Jump to content

Δημοψηφισμα στην Ελβετια

Tsakonas

Recommended Posts

Ενας λαός αποφάσισε υποκινούμενος απο μια μερίδα ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται συντηρητικοί.

Δηλαδή τώρα όταν η πλειοψηφία επιλέγει κάτι που απέχει από τα πιστεύω μας, θεωρούμε απλά ότι όλος αυτός ο κόσμος ήταν πιόνια στα χεριά κάποιων που τους υποκίνησαν?

Έτσι υποστηρίζουμε τη δημοκρατία?

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply
Λογικά η εντύπωση προκαλείται από την έκφραση αντίθετων με τη δική σας απόψεων.

Τη δική σας άποψη την καταθέσατε, αρα το συζητάτε το θέμα. Προς τι λοιπόν η εντύπωση ;

Δεν τέθηκε υπο αίρεση το ορθό της απόφασης του Ελβετικού λαού. Αυτό έλειπε κι' όλας.

Το 57% των Ελβετών πήρε μια απόφαση για ενα θέμα που άπτεται της καθημερινότητας του, και εμείς θα τους ακυρώσουμε ;

Μπορούμε όμως να τη συζητούμε, να τη προσεγγίζουμε κοινωνικά και να προσπαθούμε να βρούμε τι τους ώθησε σε αυτή την απόφαση. Άντε να πούμε και αν μας αρέσει ή οχι. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.

Τους δαίμονες και τα στοιχειά που κατατρέχουν τους άμοιρους τους Ελβετούς, αμφισβητούν το κύρος της απόφασης τους και προσπαθούν να επιβάλλουν καταπιεστικά την άποψη τους, εγω προσωπικά δεν τα εχω δει να εμφανίζονται σε αυτό το νήμα.

Γίνεται σούπερ πολιτισμένη κουβέντα με επίπεδο και επιχειρήματα.

η κουβέντα μια χαρά πολιτισμένη είναι, δεν διαφωνώ.

Όταν όμως προσπαθείς να πείσεις (όχι απαραίτητα εσύ πέρσοναλι) τους άλλους ότι υπήρχε συνωμοσία/υποκίνηση από τους "κακούς" ακροδεξιούς τότε ναι θέτεις υπό αίρεση το ορθό της απόφασης τους. Όταν προσπαθείς να ισοπεδώσεις τις ενδεχόμενες φοβίες ενός λαού και την επιλογή τους να μην ρισκάρουν, με το να λες ότι "είναι βλάκες που φοβούνται, οι μούσλιμς το μοοοοονο που θέλουν είναι να έχουν ένα μικρό κακόμοιρο μιναρέ" (αλήθεια, που το ξέρεις ότι αυτό μόνο θέλουν?), well το ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ πήγε παραπέρα.

ρε τους παλιορατσιστες,ακου εκει να μειωσουν την ποσοστωση.

Επειδη και καλα η ανεργια στην ελβετια χτυπησε κοκκινο,και το κοκκινο για τον ελβετο ειναι το.,.......4%Εμεις ομως πουμαστε γατοι και φιλοξενοι,και πιο μαγκες και εδω γεννηθηκε ο σωκρατης κλπ,εχουμε 9,4% ανεργια....

και τι να κάνεις? εδώ στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικο, που έχουν βάλει ένα κάρο συρματοπλέγματα, περνάνε. σε μας δε θά ρθουνε? άμα ο κόσμος είναι απελπισμένος........

Δηλαδή τώρα όταν η πλειοψηφία επιλέγει κάτι που απέχει από τα πιστεύω μας, θεωρούμε απλά ότι όλος αυτός ο κόσμος ήταν πιόνια στα χεριά κάποιων που τους υποκίνησαν?

Έτσι υποστηρίζουμε τη δημοκρατία?

