Jump to content

Δημοψηφισμα στην Ελβετια

Tsakonas

Recommended Posts

Πιστεύω ότι όσο έχει άποψη το κράτος για τη θρησκεία, υπάρχει πρόβλημα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα κράτος να έχει επίσημη θρησκεία. Θα έπρεπε όσο επιτρέπονται οι εκκλησίες να επιτρέπονται και τα τζαμιά.

Τώρα για πρόοδο δεν ξέρω αλλά στην πιο κοσμική Κωνσταντινούπολη ντρέπεσαι να πατήσεις. Καθαροί δρόμοι, γερανοί να μαζεύουν τα παράνομα παρκαρισμένα κάθε 10 λεπτά, κι εδώ θες μισή ώρα να περάσεις μέσα από το Χαλάνδρι από τους κάφρους. Σίγουρα ιδεολογικά πάσχουν. Αλλά θέλετε να μου πειτε ότι εδώ πάμε καλά; Ξεχνάτε τις ταυτότητες; Το βατοπέδι; Πρέπει να πάψει η θρησκεία να είναι τόσο σοβαρό ζήτημα. Να φύγει (στεγνά) από τα σχολεία ή να έχει το χαρακτήρα θρησκειολογίας.

Αλλά και με την ιστορία τα ίδια χάλια επικρατούν. Σε κάθε χώρα διδάσκονται τα πράγματα όπως συμφέρει το κράτος, για να είναι όλες οι γενιές πατριώτες. Αν ανταλλάζαμε βιβλία για μια τάξη τι θα γινόταν;

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Άλλο η Θρησκεία άλλο η Εκκλησία. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό (μπορεί και στο παρελθόν) τα 2 αυτά απέχουν. Από την άλλη δεν δίνεται το δικαίωμα σε κανέναν και καμμία θρησκεία να καταπατά τις ελευθερίες άλλων που δεν υπάγονται σε αυτήν. Υπάρχει άλλο topic το οποίο έχουν γίνει αρκετές συζύτήσεις για το θέμα αυτό...

Τώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει παρέμβαση κράτους. Δημοψήφισμα έγινε. Ο λαός απέριψε τους μιναρέδες όχι το κράτος. Πιστεύω είναι σωστή κίνηση διότι μετρά η άποψη των πολλών και όχι των λίγων. Αλλιώς δεν θα έιχανε δημοκρατία αλλά Τυραννία.

Είναι εβραϊκής καταγωγής....Έχουν υποστήριξη αν και πιστεύω είναι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Δηλαδή ΟΛΟΣ ο κόσμος προσπαθεί να επιβάλει σε μια χώρα ή οποία είναι ανεξάρτητη την δικιά τους θέση. Κυριολεκτικά δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση Ελβετού αξιωματούχου αυτή την στιγμή.

Και τα βάφουν μαύρα οι Ελβετοί πλέον :p

Και το θέμα, που έχουν πέσει όλοι να τους φάνε, δεν είναι ισλαμοφοβία. Είναι ότι δε θέλουν τους μιναρέδες. Δεν τους απαγόρεψαν να έχουν χώρους προσευχής, λατρείας κλπ

Πιστεύω είναι σωστή κίνηση διότι μετρά η άποψη των πολλών και όχι των λίγων. Αλλιώς δεν θα έιχανε δημοκρατία αλλά Τυραννία.

Είναι αυτό που είχα γράψει πριν 10 πόστ, απλά σε παραπέμπει στο "ποιος έβαλε αυτούς εκεί τους Τύραννούς? εσύ δεν τους ψήφησες?"

Βέβαια είμαι μαζί σου 100%, ή εσύ μαζί μου όπως και να έχει, απλά κάνω point out την ερώτηση που θα κάνει ο Τσάκωνας του διαβόλου.

η πρόοδος των οποίων μεταφράζεται σε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ απαγορεύσεις. Υποκειμενικά παράλογες ή λογικές, αντικειμενικά απαγορεύσεις όμως. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου.

Με το συμπαθειο δηλαδη,αλλα σχετικα με την απαγορευση των βασανιστηριων , η απαγορευση της γενικης δημευσης(δηλ να σου κατασχεσει το κρατος οοολη την περιουσια σαν τιμωρια),η απαγορευση της επιβολης ποινης χωρις δικαστηριο,

για σενα ειναι "αντικειμενικα απαγορευσεις" και προβληματιζεσαι για το αν θα πρεπει να υπαρχουν και αν μας κανουν ανωτερους απο τους μουσουλμανους ?????

