Jump to content

Δημοψηφισμα στην Ελβετια

Tsakonas

Recommended Posts

Η πολεοδομια,δουλεια του κρατους ειναι...ας σιμπλ ας δατ.

δεν το εγκρινουν αρχιτεκτονικο-πολιτιστικο-αισθητικα.Δηλ σου λενε:Θες τζαμι?Φτιαξτο!Αλλα απεξω θα ειναι νορμαλ αρχιτεκτονικα.

Αφού είναι ας σιμπλ ας δατ, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε.

Απ' ολα τα κτίσματα που ανεγείρονται στη χώρα, τους ενοχλούν οι μιναρέδες μόνο.

Απλοποιημένο και επιφανειακά προσεγγισμένο μου ακούγεται.

Διαφωνώ και οσο και αν τα ΜΜΕ θέλουν να μου το σερβίρουν έτσι, εγω δε φαω.

ή θα αγνοήσω την είδηση ή θα τη δω στην πραγματική της διάσταση και θα προβληματιστώ.

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Αρχηγε μου,δεν ξερω αν τοχεις καταλαβει,αλλα εδω η αποψη που διατυπωνουν τα ατομα που διαφωνεις,ειναι αυτη η αποψη που δεν θα ακουσεις στα ΜΜΕ και εσυ εισαι που συμφωνεις με τα ΜΜΕ και λες πως ειναι αδικο/διακριση κλπ.

Δες αν θα ακουσεις εστω σε 1 (ενα) καναλι τα ολιγα νομικα θεματα που ανακυπτουν και θιγω εγω.

Δεν θα τα ακουσεις.

Και η πλακα ειναι πως εσυ προσεγγιζεις το θεμα πολυ ευρωπαικα και ως εκ τουτου λαθος.

Ας εκμεταλλευτω την θεωρητικη σου μορφωση για να σου εξηγησω γιατι.

Εισαι ευρωπαιος,και μεγαλωσες σε εναν πολυ διαφορετικο πολιτισμο.

Οποιαδηποτε κριση διατυπωνεις εχει την σφραγιδα ετουτου του πολιτισμου.

Στην εικονα που εχεις στο μυαλο σου,η θρησκεια ειναι συνδυασμενη με την εννοια χριστιανισμος και ειναι απλα ενα συνολο φιλοσοφικων αποψεων με μεταφυσικο και ηθικο περιεχομενο,και ασχολουμαστε με αυτην καθε πασχα-χριστουγεννα-γαμο-κηδεια-βαφτισια.

Οντας καλοπροαιρετος ,το ιδιο νομιζεις πως ειναι και η μουσουλμανικη θρησκεια.Και εδω κανεις το λαθος το οποιο προσπαθει να αποφυγει η θεωρια του πολιτιστικου σχετικισμου (cultural relativism).

Η μουσουλμανικη θρησκεια δημιουργηθηκe σε εντελως διαφορετικους πολιτισμους με εντελως διαφορετικες αναγκες.Κανεις δεν τους διδαξε ποτε αυτους τι ειναι τα "δυο ξιφη " πχ-σορρυ ιστορικο αλμα-.Οι θρησκειες αυτες εκτος απο το μεταφυσικο,επρεπε να εργαλειοποιηθουν σε κοινωνιες που ειχαν πολυ μεγαλυτερες αναγκες απο τις αντιστοιχες δυτικες.Πχ επρεπε να διδαξουν στους ανθρωπους οχι μονο να μην σκοτωνονται για ψυλλου πηδημα (οπως η χριστιανικη θρησκεια) ,αλλα και κανονες υγιεινης (νομιζεις πως η νηστεια και η αποχη απο συγκεκριμενα κρεατα ειναι απλο θρησκευτικο καπριτσιο?),μια στοιχειωδη κοινωνικη συνοχη (μηχανικη αλληλεγγυη θα τολεγα καλυτερα-καταλαβες για ποιον κοινωνιολογο παει η σποντα),δηλ πχ η γυναικα να υπακουει τον αντρα,ωστε πχ να μην παει να κανει φορ-σαμ με τον αχμετ τον αμπντουλ τον χαλιλ και μετα αλληλοσφαχτουν ολοι τους,και να κατσει σπιτι να προσεχει τα παιδια,ωστε να εχουμε ενα μοντελο βιωσιμης οικογενειας εστω και αυταρχικης.Παραλληλα ομως,αυτοι που εφτιαξαν αυτες τις θρησκειες,μεσα στον μεγαλοιδεατισμο τους,ηθελαν να βρουν ενα τροπο να τις διατηρησουν αιωνια.Και ποιος ηταν αυτος ο τροπος?Μα φυσικα να βαλουν ολες αυτες τις παραλογες απαγορευσεις του στυλ "απαγορευεται να απεικονιζεις τον προφητη" και γενικα οτιδηποτε θα μπορουσε εστω και κατα συμπτωση να αμφισβητησει το κυρος αυτων των θρησκειων.Αποτελεσμα?Προοδευσαν πολυ λιγοτερο απο τους δυτικους.