Η πλειοψηφία καλά έκανε και αποφάσισε ότι αποφάσισε. Εσένα πάλι δεν σε προβληματίζει ότι αντι να εγείρει το συγκεκριμένο θέμα ο άμεσα θιγόμενος (υποτίθεται), που είναι οι εκεί κατοικούντες μουσουλμάνοι, αντί αυτών το έθεσε η συγκεκριμένη μερίδα πολιτών ?? Δηλαδή πως το βλέπεις ? οτι οι συγκεκριμενοι αυτοχρίστηκαν προστάτες των απανταχού καταπιεσμένων μουσουλμάνων, ή ότι πηγαίνουν γυρεύοντας ?

Να εγείρει αυτό το θέμα ο "θιγόμενος" μουσουλμανικός κόσμος? κάτσε γιατί για να καταλάβω τι εννοείς το διάβασα καμία 10αρια φορές.

Κανείς δεν αναλαμβάνει να γίνει προστατης του άλλου, ο καθένας αναλαμβάνει να προστατεύσει αυτό που κατέχει, ακόμα κι αν αυτό είναι η πολιτισμική του ταυτότητα.

Οι Μουσουλμάνοι, όσο κι αν μας ξενίζουν εμάς κάποιοι από τους τρόπους ζωής τους, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό που πιστεύουν. Δεν έχουν λόγο να εγείρουν κανένα άλλο θέμα πέρα από τις απαιτήσεις τους για πράγματα και καταστάσεις που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν όσο πιο πιστά γίνεται τον τρόπο ζωής τον οποίο έχουν συνηθίσει και τους επιβάλει ο πολιτισμός τους.

Η συντηρητική πλευρά που πρώτη απ όλους φοβάται την αλλαγή, έχει κάθε λόγο βάση των πιστεύω της να θέλει όσο το δυνατόν να αποτρέψει την οποία μεταβολή στα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του κράτους της.

Έτυχε σε αυτό το τομέα να βρουν τη πλειοψηφία σύμφωνη.

Φυσικά ο ένας προσπαθεί να επηρεάσει τον έναν ή τους πολλούς σύμφωνα με την γνώμη του άλλα αυτό δε μου κάνει εντύπωση καθώς συμβαίνει από τους παντες και για τα πάντα. Όχι μόνο από εκείνη τη πλευρά.

Να εγείρει αυτό το θέμα ο "θιγόμενος" μουσουλμανικός κόσμος? κάτσε γιατί για να καταλάβω τι εννοείς το διάβασα καμία 10αρια φορές.

Μα εδω ακριβώς επικεντρώνω εγώ την προσοχή μου !! Απο την μία έχουμε έναν αριθμό μουσουλάνων υπήκοων- πρόσφυγων - ξέρω-γω-τι, η οποία τουλάχιστον μέχρι τώρα δέν έχει ακουστεί αφού προφανώς απο τον αριθμό των τζαμιών που υπάρχουν ήδη στην χώρα, ικανοποιείται το θρησκευτικό τους αίσθημα, (περιττό να τονιστεί εδω ότι για να έχουν τέτοιου είδους προβλήματα λυμμένα, άλλες ανάγκες βασικότερες, θεωρούνται λογικά καλυμμένες ) και αν λάβουμε υπόψιν και την ας πούμε ''ικανότητα'' της Ελβετικής κοινωνίας να ανέχεται τον δίπλανό της, η δική μου εικόνα λέει ότι όλα βαίνουν καλώς, με βάση τα προγραφέντα. Απο την άλλη με βάση του γενικότερου ξενοφοβικού κλίματος που κυριαρχεί στην ευρώπη, (θα γνωρίζεις φαντάζομαι για το τί γίνεται σε Αυστρία - Δανία - Γερμανία - Γαλλία (τουλάχιστον) ) Αντίστοιχης ιδεολογίας μερίδα πολιτών εγείρει θέμα για την κατασκευή περισσότερων θρησκευτικών συμβόλων στη χώρα με σκοπό (δική μου άποψη) όχι μην τυχόν και γίνουνε τεχεράνη, αλλά λόγω της ίδιας τους της ξενοφοβικής ιδεολογίας. Ρίξε εδώ αν θές μια ματιά για το ποιόν των μουσουλμάνων http://www.swissinfo.ch/eng/Minaret_ban_approved_by_57_per_cent_of_voters.html?cid=7793916 και εδώ για το ποιόν του κόμματος που το κάνει ζήτημα http://www.in.gr/innews/article.asp?lngEntityID=490325 Το αν σου αρέσουν ή όχι δεν το σχολιάζω αφού είναι καθαρά δικό σου θέμα (μην προκύψω και προπαγανδιστής όψιμος). Μπορώ όμως και εγώ να έχω την ίδια επιλογή ??