Ούτε με ενδιαφέρει, ούτε είναι δουλειά μου να βρω τι είναι αυτό που εμποδίζει τον Τσάκωνα να καταννοήσει τα γραφόμενα μου.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην παραποιούνται. Και επειδή θεωρώ ότι ο προβληματισμός μου έχει να προσφέρει στην κουβέντα, τον καταθέτω σε μορφή μασημένης τροφής για του μη έχοντες δόντια :

Ο προοδευμένος δυτικός που κοιτάζει αφ' υψηλού τον οπισθοδρομικό μουσουλμάνο και κατακρίνει τις θρησκευτικές απαγορεύσεις του, δεν εξισώνεται μαζί του όταν κάνει και αυτός θρησκευτικές απαγορεύσεις ;

Εχω περιοριστεί να πω ότι απλώς μου κακοφάνηκε η απόφαση των Ελβετών. Δε μπορώ να διαφωνήσω ή να συμφωνήσω με την απόφαση που πήρε ενας πληθυσμός στην άλλη άκρη της Ευρώπης (με ότι αυτό συνεπάγεται), τι στιγμή που δε ξέρω τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση. Απλά προβληματίζομαι και προσπαθώ να την καταννοήσω.

ΑΝ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΑΝ και εμένα, θα ψήφιζα το ίδιο. ΝΑΙ δε θέλω να κτίζονται μιναρέδες.

Δε θέλω να κτίζονται και τόποι λατρείας οποιασδήποτε θρησκείας. Αυτό έχει να κάνει με τη γνώμη που εχω για τις θρησκείες και το ρόλο τους στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ως εκ' τούτου διατηρώ επιφυλάξεις απέναντι σε κάποιον που λέει ότι η δική του θρησκεία είναι καλή, και του άλλου η θρησκεία είναι επαίσχυντη ή επικίνδυνη.

Επίσης βρίσκω αντιφατικό το να νιώθω ότι απειλούμαι από κάποιον που πιστεύω ότι υπολείπεται πνευματικά/πολιτιστικά από εμένα.

Προσωπικά δε νιώθω κάποια διαβάθμιση στην κλίμακα της απειλής, η οποία καθορίζεται από το χρώμα, τη θρησκεία, την κουλτούρα ή την κοσμοθεωρία εκείνου που με απειλεί.

Φυσικά και με χωρίζει το χάος από τον πατέρα που κόβει την κλειτορίδα της κόρης του σε κάποια μουσουλμανικά κράτη. Φυσικά και με ενοχλεί το επιθετικό εκτός έδρας παιχνίδι των μουσουλμάνων, σε συνδυασμό με εντός έδρας ταμπούρι τους στην άμυνα.

Απλά έχω τη μεγαλοψυχία να το καταννοήσω και τα κοκόβια να το αντιμετωπίσω αν αυτό νιώσω ότι με απειλεί. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω.

Εγώ βλέπω ότι δυστυχώς και οι δικοί μας μουτζαχεντίν, τηρούν πιστά την προσκόλλησή τους στο μεσαίωνα (για το Βατικανό λέω).

Οπότε ναι, μετά τον . . . "αφορισμό" της απόφασης, πλέον δεν μου αρέσει απλά η είδηση, αλλά είμαι 100000000% με τους Ελβετούς που είπαν όχι σε μια θρησκεία, ανεξαρτήτως αν είναι Ισλαμισμός ή κάτι άλλο (αν και έχω πει τη γνώμη μου, αν είμαι 10 φορές ενάντια στη Χριστιανιστική προπαγάνδα, είμαι 1000 φορές ενάντια στιν Ισλαμιστική, λόγω της βιαιότητας και της απανθρωπιάς που προάγει σε υποανάπτυκτες χώρες).

Τι είναι όμως ο μιναρές?

