Jump to content

Κλείνει το ρημάδι το PC όταν παίζω

johnsonb

Recommended Posts

Ωραία,έτρεξα και Orthos,και Memtest,και δοκιμές έκανα και τα πάντα.

Η πανούκλα η Gigabyte είναι το πρόβλημα,κάνει παρόμοια κουλά με μια άλλη με p43 που είχα βάλει στο pc του πατέρα μου.

Έκανα Bios Reset και λειτουργούσε ρολόι,να και δοκιμές:

Memtest:

[ATTACH]37176[/ATTACH]

Orthos και θερμοκρασίες:

Untitled_29.jpg

Πήγα στο Bios και έβαλα το Clock Calibration στο Auto (το οποίο το έλεγα Core Calibration πριν έλεος),και με το που μπήκα έφαγα Blue Screen.

Πάω δίνω +0.050v παραπάνω στον επεξεργαστή,και έκανε Restart όταν ξεκίναγε το Booting.

Κάνω Reset το Bios πάλι και χωρίς να πειράξω τίποτα,έδωσα μόνο παραπάνω ρεύμα,και ξανά το ίδιο,Restart κατά το booting.

Αν πειράξω τις μνήμες,πάλι τα ίδια.

Δηλαδή με λίγα λόγια,λειτουργεί σωστά μόνο αν δεν πειράξεις τίποτα!

Τα ίδια που βάζει στο Auto αν τα βάλεις στο Manual,άστα να πάνε.

Τώρα έχω κλειστό το Clock Calibration,και λέει το cpu-z ότι έχει L3 Cache πάλι.

Εεεε καλά κάνει και λέει,θα κάνω ένα τεστ σε λίγο με το Orthos,αν δεν κλείσει το παρατάω έτσι με 800mhz μνήμες 5-5-5-16 και άντε γεια να πούμε,δεν γίνεται κάτι άλλο,με τις σοβαρές μητρικές της Gigabyte.

Επίσης παρατήρησα ότι:

1) Οι μνήμες αν και σε Dual Channel διάταξη της βγάζει Single Channel το Cpu-z.

2) Το Orthos που τρέχει στους δύο τελευταίους πυρήνες,τους βγάζει Downclocked (με μικρότερο Multiplier).

Της μνήμες πως τι έχεις βάλει ??? Δεν μπαίνουν για dual όπως στο 775socket ! εδώ θέλουν διαφορετικά ! Κοίτα στο manual της μητρικής!

Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα με την μητρική, στείλε την για rma και ζήτησε άλλο μοντέλο !

Slot 1 - 3 είναι.

Είδα το manual,απ'ότι κατάλαβα μάλλον 1-2 θέλει για dual channel.

Το σκέφτηκα να την έστελνα αλλά λέω ντάξει άσε να δούμε,έχουμε καιρό ακόμα,θα το δουλεύω έτσι και αν μου βγάλει το λάδι ακόμα λίγο τι να κάνω,θα την πάω.

Οι μνήμες είναι ok,τις έχω βάλει και στην μητρική με τον pentium,εδώ κάτι τρέχει με την μητρική.

Μάλλον ότι τρέχει σε όλες τις Gigabyte:Θες να τρέξει σωστά αλλά δεν γίνεται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.