intel4ever Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2009 Εχω μια συστηχεια raid0 με 2 320αριδες, ενας φιλος μου εχει 2 ssd και θα θελαμε να τους δοκιμασουμε πανω στον δικο μου controller, αν βγαλω τους 320αριδες και βαλω τους ssd (σε raid0 και αυτους), μετα οταν θα θελισω να βαλω τους 320αριδες θα χρειαστει να κανω παλι φορματ ή θα τους βαλω και θα μπουν στα windows κανονικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Νοέμβριος 28, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2009 Νομιζω οτι δεν χρειαζεται να τους κανεις φορματ παλι...αρκει οι ρυθμισεις να ειναι ιδιες και θα δουλεψουν κανονικα....Και επισης δεν νομιζω οτι απαραιτητο να τους βγαλεις...κανεις εναν αλλο τομο σε raid σε τους SSD...Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Νοέμβριος 28, 2009 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2009 Αν ειναι και οι δυο intel controllers τοτε θα δουλεψει (9R/10R πχ..)αλλιως δε δουλευει τιποτα.Και ναι θα δουλεψει αν τους ξαναβαλεις πισω κανονικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
intel4ever Νοέμβριος 28, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2009 Αν ειναι και οι δυο intel controllers τοτε θα δουλεψει (9R/10R πχ..)αλλιως δε δουλευει τιποτα.Και ναι θα δουλεψει αν τους ξαναβαλεις πισω κανονικα...Oι controllers ειναι nv και οι δυο, αλλα αυτο δεν εχει σημασια γιατι στους ssd θα κανουμε format γιατι απο xp32 θα βαλουμε xp64, το θεμα ειναι τι θα γινει με τους 320αριδες... αλλα οπως βλεπω εσυ φιλε μου CmoS και ο φιλος μου ο ΜΟS λετε πως θα δουλεψουν. Ευχαριστω πραγματικα ρε παιδια για την βοηθεια σας:thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Νοέμβριος 28, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2009 ναι το ιδιο ισχυει και για nv μη φοβασαι θα αναγνωρισει το παλιο raid 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
intel4ever Νοέμβριος 28, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2009 ναι το ιδιο ισχυει και για nv μη φοβασαι θα αναγνωρισει το παλιο raid 0.Και παλι ευχαριστω:thank_you2::thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 28, 2009 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2009 Κάνε έναν κόπο και πάρε back-up καλού κακού φίλε !Όπως είπαν και τα παιδιά δεν υπάρχει λόγος να μην δουλέψει, αλλά ξέρεις πως είναι αυτά τα πράγματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
intel4ever Νοέμβριος 28, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2009 Ρε παιδια, τους βαλαμε τους ssd αλλα κατι δεν παει καλα, οι ssd ειναι οι ocz vertex series 30gb πανω σε αυτη την μητρηκη με το chipset NVIDIA GeForce 8300 Κοιταχτε χαλια!!!! Οι σκληροι ειναι σε windows xp 64bit, σε stripe 128 OI ssd ειναι ολοκαινουριοι, για την ακριβεια 5 ημερων!!! Τι σιμβαινει ρε γ@μ0τ0......!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddie Νοέμβριος 29, 2009 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2009 κατεβασε καινούριους drivers για το chipset Link to comment Share on other sites More sharing options...
