Jump to content

Δημοψηφισμα στην Ελβετια

Tsakonas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4548783&ml=1

εγινε δημοψηφισμα στην Ελβετια για το αν θελει ο λαος μιναρεδες στη χωρα.Ο λαος απεφανθη αρνητικα και υπαρχει πιθανοτητα να περασει και στο Συνταγμα αυτο.Και μιλαμε τωρα για Ελβετους που οσο ναναι,κατι εχουν σε επιπεδο παραπανω απο εμας,και για μια χωρα που ειναι χωρα της ευκαιριας για πολλους.Τωρα λενε καποιοι "μα μου ξενοφοβια/θα εχουμε βιαιες αντιδρασεις απο τους Μουσουλμανους κλπ".

Τι θα παρατηρουσα εγω σχετικα με αυτο--->Εχει διατυπωθει ενας φοβος οτι αν γινουν δεκτοι οι μιναρεδες,μετα οι μουσουλμανοι θα απαιτουν και εφαρμογη του shari-ah.Tι ειναι τουτο μπαμπα?(προσοχη απο δω και μπρος ακολουθουν πραγματα που δεν θα τολμησει να σας τα πει κανενας δημοσιογραφισκος.)

Ειναι το ιερο μουσουλμανικο δικαιο,του οποιου κυρια πηγη ειναι 500 γραμμες απο το ....Κορανι και επιπροσθετως καποιες αλλες πηγες,οπως πχ η γνωμη των μορφωμενων μουσουλμανων καθε (σορρυ διορθωση:καποιας ηθελα να γραψω)ηλικιας.

(τσεκ Θρακη,οπου καποιοι μουσουλμανοι υπαγονται στην θρησκευτικη δικαστικη εξουσια του μουφτη... ;) ;) )

αν βρω χρονο αργοτερα θα γραψω και καποια πραγματα για το περιεχομενο του shari-ah.

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

δε νομιζω οτι το προβλημα τους ειναι η θρησκεια. Απλα δεν θελουν μεταναστες. Αν δεν εχουν μερος για την προσευχη τους ισως να μην μεταναστευσουν αλλοι εκει και ισως φυγουν αρκετοι απο οσουν ζουν ηδη ελβετια.

Δεν ξερω αν θυμασε αυτη τη διαφημιση απο τις εκλογες τους.

SwissSheepL_468x635.jpg

Καλά η διαφήμιση ενός ακροδεξιού κόμματος δε μου λέει τίποτα, αλλά απ'όσο ξέρω γενικότερα είναι όντως ρατσιστικούτσικος λαός.

να πω την αληθεια μπορει και να συμφωνω με unseen.Χωροι λατρειας υπαρχουν και στεγασμενοι,οποτε δεν πολυδημιουργειται προβλημα. οι ελβετοι βλεποντας τα γεγονοτα στη γαλλια και τη διαδηλωση των αλλοδαπων εδω για εκεινον με την σελιδα απο το κορανι ειπαν ρε πιερ λες ναρθουν και δω τουτα ?

Απο εκει και περα ,κοινωνιολογικα,νομιζω πως ταιριαζει εδω η θεωρια Bourdieu για την "συμβολικη εξουσια"...Ο μιναρες ενα δειγμα αλλοδαπης συμβολικης εξουσιας που απειλει να διασαλευσει το status quo.

3η ερμηνεια->Θυμουνται ακομα τα γεγονοτα με τα σκιτσα του Μωαμεθ (οπου ο μουσουλμανικος κοσμος αντεδρασε βιαια και απαιτουσε κατ'ουσιαν περιστολη της ελευθεριας λογου) και θελουν να μην πολυπαρουν θαρρος οι μουσουλμανοι.

ΥΓ:πολυ καλο βιβλιο για το θεμα "Ο κοσμος της Τζιχαντ εναντια στον κοσμο των Μακ"

Εμένα μου κακοφάνηκε η είδηση στο πρώτο άκουσμα, αλλά το πιθανότερο είναι πως έχουμε ελλιπή ενημέρωση.

Δε μπορώ να δεχθώ ότι οι Ελβετοί ξύπνησαν ενα πρωϊ και είπαν : ''Δε θέλουμε άλλους μιναρέδες''.

