ManolisX Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2009 Καλησπερα φιλοι(και φιλες).Λοιπον.Εχω την εξης απορια.Εχω μια Thors Hammer μαζι με ενα noctua 120mm Fan πανω της.Με overclock σε q6600 στα 3,6 εχω σε iddle περιπου 45 βαθμους.Ειναι καλα?Παιζει καμμια σημασια οτι ο cpu ειναι των 65nm?Διαφωτιστε με λιγο γιατι δεν πολυσκαμπαζω απο αυτα!Ευχαριστω εκ των προτερων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Νοέμβριος 30, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 Σε load; Αυτό μετράει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Νοέμβριος 30, 2009 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 τρεξε ενα stress test κ πες μας ποσο εισαι σε full load οπως ειπε κ ο racer . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Νοέμβριος 30, 2009 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 Έχω 32 με την ίδια ψύκτρα και τον ίδιο επεξεργαστή στα ίδια ρολόγια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Νοέμβριος 30, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 κομματι με κομματι αλλαζει , εσυ μπορει να θες 1,35 κ ο ManolisX 1,48 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Νοέμβριος 30, 2009 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 1,33 θέλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Νοέμβριος 30, 2009 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 και το εχεις στο μπαλκονι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Νοέμβριος 30, 2009 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 'Οχι, απλά έχω διαστημικό A/F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Νοέμβριος 30, 2009 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 τρεξε ενα stress test κ πες μας ποσο εισαι σε full load οπως ειπε κ ο racer . Τα stress tests και οι αντίστοιχες θερμοκρασίες είναι μικρού (έως μηδενικού) ενδιαφέροντος για το μέσο χρήστη. Και αυτό γιατί πολύ απλά, ο επεξεργαστής δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει με τους 4 πηρύνες στο 100%. Εδώ στις περισσότερες εφαρμογές μόνο ο 1ος δουλέυει και οι άλλοι τρεις ξύνονται... :whistling Σε καμιά 5-ετία που θα βγει το Crysis 7 και το Supreme Commander 5 με πλήρη multithread (> 4 threads) κώδικα, τότε ίσως δουλεύουν στο 100% όλοι... άλλα μέχρι τότε θα έχει πεθάνει ο 1ος που έβγαλε το ζόρι τόσα χρόνια Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Νοέμβριος 30, 2009 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 το gti 4 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 30, 2009 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 Παιδιά, θερμοκρασίες από σύστημα σε σύστημα διαφέρουν για 1002 λόγους.Εδώ στο ίδιο μηχανάκι και από bios σε bios μπορεί να δούμε άλλες θερμοκρασίες πόσο μάλλον σε τελείως διαφορετικά συστήματα.Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες εγκατάστασης της οποιαδήποτε ψύκτρας και θερμοαγώγιμης αλοιφής και το τσεκάρετε και πατάει οκ, μάλλον θα πρέπει να σας απασχολήσει η θερμοκρασία των υπόλοιπων εξαρτημάτων και η ροή αέρα στο κουτί.Και σε μένα ο q6600 στα 3.6 είναι αρκετά ζεστός αλλά φταίει και η κάρτα γραφικών και οι ανεμιστήρες που είναι στα μισά, δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την ψύκτρα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Νοέμβριος 30, 2009 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 το gti 4 ? Είναι multithread το gti4. If yes, my bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Νοέμβριος 30, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 Τωρα θα τρεξω ενα OCCT...Θα σας πω σε λιγο θερμοκρασιες..Το case που εχω ειναι το haf 932 με τους ανεμηστηρες που ειχε προεγγαταστημενο.Επισης μαζι με την ψυχτρα εχω και ενα noctua φαν πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kezm Δεκέμβριος 1, 2009 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 Κοίτα οι αντοχές της ψύξης του συστήματος είναι σχετικές μην κοιτάς τόσο σε idle, αλλά σε load.Οπότε για αρχή, τρέξε για 15 λεπτά ένα prime95 και δες θερμοκρασίες.Επίσης η ψήκτρα και ο ανεμιστήρας σου είναι top.Άποψη μου είναι ότι φταίει το όχι τόσο καλό airflow του κουτιού.Παρεμπιπτόντως τι κουτί έχεις;Άρα προτείνω:1) Κάνε ένα καλό cable managment.2) Βάλε μπροστά 2 δυνατά ανεμιστήρια 120άρια (ή 140άρια αν χωράνε ακόμα καλύτερα) για να δίνουν κρύο αέρα και ένα ή δύο 120άρα (κατά προτίμηση) πίσω ψηλά, για να διώχνουν τον ζεστό αέρα του κουτιού.3) Τσέκαρε αν η thor μπορεί να πάρει και 2ο ανεμιστήρα.Πριν το κάνω αυτό στο pc μου, είχα στο cpu 40/75 (idle/load) και 45C στην μητρική.Αφού έκανα τα παραπάνω πέτυχα 37/65 στο cpu και 40 στην μητρική, που ερμηνεύεται σε -3 βαθμούς σε idle (όχι κάτι το σοβαρό), αλλά -10 σε full load και -5 στο mobo.ΥΓ Όλα αυτά σε θερμοκρασίες δωματίου 23C και το κουτί κάτω από το γραφείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.