωμενα κλασσικα Leds της AcRyansleevαρισμενα με τετραπινο molex για πιο τοπικο φωτισμοοσο αφορα τα smd led stripes, δεν ρυθμιζονται οσο αφορα την ενταση τουςαλλα μπορεις να κοψεις και να χρησιμοποιησεις οσο θες απο τη λωριδακαι το υπολοιπο να το χρησιμοποιησεις σε αλλο σημειο εαν δεν θες full effectκαι ναι κυκλοφορουν και σε ασπρο, μπορεις να τα δεις εδω κι εδω πως φαινονται στην πραξη
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.