pank Δεκέμβριος 7, 2009 #101 Δεκέμβριος 7, 2009 Για να σας δω εσάς τους δύο (tamerlan και snips) σε κάνα Ιράν, να δώ πόσες μέρες να μετρήσετε μέχρι το λιθοβολισμό.Δεν αντιλέγω βρε Σωτήρη, αλλά εκεί εστιάζεται και η ''υπεροχή'' του πολιτισμού μας αν θέλεις. Γι' αυτό και δε χαίρομαι όταν βλέπω κινήσεις που με φέρνουν κοντά στις πρακτικές που αναφέρεις. Οχι στο λιθοβολισμό ή κάτι άλλο ακραίο φυσικά. Προς την κατεύθυνση της απαγόρευσης και της μη ανοχής στη διαφορετικότητα.Το ότι οι πολιτικοί ηγέτες είναι πιόνια, δε σημαίνει ότι ο λαός (εμείς) μπορούμε να συγκριθούμε με μια θρησκεία που προτάσσει τον πόλεμο, τον επεκτατισμό και τη διατήρηση της . . . μπούρκας!Εδω έχεις δίκιο. Στάθηκα στην παρουσία της εκκλησίας στην κοσμική εξουσία. Το θέμα δεν είναι μόνο αν παρίσταται, αλλά και τι κάνει κατά την παρουσία της.Για να σας δω εσάς τους δύο (tamerlan και snips) σε κάνα Ιράν, να δώ πόσες μέρες να μετρήσετε μέχρι το λιθοβολισμό.Και μιας και είναι υποθετική η ερώτηση, να κάνω και εγω μια. Οχι σε εσένα, αλλά σε όσους κατά δήλωση τους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.Αν αύριο το πρωϊ οι πολίτες της καθολικής Ιταλίας αποφασίσουν με δημοψήφισμα την απαγόρευση ανέγερσης ορθόδοξων ναών, θα αγκαλιάσετε με την ίδια θέρμη την απόφαση ;Εχω ξεκαθαρίσει πως σε ότι με αφορά δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης τους κύρους της απόφασης των Ελβετών ή του μη σεβασμού της. Για ''αγκάλιασμα'' μιλάω:thank_you2:
Tsakonas Δεκέμβριος 7, 2009 Author #102 Δεκέμβριος 7, 2009 έλληνας πολίτης, αλλά ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους.γιατι παραδοξο?..ωραια,εχουμε το 3 του συνταγματος που ανακηρυσσει επικρατουσα θρησκεια την ορθοδοξη ανατολικη.Απο κει και περα κανεις δεν τολμαει να το αναθεωρησει για ευνοητους ιστορικοπολιτικους λογους.Απο εκει και περα,για να μην γκρινιαζουμε απλα για να γκρινιαξουμε,οι πρακτικες συνεπειες της "συγχυσης" κρατους-εκκλησιας στην ελλαδα ειναι οι εξης χονδρικαα)στα δικαστηρια και στα σχολεια εχουμε εικονα του Χριστου,και ορκιζομαστε εκει εκτος αν δηλωσουμε αθεοι/αλλοθρησκοιβ)η εκκλησια ειναι νομικο προσωπο δημοσιου δικαιου,αρα εχει και καποια προνομια.φοροαπαλλαγες(και παρεμφερεις φοροαπαλλαγες εχουν και αλλες γνωστες θρησκειες) κλπγ)οι εκκλησιαστικοι λειτουργοι εχουν status δημοσιου λειτουργουδ)τα περι αγιου ορους κλπΕ ,μην μου πεις τωρα οτι συγκρινονται αυτες οι συνεπειες με τα ισλαμικα κρατη!!!!!!!!!!Και απο εκει και περα,δεν λεω,οι θρησκειες δεν ειναι και οτι καλυτερο,αλλα μην συγκρινουμε τον καθολικισμο στην Ιταλια (πλειοψηφια) με την ισλαμικη θρησκεια στην ελβετια.