Κανείς δεν αναλαμβάνει να γίνει προστατης του άλλου, ο καθένας αναλαμβάνει να προστατεύσει αυτό που κατέχει, ακόμα κι αν αυτό είναι η πολιτισμική του ταυτότητα.

Η οποία σύμφωνα με τα ανωτέρω παρατιθέμενα θεωρείται απο κάποιους ότι χρήζει ''λεύκανσης''

Οι Μουσουλμάνοι, όσο κι αν μας ξενίζουν εμάς κάποιοι από τους τρόπους ζωής τους, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό που πιστεύουν. Δεν έχουν λόγο να εγείρουν κανένα άλλο θέμα πέρα από τις απαιτήσεις τους για πράγματα και καταστάσεις που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν όσο πιο πιστά γίνεται τον τρόπο ζωής τον οποίο έχουν συνηθίσει και τους επιβάλει ο πολιτισμός τους.

Συμφωνούμε απόλυτα ! λαμβάνοντας δε υπόψιν την μεριοπάθεια που διακατέχει τους εν λόγω πρόσφυγες, εγώ τουλάχιστον θεωρώ απίθανο (και δεδομένου του αριθμού τους στο σύνολο) να αρχίσουν να μιλάνε και για εφαρμογή νόμου του ισλάμ στην χώρα που τους φιλοξενεί (τουλάχιστον κάτι τέτοιο, μας αρέσει δεν μας αρέσει την δεδομένη στιγμή ΔΕΝ προκύπτει απο κάπου.)

Η συντηρητική πλευρά που πρώτη απ όλους φοβάται την αλλαγή, έχει κάθε λόγο βάση των πιστεύω της να θέλει όσο το δυνατόν να αποτρέψει την οποία μεταβολή στα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του κράτους της.

Έτυχε σε αυτό το τομέα να βρουν τη πλειοψηφία σύμφωνη.

Φυσικά ο ένας προσπαθεί να επηρεάσει τον έναν ή τους πολλούς σύμφωνα με την γνώμη του άλλα αυτό δε μου κάνει εντύπωση καθώς συμβαίνει από τους παντες και για τα πάντα. Όχι μόνο από εκείνη τη πλευρά.

Έτσι ακριβώς. Στην προκειμένη περίπτωση απο ότι διαβάζω ενώ το ''ναι'' θεωρείτω σίγουρο, η ιδιαίτερα επιθετική επικοινωνιακή πολιτική, έφερε το επίμαχο αποτέλεσμα.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καταδίκασε τα συνθήματα ξενοφοβίας και τους ρατσιστικούς τόνους που χρησημοποίησε το SVP κατά τη διάρκεια της προεκλογικης εκστρατείας. Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε η προπαγάνδα εναντίον εκείνων που διεκδικούν το δικαίωμα της ασυλίας

απο το λινκ του ιν τζι αρ.

λεει εδω ο τυπος οτι ειναι ξενοφοβια να τασσεσαι κατα του δικαιωματος "ασυλιας" των προσφυγων...

Ε μαλλον κατι μας λενε λαθος,γιατι δικαιωμα ασυλιας στο διεθνες δικαιο δεν υπαρχει.Μονο δικαιωμα πολιτικου ασυλου και καποιου ειδους υποχρεωση να μην εκδωσει ενα κρατος εναν σε αλλο κρατος που υπαρχει ο φοβος να υποστει βασανιστηρια.