Για να προσεγγίσεις το θέμα θα πρέπει να ξέρεις ποιες εσωτερικές διεργασίες έγιναν στην ελβετική κοινωνία, με αποτέλεσμα να την ωθήσουν σε αυτή την απόφαση.

Μια ενδεχόμενη προπαγάνδα από τα εγχώρια ΜΜΕ, θα μπορούσε να διαμορφώσει την κοινή γνώμη. Υπήρξε όμως τέτοια ;

Παραβατικές συμπεριφορές και αύξηση της εγκληματικότητας είναι μια πιθανή εξήγηση. Υπήρξαν όμως τέτοιες ;

Σε οικονομικό επίπεδο δε νομίζω να τους φόβισε τόσο η αύξηση των μεταναστών, γιατί ανήκουν στους πλεον ευημερούντες λαούς της Ευρώπης. Θα μου πείς ότι αυτός που έχει φοβάται να μη χάσει, αλλά υπάρχουν λαοί με κατώτερο βοιοτικό επίπεδο και πιο έντονο πρόβλημα μετανάστευσης οι οποίοι δεν έχουν αντιδράσει έτσι.

Σε κάθε περίπτωση όπως προείπα θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα από τα : ξενοφοβία, ρατσισμός και τα επτά κακά της μοίρας μας που μας σερβίρουν οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις μας.

http://www.youtube.com/watch?v=c9d32vsrdo8

Ένα βίντεο για την εξάπλωση του ισλαμισμού μέσω των γεννήσεων.

Δείτε και αυτήν την έκκληση βοήθειας για δύο Ιρανές που θα θανατωθούν αν δεν αλλαξοπιστήσουν.

http://freemaryamandmarzieh.agazilos.org/2009/09/02/be-a-muslim-again-or-die/

Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιο όφελος από μια τέτοιου είδους κουλτούρα. Αντίθετα από πολιτισμούς που προώθησαν την ανοχή και την ελεύθερη σκέψη θεμελιώθηκε ο δυτικός πολιτισμός-και πιστεύω πως όλοι μας θέλουμε την διατήρηση αυτού του πολιτισμού.

Ανοχή με την προϋπόθεση ότι σε σέβεται και ο άλλος και ότι δεν κινδυνεύεις με αλλοτρίωση. Να χάσεις δηλαδή εκείνο στο οποίο εσύ πιστεύεις.

Ανεξαρτήτως το πόσο επηρεάζουν την κοινη γνώμη τα ΜΜΕ και ποιες είναι οι προθέσεις αυτών, το δημοψήφισμα είναι δημοψήφισμα δηλάδη μια απο τις μεγαλύτερες και ευγενικότερες εκφράσεις της Δημοκρατίας. Αποφασίζει άμεσα ο λαός και όχι 300(αναλόγως) καραγκιόζηδες σε μια βουλή.

Επίσης καλό θα ήταν να μην κρίνουμε την επιλογή του ελβετικού λαού με ελληνικά δεδομένα διότι δεν υπάρχει καμία πολιτισμική/κοινωνική/ιστορική επαφή μεταξύ μας.

Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιο όφελος από μια τέτοιου είδους κουλτούρα.

δεν το λεω με ρατσιστικη διαθεση,αλλα εχει πολλα αλλα τετοια ενα μερος του μουσουλμανικου κοσμου

(και τωρα κατι που με ερεθιζει να το κανω)