Εγώ δεν ήξερα:

http://en.wikipedia.org/wiki/Minaret

Είναι ουσιαστικά το καμπαναριό, μόνο που εκεί προσεύχεται κάποιος φωνακτά 5 φορές την ημέρα. Και επειδή τώρα κανείς δεν ανεβαίνει, έχουν ΜΕΓΑΦΩΝΟ. Κοινώς βάζουν τον ντελάλη από ψηλά. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά, αλλά αν είναι αυτό, απορώ με το ΜΟΝΟ 57% που είπαν όχι. Δηλαδή να θέλω να ξεκουραστώ το απογευματάκι και να ακούω τον άλλον να ψέλνει? Δεν γ... να ασπρ.... ?

Εκτός αν κατάλαβα λάθος, γενικά με τις θρησκείες δεν τό 'χω!

Με το ζόρι ανέχομαι τη δική μου θρησκεία να μου βαράει την καμπάνα στο χωρίο.

Θα ανέχομαι την αλλότρια να μου ψέλνει στο αυτί?

Νομίζω ότι τό χουν χάσει το νόημα της ανεξιθρησκείας μερικοί . . .

http://www.lawnet.gr/news.asp?cat=2&article=19954&ref=rightCol

στο Ιραν δημοσιογραφος καταδικαζεται σε 9ετη καθειρξη γιατι συμμετειχε σε διαδηλωσεις κατα της κυβερνησης και απεκρυψε και απορρητες πληροφοριες...

Εδω,για να μπεις 9 χρονια πρεπει τουλαχιστον να σκοτωσεις....

τώρα το θυμηθήκανε; Τόσα χρόνια που μέναμε πάνω από την εκκλησία του χωριού, και καμπάνες και μεγάφωνα -για κάθε εκδήλωση της εκκλησίας. Από τη γιορτή της Παναγίας, έως κηδείες και μνημόσυνα- μας αυτώνανε τα τέτοια, δεν ξέρανε να το προτείνουν να πάω να ψηφίσω με τα δύο χέρια; :p

Λοιπόοον...

κατά τη γνώμη μου κακώς ζητήσαν την απαγόρευση των μιναρέδων (όσο και αν ήταν σχετικά αναμενόμενη απόφαση λόγω της (ακρο)δεξιάς τάσης που αναφύεται τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε όλη την Ευρώπη).

Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να ευαγγελίζονται την θρησκευτική ελευθερία και την ανεξιθρησκεία αλλά να στερούν κομμάτι απο το τελετουργικό της. Ακούγεται λίγο υποκριτικό, και κατ' εμέ δείχνει ότι κατα βάθος τρίχες ανεξίθρησκοι είναι. Άσε που με βάση την παραπάνω απαγόρευση και σε ευθεία αναλογία, το θέμα της κατάργησης και των καμπαναριών δεν θα πρέπει να εκπλήσσει.

Κοντολογίς: είτε ανέχονται τις υπόλοιπες θρησκείες με τον ίδιο τρόπο που ανέχονται την επικρατούσα (κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ουτε τέτοια βάσει της αρχής της ισότητας) ή ας δηλώσουν καθάρα οτι θα ανέχονται τους... ''αλλόπιστους'' υπο προυποθέσεις.

Τέλος θέμα υιοθέτησης του ισλαμικού νόμου ''σαρία'' κατ'εμέ δεν υφίσταται διότι η Ελβετία δεν είναι ισλαμικό κράτος ούτε βαδίζει σε αυτά τα πρότυπα οπότε οι μουσουλμάνοι κάτοικοί της πρωτίστως φέρουν Ελβετική υπηκοότητα, και ως εκ τούτου οποιαδήποτε παρέκλιση απο την υπακοή του Ελβετικού δικαίου ή υιοθέτηση άλλων μορφών δικαίου ξένων προς το δίκαιο του κράτους, εύκολα ελέγχεται. Με λίγα λόγια είναι προφανές ότι δεν γίνεται επείδή ένας αριθμός κατοίκων της χώρας έχει μια Α θρησκευτική πεποίθηση να απαιτεί και το πλήρες πακέτο της θρησκείας του η οποία περιλαμβάνει και διακυβέρνηση με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι πολιτειακό το ζήτημα και φαντάζομαι ότι δεν θα παίζει ούτε και δημοψήφισμα επι του συγκεκριμένου.