Οι ορδες των "οικονομικων μεταναστων" δεν εχουν απολυτως κανενα δικαιωμα απονομης ασυλου και ειναι καθαρα δουλεια του κρατους υποδοχης τι θα κανει.

Πολιτικο ασυλο αναγνωριζεται σε συγκεκριμενες περιπτωσεις (να διωκεται ο μεταναστης απο το κρατος του για πολιτικη δραση κλπ).(η τουλαχιστον ετσι τα λεει στην διεθνη προστασια ανθρωπινων δικαιωματων ο ρουκουνας)

Ας μην βιαζομαστε να αναμασησουμε οτι διαβαζουμε στο ιν τζι αρ και να βγαλουμε την ευρωπη ξενοφοβικη.

τουλάχιστον κάτι τέτοιο, μας αρέσει δεν μας αρέσει την δεδομένη στιγμή ΔΕΝ προκύπτει απο κάπου.)

με εσκασες.

Προτεινομενη Βιβλιογραφια:Ε.Μουσταιρα "Συγκριτικο Δικαιο",τομος Α' "Ισλαμικο δικαιο".

Έτσι ακριβώς. Στην προκειμένη περίπτωση απο ότι διαβάζω ενώ το ''ναι'' θεωρείτω σίγουρο, η ιδιαίτερα επιθετική επικοινωνιακή πολιτική, έφερε το επίμαχο αποτέλεσμα.

Δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω είναι η αλήθεια, ίσως γιατί οι απόψεις μας διαφέρουν αρκετά σε κάποιους βασικούς τομείς.

Πχ εσύ μιλάς για ανθρώπους που επιζητούν την λεύκανση της πολιτισμικής ταυτότητας, κάτι που παραπέμπει σε τρομακτικές εικόνες ala Ναζί, κι εγώ μιλάω για διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας ενός κράτους που το θεωρώ κάτι εντελώς διαφορετικό καθώς άλλο το “καθαρίζω” και άλλο το “διατηρώ”.

Φυσικά δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπιστώ καμία παράταξη που στη τελική δε γνωρίζω τι ρολό βαράει, γι αυτό εξ' αρχής μίλησα για τους ανθρώπους που ψηφίσαν σε αυτό το δημοψήφισμα υποστηρίζοντας έμμεσα ότι κάποιος έχει το δικαίωμα να έχει αντίθετη άποψη από τη δική σου χωρίς να ταυτίζεται αυτόματα ακροδεξιός ούτε υποκινούμενος από ακροδεξιούς.

Επίσης αναφέρεσαι στην κατάσταση της ξενοφοβίας στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι οι Ευρωπαίοι.

Ξαφνικά δηλαδή από τις αρχές του 90 ένα μέρος του παγκοσμίου πληθυσμού έγινε ξενοφοβικό. Ή ήταν από πάντα και απλά περίμενε μια ευκαιρία για να εκδηλωθεί… Αυτό γιατί κατά βάση ο κόσμος είναι κακός και δεν νοιάζεται για τον συνάνθρωπο του.

Εγώ δε το βλέπω αυτό το φαινόμενο τόσο αποκομμένο από οτιδήποτε άλλο και ούτε το αντιμετωπίζω σαν ένα ακόμα χούι των καιρών όπως πχ ο υπερκαταναλοτισμός.

Υπήρχαν μερικές δραστικές μεταβολές στη ροή ανθρώπων από-προς διαφορές χώρες. Αυτές οι μεταβολές είναι φυσικό να προξενούν αναταραχές προκαλώντας άμεσες επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές της ζωής των ανθρώπων.

Οι επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης μετακίνησης-εποίκησης εξαρτώνται μεν από τις πολιτισμικές διαφορές αλλά κυρίως και από την ιδία τη δυνατότητα του κάθε κράτους να υποστηρίξει τον επιπλέον πληθυσμό με τις παροχές του… από την ιατρική περίθαλψη και την εκπαίδευση ως την εύρεση εργασίας.