Εμεις οι "αποδω" τετοιες αναγκες δεν ειχαμε.Φτιαξαμε τα κρατη μας,καναμε τον νομικο μας πολιτισμο,καναμε τον φιλελευθερισμο μας,καναμε την βιομηχανικη μας επανασταση,καναμε τον καπιταλισμο μας,καναμε τις οικονομικες κρισεις μας,αλλα περναμε καλυτερα βρε αδελφε (οπως βλεπεις και απο τα κυματα μεταναστων πουχουν κατευθυνση απο ανατολικα προς δυτικα και οχι δυτικα προς ανατολικα).Και ερχεται λοιπον αυτος ο ξενος πολιτισμος,και ζητα να θεσει τις βασεις της εξουσιας του ακομη και εκτος των συνορων του.Πρωτα στους "δικους του",και γιατι οχι μια μερα και σε μας?

Οχι.

ειπαν οι Ελβετοι.

(υγ:προς επιρρωσιν οσων σου λεω τσεκαρε το κειμενο της Διακηρυξεως για τα δικαιωματα του ανθρωπου στο Ισλαμ.Ψιλοαντιγραφη της δικης μας Οικουμενικης διακηρυξης των δικαιωματων του ανθρωπου,με κατι μικροδιαφορες ομως:Δηλ εξαιρουνται των δικαιωματων οι μη μουσουλμανοι και οι γυναικες...αααααα επισης δεν προβλεπει και ανεξιθρησκεια....

Do you get the picture now?

Εγω διαφώνησα με την πολεοδομική προσέγγιση που έγινε, σύμφωνα με την οποία ο τίτλος του νήματος θα μπορούσε να είναι : ''Οι αρχιτεκτονικές προτιμήσεις των Ελβετών''.

Η τελευταία δημοσίευση σου απέχει κατα πολύ από το αντικείμενο της διαφωνίας μου, και είναι στοχευμένη straight to the point.

Μα φυσικα να βαλουν ολες αυτες τις παραλογες απαγορευσεις του στυλ "απαγορευεται να απεικονιζεις τον προφητη" και γενικα οτιδηποτε θα μπορουσε εστω και κατα συμπτωση να αμφισβητησει το κυρος αυτων των θρησκειων.Αποτελεσμα?Προοδευσαν πολυ λιγοτερο απο τους δυτικους ,

η πρόοδος των οποίων μεταφράζεται σε αντίστοιχες απαγορεύσεις. Υποκειμενικά παράλογες ή λογικές, αντικειμενικά απαγορεύσεις όμως. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου.

στην ελβετία γίνονται συχνά δημοψηφίσματα ή αυτο αποτελεί "εξαίρεση"?

Κανουν δημοψηφισματα για τα παντα. Μα για τα παντα ομως.

εν αντιθέσει που εδώ δεν κάνουν για τίποτα όμως ....είναι πιο αντιπροσωπευτική η δημοκρατία τους; η δική μας πόσο αντιπροσωπευτική είναι εν τέλει; ερωτήματα προς προβληματισμό

εμένα αυτο μου κέντρισε το ενδιαφέρον περισσότερο από το θέμα για την ανεξιθρησκεία

Μεγάλη συζήτηση που μαθηματικά θα καταλήξει στο χάος, αλλά για μένα να γίνονται δημοψηφίσματα για «φλέγοντα ζητήματα» είναι πολύ πιο δημοκρατικό από το «περνάω αυθαίρετα ότι θέλω».