ο τσακωνας κουοταρει τσακωνα για να υποστηριξει τσακωνα

δειτε λιγακι κι εδω

Τίθεται όμως το εύλογο ερώτημα,κατά πόσον είναι δυνατόν ένα ανθρώπινο δικαίωμα,το οποίο είναι μια εξουσία με έναν πυρήνα ο οποίος πρέπει να παραμένει απαραβίαστος και αντιπροσωπεύει γενικότερα ένα ελάχιστο όριο προστασίας στις σχέσεις μεταξύ κρατών,να αντιμετωπίζεται σχετικά,ακομή και στο όνομα της πολιτιστικής ακεραιότητας ενός λαού.Μήπως κινδυνεύει έτσι η ίδια η ιδιότητα του δικαιώματος ως αντικειμενικού(δηλαδή απόλυτου),άρα προορισμένου να αντιτάσσεται κατά παντός;Η πρακτική φαίνεται να κλίνει προς την θετική απάντηση.Στο Πακιστάν για παράδειγμα,οι μη-Μουσουλμάνοι,παρόλο που δεσμεύονται απο τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου,δεν μπορούν να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου αυτού,ή,σε κάποιες άλλες περιπτώσεις,η κατάθεση ενός μη Μουσουλμάνου άνδρα έχει το “ήμισυ” της αποδεικτικής αξίας ενός Μουσουλμάνου1.Η ίδια χώρα μάλιστα είναι γνωστή για την αυστηρότερη ποινική νομοθεσία για την βλασφημία,ορίζοντας ως βλασφημία ακόμη και την χρήση ισλαμικού λεξιλογίου ή τελετουργικού από μη-(“ορθόδοξο”)Μουσουλμανο,και επιβάλλοντας ως ποινή παλαιότερα τον θάνατο και την σύγχρονη εποχή τα ισόβια2,επισύροντας έτσι την κατηγορία οτι χρησιμοποιείται απο φονταμενταλιστές Μουσουλμάνους για την εξόντωση Σιχ,Ινδουιστών η Χριστιανών.Απο το 1988 έως το 2005 650 άτομα είχαν φυλακιστεί με την κατηγορία της βλασφημίας3,πράγμα που έρχεται σε έντονη αντίθεση με την ευρωπαική πρακτική.Για παράδειγμα στην Ελλάδα η βλασφημία βάσει του άρθρου 198 του Ποινικού Κώδικα τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετη και στην Μεγάλη Βρεττανία,η σχετική διάταξη καταργήθηκε στις 8.7.2008.

συμπληρωματικες πηγες Littman ,David “Universal Human Rights and Human Rights in Islam” σε Midstream Φεβρουάριος-Μάρτιος 1999

Να γράψω κι εγώ την βλακεία μου:

εμένα μου άρεσε η είδηση.

Γνωρίζοντας την Ευρώπη και την ιστορία της, έστω όπως μου την έχουνε μάθει, θεωρώ ότι οι μουσουλμάνοι δεν είναι μέρος της Ευρώπης.

Δεν διαφωνώ ότι οκ, ο καθένας να έχει τη θρησκεία του κλπ.

Με μια διαφορά: δεν στέλνουμε την καλόγρια στο εξωτερικό να κάνει . . . PhD! Δηλαδή αυτοί είναι μεν με την μπούρκα, θέλουν όμως την ελευθερία και τα υπόλοιπα του δυτικού κόσμου. Δυστυχώς η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης που διατείνεστε, δεν είναι μέρος της θρησκείας τους (ούτε της δικιάς μας, αν δεις για παράδειγμα το Άγιο Όρος - γενικά ελευθερία σκέψης/έκφρασης είναι κάτι που δεν συνάδει με τη θρησκεία, διότι η ελευθερία προτάσσει ως εργαλείο τη σκέψη και η θρησκεία προτάσσει την πίστη=αποδοχή).

Για μένα είναι λίγο γιαλαντζί η όλη φάση, απ'έξω η μπούρκα κι από μέσα dolce gabana, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που δεν έχουν ράσα, αλλά πιστεύουν στην άκρατη επιθετικότητα, αλλά δεν νομίζω ότι τον απασχολεί κανέναν άμεσα αυτό.

Επίσης κάτι άλλο: όλοι είναι εν δυνάμει ρατσιστές, και ο ελληνάρας αν πάει σε ένα χωριό στο εξωτερικό που δεν έχει συνηθίσει στον τουρισμό, με μισό μάτι θα τον κοιτάνε. Δεν είναι θέμα θρησκείας, είναι θέμα διαφορετικότητας :)

Όταν έχεις συνηθίσει να ζεις κάπως και ξαφνικά βλέπεις ένα σωρό ανθρώπους που δεν μιλάνε τη γλώσσα σου (περίπτωση Αθήνας) ούτε κάποια από αυτές που μιλάς (Αγγλικά/Γαλλικά που μιλάνε κυρίως οι Έλληνες) αλλά ανατολικές / σλαβικές γλώσσες, λογικό είναι να γίνεσαι "ρατσιστής", δηλαδή να θεωρείς τον άλλον ξένο.