pank Δεκέμβριος 7, 2009 #103 Δεκέμβριος 7, 2009 Για τη σχέση εκκλησίας κράτους, οσο και αν αυτή δε μου αρέσει, παραδέχθηκα στην παραπάνω δημοσίευση ότι υπάρχουν διαφορές στους συσχετισμούς μεταξύ μουσουλμανικών κρατών/Ελλάδας. Κάνε εναν κόπο να τη διαβάσεις.Στην άκρως υποθετική ερώτηση μου, κάτι δεν κατάλαβες.Οι καθολικοί(πλειοψηφία) στην Ιταλία απαγορεύουν την ανέγερση ορθόδοξων (μειοψηφία) ναών.Οι καθολικοί(πλειοψηφία) στην Ελβετία απαγορεύουν την ανέγερση μουσουλμανικών(μειοψηφία) ναών.Υπάρχουν αρκετές παραδοξότητες/ασυμβατότητες στην υπόθεση μου, αλλά οχι εκεί που τις εντόπισες.
deninho Δεκέμβριος 7, 2009 #104 Δεκέμβριος 7, 2009 Αν αύριο το πρωϊ οι πολίτες της καθολικής Ιταλίας αποφασίσουν με δημοψήφισμα την απαγόρευση ανέγερσης ορθόδοξων ναών, θα αγκαλιάσετε με την ίδια θέρμη την απόφαση ;τελείως άστοχο. Δεν απαγορεύτηκε η δημιουργία τζαμιών [η εκκλησία τους], αλλά μιναρέδων [ας πούμε τα καμπαναριά τους]. Και αν μου έλεγαν και στην Ελλάδα να ψηφίσω υπέρ ή κατά των καμπαναριών [και κυρίως των μεγαφώνων που τους φορτώνουν για να ακούγεται το μνημόσυνο/κηδεία/λειτουργεία], θα έβαζα και τις χελώνες μου να ψηφίσουν κατά
RootX Δεκέμβριος 7, 2009 #105 Δεκέμβριος 7, 2009 Δεν ξέρω εάν έχει αναφερθεί ήδη.Οι Ελβετοί δεν ψήφισαν ενάντια στην ανέγερση ναών (mosques) αλλά στον μιναρέ (το χτίσμα επάνω από τον ναό).* beaten by deninho.
Tsakonas Δεκέμβριος 7, 2009 Author #106 Δεκέμβριος 7, 2009 και επειδη υπαρχει μια παραξηγησις γιαυτο που ειπε ο ρουτΧοι μιναρεδες στην Ελβετια ειναι 4οι mosques 100κατι.
pank Δεκέμβριος 7, 2009 #107 Δεκέμβριος 7, 2009 Ναι όντως υπήρξε παρεξήγηση sorry για την εκτροπή της κουβέντας στις τελευταίες δημοσιεύσεις.
darthtony Δεκέμβριος 7, 2009 #108 Δεκέμβριος 7, 2009 Βασικά οι πιο πολλοί συμφωνούμε οτι και μείς θα ψηφιζαμε κατά των μιναρέδων , σε αντιστοιχο δημοσψήφισμα.
Dorian Δεκέμβριος 7, 2009 #109 Δεκέμβριος 7, 2009 Συμφωνώ με την απαγόρευση στην "εξάπλωση" των μιναρέδων...πρέπει όμως να συνοδεύεται και με την απαγόρευση της εξάπλωσης των χριστιανικών εκκλησιών. Όσο δεν ανήκουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη, άλλο τόσο δεν ανήκουν και οι χριστιανοί. Συμφωνώ δε περισσότερο με μελοντικά δημοψηφίσματα του στυλ "Να γρεμίσουμε το χ% των χώρων λατρείας και στην θέση τους να ανεγείρουμε σχολεία"Δεν έχει λογική αυτό. Αν οι ευρωπαίοι αποφασίσουν να απαρνηθούν το χριστιανισμό, δεν συνεπάγεται ότι εξαιτίας της π΄ραξης τρίτων, για κάποιο άγνωστο λόγο, οι μουσουλμάνοι θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το ίδιο με το ισλαμ. Απλώς θα είναι άθεοι και οι μουσουλμάνοι θα παραμέινουν μουσουλμάνοι και δεν θα έχουν κανένα λόγο να σταματήσουν να ζητάνε αυτά που θέλουν ότι και αν είναι αυτά.