Που βέβαια σε φέρνει και στον αντίλογο πως «αυνάνα ψήφισες αυτόν που θεωρείς πως αποφασίζει αυθαίρετα», αλλά από την άλλη επειδή δεν μπορεί να υπάρξει συμπτύξη ιδεών σε όλα τα επίπεδα, η έννοια του δημοψηφίσματος σου δίνει το «δικαίωμα» να έχεις λίγο λέγιν παραπάνω σε θέματα «λεπτά».

Ειδικά στην Ελλάδα που σαν καλή και γνήσια τριτοκοσμική χώρα αν όχι όλα αλλά πολλά πράγματα υποκινούνται ή «ανακοινώνονται» στους πολιτικούς και έχουν παρά να τα περάσουν, θα ήταν κάτι πολύ καλό, αλλά ταυτόχρονα και κάτι που θα δούμε την μέρα που θα ξυριστεί ο σπανός.

εν αντιθέσει που εδώ δεν κάνουν για τίποτα όμως ....είναι πιο αντιπροσωπευτική η δημοκρατία τους; η δική μας πόσο αντιπροσωπευτική είναι εν τέλει; ερωτήματα προς προβληματισμό

εμένα αυτο μου κέντρισε το ενδιαφέρον περισσότερο από το θέμα για την ανεξιθρησκεία

Απλα εδώ στην μπανανία δεν γίνονται δημοψηφίσματα γιατί χρειάζεται και μία κυβέρνηση με @@ που θέτει την λαική γνώμη μπροστά από οποιαδήποτε ενδοκρατικά-εξωκρατικά συμφέροντα που δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν με δημοψήφισμα. Απλά πράγματα ρε παιδιά.

Βέβαια κάποιος θα μου πει οτι πολλές φορές ο λαός δεν έχει την πλήρη στρατηγική εικόνα μιας κατάστασης και ότι ένας μεγάλος ηγέτης θα έπαιρνε μια "σοφότερη" απόφαση αλλά ο τελευταίος μεγάλος ηγέτης που πέρασε απο την Ελλάδα....ήταν ο...Περικλής? Ναι αυτός ήταν.

+ Ότι όσο περνάει ο καιρός, ειδικά στην Ευρώπη (και πολύ λιγότερο στην μπανανία) ο κόσμος ενημερώνεται όλο και πιο πολύ για τα φλέγοντα ζητήματα και ειδικότερα για τις πιο γαργαλιστικές λεπτομέρειες(και το background) της κάθε υπόθεσης από ότι στο παρελθόν.

Ας γίνει το δημοψήφισμα και εδώ. Ποιο πιστεύετε θα είναι το αποτέλεσμα? Θα πάμε να ψηφίσουμε όλοι ένα μεγάλο Χ, το οποίο είναι και το σωστό κατ' έμού, και απλά θα είναι και επίσημο πλέον. Αυτή είναι η μόνη διαφορά.

Εξηγούμαι:

Θετικό ότι στην μουσουλμανική θρησκεία κρατάνε τα πιστεύω τους άθικτα και τα μεταδίδουν από γενιά σε γενιά. Αυτό πιστεύω κρατά και τις οικογένειες δεμένες και "άθικτες". Δλδ δεν τους βλέπεις να επηρεάζονται τόσο από "κακές" επιροές όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Είναι 5-10 πράγματα που πρέπει να κάνουν και τα κάνουν. Αρνητικό όμως ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται μερικές καταστάσεις. Π.χ. αν απατήσει η γυναίκα τον σύζυγο την πεθαίνουν στον λιθοβολισμό ή σε περίπτωση κλοπής κόβουν τα χέρια των κλεφτών (ακραίες περιπτώσεις αλλά δεν παύουν να ισχύουν---ωστόσο υπάρχουν και σε άλλες θρησκείες όπως χριστιανισμό αλλά δεν ΓΙΝΕΤΑΙ). Δεν είναι λιγάκι απαράδεκτο αυτό? Δεν λέω ατιμώρητοι να την βγάζουν αλλά οχι και έτσι. Μπορεί να το υπαγορεύει η θρησκεία τους αυτό αλλά έτσι και, υποθετικά, το έβλεπα σε αυτή την χώρα θα τους είχα μαμήσει όλους τους λιθοβολιτές(<----υπάρχει τέτοια λέξη?). Οπότε βλέποντας πως σε άλλες δυτικές χώρες ότι ο κόσμος διεφθείρεται από καταναλωτισμό, υπερβολική ελευθερία (ακόμα και από μικρές ηλικίες) και γενικά διαφόρων ειδών κακές επιροές δεν θέλουν να συμβεί το ίδιο και στην δικιά τους ζωή ή οικογένεια...οπότε λειτουργούν με έναν, θα έλεγα, αποικιοκρατικό τρόπο νοώντας ότι αν χρειαστεί να μεταναστεύσουν (κυρίως οικονομικοί λόγοι) θέλουν στην χώρα που θα καταλήξουν να την νιώθουν σαν "σπίτι" τους.