Όχι λοιπόν για εμένα το πρόβλημα δεν είναι μονό η ξενοφοβία, πολύ απλά γιατί είμαι της γνώμης ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται στην ομαλή λειτουργία ενός κράτους όταν έχουμε ανεξέλεγκτη εισροή ανθρώπων η οποία ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του.

Άσχετο με το θέμα μας ίσως, απλά ξεκαθαρίζω την διάσταση απόψεων μας.

Προχωρώντας σε κάτι που άφορα άμεσα την απάντηση σου.

Γράφεις:

Λαμβάνοντας δε υπόψιν την μεριοπάθεια που διακατέχει τους εν λόγω πρόσφυγες, εγώ τουλάχιστον θεωρώ απίθανο (και δεδομένου του αριθμού τους στο σύνολο) να αρχίσουν να μιλάνε και για εφαρμογή νόμου του ισλάμ στην χώρα που τους φιλοξενεί (τουλάχιστον κάτι τέτοιο, μας αρέσει δεν μας αρέσει την δεδομένη στιγμή ΔΕΝ προκύπτει απο κάπου.)

Εσύ το θεωρείς απίθανο, κάποιος άλλος όμως δεν έχει το δικαίωμα να το θεωρεί πιθανό? Κάποιος γνωρίζοντας την άμεση σχέση μεταξύ θρησκείας και νόμου στο Ισλάμ, μπορεί να θεωρήσει ότι αυτή η κίνηση είναι ένα ακόμα βήμα προς τη κατεύθυνση αυτού που εσύ θεωρείς απίθανο.

Έχει το δικαίωμα το 57% του πληθυσμού ενός κράτους να πιστεύει κάτι τέτοιο?

Ή απλά επειδή εμένα κι εσένα που είμαστε έξω από το χορό, δε μας φαίνεται αυτό πιθανό, βαφτίζουμε τους άλλους ξενοφοβικούς και ακροδεξιούς επειδή αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη λογική τους?

απο το λινκ του ιν τζι αρ.

λεει εδω ο τυπος οτι ειναι ξενοφοβια να τασσεσαι κατα του δικαιωματος "ασυλιας" των προσφυγων...

Ε μαλλον κατι μας λενε λαθος,γιατι δικαιωμα ασυλιας στο διεθνες δικαιο δεν υπαρχει.Μονο δικαιωμα πολιτικου ασυλου και καποιου ειδους υποχρεωση να μην εκδωσει ενα κρατος εναν σε αλλο κρατος που υπαρχει ο φοβος να υποστει βασανιστηρια.

Οι ορδες των "οικονομικων μεταναστων" δεν εχουν απολυτως κανενα δικαιωμα απονομης ασυλου και ειναι καθαρα δουλεια του κρατους υποδοχης τι θα κανει.

Πολιτικο ασυλο αναγνωριζεται σε συγκεκριμενες περιπτωσεις (να διωκεται ο μεταναστης απο το κρατος του για πολιτικη δραση κλπ).(η τουλαχιστον ετσι τα λεει στην διεθνη προστασια ανθρωπινων δικαιωματων ο ρουκουνας)

Ας μην βιαζομαστε να αναμασησουμε οτι διαβαζουμε στο ιν τζι αρ και να βγαλουμε την ευρωπη ξενοφοβικη.

Εντάξει.. τώρα μας έριξες στα βαθεία. Αλλα κατάλαβέ με. Δεν τα διάβασα και στο cosmopolitan.

με εσκασες.

Προτεινομενη Βιβλιογραφια:Ε.Μουσταιρα "Συγκριτικο Δικαιο",τομος Α' "Ισλαμικο δικαιο".

είλικρινά δεν ήταν ο σκοπός μου. αυτό όμως που μου ζητάς να διαβάσω είναι έξω απο την αρχική είδηση.