είτε από κοινωνική άποψη το δεις, είτε από αισθητική, είτε από την άποψη της ελεύθερης βούλησης, η απόφαση είναι σωστή, και επίσης πρέπει είναι σεβαστή. Οι Ιταλοί, Σουηδοί, και δεν ξέρω γω ποιος άλλος διαφωνεί με αυτήν την απόφαση, απλούστατα ας αφήσει στην πατρίδα του να γίνουν όσοι μιναρέδες θέλουν

Όσο για την υποκρισία που επικαλείστε ορισμένοι, μάλλον είστε λίγο off side (όχι πολύ, στο βοηθητικό γήπεδο...), αφού και για τα καμπαναρια των χριστιανικών γκρινιάζουν (που απλώς βαράνε καμπάνες κάποια στιγμή, και δεν έχουν μεγάφωνα, να ουρλιάζει κανένας ιερέας πρωί πρωί - όπως θα γινόταν αν υπήρχαν μιναρέδες)

Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να ευαγγελίζονται την θρησκευτική ελευθερία και την ανεξιθρησκεία αλλά να στερούν κομμάτι απο το τελετουργικό της.

εδω οι εγκληματιες ακροδεξιοι γαλλοι απαγορευσαν την τελετουργικη κλειτοριδεκτομη των αφρικανων μεταναστριων στο γαλλικο εδαφος,εκει θα κολλουσανε οι παλιο-ελβετοι?

είτε ανέχονται τις υπόλοιπες θρησκείες με τον ίδιο τρόπο που ανέχονται την επικρατούσα (κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ουτε τέτοια βάσει της αρχής της ισότητας)

βασει της αρχης της ισοτητας 1.000.000 Ελβετοι =1.000.000 μουσουλμανοι

αρα 1.000.000 ελβετοι >100.000 μουσουλμανοι ,και οχι 100.000 μουσουλμανοι>1.000.000 Ελβετοι.

Τέλος θέμα υιοθέτησης του ισλαμικού νόμου ''σαρία'' κατ'εμέ δεν υφίσταται διότι η Ελβετία

πως δεν υφισταται?αφου πρεπει να σεβομαστε τις θρησκειες των αλλων κλπ και η μουσουλμανικη θρησκεια λεει οτι πρεπει ο μουσουλμανος να εφαρμοζει το σαρια!Μπας και εισαι ακροδεξιος και δεν θες να εφαρμοζουν οι ανθρωποι αυτο που λεει η θρησκεια τους? :hehe:

Με λίγα λόγια είναι προφανές ότι δεν γίνεται επείδή ένας αριθμός κατοίκων της χώρας έχει μια Α θρησκευτική πεποίθηση να απαιτεί και το πλήρες πακέτο της θρησκείας του η οποία περιλαμβάνει και διακυβέρνηση

Ω ναι,οταν οι σκιτσογραφοι των σκιτσων του μωαμεθ δεχονται ακομη απειλες για την ζωη τους....

ΥΓ:Αληθεια,αν εγκατασταθουν εδω τιποτα ζουλου που καθε 2 δεκεμβριου θελουν να θυσιαζουν τον πρωτοτοκο του γειτονα τους στο μεγαλο μανιτου,πρεπει εμεις οι προοδευμενοι ευρωπαιοι να κανουμε μωκο στο ονομα της ανεξιθρησκιας?

Το ξερει κανεις αραγες οτι το σαρια περιεχει και σωματικη τιμωρια?

Οταν ενας νοσταλγος του φασισμου απαιτησει να υψωσει σβαστικα ,θα πρεπει να το ανεχτουμε σαν ελευθερια της εκφρασης?

Στη δημοκρατια ,ολα τα δικαιωματα εχουν καποιο οριο.

πάντως αν ο μιναρές είναι αυτο που προσεύχονται με μεγάφωνα σε όλη τη πολή φυσικά και θα ψήφιζα οχι :p(δεν είναι θέμα θρησκείας, αν με ενοχλεί θα πώ όχι πώς το κάνουμε...)

εδω οι εγκληματιες ακροδεξιοι γαλλοι απαγορευσαν την τελετουργικη κλειτοριδεκτομη των αφρικανων μεταναστριων στο γαλλικο εδαφος,εκει θα κολλουσανε οι παλιο-ελβετοι?