Συμπέρασμα: Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Κανένα πρόβλημα δεν έχω να πιστεύει ο καθένας όποια Θεϊκή οντότητα και αν θέλει είτε είναι ο Μωάμεθ είτε Ιησούς Χρηστός είτε ο Sam Fisher. Κυριολεκτικά δεν με απασχολεί. Ο καθένας είναι ελεύθερος να ΕΚΦΡΑΖΕΙ τις απόψεις του αλλά και να σέβεται τις υπόλοιπες. Όταν όμως σε μια χώρα η οποία ΣΕΒΕΤΑΙ τον κάθε πολίτη της ανεξαρτήτου πίστης, καταγωγής, χρώματος κλπ περιμένει και εσένα να την σεβαστείς και να μην αθετείς νόμους, σύνταγμα ή οτιδήποτε άλλο θεσμικό, νομικό και κοινωνικό "πιστεύω" ισχύει. Αν από την άλλη AN τίποτα από τα παραπάνω δεν απαγορεύει κάτι τέτοιο τότε περνάμε σε δημοψήφισμα όπου ειναι και ο σωστότερος τρόπος. Διότι στην τελική καλά κάνουν και κρατάνε την θρησκεία και τα πιστεύω τους αλλά δεν τους δίνεται το δικαίωμα να καταπατάνε αλλονών.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/12/2009_310933

Εξάλλου, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι απέρριψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι αποτελεί «σαφώς ρατσιστική» απόφαση και ότι είναι αποτέλεσμα μιας προεκλογικής εκστρατείας που «καλλιέργησε το φόβο» .

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1. Ποιός κυβερνάει τελικά έναν λαό και αποφασίζει για θέματα που τον αφορούν αποκλειστικά(όχι π.χ για την τήρηση ή μη εμπορικών συμφωνιών με άλλους λαούς).

Η συνταγματικά εκλεγμένη κυβέρνησή του και ο ίδιος μέσω δημοψηφισμάτων ή οι υπερεθνικοί οργανισμοί;

2. Οι υπερεθνικοί οργανισμοί πώς απέκτησαν εξουσίες επί των λαών και γιατί;

Ένας φόρος επί των καυσίμων που αποφασίζεται άμεσα από μια εκλεγμένη κυβέρνηση έχει την ίδια βαρύτητα με την καθιέρωση ενός υπερεθνικού συντάγματος υπέρτερου των εθνικών χωρίς δημοψηφίσματα;

Υπενθύμιση: Σύνταγμα είναι ο νόμος των νόμων.

3. Πώς καταλαβαίνουμε πότε ένας λαός έχει παραπλανηθεί από εκστρατείες ξενοφοβίας, μίσους κτλ. και πότε είναι ώριμες οι αποφάσεις του;

4. Τί σχέση έχουν οι μιναρέδες με το πρωινό κήρυγμα που χαλάει τον κόσμο με το δικαίωμα κάθε μουσουλμάνου της Ελβετίας να πιστεύει στον Θεό που θέλι και να προσέχευται σε αυτον;

Συνδέστε : εξάπλωση ισλαμισμού στην ΕΕ + Υποστήριξη ΗΠΑ για να μπει στην Ε.Ε η Τουρκία(και φυσικά να έχει λόγο μέσα σε αυτήν)

Ας γίνει το δημοψήφισμα και εδώ. Ποιο πιστεύετε θα είναι το αποτέλεσμα? Θα πάμε να ψηφίσουμε όλοι ένα μεγάλο Χ, το οποίο είναι και το σωστό κατ' έμού, και απλά θα είναι και επίσημο πλέον. Αυτή είναι η μόνη διαφορά.

