edessaios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2009 Έχω μια άσκηση να κάνω αλλά είμαι ψιλοάσχετος με την fortran ακόμη.Η εκφώνηση λέει:Να γραφεί και να εκτελεστεί πρόγραμμα που διαβάζει από ένα αρχείο διαφορετικές τιμές(το αρχείο δεδομένα) μιας πραγματικής μεταβλητής χ(μια τιμή ανά record)και να υπολογίζει την τιμή της συνάρτησης από τις σχέσεις(όπως τις γράφω στον κώδικά)Το πρόγραμμα θα πρέπει να ελέγχει στην πρώτη σχέση αν ο παρανομαστής μηδενίζεται για να αποφεύγεται ο υπολογισμός της f.χ φ*************************4.3 9.5995053.0 ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗΣ-3.2 60.00000ΚΤΛopen(unit=1,file="dedomena.txt")read(1,*)xopen(unit=2,file="apotelesmata.txt") write(2,7)7 FORMAT(6x,"X",6X,"F",/20('*'))if (x==3) then 5 FORMAT(6X,F5.1,3X, 'MHDENIZETAI O PARANOMASTHS')WRITE(2,5)xelseif (x>0) then f=((x**(3/10))+5*x**(3/4)-4)/(x-3) 4 FORMAT(6X,F5.1,6X,F10.4)write(2,4)x,felse IF(x<=0) then f=5*(x**2)-(2*x)+3write(2,4)x,f endif endifendΤο πρόβλημα είναι ότι εκτός ότι είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω γράψει σωστά την πρώτη εξίσωση μου βγάζει άλλο αποτέλεσμα(είναι ένα κλάσμα και δεν μπορώ να το γράψω κιόλας).Επίσης σταματάει εκεί και το αρχείο εξόδου λειτουργεί σωστά μόνο για την πρώτη τιμή.Η δεύτερη τιμή είναι η 3.0 η πρώτη η 4.3.Τι μπορεί να έχω λάθος?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Τα αποτελεσματα να γράφονται σε αρχείο με μορφή
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.