@kaynd: Απο όσο καταλαβαίνω απο αυτά που γράφεις, σου διαφεύγει το γεγονός ότι στην Ελβετία ή τη Γερμανία τους πρόσφυγες δεν τους ψαρεύουν κατα 100αδες απο τα ξερονήσια (και αυτόματα τους ''παντρεύονται'') αλλά η πλειοψηφία όσων βρίσκονται σε τέτοιες χώρες έχουν περάσει απο 40 κόσκινα μέχρι να φτάσουν εκεί (ενα απο αυτά είμαστε εμείς εδώ). Οταν δε κάποιος τους ρωτάει ''πόσους έχετε'' του δίνουν ακριβή αριθμό ονόματα και διευθύνσεις και δεν τα μασάνε ''ξέρετε πρέπει να είναι 100 αλλά μπορεί και 200 γιατί που να τους μετραμε τώρα....''' ως εκ τούτου έχουν να κάνουν με έναν ελεγχόμενο πληθυσμό στον οποίο δε φέρονται με τρόπους που εμείς εδω γνωρίζουμε καλύτερα, (άλλη μεγάλη κουβέντα αλλά λυπήσου με, να με δεί και το κρεβατακι μου απόψε), στην πλειοψηφία δε των περιπτώσεων τα ίδια τα κράτη τους ζητήσανε ώς εργατικό δυναμικό, προσφέροντάς τους μέσω της εργασίας, το λιγότερο μια αξιοπρεπή διαβίωση, και σε δεύτερο στάδιο την διατήρηση της θρησκευτικότητάς τους (εντάξει ίσως όχι με τις εξάρσεις που συζητήσαμε παραπάνω). Τώρα αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι αυτός ακριβώς ο πλυθησμός γίνεται αποδέκτης ''παραπόνων'', και για αυτό και διαφωνώ. Αλλωστε αν αλήθεια κόπτωνταν τόσο για την καθαρότητα της ευρώπης, τι πιστευεις, δεν θα κατέβαζαν εδώ στη χώρα μας καμια δυο μεραρχίες απο αυτά τα χρυσά παιδιά να συνδράμουν στο θεάρεστο αυτό εργο στην πηγή του προβλήματος ?? ορίστε και μια πιο επιστημονική άποψη του προβλήματος : http://www.cc.uoa.gr/ptde/journal/english/issue_3/html/nikolaou.htm

καλημέρες.

Έγραψα

Άσχετο με το θέμα μας ίσως,

Πέρα από αυτό όμως συμφωνώ ότι σε εκείνες τις χώρες δεν επικρατεί σε καμιά περίπτωση το μπάχαλο που επικρατεί εδώ, όποτε ίσως δεν δικαιολογούνται τόσο να είναι "ξενοφοβικές". Μη νομίζεις πάντως ότι δε υπάρχει κι εκεί πρόβλημά παράνομης μετανάστευσης.

Άλλωστε αν αλήθεια κόπτονταν τόσο για την καθαρότητα της ευρώπης, τι πιστευεις, δεν θα κατέβαζαν εδώ στη χώρα μας καμια δυο μεραρχίες απο αυτά τα χρυσά παιδιά να συνδράμουν στο θεάρεστο αυτό εργο στην πηγή του προβλήματος ??"

Καμιά "κυβέρνηση" ή ισχυρή αρχή τέλος πάντων (πχ ΕΕ) δε νοιάζεται για την πολιτισμική διατήρηση και για οτιδήποτε πολιτισμικό. Όσο πιο σαλάτα είμαστε τόσο το καλύτερο γι αυτούς. Μάζες χωρίς συνοχή τις "ελέγχει" κανείς ευκολότερα. Εξ ου και αυτό το πιπίλισμα των αυτιών μας για πολυπολιτισμικότητα όλα αυτά τα χρόνια. (Άσχετο No2)

καλημέρα και σε εσένα.

σου διαφεύγει το γεγονός ότι στην Ελβετία ή τη Γερμανία τους πρόσφυγες δεν τους ψαρεύουν κατα 100αδες απο τα ξερονήσια

οοοοοχι ακριβως.Η Γερμανια ειδικα εχει καποιες ειδικες διαταξεις στο συνταγμα της για το πολιτικο ασυλο νομιζω και ειναι πανευκολο να εγκατασταθεις εκει σαν εξω-ευρωπαιος μεταναστης,.Αλλα ειδικα με τα κοσκινα ,δυστυχως κανεις μεγαλο λαθος.