Όπως εγώ δεν νηστεύω διότι δεν πιστεύω ότι αν δεν φάω κρέας θα σώσω τον κόσμο, δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τον άλλον που δεν τρώει γουρουνόπουλο (και μάλιστα λέει σιχαίνεται και μόνο τη σκέψη!!!!). Δεν είναι ότι έχω πρόβλημα ανεξι-θρησκείας, πρόβλημα θρησκείας έχω. Καλώς ή κακώς, η Ευρώπη έχει Χριστιανισμό, ο οποίος είναι και πολύ light ως προς την εμφάνιση (δεν νομίζω οι ορθόδοξοι να κυκλοφοράμε με τα μαύρα ράσα και οι καθολικοί με τα άσπρα) και γενικότερα ως προς τις ιδέες.

my 2 cents.

Οσο και αν προσπαθω να αμβλυνω την κακιστη εντυπωση μου εκανε η ειδηση δεν μπορω να ξεπερασω τον πρωτευον θεμα: το δικαιωμα της θρησκευτικης ελευθεριας.

Ειναι η δεν ειναι καταπατηση? Απλα τα πραγματα.

Τωρα αντιλαμβανομαι την επιπλαση φυση της δημοκρατικοτητας και του πλουραλισμου της ευρωπα(πα)ρας μας.

Τι θα παρατηρουσα εγω σχετικα με αυτο--->Εχει διατυπωθει ενας φοβος οτι αν γινουν δεκτοι οι μιναρεδες,μετα οι μουσουλμανοι θα απαιτουν και εφαρμογη του shari-ah.Tι ειναι τουτο μπαμπα?

.

Τσακο, βλεπω ενα λογικο αλμα που χρειαζεται μια λογικη γεφυρα πολλων χιλιομετρων για να γεφυρωθει.Για να διεκδικησουν κατι τετοιο υποθετω οτι οι μουσουλμανοι πρεπει να αποκτησουν πολυ ισχυρη μειονοτητα και παλι μεσω θεσμικων και δημοκρατικων διαδικασιων πχ δημοψηφισμα οποτε που ειναι το προβλημα?

Ο μουσουλμανισμος ειναι η τελευταια θρησκεια που θα υπερασπιζομουν ποτε , τον θεωρω ακραια απανθρωπο και πρωτογονο , αλλα ενας τετοιος νομος(που θα μπει και στο συνταγμα!!) ειναι γνησια εκφραση μισσαλοδοξιας απο μια ευρωπαικη χωρα που θεωρειται πολιτισμενη.Μου ερχονται στο μυαλο τακτικες που χρησιμοποιουσαν οι εκ βορρα γειτονες τους στο προσφατο παρελθον

Μπορεί να μην συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει όμως μια ιστορική συνέχεια. Δεν είναι δα και τόσο παλαιά η εποχή που οι μουσουλμάνοι πολιορκούσαν την Βιέννη. Εχθροί τους ήταν και προφανώς παραμένουν.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που μας ελευθερώσανε. Να κόψουν τα πόδια της Τουρκίας που σήκωνε κεφάλι με τον αιγύπτιο και να μας βάλουν σαν ανάχωμα.

Ω ναι , το ξερω το παραμυθι : Παμε και μεις για την Πολη, και οι ρωσοι να ξαναμπουν στο Βερολινο κτλ....

Δεν νομιζω πως ειναι.Δηλ το δικαιωμα αυτο ειναι αμυντικο-->το κρατος ειναι υποχρεωμενο να μην το πληττει(πχ να σου απαγορευει νασαι μουσλιμ),δεν εχει καμμια υποχρεωση να σε αφησει να κανεις μιναρε.Δεν το γνωριζω το ελβετικο συνταγμα αλλα φανταζομαι θαχει και καμμια διαταξη για λαικη κυριαρχια (της οποιας εκφραση ειναι το δημοψηφισμα,αμεσοτερη μαλιστα κι απο τις εκλογες.Και απαξ και μιλαει η λαικη κυριαρχια του δημοψηφισματος-τσεκ και 1 του συνταγματος "ολες οι εξουσιες πηγαζουν απο τον λαο και υπαρχουν υπερ αυτου" δυσκολευει παρα μα παρα πολυ το πραγμα.