RootX Δεκέμβριος 7, 2009 #110 Δεκέμβριος 7, 2009 Βασικά οι πιο πολλοί συμφωνούμε ότι και εμείς θα ψηφίζαμε κατά των μιναρέδων , σε αντίστοιχο δημοψήφισμα.Αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί. Η ουσία υποθέτω είναι εάν θα ψηφίζαμε υπέρ/κατά λόγω των:α) πρακτικών θεμάτων (μας ενοχλεί οπτικά, χαλάει το ύφος της πόλης/περιοχής εξαιτίας συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής, δεν θέλουμε τον ιμάμη να μας ζαλίζει) ή β) λόγω φοβίας/υπερπροστασίας για το ισλάμ/ορθοδοξία αντίστοιχα.Προσωπική και μη τεκμηριωμένη άποψη, θα ψηφίζαμε κατά και θα προβάλλαμε ως δικαιολογία το α) ενώ ψηφίσαμε κατά, λόγω του β) .
greekfragma Δεκέμβριος 7, 2009 #111 Δεκέμβριος 7, 2009 Στη Ρόδο που έζησα περίπου 15 χρόνια υπάρχει μιναρές και ιμάμης που καλεί τους πιστούς μέσα στην παλιά πόλη και λειτουργεί κανονικά. Σε απόσταση μικρότερη των 150μέτρων υπάρχει και ο Αγ.Φανούριος.Να σας ενημερώσω οτι όλοι οι κάτοικοι της παλιάς Πόλης είτε χριστιανοί είτε μωαμεθανοί ζούνε πάρα πολλά χρόνια χωρίς καμιά απολύτως αντιπαλότητα ή φόβο ή καχυποψία.Προσωπικά με ενοχλεί πολύ περισσότερο το χριστιανικό καμπαναριό με τα ηλεκτρικά bosch σφυριά των 300watts που βαράει κάθε μισή ώρα για την ώρα και κάθε κυριακή πρωί στις 9 κάθε 5 λεπτά και για περίπου 2 ώρες μέχρι να τελειώσει η λειτουργία παρά ο Ιμάμης που θα βγει να φωνάξει τους πιστούς για μερικά λεπτά 1 φορά τη βδομάδα χωρίς καν τηλεβόα.Καλά....ας μην μιλήσω για τον Αη Νικόλα στο χωριό που έχει και μεγάφωνα για να ακούει λειτουργία ο πιστός ακόμα και στο χιλιόμετρο από την εκκλησία.
ΓιαγκΤ Δεκέμβριος 7, 2009 #112 Δεκέμβριος 7, 2009 Στη Ρόδο που έζησα περίπου 15 χρόνια υπάρχει μιναρές και ιμάμης που καλεί τους πιστούς μέσα στην παλιά πόλη και λειτουργεί κανονικά. Σε απόσταση μικρότερη των 150μέτρων υπάρχει και ο Αγ.Φανούριος.Να σας ενημερώσω οτι όλοι οι κάτοικοι της παλιάς Πόλης είτε χριστιανοί είτε μωαμεθανοί ζούνε πάρα πολλά χρόνια χωρίς καμιά απολύτως αντιπαλότητα ή φόβο ή καχυποψία.Προσωπικά με ενοχλεί πολύ περισσότερο το χριστιανικό καμπαναριό με τα ηλεκτρικά bosch σφυριά των 300watts που βαράει κάθε μισή ώρα για την ώρα και κάθε κυριακή πρωί στις 9 κάθε 5 λεπτά και για περίπου 2 ώρες μέχρι να τελειώσει η λειτουργία παρά ο Ιμάμης που θα βγει να φωνάξει τους πιστούς για μερικά λεπτά 1 φορά τη βδομάδα χωρίς καν τηλεβόα.Καλά....ας μην μιλήσω για τον Αη Νικόλα στο χωριό που έχει και μεγάφωνα για να ακούει λειτουργία ο πιστός ακόμα και στο χιλιόμετρο από την εκκλησία.Καλά δεν είναι σοβαρό παράδειγμα αυτό. Το μαγαζί είναι του παπά. Ο μουεζίνης είναι φιλοξενούμενος και υπό επιτήρηση. Ας είχε το ελεύθερο και θα τον άκουγες 5 μισάωρα την ημέρα από μεγάφωνα. Ουρά θα κάνατε οι ροδίτες ποιος θα τον πρωτοδείρει : )
greekfragma Δεκέμβριος 7, 2009 #113 Δεκέμβριος 7, 2009 σύμφωνοι ρε Γιάγκο αλλά το δίνω ως παράδειγμα για το πως μπορούν να λειτουργήσουν όλα όμορφα και χωρίς να μπερδευόμαστε.....my point is........ο φιλοξενούμενος είναι ελεύθερος μέχρι ενός σημείου λογικού και που δεν επηρεάζει την επίσημη θρησκεία του τόπου που φιλοξενείται.......