βασει της αρχης της ισοτητας 1.000.000 Ελβετοι =1.000.000 μουσουλμανοι

αρα 1.000.000 ελβετοι >100.000 μουσουλμανοι ,και οχι 100.000 μουσουλμανοι>1.000.000 Ελβετοι.

Με αδικείς. Όταν αναφέρομαι στην ισότητα εννοώ στην ισότητα στην συμπεριφορά απέναντι στα πιστεύω κάποιου έναντι κάποιων άλλων ή όπως είπεν ο φιλόσοφος ''διαφωνώ μαζί σου αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου στην γνώμη σου'' Στην προκειμένη περίπτωση Αν στο σύνταγμα της Ελβετίας υπάρχει θέση για ''επικρατούσα θρησκεία'' (όπως εδώ ''καλή ώρα'') τότε ορθώς ο διαχωρισμός των μεν απο τους δε και ορθή η απόφαση περι μη ανεγέρσεως των μιναρέδων. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται ?? τότε όσο σωστή/λάθος είναι ή ύπαρξη καμπαναριών αλλο τόσο σωστή/ λάθος πρέπει να είναι και η ύπαρξη μιναρέδων. Ειδικά τη στιγμή που το ίδιο τους το σύνταγμα προβλέπει τέτοιου είδους ελευθερίες. Διαφορετικά επιστρέφουμε στους ''πιστούς υπο όρους'' ή πιστους αλα κάρτ. που γράφω παραπάνω. (κάτι τέτοιο προφανώς και τους χαλάει τη σούπα περι σούπερ ουάου κράτους δικαίου αλλά στους πονηρούς καιρούς που ζόυμε θα έπρεπε να το περιμένουν). Σχετικά δε με την έκφανση της ''θρησκευτικότητας'' με τον τρόπο που αναφέρεις παραπάνω πάλι πιστεύω ότι θα έπρεπε να σκοντάφτει σε κάποιου είδους αρχή περί μή σωματικής βίας (δεν το έχω ακριβώς αλλά βάσει νομοθεσίας πιστεύω ότι η εν λόγω πράξη συνιστά αδίκημα) όποτε πάλι εφοσόν κάποιος είναι υπήκοος χώρας η οποία απαγορεύει τέτοιες πράξεις ... κτλ κτλ...

πως δεν υφισταται?αφου πρεπει να σεβομαστε τις θρησκειες των αλλων κλπ και η μουσουλμανικη θρησκεια λεει οτι πρεπει ο μουσουλμανος να εφαρμοζει το σαρια!Μπας και εισαι ακροδεξιος και δεν θες να εφαρμοζουν οι ανθρωποι αυτο που λεει η θρησκεια τους? :hehe:

Μα το εξηγώ αμέσως παρακάτω ότι το δικαίωμα να πιστεύει κάποιος ότι αγαπά δεν περιλαμβάνει και το δικαίωμα να ενεργεί όπως του υπαγορεύει η θρησκεία του, σε ένα κράτος όπου κάποιες συμπεριφορές συνιστούν αδικήματα. Δεν μπορεί δηλαδή να γίνει εισαγωγή του δικαίου της κάθε θρησκείας σε υφιστάμενο δίκαιο κράτους Ακρίβώς όπως στο παράδειγμα με τους ανθρωποφάγους που περιγράφεις (ευτυχώς δεν έχω τέτοιους γείτονες :happy: )

Ω ναι,οταν οι σκιτσογραφοι των σκιτσων του μωαμεθ δεχονται ακομη απειλες για την ζωη τους....

Ησουν νέος όταν οι ιθαγενείς ''ζηλωτές'' σπάγανε σινεμάδες που προβάλανε τον ''τελευταίο πειρασμό'' ή το ξέχασες??

ΥΓ:Αληθεια,αν εγκατασταθουν εδω τιποτα ζουλου που καθε 2 δεκεμβριου θελουν να θυσιαζουν τον πρωτοτοκο του γειτονα τους στο μεγαλο μανιτου,πρεπει εμεις οι προοδευμενοι ευρωπαιοι να κανουμε μωκο στο ονομα της ανεξιθρησκιας?

Μα νομίζω ότι τέτοιοι τύποι έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Ελλάδάρα μας είναι μάλιστα σχετικά πρόσφατο το συμβάν που μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας 2 ομάδες ατόμων έλυσαν τις όποιες διαφορές τους με δόρατα και σπάθες. Το γιατί δεν τους μάζεψε ο μπόγιας δεν έχει να κάνει με τις πεποιθήσεις τους αλλά με το είδος του κράτους που (θέλουμε ?) να έχουμε.

