Jump to content

Μοντα σε ενισχυτη

Dant3

Recommended Posts

Οκ οποτε αφηνουμε την λυση και με τους 4αρηδες και αφηνουμε ενα 12αρη 220βολτο,για να τον βαλω και πανω στη πλακετα.θα ειμαι οκ ετσι?αν ειναι στην τελικη βαζω και 2 12αρηδες,ετσι ωστε να εχει μεγαλυτερη ροη και να ψυχεται και ο μετασχηματιστης πιο καλα,μιας και δεν θα εχει ανεμιστηρα να τον φυσαει αμεσα.

πολυ ρευμα τραβανε αυτοι στα 220βολτ.18W ο καθενας??

http://www.soselectronic.com/a_info/resource/i/sunon/DP201AT%202122HBT.pdf

Τα 18watt δεν ειναι προβλημα.

Τα 44/48 desibel εκαστος ομως ειναι, ποσο μαλλον οταν βαλεις δυο.....

Οντως.λοιπον θα ακολουθησω μαλλον αυτο που ειπες με τον μετασχηματιστη.ειδα βασικα οτι εχω εναν 9V που δινει 1A.θα ειναι αρκετος για 2 12αρηδες(των 12βολτ και τραβανε 0.41Α)?οχι για να δουλευουν στις τερμα στροφες αλλα τουλαχιστον στις μισες.

για 2 τετοιους πχ

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Scythe-Fan-120Mm-Slip-Stream-1900Rpm-SY1225SL12SH.htm

Θα βαλω και 2 γριλιες μαζι με το φιλτρο,γιατι καραδωκουν και διαφοροι κινδυνοι και μην παει ο κοπος τσαμπα.αφου βρηκαμε πως θα το κανουμε,τις τρυπες ποιος θα τις κανει??

λοιπον,παραγγελνω αυριο αυτα

acvn.th.jpg

αμα δω οτι δεν πολυτραβαει ο μετασχηματιστης που εχω,στις δοκιμες,παιρνω και εναν αλλο για να κανω δουλεια.αυτος θα ειναι οκ?

http://www.electroland.gr/electroland.gr/ilektrologiko-yliko/metaschimatistes/mws9211-metaschimatistis-1400ma.htm

Οι slipstream θα σε ξεκουφανουν... ειναι πολυ δυνατοι. Επισης η ταχυτητα τους δεν πεφτει αναλογα με το ρευμα, αλλα αποτομα. Η γνωμη μου ειναι να παιξεις με ανεμηστηρες 1000-1200 rpm ετσι ωστε να μην ακουγονται. Αυτο σημαινει οτι πρεπει να παρεις ανεμηστηρες 1200-1500 ετσι ώστε με τα 9v να πεσουν σε ταχυτητα.

Τι μου προτεινεις,δεδομενου οτι θα μπουν πανω σε μετασχηματιστη 9V?απο e-shop κατα προτιμηση για να παρω και τα φιλτρα και τα grill μαζι.

Η γνωμη μου ειναι καταρχας, να μην δωσεις πολλα λεφτα για fan για τετοια δουλεια. Ο ενισχυτης ειναι σχεδιασμενος να παιζει χωρις φαν, οποτε και με λιγη ροη, θα εχεις πολυ καλα αποτελεσματα. Θελω να πω οτι δεν αξιζει να πληρωσεις ενα fan διπλασια τιμη, για να παρεις το 10% δινει. Αλλωστε η ψυκτρα που εχει μεσα, εχει χοντρα και αραια πτερυγια, δεν ειναι οπως στις ψυκτρες για cpu που εχουν παρα πολλα fins και τα fan κανουν διαφορες.

Πιστευω δλδ οτι με κατι τετοιο : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806503

θα εισαι καλυμενος.

Για 14αρη υπαρχει αυτος : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804050.

Και οι 2 αυτοι θα πεσουν κατω απο τις 1000 στροφες και δεν θα ακουγεται τπτ... Πιστευω οτι δεν χρειαζεται κατι παραπανω. Βεβαια και εγω στον αερα μιλαω. ουτε τον ενισχυτη σου εχω ουτε τπτ. Μην σε παρω στο λαιμο μου. Απλα πιστευω οτι ενας δυνατος ανεμηστηρας θα γινει κουραστικος, οταν πχ παιζεις χαλαρη μουσικη, ή οταν ειναι ανοιχτος αλλα δεν παιζει κατι...

Καλα 10-15Ε θα δωσω ,δεν ειναι και τιποτα.και διασφαλιζω οτι δεν θα μου ξανακαει,γιατι θα μου φευγε παλι κανα 80αρι για επισκευη.θα εβαζα εναν 14αρη αν ειχαν φιλτρο αερος για 14αρη.να κανω καμια πατεντα για φιλτρο μπορω?τι υλικο μπορω να βαλω εγω για να δουλεψει σαν φιλτρο?