ΓιαγκΤ Δεκέμβριος 7, 2009 #114 Δεκέμβριος 7, 2009 Αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί. Η ουσία υποθέτω είναι εάν θα ψηφίζαμε υπέρ/κατά λόγω των:α) πρακτικών θεμάτων (μας ενοχλεί οπτικά, χαλάει το ύφος της πόλης/περιοχής εξαιτίας συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής, δεν θέλουμε τον ιμάμη να μας ζαλίζει) ή β) λόγω φοβίας/υπερπροστασίας για το ισλάμ/ορθοδοξία αντίστοιχα.Προσωπική και μη τεκμηριωμένη άποψη, θα ψηφίζαμε κατά και θα προβάλλαμε ως δικαιολογία το α) ενώ ψηφίσαμε κατά, λόγω του β) .Αν ψηφίζαμε, θα ήμασταν άλλοι.
colt3003 Δεκέμβριος 7, 2009 #115 Δεκέμβριος 7, 2009 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί Σε τόσες σελίδες συζήτησης σε κάθε αναφορά των μουσουλάνων, αυτοδίκαια θα έλεγε κανείς τους συνδέονται με το ισλαμ, τις μπουρκες και την καταπίεση. Για να δούμε:''Η αραβική λέξη «ισλάμ» (αραβικά: إسلام ) σημαίνει «υποταγή»,και χρησιμοποιείται από τους μουσουλμάνους ως «υποταγή στον Θεό» και εκείνοι που αποδέχονται την θρησκεία του ισλάμ,(τη στάση υπακοής, εξάρτησης και αφοσίωσης στον Θεό) ονομάζονται μουσλίμ (muslim), που σημαίνει «υποταγμένος» δηλαδή:«υποταγμένος στον Ύψιστο».''απο wikipediaπέρα απο αυτό άλλο ενα κομματι που λείπει απο την κουβέντα είναι ο διαχωρισμός των μουσουλμάνων σε σουνίτες και σιίτες. Οι μέν πολύ περισσότεροι, πολύ πιο φιλελεύθεροι, οι δέ πολύ λιγότεροι πολύ πιο σκληροπυρηνικοί.η συγκεκριμένη μερίδα που κατοικεί στην Ελβετία είναι κατα μεγάλη πλειοψηφία είτε πρόσφυγες απο τα απομεινάρια της Γιουκοσλαβίας, είτε μετανάστες απο την Τουρκία.Αφότεροι είναι σουνίτες. Αρα θέμα μπουρκας και χομεινήδων δεν τίθεται. Όσον αφορά την περιλάλητη καταπίεση απανταχού των μουσουλμάνων απένατι στο γυναικείο φύλλο, ας αναφέρω μερικά ονόματα1. Μάργκαρετ Θάτσερ2. Μπεναζίρ Μπούτο3. Ίντιρα Γκάντι4. Τανσου Τσιλέρ5. Αγγελα ΜέρκελΟλες οι ανωτέρω κυρίες είναι - ήταν απο τα πιο ''καμπανάτα'' ονόματα γυναικών πρωθυπουργών - προέδρων. Οι Νο 2 και Νο 4 είναι μουσουλμάνες και διατέλεσαν πρωθυπουργοί σε Πακιστάν και Τουρκία αντίστοιχα. Στην πολιτισμένη Γερμανία η σημερινή Καγκελάριος είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει αυτή τη θέση. Τέλος καλό είναι να θυμόμαστε ότι μουσουλμάνοι υπάρχουν ακόμα και στο Αμέρικα θεωρούνται δε πλήρως ενσωματωμένοι στην κοινωνία (αφού υπηρετούν και στο στράτευμα) και (ώ του θαύματος) συμβιώνουν αρμονικά, υπήκοοι των αμερικάνικων νόμων και όχι του ισλαμικού δικαίου.συγνώμην για το ''μαθημα'' θρησκειολογίας αλλά πιστεύω ότι σε τέτοιο θέμα πρέπει να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή βάση και όχι να τσουβαλιάζουμε συλλήβδην
