GoMaR Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2009 λοιπονπρωτου ανοιξετε τον γοογλη και ψαξετε αυτα που εχω ψαξει και εγω, ο σκοπος του θεματος που ανοιγω , ειναι οι ΚΑΘΑΡΑ προσωπικες εμπειριες πανω σε αυτο το θεμα.Εχω την καρτα γραφικων μου πανω σε μια μητρικη που υποστηριζει 16χ καρτες αλλα τρεχει σε 4χ λογω κατασκευης της μητρικης...σκεφτομαι για αγορα νεας καρτας...ΑΛΛΑ , ποσο με κοβει το 16χ με το 4χ ; ξερει κανενας ;η νεα καρτα θα κοβεται παραπανω ; ξερει κανενας ; Αν ειναι να σκασω κανα 100αρι για μητρικη για 16χ να παρει τα πανω της η 8800 (αν ναι , ποσο ; ) σκαω καλυτερα 100αρι για 4890 και διπλασιαζω τις επιδοσεις ; ( ? )τι να κανω ; λυσεις του στυλ καλυτερου επεξεργαστη , καλυτερης μητρικης , καλυτερης καρτας γραφικων τις ξερω...αλλα τι πραγματικα συμφερει ;E44002x1 @800 ddr28800gts 512 (pcie 4x)παντα μιλαμε για mATX μητρικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Δεκέμβριος 1, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 Για την συγκεκριμένη κάρτα δύσκολο να πει κάποιος εάν δεν το έχει δοκιμάσει, ίσως μπορείς να πάρεις μία ιδέα από εδώ: http://www.tomshardware.com/reviews/pci-express-scaling-analysis,1572.html και http://www.legionhardware.com/document.php?id=761&p=1 εναλλακτικά παίρνεις νέα κάρτα από πλαίσιο, κάνεις thread ότι σου έκαψε μητρική και σου δίνουν μία νέα x16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 1, 2009 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 Εχω την αίσθηση (από τις εποχές pci->agp->agp X x) ότι οι διαφορες ειναι αμελητέες (καθώς έχουν να κάνουν κυρίως με τη χρήση της main memory από την vga).Επισης, αν θυμαμαι καλά, μία αίσθηση μπορεις να πάρεις απο ενα συγκριτικό CF Χ38 (8Χ)-Χ48 (16Χ) που είχε κανει νομίζω κάποιος (Daidalos) εδώ παλιότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Δεκέμβριος 1, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 αρα απο οτι βλεπουμε μαλλον η νεα καρτα θα αποδοσει πολυ καλυτερα....απο μια αλλαγη μητρικης Link to comment Share on other sites More sharing options...
cm80 Δεκέμβριος 6, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2009 πες μας ποια ακριβως μητρικη εχεις γιατι οταν λες οτι υποστηριζει pci-e 16x και η δικη σου παιζει σε 4x κατι δεν παει καλα. μηπως απλα πρεπει να ρυθμισεις καποια ρυθμιση στο bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Δεκέμβριος 6, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2009 μια χαρα παει γιατι πολυ απλα το σλοτ δεν εχει ολους τους "εσωτερικους" διαυλους..απλως αναγνωριζει τις 16χ αλλα τις τρεχει χ4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Δεκέμβριος 7, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2009 Αλλαγη καρτας απο εμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Δεκέμβριος 7, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2009 Ναι, ότι τεστς έχω δεί ΚΑΝΕΝΑ δεν έχω δεί να δίνει σε % διαφορά, την διαφορά που θα δείς αν πας απο 8800 σε 4890.Ίσως να πάρεις ένα 2%? 5%? βαριά με ευνοικό τυφώνα απο το 16χ, αλλά το πιο πιθανό είναι 0 κατ'εμε.Ιάσονα 4890 με κλειστά τα μάτια απο εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Δεκέμβριος 7, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2009 να ειστε καλα παιδες...ευχαριστω.Οποτε το πρωτο πραγμα ειναι η καρτα και μετα τα υπολοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Δεκέμβριος 7, 2009 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2009 Τα 4x που δινει η υπαρχουσα ειναι pci-express 2.0 ή 1.0? Εχει μεγαλη σημασια και αυτο γιατι μιλαμε για διπλασιο bandwidth, το οποιο τωρα παει ανεκμεταλευτο αφου η καρτα σου ειναι 1.0 (σωστα?) αλλα αν πας σε σημερινη καινουρια καρτα θα ειναι 2.0 οποτε ηδη θα εχεις αναβαθμισει και την ταχυτητα διαυλου σου στο διπλασιο....Επισης εχω δει συγκριτικο με την ιδια καρτα γραφικων να παιζει απο 16x μεχρι και 1x , αν μπορεσω να το εντοπισω θα βαλω link. Αυτο που θυμαμαι χοντρικα, ειναι οτι αν θεωρησουμε 100% αποδοση στο 16x, τοτε στο 8x ειχε 97%, στο 4x 93% και στο 1x καπου 80%. Για το 16x και το 8x αναμενομενα ηταν, αλλα στο 4x και 1x νομιζω τα νουμερα ειναι εντυπωσιακα ψηλα. Το ποσοστο αυτο δεν ηταν εφαρμοσιμο παντου, επαιζε ρολο και η εφαρμογη, σε αλλες δεν εχανε τιποτα και σε αλλες εχανε λιγο παραπανω, ειναι μεσος ορος, και ειχε να κανει κυριως με το ποσο χρησιμοποιουσε η εφαρμογη τη μνημη της καρτας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.