Το ξερει κανεις αραγες οτι το σαρια περιεχει και σωματικη τιμωρια?

Ενώ όταν αυτή εφαρμόζεται εντός του οικογενειακού ασύλου δεν πειράζει ε ? Ας μη μας σοκάρουν πράγματα τα οποία εφαρμόζονται ακόμα και χωρίς την πρόφαση οποιουδήποτε νόμου.

Οταν ενας νοσταλγος του φασισμου απαιτησει να υψωσει σβαστικα ,θα πρεπει να το ανεχτουμε σαν ελευθερια της εκφρασης?

Να το κάνει πού ? στην Ακρόπολη? ε θα είναι ακραίο (όπως και κάθε άλλου είδους πανώ στον συγκεκριμένο χώρο) αλλά σπίτι του ?? εδώ πια μετά τους ρώσους νεοναζιστές :shutup: προέκυψαν και ισραηλινοί !!!!! το πείμενες ποτέ ?

Στη δημοκρατια ,ολα τα δικαιωματα εχουν καποιο οριο.

Υπάρχει τελικά σήμερα Δημοκρατία ?? εγώ νομίζω οτι πλεόν υπάρχουν μόνο αναπαυτικοί καναπέδες...

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός στις απαντήσεις μου αλλά αυτό που τελικά θέλω να πώ είναι ότι δεν είναι σωστό σε ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό, πρωσοπικό, και πνευματικό, να προεκτείνεται εκ του πονηρού και σε πράξεις/τακτικές οι οποίες υπο Κ.Σ. ρυθμίζονται απο τους νόμους του κράτους που συζητάμε. Θεωρώ δε αυτονόητο ότι ο Ελβετός νομοθέτης όταν μίλησε για θρησκευτική ελευθερία, προφανώς δεν ζήτησε να αυτοακυρωθεί απο όποιον νόμο/νόμους πρέσβευε ή εκάστοτε θρησκεία (-ες), και με το συμπάθειο αλλά η διαρρύθμιση ενός τόπου λατρείας δεν αποτελεί και καμια παραβίαση της χάρτας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για όποια πλευρά να'ναι.

Οι χώρες Ελβετία, Σουηδία,κλπ δεν είναι αυτόνομα πρόσωπα. Τα χαρακτηριστικά τους καθορίζονται από το σύνολο των μελών που τα αποτελούν δηλαδή τους πολίτες και γενικά τους κατοίκους της χώρας. Αυτή την προσωποποίηση δεν την καταλαβαίνω και αυτού του τύπου τις δηλώσεις/υπεκφυγές "είμαστε μία κοσμική ευρωπαϊκή χώρα". Τι πάει να πει αυτό; Αν το 20% των κατοίκων της χώρας ΕΙΝΑΙ μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα σε ανάλογο βαθμό θα αποκτήσει μουσουλμανικό χαρακτήρα και η χώρα το κράτος. Σε ανάλογο βαθμό στην καλύτερη αν μιλάμε για μία φανατική θρησκευτικά ομάδα vs χαλαρούς χαβαλέδες το 20% μπορεί να ισοδυναμεί με 80%.

Όταν πας σε μια γιορτή (καλεσμένος η ακάλεστος δεν είναι της παρούσης) που διοργανώνει κάποιος στο σπίτι του, και ενώ έχεις χουφτώσει το τυροπιτάκι σου πει: Όπα μάγκα άσε το τυροπιτάκι κάτω, εσύ μόνο σπανακόπιτα. Μπορεί να είναι φασίστας, ρατσιστής, απολίτιστος, αδελφή ξετσίπωτη, είναι σπίτι του και είναι δικαίωμα του.

Το μόνο δικαίωμα που έχεις είναι να φύγεις.

Όποιος διαφωνεί, ας ποστάρει πρώτα φωτογραφίες από παραχωρήσεις που έχει κάνει σε ιδιοκτησία του, και μετά να γράψει τις αντιρρήσεις του.

Πάντως η συγκεκριμμένη απαγόρευση θίγει μουσουλμάνους μετανάστες.