Tsakonas Δεκέμβριος 7, 2009 Author #116 Δεκέμβριος 7, 2009 4. Τανσου Τσιλέρπληρεστατη ενημερωση βλεπω...δες λιγο το ποστ 34 του εν λογω θρεντ ....και www.echr.coe.int ---->ενα σωρο προσφυγές κατα της τουρκιας στο ΕΔΔΑ επειδη αποφευγει οπως ο διαολος το λιβανι την ισλαμικη θρησκεια και την διωχνει απο σχολεια-πανεπιστημια-κρατος γουωτεβα.....και αυτο ειναι προσφατη πολιτικη...την αρχισε ενας τυπος κεμαλ ατατουρκ,καπως ετσι τον ελεγαν ΥΓ:και η τουρκια ειναι απο τα γνωστοτερα εκκοσμικευμενα κρατη (με σαφη διαχωρισμο κρατους εκκλησιας)...στρατοδικης που αποκαλυφθηκε οτι ειχε επαφες με φονταμενταλιστες ισλαμιστες διωχτηκε κακην κακως...οποτε σαν παραδειγμα η τανσου τσιλερ(σπουδαγμενη σε αμερικανικο κολλεγιο και γιεηλ) ειναι καπως μη-ευστοχοκαι επισης με το συμπαθειο,αλλα τι σχεση εχει η ανγκελα μερκελ που ειναι.....αρχηγος του χριστιανοδημοκρατικου κομματος στη γερμανια????
colt3003 Δεκέμβριος 7, 2009 #117 Δεκέμβριος 7, 2009 ''Η κυρίαρχη θρησκεία στην Τουρκία είναι το Ισλάμ. Το ποσοστό των Μουσουλμάνων φτάνει στο 99% του πληθυσμού [8], από τους οποίους το 70%-80% περίπου είναι Σουνίτες. Το υπόλοιπο 20% - 30% ανήκει στον Αλεβισμό (Σιίτες).[9]. Η κύρια σχολή (τάση) στο χώρο των Σουνιτών, είναι αυτή της Χαναφί (Hanafi). Άλλες θρησκείες που συναντά κανείς στη Τουρκία, είναι ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός και η Μπαχάι.''πηγή wikipediaΟι κυβερνώντες μπορούν να αποφεύγουν οτιδήποτε σαν οποιοσδήποτε. Η ουσία που μένει είναι οτι σχεδόν 70 μύρια ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ανέχτηκαν γυναίκα αρχηγό. όχι ??
Tsakonas Δεκέμβριος 7, 2009 Author #118 Δεκέμβριος 7, 2009 http://www.hri.org/docs/turkey/part_i.html#article_1συνταγμα της τουρκιαςII. Characteristics of the Republic ARTICLE 2 . The Republic of Turkey is a democratic, secular and social state governed by the rule of law; bearing in mind the concepts of public peace, national solidarity and justice; respecting human rights; loyal to the nationalism of Atatόrk, and based on the fundamental tenets set forth in the Preambleαπο αγγλ wikiSecularity (adjective form secular) is the state of being separate from religion.συγκρινε το με το ελληνικο 3Άρθρο 31. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928. αν το οτι τουρκοι δημοσιοι λειτουργοι διωκονται επισημα για παρε δωσε με ισλαμικες οργανωσεις και δεν επιτρεπεται η ιδρυση ισλαμικου κομματος στην τουρκια δεν σου λεει τιποτα η απλα εγω ειμαι παραξενος η εσυ εθελοτυφλεις?Και επειδη θα με πεθανεις με το τι σημαινει secular----------->Θρησκεια και κρατος/κρατικη εξουσια------------>ΓΙΟΚδηλ,μπορει κανεις να πιστευει οτι γουσταρει,αλλα ως εκει.Καμμια σχεση με ιραν/ισλαμικα κρατη που ΔΕΝ ειναι εκκοσμικευμενα κρατη.