.

H διαφορά είναι πως εδώ θα έπαιρνε γραμμή υπερατλαντικά ο Γιωργάκης πως πρέπει να επιτρέπει να μας βάλουν τους μιναρέδες εκεί που δεν φωτίζει ο ήλιος γιατί συμπαθούν τους Τούρκους και εμάς δεν θα μας ρώταγε κανείς.

Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει, (Ο Τσάκωνας ίσως ξέρει) ένα παρόμοιο σκηνικό ξεκίνησε προ 4ετίας ΚΑΙ στο Λονδίνο, την νο1 πρωτεύουσα στον πλανήτη που έχει ανοιχτές τις αγγάλες της για κάθε μορφής μειονότητα.

Οι Μουσουλμάνοι του Λονδίνου, που είναι α) ΠΟΛΛΟΙ, β) Λεφτάδες (όχι όλοι, αλλά έχει την μεγαλύτερη συγκέντρωση πετρελαιάδων κλπ στην Ευρώπη), ξαφνικά παρατήρησαν πως τους ενοχλεί να είναι στολισμένες τα Χριστούγεννα η Oxford, Bond, Regent, κλπ γνωστοί και κάργα κοσμικοί δρόμοι, σε πλούσιες συνοικίες, και απαίτησαν να μειωθούν οι στολισμοί γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΟΡΤΗ.

Και ο Ken (δήμαρχος Ken Livingstone τότε), αντί να τους στείλει να συνουσιάσουν με τρόπους που θα ζήλευε ο Peter North την μητέρα τους και την αδερφή τους, που σαν φιλοξενούμενοι στην χώρα αυτή, ΑΠΑΙΤΟΥΝ κάτι τέτοιο, (σημείωση – τα Χριστούγεννα είναι ΜΑΚΡΑΝ η μεγαλύτερη γιορτή των Άγγλων), έκοψε τον στολισμό στο 1/3 και είναι έτσι έκτοτε.

Και πέρσι που πήγα μετά από αποχή 1,5 έτους, ήταν πάλι έτσι και είχα τάξει στην γκόμενα λαγούς με πετραχείλια και πήραμε το 8άρι με τις ισότητες που σχεδιάζω στο χέρι…

Πολύ λογική απαίτηση έτσι? Βέβαια τα ΜΜΕ το κάνανε γαργάρα εντός 4 ημερών.

http://www.associatedcontent.com/article/159555/uk_muslims_demand_that_state_schools.html?cat=47

εχμ

• All British children should be required to learn about Islam.
  • Muslims have the right to withdraw their children from religious education lessons dealing with Christianity and other faiths.

Δεν ξέρω εάν τα αιτήματα είναι υπερβολικά ή όχι, εάν πάντως ήμουν Ελβετός και το έψαχνα λίγο, μάλλον όχι θα ψήφιζα.

Δηλαδή σαν να λέμε εμεις πρέπει αν σεβαστούμε την Θρησκεία τους αλλά αυτή όχι αμα γουστάρουν?

Να μου πεις οι Άγγλοι οτι ναναι χώρα έχουν καταντήσει. Ούτως η άλλως ιστορικά δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα...μπασταρδεμένοι φυλή είναι (δεν το λέω με κακή έννοια) σαξωνογερμανοβρετανο δεν ξερω τι....Οπότε λογικό είναι να μην μπορούν να κρατήσουν τίποτα δικό τους αφού δεν έχουν τίποτα... 4 χρόνια έζησα εκεί αυτό που έιχα παρατηρήσει είναι οτι δεν υπήρχαν Άγγλοι...αλλά κινέζοι, ινδοί (ο χαμος), μαύροι, άραβες κλπ...

Από Petrossortep

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a...12/2009_310933

Παράθεση:

Εξάλλου, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι απέρριψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι αποτελεί «σαφώς ρατσιστική» απόφαση και ότι είναι αποτέλεσμα μιας προεκλογικής εκστρατείας που «καλλιέργησε το φόβο»

Τώρα που το απέρριψε η Νάβι Πιλάι και ο Ερντογάν έγινε Τούρκος είναι που τρομάξαν οι Ελβετοί...μην αρχίζουν να βγάζουν στοιχεία από τις Τράπεζες στην επιφάνεια θα ψάχνουν να κρυφτούν οι υπόλοιποι...