intel4ever Δεκέμβριος 1, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2009 Μεσα στο cd τον windows με το προγραμα nlite εχω βαλει τους drivers ετσι ωστε να αναγνωρησει την συστιχεια για το raid0 για να κανω το format.Αφτους τους drivers να αλαξω? η να αλαξω τους drivers του chipset ? η θελουν και οι δυο αλαγμα ?Tο chipset μου ειναι το nv 8300 και οι drivers που εχω ειναι απο το cd της μητρηκης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
intel4ever Δεκέμβριος 2, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Ρε παιδια δε εχω βρει τους οδηγους του chipset μου, μηπος μπορει να βοηθισει καποιος?Η μητρηκη ειναι η ASUS M4N78 PRO και το chipset της ειναι το nv8300Ευχαριστω για υπομονη σας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 2, 2009 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Ρε παιδια δε εχω βρει τους οδηγους του chipset μου, μηπος μπορει να βοηθισει καποιος?Η μητρηκη ειναι η ASUS M4N78 PRO και το chipset της ειναι το nv8300 Ευχαριστω για υπομονη σας.... Προφανώς δεν έψαξες και πολύ... Λοιπόν, κατεβάζεις drivers για nforce που να υποστηρίζουν το chipset σου. Δες στο 'supported products', υποστηρίζουν και το 730a/8300 μεταξύ άλλων. Download links: Nforce drivers v.15.45 for Win XP x32 Nforce drivers v.15.45 for Win XP x64 Nforce drivers v.15.49 for Win7/Vista x32 Nforce drivers v.15.49 for Win7/Vista x64 Supported productsnForce 7 series: 780a SLI, 740i SLI, 720a (GeForce 8100), 720i, 730a (GeForce 8300/8200), 740a SLI, 730i (Geforce 9400/9300), 750a SLI Link to comment Share on other sites More sharing options...
intel4ever Δεκέμβριος 2, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2009 Προφανώς δεν έψαξες και πολύ... Λοιπόν, κατεβάζεις drivers για nforce που να υποστηρίζουν το chipset σου. Δες στο 'supported products', υποστηρίζουν και το 730a/8300 μεταξύ άλλων. Download links: Nforce drivers v.15.45 for Win XP x32 Nforce drivers v.15.45 for Win XP x64 Nforce drivers v.15.49 for Win7/Vista x32 Nforce drivers v.15.49 for Win7/Vista x64 Ευχαριστω πολυ:clap: Εψαχνα στο site της ASUS....:tomato: Οταν βρω χρονο θα κατεβασω τους οδηγους και σας πω τα αποτελεσματα... Ευχαριστω και παλι για την βαηθεια σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
intel4ever Δεκέμβριος 4, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2009 Οταν βρω χρονο θα κατεβασω τους οδηγους και σας πω τα αποτελεσματα... Δεν ξανα παιρνω μητρηκη με nv chipset...:rant::rant: ...τα ιδια παλι.... :( τι να πω... ....Μετα βγαζω τους οδηγους, κανω restart (ετσι απο περιεργεια), κανω μετριση και το αποτελεσμα ειναι τι ιδιο... τι εχει οδηγους, τι δεν εχει το ιδιο πραγμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Δεκέμβριος 4, 2009 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2009 Δεν είναι και το πλέον ενδεδειγμένο λειτουργικό τα XP x64 για τους nvidia raid controllers. Πιθανώς να οφείλεται εκεί... Αν μπορούσες να δεις την απόδοση του raid σε Win7 x64 ίσως να είχες διαφορετική εικόνα. Επειδή κι εγώ έχω raid-0 σε nforce (σε 780a sli όμως) μπορώ να σου πω ότι σε απόδοση είναι αρκετά καλό (δεν φτάνει βεβαίως σε απόδοση κάποιους intel controllers, αλλά δεν είναι και αργός). Link to comment Share on other sites More sharing options...
intel4ever Δεκέμβριος 4, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2009 Δεν είναι και το πλέον ενδεδειγμένο λειτουργικό τα XP x64 για τους nvidia raid controllers. Πιθανώς να οφείλεται εκεί... Αν μπορούσες να δεις την απόδοση του raid σε Win7 x64 ίσως να είχες διαφορετική εικόνα. Επειδή κι εγώ έχω raid-0 σε nforce (σε 780a sli όμως) μπορώ να σου πω ότι σε απόδοση είναι αρκετά καλό (δεν φτάνει βεβαίως σε απόδοση κάποιους intel controllers, αλλά δεν είναι και αργός).OK Θα δοκιμασω με windows32bit αρχικα και μετα αν δεν γινει τιποτα θα βαλω τα 7Αλλα και παλι που θα βρω οδηγους για τα Windows 7 ? η μηπως δεν χρειαζοντα drivers...Επισεις απο οτι βλεπω εσυ εχεις εχεις 2 κανονικους σκληρους, εγω με αυτο το chipset δεν εχω κανενα προβλειμα με τους απλους-κακονικους σκληρους ( 2χ320wd ), με τους ssd εχω προβλειμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.