colt3003 Δεκέμβριος 7, 2009 #119 Δεκέμβριος 7, 2009 αν το οτι τουρκοι δημοσιοι λειτουργοι διωκονται επισημα για παρε δωσε με ισλαμικες οργανωσεις και δεν επιτρεπεται η ιδρυση ισλαμικου κομματος στην τουρκια δεν σου λεει τιποτα η απλα εγω ειμαι παραξενος η εσυ εθελοτυφλεις?Αν μου λέει.... Μου λέει οτι αν μή τι άλλο σέβονται το σύνταγμά τους. Εσένα τώρα θα έπρεπε να σου λέει ότι ''συντάγματος παρόντος πάσα άλλη αρχή (θρησκευτική έτσι ?) παυσάτω. Απο εκεί και πέρα δεν είναι της παρούσης να εξετάσουμε την ηθική των δημοσίων λειτουργών. Εγώ τουλάχιστον κρατάω το ότι σε κράτος φουλ μουσουλμάνους η θέση της γυναίκας δεν είναι απαραίτητο να είναι ''υπό'' Και επειδη θα με πεθανεις με το τι σημαινει secular----------->Θρησκεια και κρατος/κρατικη εξουσια------------>ΓΙΟΚνα διακρίνω μια μικρή αντίφαση ? φτου ξανα μανα.Σου εξηγησα,οτι το βλεπεις εντελως ευρωπαικα.Ειναι εντελως διαφορετικη η φιλοσοφια αυτης της θρησκειας και βασει αυτης κρατος και εκκλησια,δικαιο και θρησκεια ειναι αλληλενδετα.Να συμπληρώσω εδώ και τό ότι οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι που απαρτίζουν τον πληθυσμό της Ελβετίας είναι Βόσνιοι, επίσης εκκοσμικευμένοι, άαααρα πάς φόβος εμφάνισης ''χομεινήδων'' στας Άλπεις μόνο εκ του πονηρού μπορεί να είναι ορμώμενος, και εγώ κρατάω αυτό το σημείο γιατί για τη δική μου λογική εδώ τεκμηριώνεται η τάση που ζητά την Ελβετία ''καθαρότερη''. Πρόσεξε ! όχι άμεσα με το παρόν δημοψήφισμα. Αυτό θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ώς ''αναγνωριστική βολή'' δηλ,μπορει κανεις να πιστευει οτι γουσταρει,αλλα ως εκει.Καμμια σχεση με ιραν/ισλαμικα κρατη που ΔΕΝ ειναι εκκοσμικευμενα κρατη.Ναι ναι !! αυτό λέω και εγώ τόσα πόστ: ότι η συγκεκριμένη θρησκεία ΔΕΝ αποτελεί κατ' ανάγκην και ''φορέα'' δημιουργίας κράτους στα μέτρα της. Γίνεται μέν, όχι απαραίτητα δε. και επισης με το συμπαθειο,αλλα τι σχεση εχει η ανγκελα μερκελ που ειναι.....αρχηγος του χριστιανοδημοκρατικου κομματος στη γερμανια???? όοοοχι ακριβώς: ''Η Ανγκέλα Δωροθέα Μέρκελ (γερμ. Angela Dorothea Merkel) το γένος Κάσνερ, είναι Γερμανίδα πολιτικός (CDU). Στις 22 Νοεμβρίου 2005 το γερμανικό κοινοβούλιο την εξέλεξε στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας''απο wikipedia τίποτα το ιδιαίτερο. Το γράφω άλλωστε. Μια γρήγορη ανάκληση απο μνήμης, και παράθεση γυναικών σε υψηλά αξιώματα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η θρησκεία δεν υπήρξε τροχοπέδη στην ανέλιξη τους, παρά το φύλλο τους. αντικρούωντας με αυτό τον τρόπο τα περι καταπιεστών μουσουλμάνων συζύγων.
ΓιαγκΤ Δεκέμβριος 8, 2009 #120 Δεκέμβριος 8, 2009 Καμία σχέση δεν έχει στα μάτια του ψηφοφόρου η υψηλά ιστάμενη μορφωμένη και υπό την θωράκιση του κόμματος γυναίκα, με αυτήν που περνάει δίπλα.Δηλαδή τώρα που βγάλανε μαύρο στην Αμερική τέλος ο ρατσισμός προς τους μαύρους!!Το ζητούμενο είναι να συμβάλλουμε στην αναζήτηση της αλήθειας και όχι να ξεχειλώνουμε ένα θέμα για να στηρίξουμε την άποψη μας.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.