Γιατι ελευθερια ειναι και να προσευχεσαι στον προφητη και μεσα σενα διαμερισμα,και δεν υποχρεουται κανεις να σου επιτρεψει και μιναρε.Διαφορετικα πχ για την προστασια της ελευθεριας του λογου,να απαιτησουν οι Μουσουλμανοι και δημοσιο δωρεαν κρατικο τηλεβοα.

Η πολεοδομια,δουλεια του κρατους ειναι...ας σιμπλ ας δατ.

Ασε που ολη η λογικη στην οποια το συζηταμε ειναι ελληνικοτατη.

(Δηλ αυτη η παραξενη σχεση κρατους-εξουσιας-εκκλησιας)

Στον μοντερνο κοσμο εχουμε secular states=εκκοσμικευμενα κρατη.Θρησκευτικα ουδετερα δηλαδη.(ετσι ειναι κ η ελβετια.)Και τι σημαινει εκκοσμικευμενο?Δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με θρησκεια.Δεν ασχολειται,δεν εμποδιζει,αλλα και δεν αφηνει υπερβολες.

Υγ :για την ιστορια,μεχρι και η τουρκια εκκοσμικευμενη ειναι.

Εμεις ομως πουμαστε μαγκες,δεν ειμαστε...:lazy:

Τωρα αντιλαμβανομαι την επιπλαση φυση της δημοκρατικοτητας και του πλουραλισμου της ευρωπα(πα)ρας μας

για να λεμε τα πραματα με τονομα τους λαος μιλησε και ψηφισε.Οχι κανας βουλευτακος,οχι κανα επισημο οργανο.Ειτε το θελουμε ειτε οχι,αυτη ειναι η πλειοψηφια.Και οσο γιαυτο που θεωρεις επιπλαστη φυση,τσεκαρε στο www.echr.coe.int αποφασεις οπως Agga vs Greece Serif vs Greece να δεις πως δικαιωθηκαν μουσουλμανοι μουφτηδες-απο Θρακη ;) - απο το ΕΔΔΑ σε βαρος της ελλαδας,ηδη απο το 99-02

Τσακο, βλεπω ενα λογικο αλμα που χρειαζεται μια λογικη γεφυρα πολλων χιλιομετρων για να γεφυρωθει

600 με 700 χιλιομετρων γεφυρα περιπου,αναλογα αν πας πετωντας η απο θεσσαλονικη.

Δες στην Κομμοτηνη.Οι μουσουλμανοι εκει υπαγονται -δικαστικα-(βασει και σχετικων συνθηκων προ ετων βεβαια) για συγκεκριμενα θεματα στον μουφτη.Τι ειναι ο μουφτης?Ο αντιστοιχος του ελληνα παπα,μονο πουχει και εξουσια.

Ισως να μην σου φαινεται φοβερο,αλλα η δικαστικη εξουσια ειναι κομματι της κρατικης.(αρ 26 συνταγματος)

Και πως λεγεται νομικα η ασκηση κρατικης εξουσιας σε συγκεκριμενο τοπο παιδι μου?

Κυριαρχια

(υγ --προσοχη,αλλο "κομματι της κρατικης",αλλο "ολοκληρη η κρατικη")

Η μηπως το αποκλειει κανεις αυριο μεθαυριο να μαζευτουν ολοι οι μουσλιμς και να πουν..Η Σαρια η σαν τη Γαλλια?

Τα σκιτσα του Μωαμεθ τα θυμομαστε νομιζω.

Κανεις δεν μπορει να απαγορευσει να λεμε οτι γουσταρουμε για ενα θρησκευτικο συμβολο(εξω απτο μη εκκοσμικευμενο ελλαντα λεω).Προσβαλλεται ο μουσλιμ?Μην αγορασει την εφημεριδα.