Κοιτα τι τεχνικη ακολουθουν στην Γαλλια:

Μπαινει ο ενας ,παιρνει αδεια παραμονης,και μετα επικαλειται τις διαταξεις της Ευρωπαικης Συμβασης των Δικαιωματων του Ανθρωπου για την οικογενεια,οποτε φερνει μεσα και την γυναικα(-ες) του και τα 67 παιδια του.

Εχει φτασει στο γαλλικο Conseil D''etat ?(Συμβουλιο της Επικρατειας) η στο ΕΔΔΑ δεν θυμαμαι καλα,περιπτωση αλγερινου λαθρομεταναστη που ειχε μπει και απελαθει στην γαλλια 5-6 φορες,ειχε καταδικαστει και για κατι ληστειες/κλοπες /συμμοριες και στο τελος με μια νομικη τεκμηριωση που μου διαφευγει,καταφερε και πηρε αδεια παραμονης.

Και μην νομιζεις πως τεχνικες του στυλ "ααα ειμαι φτωχος λαθρομεταναστης και ο αστυνομικος με κακοποιησε(δηθεν),κρατηστε με τωρα" ειναι γνωστες μονο σε οσους μπαινουν στην ελλαδα. ;)

Συμφωνώ με την απαγόρευση στην "εξάπλωση" των μιναρέδων...πρέπει όμως να συνοδεύεται και με την απαγόρευση της εξάπλωσης των χριστιανικών εκκλησιών.

Όσο δεν ανήκουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη, άλλο τόσο δεν ανήκουν και οι χριστιανοί. Συμφωνώ δε περισσότερο με μελοντικά δημοψηφίσματα του στυλ "Να γρεμίσουμε το χ% των χώρων λατρείας και στην θέση τους να ανεγείρουμε σχολεία"

Οι Μουσουλμάνοι έχουν ακόμα σαν θρησκεία πολύ δρόμο ακόμα...

Και αυτό γιατί ΔΕΝ έχουν περάσει ακόμα από σοβαρές θρησκευτικές/κοινωνικές ζυμώσεις ώστε να ωριμάσει λίγο η αντίληψη που έχουν για τον άνθρωπο, την ελευθεριά και την θρησκεία.

Γι' αυτούς ακόμα δεν έχει έρθει ακόμα η εποχή του διαφωτισμού.

Η άποψή μου είναι ότι αν προσπαθήσουμε να τους συγκρίνουμε με τους Χριστιανούς είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με εμάς την περίοδο του μεσαίωνα, που ο κάθε αιρετικός (αιρετικός = εκείνος που δεν υιοθετεί τις παρεδομένες αντιλήψεις και ιδέες) περνούσε από ιερές εξετάσεις για να καταλήξει στην πυρά.

Γιατί δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με Βουδιστές, Ινδουιστές, κοκ;

Αυτό που παρακολουθώ αυτό τον καιρό είναι καθαρά στρουφοκαμιλισμός.

Κανείς δεν θέλει τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη και το ξέρουμε καλά όλοι.

Όταν οι Μουσουλμάνοι:

Γίνουν όντως μουσουλμάνοι και όχι "μάρτυρες" του Αλάχ...

Καταλάβουν ότι πρέπει να σέβονται και τις υπόλοιπες θρησκείες...

Διαχωρίσουν ότι άλλο ιμάμης και άλλο κοσμική εξουσία...

Απαλλαγούν από πεποιθήσεις τύπου "Πίστευε και μη ερεύνα"...

Τότε δεν θα χρειάζεται να ζητήσουν την άδεια μας για να χτίσουν μιναρέδες, θα τους την δώσουμε εμείς από μόνοι μας.

"Με εμάς"?