μην αρχίζουν να βγάζουν στοιχεία από τις Τράπεζες στην επιφάνεια θα ψάχνουν να κρυφτούν οι υπόλοιποι...

Οι Ελβετοί είναι που δε θα έχουν που να κρυφτούν μετά. Όλη τους η οικονομία στηρίζεται στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο δεν αποκαλύπτει, ή τέλος πάντων -μετά τα τελευταία γεγονότα- δίνει στοιχεία πολύ δύσκολα. Αν αρχίσουν να δίνουν στοιχεία, απλούστατα όλος ο κόσμος θα πάει και θα καταθέτει στο άλλο μεγάλο πλυντήριο της Ευρώπης, την Ανδόρρα ;)

η πρόοδος των οποίων μεταφράζεται σε αντίστοιχες απαγορεύσεις. Υποκειμενικά παράλογες ή λογικές, αντικειμενικά απαγορεύσεις όμως. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου.

Με το συμπαθειο δηλαδη,αλλα σχετικα με την απαγορευση των βασανιστηριων , η απαγορευση της γενικης δημευσης(δηλ να σου κατασχεσει το κρατος οοολη την περιουσια σαν τιμωρια),η απαγορευση της επιβολης ποινης χωρις δικαστηριο,

για σενα ειναι "αντικειμενικα απαγορευσεις" και προβληματιζεσαι για το αν θα πρεπει να υπαρχουν και αν μας κανουν ανωτερους απο τους μουσουλμανους ?????

Νάβι Πιλάι απέρριψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος,

και εγω απορριπτω τον Νεφιλιμ.Επαθε τιποτα?

*Οσο δεν βγαινει επισημη πραξη του ΟΗΕ ,δεν μου φαινεται σημαντικη αυτη η "απορριψη".

Διαβασα λιγο το λινκακι του ΡουτΧ και καταφρικαρα.Λεει οτι τουτοι εχουν ψιλοθεοτρελλες απαιτησεις.(να απαγορευεται το κολυμπι στα σχολεια κατα το ραμαζανι μην τυχει και καταπιει κανενας μουσουλμανος πρωι πρωι νερο.Για να μην πω για την απομονωση των φυλων στα μαθηματα.Αναρωτιεμαι ομως που δεν ζητησαν συνταξη ειδικου σχολικου κανονισμου για τον αυν@νισμο .Πχ να απαγορευεται σε αποσταση 365 χιλιομετρων απο μιναρε)

Οσο για τον ερντογαν που κανει τον εξυπνο,ενα εχω να πω...

πρεπει να διαβασει 2-3 αποφασεις του ΕΔΔΑ ,οπου φαινεται η τακτικη της χωρας του με τους μουσουλμανους.

Kalac κατά Τουρκίας 1.7.1997

Ο ,φερόμενος ως μέλος Μουσουλμανικής φονταμενταλιστικής σέκτας,προσφεύγων ήταν στρατιωτικός δικαστικός λειτουργός και μαζί με κάποιους άλλους αξιωματικούς,αποτάχθηκε με απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου για πειθαρχική παράβαση και πρόκληση σκανδάλου.Σύμφωνα μάλιστα με την διατύπωση της σχετικής απόφασης,η όλη συμπεριφορά του έδειχνε οτί είχε υιοθετήσει “παράνομες φονταμενταλιστικές1 απόψεις”(άρθρο 22 νόμου 357 “για την στρατιωτική Νομική Υπηρεσία”),όντας έτσι αντίθετος στην εκκοσμίκευση του κράτους,η οποία κατά τις θέσεις της Κυβερνήσεως ήταν “βασική αρχή της ίδρυσης του Τουρκικού Έθνους