Οχι να μου πουλαν τρομοκρατια και να επιτιθενται σε πρεσβειες (μεχρι και στον αρχαιο κοσμο ιερο προσωπο ηταν ο πρεσβης ρε γμτ) και να κανουν ταραχες και στην ευρωπη στοχευοντας την ελευθερια του λογου μας

Και φυσικα αν ερθουν οι μιναρεδες,θαρθουν κι αλλα με τον καιρο... >εαν καποιος πιστευει οτι στην πατριδα του δεν σηκωνει κεφαλι και στη δυτικη τη χωρα θα τσιριζει μονιμως για τα δικαιωματα του,δεν θα αργησει η ωρα που θα θεωρησει κατι εχθρικο για την πιστη του και θα τα κανει ολα μπαχαλο.

Και οπως βλεπουμε και εδω στο ελλαντα,δεν χρειαζεσαι πολλους για να τα κανεις ολα γης μαδιαμ

Αυτο το μηνυμα νομιζω πως εδωσε ο ελβετικος λαος....

Τα χεις με τους μουσουλμανους , οχι αδικα φυσικα ,και γω μαζι σου, αλλα δεν μου εξηγεις γεγονος:

Μαζευονται 8 ελβετοι και χτιζουν μια εκλησια -εκφραση θρησκευτικοτητας το λεμε- .

Μαζευονται 2 μουσουλμανοι θελουν να χτισουν ενα τζαμι μιναρε ή οτιδηποτε αποτελει για αυτους χωρος θρησκευτικης λατρειας και τους απαγορευεται. Μετα αναφερεσαι στην λαικη κυριαρχια για να δικαιολογησεις αυτην την διακριση, το ιδιο θα εκαναν και οι ναζιστες γερμανοι.

Κατι δεν πιανω

@darthony: είναι μέρος του Συντάγματος [που συνέταξε ο Ιωάννης Καποδίστριας], και ουσιαστικά μιλάει για ημιάμεση δημοκρατία: Εκλέγεις τους αντιπροσώπους σου, αλλά μεγάλο μέρος της εξουσίας μένει στο λαό. Μπορείς να μαζέψεις υπογραφές για να αλλάξεις ή να ζητήσεις ένα νόμο, δημοψηφίσματα για διάφορους νόμους που αφορούν τη καθημερινή ζωή κλπ

Μαζευονται 2 μουσουλμανοι θελουν να χτισουν ενα τζαμι μιναρε

Κοιτα,εγω αποτι καταλαβα που το διαβασα στο ποδι,καταλαβα οτι δεν το εγκρινουν αρχιτεκτονικο-πολιτιστικο-αισθητικα.Δηλ σου λενε:Θες τζαμι?Φτιαξτο!Αλλα απεξω θα ειναι νορμαλ αρχιτεκτονικα.

Απο εκει και περα,ταχω /δεν ταχω,νιωθω οτι απειλουμαι στα δικαιωματα μου.

Το κατεβατο που παρεθεσα προηγουμενως ειναι απο μια εργασια πουχα κανει καπου καπως καποτε.Και εκει μεσα διατυπωνω κριτικη εναντιον αυτων που μου φαινονται αδικα στον μουσουλμανικο κοσμο.

Για μια πολυ πιο ηρεμη και μαζεμενη κριτικη,ενας πρεσβης δυτικης χωρας ειχε αναγκαστει να ανακαλεσει ,επειδη αρχισε να πιεζει ο εκπροσωπος του Σουδαν,επειδη δηθεν του εθιξαν το Ισλαμ .Και τι ειχε δει ο πρεσβης της δυτικης χωρας?Εναν ποινικο νομο του Σουδαν και ειπε "υπαρχει υπονοια παραβιασης των ανθρωπινων δικαιωματων".

Οταν το να πεις για δικαιωματα θεωρειται βλασφημια,δεν ειναι να εξαγριωνεσαι?

Μετα αναφερεσαι στην λαικη κυριαρχια για να δικαιολογησεις αυτην την διακριση, το ιδιο θα εκαναν και οι ναζιστες γερμανοι.

Στην Ελλαδα:

Αστυνομικοι μπορουν να γινουν μονο ελληνες πολιτες λογω της λαικης κυριαρχιας.

Δικαστες το ιδιο.

Δημοσιοι Υπαλληλοι το ιδιο.

Βουλευτες το ιδιο.