Και οι δυο λέξεις φορτίζονται ολο και περισσότερο αρνητικά.

Δεν εχω συναναστραφεί μουσουλμάνους, αλλά δε μπορεί η εικόνα του μέσου μουσουλμάνου μετανάστη να είναι αυτή του μαύρου μιαρού τρομοκράτη, που έχει καλλιεργήσει το CNN, το Hollywood και η βιομηχανία των video games.

Μετανάστες εχω συναναστραφεί, και αυτό με ευαισθητοποιεί περισσότερο. Εχω ζήσει στο εξωτερικό και ξέρω από πρώτο χέρι τη σημασία που είχε για την ελληνική κοινότητα η ορθόδοξη εκκλησία της κάθε περιοχής. Οσο και αν προσωπικά δε συμμετείχα, ήξερα κόσμο που έγραφε 100αρες σε χλμ για να βρεθεί την Κυριακή στη λειτουργία της εκκλησίας, που συνήθως βρισκόταν στο πλησιέστερο μεγάλο αστικό κέντρο (γι' αυτό και οι 100άρες). Οι άνθρωποι βρισκόταν εκεί και έλεγαν τα νεα τους, πήγαιναν για καφέ ή φαγητό μετά. Γενικά νιώθαν σε επαφή με την πατρίδα τους.

Γι' αυτό με ξενίζει όταν βλέπω τέτοιο μένος κατά των μουσουλμάνων, από ανθρώπους που πιστεύουν στο χριστιανισμό. Πως μπορείς να νιώθεις ότι ευεργετείσαι από την πίστη σου και παράλληλα να στερείς ή να βάζεις εμπόδια σε κάποιον άλλο να την εκφράσει ;

Δεν είναι κρύψιμο πίσω από το δάκτυλο μας να δικαιολογούμε αυτές τις απαγορεύσεις, προφασιζόμενοι ενόχληση από τις αντίστοιχες απαγορεύσεις των μουσουλμάνων στις χώρες τους ;

Επίσης οσο και αν δεν ασπάστηκα την επίσημη θρησκεία του ελληνικού κράτους, τη διδάχθηκα επί σειρά ετών. Οφείλω να ομολογήσω ότι σε καμμία στιγμή δεν ένιωσα να μου καλλιεργεί συναισθήματα μίσους προς ''αλλόθρησκους''. Απαξίωσης μπορεί, μίσους ποτέ. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι η κλιμακούμενη αντιπάθεια προς τους μουσουλμάνους είναι περισσότερο σημείο των καιρών. Και έχει γεννηθεί από φόβο. Φόβο που ως ενα σημείο είναι δικαιολογημένος. Κι' εγω φοβάμαι το μουσουλμάνο τρομοκράτη, αλλά φοβάμαι και τον τρομοκράτη που γάζωσε το Α.Τ Χολαργού. Να με αλλοτριώσει πολιτιστικά/μικα ο μουσουλμάνος δε φοβάμαι. Εξ' άλλου αυτός έρχεται κατα κύματα στα μέρη μου, αρα αυτός είναι υποψήφιος προς αλλοτρίωση κατα τη γνώμη μου.

Όταν πας σε μια γιορτή (καλεσμένος η ακάλεστος δεν είναι της παρούσης) που διοργανώνει κάποιος στο σπίτι του, και ενώ έχεις χουφτώσει το τυροπιτάκι σου πει: Όπα μάγκα άσε το τυροπιτάκι κάτω, εσύ μόνο σπανακόπιτα. Μπορεί να είναι φασίστας, ρατσιστής, απολίτιστος, αδελφή ξετσίπωτη, είναι σπίτι του και είναι δικαίωμα του.

Το μόνο δικαίωμα που έχεις είναι να φύγεις.

Όποιος διαφωνεί, ας ποστάρει πρώτα φωτογραφίες από παραχωρήσεις που έχει κάνει σε ιδιοκτησία του, και μετά να γράψει τις αντιρρήσεις του.