ο θορυβος δεν ενοχλει.να κανει καλη δουλεια και οταν δουλευει στα 9βολτ με νοιαζει.γιατι θα ειναι με μετασχηματιστη οποτε οταν δεν δουλευει θα τον κλεινω,και οταν παιζει,δεν παιζει ποτε χαλαρη μουσικη κιολας.η παιζει μπασο ο αδερφος μου(οποτε και delta να του ειχα πανω,δεν θα τους ακουγα) η τον κουβαλαω σε παρτακια μαζι με τα ηχεια(για αυτο θελω να του κανω καλη δουλεια,γιατι εκει παιζει 5ωρα με δυνατα την μουσικη και καιει μετα).

Κοιταξα παλι τους slipstream. Στα 9v παιζουν στις 1350rpm. Δεν ειναι και ασχημα... http://www.silentpcreview.com/article832-page2.html#SS-SH

Για τα δικα μου αυτια ειναι πολλες τοσες στροφες, αν εσυ δεν εχεις προβλημα παρτους, καλυτεροι απο τον coolermaster ειναι και σε καλη τιμη.

Για τον 14αρη εχεις δικιο. Δεν θα βρεις φιλτρο. Μπορεις να φτιαξεις με καλσον, αλλα πολυ μανουρα για το τπτ μου φαινεται.

Μια χαρα ειναι 1350 στροφες.και αν εχω και 2 μαζι,συνολικα θα εχουν 100CFM,που ειναι μια χαρα πιστευω.ο μετασχηματιστης,εστω και στα 9V θα τους δουλευει λογικα ε?οπως ειπα δινει 1Α ρευμα αυτος που εχω.τωρα θελω και καποιον με dremelακι να μου κανει τις τρυπες για τους ανεμιστηρες και στα πλαγια ανοιγμα για να βγαινει ο αερας.

Παραγγειλα ανεμιστηρες και φιλτρα.Ποιος καλος ανθρωπος απο αθηνα,εχει την καλη διαθεση να ανοιξει 2 12αρες τρυπες και ενα ανοιγμα στα πλαγια για εξαγωγη?:magic:

ο,τι ανεμιστηρα παρεις απο μαγαζι που δεν εχει να κανει με υπολογιστες δοκιμασε τον.Συνηθως ειναι πολυ θορυβωδεις κατασκευες.

Απο το eshop πηρα 2 12βολτους και θα τους βαλω με μετασχηματιστη.οποτε εχει να πεσει πατεντα.

Ρε παλικαρε...Ενισχυτη θες να ψυξεις..δεν του βαζεις υδροψυξη..και εναν 12αρη να εβαζες coolermaster δεμενο με tie wraps απο τις γρυλιες και να ΕΒΓΑΖΕ τον αερα εξω θα εισουν αρχοντας..

Ενω τωρα..θα γινουν τρυπες μπλα μπλα ιστοριες για εναν ενισχυτη που ανεβαζει λιγο θερμοκρασια παραπανω..Και στο τελος θα χαλασει αισθητικα.. Μην πω οτι μπορει να τον χαλασεις παραπανω..

το καλύτερο εγώ πιστεύω είναι να βάλεις ένα 220volt 8αρι και θα κάνεις μια χαρά δουλειά....άντε τώρα να βρείς 12volt dc apo την πλακέτα...και πές οτι βρίσκεις...ποιος σου λέει ότι θα αντέξουν τα εξαρτήματα το εξτρά ρεύμα...?

και αν δεν βρεθεί κανείς να στην κάνει την μοντα με τον 220 πάς και απο ένα-δυο καταστήματα επισκευής ηλεκτρονικών κοντά στην περιοχή σου και σου την κάνουν αυτή την μετατροπή αν έχουν όρεξη...

Μου ηρθαν οι ανεμιστηρες με τα φιλτρα σημερα.αυριο θα κατσω να κοψω την λαμαρινα με τον πατερα μου.βρηκα και εναν διακοπτη για να αναβοσβηνω τον ανεμιστηρα,οποτε πιστευω οτι θα ειναι καλο το αποτελεσμα.θα ανεβασω και φωτο.τελικα θα βαλω τον ενα ανεμιστηρα.τον δοκιμασα λιγο στα 9V και κανει πολυ καλη δουλεια,εστω και αν δουλευει στις 1300 στροφες περιπου,αλλα ειναι και αρκετα θορυβωδης.αυτα προς το παρον και αυριο φωτο.

πάντως αποσο ξέρω δεν καίγεται(έυκολα) ο μετασχηματιστής απο θερμοκρασιά(μήπως τράβηξε πολύ ρεύμα ο ενισχυτής?)

Τέσπα όπως και να χει ο οι ανεμιστήρες θα βοηθήσουν.

Αφού τους ανεμιστήρες τους τροφοδοτείς με μετασχηματιστή, σύνδεσέ τον να παίρνει ρεύμα με τον Power switch του ενισχυτή σου.(άν έχει διακόπτη στα 220V)

Ειχα συνδεσει παραπανω ηχεια και τραβαγε ρευμα για αυτο την επαθα.να το τελικο αποτελεσμα...με εξωτερικο μετασχηματιστη το εβαλα τελικα.

147j.th.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.