Προεδρος της Δημοκρατιας το ιδιο.

Νομικοι Συνεργατες του υπουργειου εξωτερικων το ιδιο.

Διπλωματες το ιδιο.

Ζω στην Ελλαδα η στην ναζιστικη γερμανια?

στην ελβετία γίνονται συχνά δημοψηφίσματα ή αυτο αποτελεί "εξαίρεση"?

για μια περιοδο νομιζω υπηρχε στο συνταγμα διαταξη για το πως πρεπει να θανατωνονται τα σφαγια (να μην πονανε κλπ).Παιζει πολυ δημοψηφισμα κει πανου.

Ανεξαρτήτως το πόσο επηρεάζουν την κοινη γνώμη τα ΜΜΕ και ποιες είναι οι προθέσεις αυτών, το δημοψήφισμα είναι δημοψήφισμα δηλάδη μια απο τις μεγαλύτερες και ευγενικότερες εκφράσεις της Δημοκρατίας. Αποφασίζει άμεσα ο λαός και όχι 300(αναλόγως) καραγκιόζηδες σε μια βουλή.

Επίσης καλό θα ήταν να μην κρίνουμε την επιλογή του ελβετικού λαού με ελληνικά δεδομένα διότι δεν υπάρχει καμία πολιτισμική/κοινωνική/ιστορική επαφή μεταξύ μας.

Άσε, γιατί συγχίστηκαν πολύ οι "Ευρωπαίοι" με τους ξεδιάντροπους τους Ελβετούς.

Η αντίθεση των Ελβετών κατά 57% στην κατασκευή μιναρέδων προκάλεσε έντονη ανησυχία στην Ε.Ε.

«Είναι η έκφραση μιας προκατάληψης, ίσως ακόμη και ενός φόβου, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για αρνητική ένδειξη», δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ, η χώρα του οποίου ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της Ένωσης.

Όπως δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας Έβελιν Βίντμερ Σχλουμπφ, «η απαγόρευση έρχεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Ε.Ε uber alles.

Δεν μου το βγάζει κανείς από το μυαλό ότι την Ε.Ε. την δημιούργησαν για να "διαλύσουν" την Ευρώπη και να την παραδώσουν στα χέρια του ίδιου τραπεζο-επιχειρηματικού λόμπι που ελέγχει Αγγλία και ΗΠΑ. Ο Τσάκονας διαφωνεί, αλλά θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει.

Άσε, γιατί συγχύστηκαν πολύ οι "Ευρωπαίοι" με τους ξεδιάντροπους τους Ελβετούς.

Ναι και τώρα χ*****κε ο Ελβετός τι είπε ο μίστερ καραγκιοζόπουλος Καρλ Μπιλντ. ;)

ΕΔΙΤ- Petrossortep- Για να το ξεκαθαρίσω. Όταν αναφερόμουν στους "300" εννούσα την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας και τα σχετικά κυβερνητικά παρακλάδια των Καντονιών/ όπως επίσης τις εκάστοτε κυβερνησεις ευρωπαικών κρατών.

Επίσης το thanks πάει για το πρώτο quote, μόνο και μόνο επειδή κρατώ τις όποιες επιφυλάξεις μου για το δεύτερο σκέλος του πόστ σου :)

Είναι προσωπική μου άποψη το δεύτερο σκέλος και θα δούμε στην πορεία το ποιός έχει δίκιο.

Για την Ελλάδα είμαι σχεδόν σίγουρος.

Τα σχόλια των uploaders στα βίντεο τα προσπερνάω. Είναι προσωπικά τους πιστεύω. Μένω καθαρά στα βίντεο.

ΕΔΙΤ: http://www.inforodos.gr/page_news_details.php?id=72&mode=8

Βιβλίο κατά της Ελλάδας στην ιστοσελίδα του Παπανδρέου!

Το είχα δει σε άρθρο του Έθνους-εδιτ:μάλλον το ΘΕΜΑ ήταν-ήταν και πρωτοσέλιδο κάτω αριστερά. Το άρθρο παρότρυνε τον Παπανδρέου να διορθώσει αυτό το τραγικό σφάλμα. Τώρα στο προσωπικό του σάιτ δεν το βρίσκω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.