+1

Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τόσο απλό όσο το παραπάνω παράδειγμα αλλά u get the point...Εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι είμαι κατά των μιναρέδων. Αλλά μήπως θυμίζει λίγο το σκηνικό με τον γάιδαρο που του κρεμάει μπροστά στην μούρη του το καρότο με ένα ξύλο και τρέχει τρέχει και δεν το δαγκώνει ποτέ? Δλδ εμ έλα στην χώρα μου και ζήσε και κάνε ότι θες αλλά σε μερικά πράγματα/καταστάσεις (τα οποία δεν ξεκαθαρίζονται από πριν) δεν θα έχεις την ελευθερία να κάνεις ή να υλοποιήσεις την επιθυμία σου. Από την άλλη όταν μεταναστεύεις και θέλεις να ζήσεις σε μια 3η χώρα πρέπει να ακολουθείς το σύνταγμα και τους νόμους της.

P.S. Btw γνωρίζει κάποιος τελικά αν απαγορεύεται από το Ελβετικό σύνταγμα ή με το δημοψήφισμα είναι οκ?

Εξ' άλλου αυτός έρχεται κατα κύματα στα μέρη μου, αρα αυτός είναι υποψήφιος προς αλλοτρίωση κατα τη γνώμη μου.

Aυτό πίστεψαν κάποτε και οι Ελβετοί :upside:

Μπορεί να είναι φασίστας, ρατσιστής, απολίτιστος, αδελφή ξετσίπωτη, είναι σπίτι του και είναι δικαίωμα του.

μια απλη και ωραια εξηγηση για αυτο που εγω με τσακωνολογια ονομαζω "λαικη κυριαρχια" και εχει και το συνταγμα μας στο πρωτο-πρωτο του αρθρο

Άρθρο 1

2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

σε ένα κράτος όπου κάποιες συμπεριφορές συνιστούν αδικήματα.

δηλ με λιγα λογια,θεωρεις αδικημα την σωματικη βλαβη που την ψηφισε μια πλειοψηφια απο 300 βουλευτες αντιπροσωπους και ειναι απλος νομος,αλλα δεν διατιθεσαι να αναγνωρισεις το ιδιο κυρος στην ψηφο κατι εκατομμυριων που ειπαν "οχι" απευθειας.

Ησουν νέος όταν οι ιθαγενείς ''ζηλωτές'' σπάγανε σινεμάδες που προβάλανε τον ''τελευταίο πειρασμό'' ή το ξέχασες??

Γιατι ταυτιζεις τους χριστιανους του 80 εδω με τους ελβετους που απλα δεν θελουν μιναρεδες?Τι σχεση εχει τονα με το αλλο?

Ενώ όταν αυτή εφαρμόζεται εντός του οικογενειακού ασύλου δεν πειράζει ε ?

με συγχωρεις,αλλα εχω την εντυπωση πως λες κατι ανακολουθο.εχουμε του κοσμου τις διεθνεις συμβασεις για δικαιωματα του παιδιου και ενα σωρο ευνοικες διαταξεις για αποτροπη της οικογενειακης βιας,ακομη και στην ελλαδα ,την στιγμη που το ισλαμ αναγνωριζει ντε φακτο κυριαρχια του αντρα ,και μου λες για ενδοοικογενειακη βια και λες και ειναι ευρωπαικος θεσμος?

οι οποίες υπο Κ.Σ. ρυθμίζονται απο τους νόμους του κράτους που συζητάμε.

:rofl: :rofl:

με το συμπαθειο,αλλα εχεις μεινει κατι επεισοδια πισω η επιτηδες κανεις πως δεν ξερεις την διαφορα αμεσης-αντιπροσωπευτικης δημοκρατιας.

αντιπροσωπευτικη δημοκρατια : ψηφιζω 300 και αυτοι υποτιθεται με αντιπροσωπευουν στο κοινοβουλιο και οι νομοι εκφραζουν την βουληση μου.

αμεση δημοκρατια (δημοψηφισμα) : ψηφιζω τον νομο απευθειας εγω,ο λαος,και αυτο που ψηφιζω,επειδη ειναι αδιαμεσολαβητο,ειναι ισχυροτερο του νομου,.

Δηλαδη μου λες κακως ψηφισαν οι ιδιοι οι πολιτες αντι των εκπροσωπων τους?Κατηγορεις την καθαροτερη μορφη (ελβετικη)δημοκρατιας στην ευρωπη (μην πω στον πλανητη) αλλα κατα τα αλλα παραπονεισαι που δεν υπαρχει δημοκρατια?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.