Karaduman κατά Τουρκίας,Bulut κατά Τουρκίας,Leyla Sahin κατά Τουρκίας,Refah Partisi κατά Τουρκίας1.Στην αρκετά προγενέστερη πρώτη και δεύτερη απόφαση,η Ευρωπαική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απέρριψε ως απαράδεκτη1 την προσφυγή φοιτητριών που αρνήθηκαν να παράσχουν στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα φωτογραφίες ταυτότητας που απεικόνιζαν τα πρόσωπα τους ακάλυπτα,πράγμα που οι προσφεύγουσες θεώρησαν ότι αντέκειτο στην μουσουλμανική θρησκεία.Στην ,κατόπιν επταετίας,τρίτη απόφαση το δικαστήριο παρείχε και μια πολύ αξιόλογη θεωρητική θεμελίωση συνταγματικής φύσεως.Στην προσφεύγουσα φοιτήτρια της Ιατρικής σχολής απαγορεύτηκε η είσοδος στις παραδόσεις και τα εργαστήρια με καλυμμένο πρόσωπο και μετά από κάποιες άλλες ενέργειές της αργότερα, απεβλήθη.

το καλυτερο το αφηνω για το τελος.

Refah Partisi κατά Τουρκίας1.

απαγόρευση ενός Ισλαμικού κόμματος στην Τουρκία απο τις τουρκικες αρχες,επειδη δεν συναδει με τις αρχες του τουρκικου κρατους.

Και ερωτω λοιπον..

Οι τουρκοι μες στην ιδια τους τη χωρα πανε να ξεφορτωθουν τον ισλαμισμο.

Μεχρι και την ιδρυση ισλαμικου κομματος απαγορευουν κρατικα(και το εδδα δικαιωνει το τουρκικο κρατος)

Δηλαδη οι Ελβετοι και οι Ευρωπαιοι γενικα ειναι οι μακακες της παρεας που πρεπει να ανεχθουν ο,τι δεν ανεχονται οι τουρκοι για το ιδιο τους το κρατος?

Εμένα σε κάτι τέτοια πάντως τώρα που το σκέφτομαι μου αρέσει πολύ η αριστερά.

Από τη μία πάντα θα βγει να υποστηρίξει την μειονότητα (το δίκαιο του αδικημένου κλπ.) απ'την άλλη, εντός Ελλάδας, αν βγει το παπαδαριό και πει βάλτε όλοι ράσα θα αρχίσουν το κράξιμο για σκοταδιστές κλπ.

Kernel panic κατάσταση δηλαδή, ελπίζω να κάνουν το κορόιδο και να μην αρχίσουν να λένε μπούρδες και πέσουν κι άλλο τα ποσοστά.

Κακά τα ψέμματα, κάποιοι πιστεύουν:

1. στην ελευθερία του λόγου

2. στην ελευθερία του ανθρώπου

και σε αυτά τα 2 το Ισλάμ δεν πιστεύει.

Είναι όπως η δικιά μας θρησκεία επί Τουρκοκρατίας, προσπαθούσε να μας κρατήσει Έλληνες. Και αυτοί, προσπαθούν να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα στη νέα γενιά. Μόνο που η ταυτότητά τους αυτή αντιβαίνει τα ιδεώδη και τις ελευθερίες που έχουμε συνηθίσει εμείς και θεωρούμε δεδομένες.

Οπότε δυστυχώς δεν μπορείς πάντα να είσαι διαλλακτικός, πρέπει κάποτε να πεις και το όχι. Αλλιώς αν συνέχεια λες ναι και yes sir, δεν θα αργήσει το κράτος να γίνει ελεγχόμενο από τις μειονότητες, οι οποίες με το birth rate που έχουν, εύκολα γίνονται ακόμη και πλειοψηφίες.

Αυτά τα ζώα του ΟΗΕ τι να πούνε, μια ζωή τίποτα δεν κάνουν, σταυρώνουν τα χέρια στα πραγματικά προβλήματα (υποσιτισμός κλπ.) και λένε μ@λακίες, εκ του ασφαλούς βέβαια. Εν τω μεταξύ μασάνε και λίγο χρήμα για να ασκούν τον και καλά έλεγχο αποτελεσματικότερα.

Αλλά αστόχησε ο Οσάμας δυστυχώς, τι τού φταιγε το κακόμοιρο το Πεντάγωνο?

(btw Οσάμα respect, δείξτε αυτό που εννοείτε).

"Ο κ. Μπαγκίς είπε επίσης ότι «οι πόρτες του τουρκικού τραπεζικού συστήματος είναι ανοιχτές» για τους μουσουλμάνους που επιθυμούν να μεταφέρουν εκεί τα κεφάλαιά τους."