Ποιοι είμαστε εμείς δηλαδή; Οι διαφωτισμένοι θρησκευόμενοι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ δανειζόμενοι τα κατάλοιπα της εβραικής μυθολογίας;

Όταν οι Μουσουλμάνοι:

Γίνουν όντως μουσουλμάνοι και όχι "μάρτυρες" του Αλάχ...

Ναι σωστά, θα πρέπει κάποιος να τους πει με ποιο τρόπο να πιστεύουν. Ας κάνει η Ε.Ε. ενα αίτημα να μας στείλουν το κοράνι για revision.
Αυτό όντως θα πρέπει να το καταλάβουν. Κάτι αποφάσεις σαν των Ελβετών με κάνουν να πιστεύω ότι πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς.
Διαχωρίσουν ότι άλλο ιμάμης και άλλο κοσμική εξουσία...
Παράδοξο να το ζητάει αυτό έλληνας πολίτης, αλλά ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους.
Απαλλαγούν από πεποιθήσεις τύπου "Πίστευε και μη ερεύνα"...
Άλλη μια προτροπή που καλό θα ήταν να γίνεται από απαλλαγμένους.
Αυτό όντως θα πρέπει να το καταλάβουν. Κάτι αποφάσεις σαν των Ελβετών με κάνουν να πιστεύω ότι πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς.

Που λέει ότι καταργείται η εναξιθρησκεία, ή ότι απαγορεύονται τα τζαμιά; Θα μας τρελάνετε στο τέλος. Εκτός κι αν πουθενά στο Κοράνι λέει ότι για να πιστεύει ένας Μουσουλμάνος πρέπει να υπάρχει και μιναρές στην περιοχή, ειδάλλως η λατρεία θεωρείται ελλιπής. Ο Χαν πάντως, που μας βοηθούσε στην Κεφαλονιά με τις ελιές, δε μου είπε κάτι τέτοιο, και ότι συνεχίζει να θεωρείται Μουσουλμάνος

Για να σας δω εσάς τους δύο (tamerlan και snips) σε κάνα Ιράν, να δώ πόσες μέρες να μετρήσετε μέχρι το λιθοβολισμό.

Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια :)

Ό,τι έγραψε ο kezm είναι 100% σωστό (κατά τη δική μου γνώμη).

Δηλαδή τι θες να πεις, ότι εδώ πέρα πάνω από 10-20% gives a **** για το τι θα πει ο εκάστοτε θρησκευτικός ηγέτης?

Το ότι οι πολιτικοί ηγέτες είναι πιόνια, δε σημαίνει ότι ο λαός (εμείς) μπορούμε να συγκριθούμε με μια θρησκεία που προτάσσει τον πόλεμο, τον επεκτατισμό και τη διατήρηση της . . . μπούρκας!

"Με εμάς"?

Ποιοι είμαστε εμείς δηλαδή; Οι διαφωτισμένοι θρησκευόμενοι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ δανειζόμενοι τα κατάλοιπα της εβραικής μυθολογίας;

Είμαστε εμείς που δεν θα στείλουμε την καλόγρια να κάνει PhD ούτε να μάθει να οδηγεί αεροπλάνο, αλλά θα την αφήσουμε στο μοναστήρι να αγιάσει.

@deninho

Για σεβασμό έκανε λόγο ο φίλος. Το να μην τις σέβεσαι δε σημαίνει ότι τις καταργείς ή ότι διώκεις τους πιστούς τους. Έλλειψη σεβασμού είναι και να βάζεις εμπόδια στην άσκηση* τους.

Ίσως να αδυνατείς να το καταλάβεις γιατί έχεις ηδη εκφράσει άποψη ότι η απόφαση λήφθηκε με πολεοδομικά κριτήρια, προσέγγιση με την οποία εγω διαφωνώ.

Ο στόχος είναι η θρησκεία κατά την άποψη μου.

*δε ξέρω αν είναι δόκιμος ο όρος απλά δε βρήκα κάποιον καλύτερο. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.