Xa!xa!xa! Εννοείται ότι πρέπει να πάρουν αριθμούς προτεραιότητας για μην γίνει συνωστισμός στις ανοιχτές πόρτες!

Για να είσαι μουσουλμάνος κεφαλαιούχος των ελβετικών τραπεζών :

1ον Είσαι περισσότερο κεφαλαιούχος από μουσουλμάνος.

2ον Δεν είσαι ηλίθιος, να πάς τα λεφτά σου στην Τουρκία.

Αν και εν μέρει συμφωνώ ΔΕΝ είναι πάντα έτσι τα πράγματα βάση των εμπειριών στο Λονδίνο.

Είναι γεγονός πως αυτοί που «δεν ξέρουν τι έχουν» είναι στάνταρ πιο πολύ καπιταλιστές, παρά hardcore μουσουλμάνοι, που δεν μπορούν να γράψουν την λέξη «Ραμαζάνι» και εκείνες τις μέρες τρώνε μόνο μέσα στην μέρα που λέει ο λόγος, αλλά είναι και αρκετοί που είναι και τα δύο.

Αυτοί έχουν όπως είναι αναμενόμενο μια αυξημένη μόχλευση στο όλο ζήτημα, απλά έχουν την λογική να ΜΗΝ μεταφέρουν ούτε Ρούβλι στην Τουρκία και το εκάστοτε μουσουλμανικό και potentially υπανάπτυκτο και ανοργάνωτο κράτος, γνωρίζοντας ότι η όποια σταθερότητα στην περιοχή είναι πιο λεπτή ή ασταθείς από μαινόμενο ταύρο σε υαλοπωλείο.

Ον α σεκοντ νότε, διαβάζοντας το πόστ του Root, ειλικρινά θέλω να φυτρώσω και να τραβήξω τα στήθη μου να κατεβάσω γάλα. Και επειδή τα παρακολουθούσα αυτά τα παρανοϊκά «αιτήματα» , «απαιτήσεις», πέστε το όπως θέλετε όσο ήμουν στην Αγγλία, να δείτε πως κάλλιστα, ειδικά σε ιδιωτικά σχολεία, κάμποσα από αυτά θα περάσουν, και μάλιστα ψιλό-άμεσα.

Γενικά αυτές οι απαιτήσεις / συστάσεις για να μην σας ανατινάξουμε / ιδέες που έχει η μειονότητα αυτή κατά καιρούς αφενός με εξοργίζουν και θέλω να γίνω εγώ μουτζαχεντίν και να πάω να σκάσω σε κανένα τέμενος αγκαλιά με τον ιμάμη να πάμε στον αιώνιο παράδεισο να βρούμε τον προφήτη, αφετέρου δείχνουν τι pulling power έχει αυτή η θρησκεία εν τέλει στον μοντέρνο Δυτικό και όχι μόνο κόσμο, που προβάλουν απαιτήσεις στις εκάστοτε φιλοξενούσες κυβερνήσεις…

Βασικά διαβάζοντας όλα τα τελευταία άρθρα καταλήγω οριστικά στο εξής:

My way or the highway!!

Τέλος δεν υπάρχει middle road για μουσουλμάνους. Δλδ εμ θέλουν να περνά το δικό τους εμ δεν δέχονται τίποτα άλλο το διαφορετικό. Καταλαβαίνω την ανάγκη, όπως προανέφερα και σε προηγούμενα πόστ, να κρατήσουν την θρησκεία τους και τα πιστεύω τους ζωντανά αλλά ο μη σεβασμός άλλω θρησκειών ή ιδεώδη είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!.

Btw αυτό το είδατε:

Vatican and Muslims condemn Swiss minaret ban vote

Δλδ. έχουν και την υποστήριξη του Βατικανού. Επίσης μέσα στο άρθρο:

France's FM Bernard Kouchner expressed shock at the ban which, he said, showed "intolerance" and should be reversed.

Είναι εβραϊκής καταγωγής....Έχουν υποστήριξη αν και πιστεύω είναι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Δηλαδή ΟΛΟΣ ο κόσμος προσπαθεί να επιβάλει σε μια χώρα ή οποία είναι ανεξάρτητη την δικιά τους θέση. Κυριολεκτικά δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση Ελβετού αξιωματούχου αυτή την στιγμή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.