Dant3 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2009 Καλησπερα λαμπιτες!εχω ενα ηχοσυστημα που αποτετελειται απο ενα ζευγαρι ηχεια nad 70αρια και εναν ενισχυτη maranz.το θεμα ειναι οτι ο ενισχυτης,αν και φοβερος,ειναι παλιος και δεν εχει ανεμιστηρα,με αποτελεσμα μετα απο 2-3 ωρες χρησης να ζεσταινεται υπερβολικα.μια φορα μου ειχε καει κιολας και μου φυγαν 80Ε για μετασχηματιστη.επειδη δεν σκοπευω συντομα να δωσω αλλα ευρω για ηχοσυστημα,μιας και το υπαρχων με καλυπτει απολυτα,θελω να κανω μια μοντα για να βαλω ενα ανεμιστηρα.δηλαδη ουσιαστικα χρειαζεται κοψιμο το καλυμμα απο πανω για να μπει ο ανεμιστηρας και η συνδεση του ανεμιστηρα καπου στον ενισχυτη.ειχα παει να το επιχειρησω πιο παλια με ενα 12v 8αρη ανεμιστηρα που ειχα,αλλα επειδη με το πολυμετρο δεν βρηκα καπου ταση στα 12,το παρατησα(δεν ειμαι και πολυ σχετικος ειναι η αληθεια).δυστυχως δεν διαθετω και dremel οποτε θα ζητησω την βοηθεια καποιου συμφουριτη που εχει διαθεση να με βοηθησει.θα ανεβασω φωτο απο το εξωτερικο του ενισχυτη αλλα και το εσωτερικο,για να δειτε περι τινος προκειται.Ευχαριστω!
Dant3 Νοέμβριος 28, 2009 Author #3 Νοέμβριος 28, 2009 Αθηνα.αν καποιος θελει να βοηθησει μου στελνει ενα πμ να κανονισουμε.βασικα γινεται αυτο που σκεφτομαι?δεν νομιζω να υπαρχει κανα θεμα αν συνδεσουμε τον ανεμιστηρα πουθενα στο μεταχηματιστη η την πλακετα?
NooDle Νοέμβριος 28, 2009 #4 Νοέμβριος 28, 2009 μια χαρά γίνεται επίσης μπορείς να πάρεις ανεμηστήρα 220βολτ και να τον συνδέσεις πάνω στο κουμπί on του ενισχυτή (θα βρεις την γραμμή του on)Αλλα νομίζω πως θα κάνει λιγο θόρυβο.. μπορεις να βάλει και ποτενσιόμετρο επάνω για να ρυθμίζεις στροφές..
Dant3 Νοέμβριος 28, 2009 Author #5 Νοέμβριος 28, 2009 Ανεμιστηρα 220V που βρισκω?καλα θορυβο δεν με νοιαζει να κανει,σε ενισχυτη το βαζω ετσι και αλλιως,οταν ειναι ανοιχτος,θα παιζει μουσικη(ενταξει μην κανει και σαν αεροπλανο).
NooDle Νοέμβριος 28, 2009 #6 Νοέμβριος 28, 2009 για τσέκαρε μια εδώ http://www.alifragis.com.gr/view_cat.php?cat_id=418&page=1
Dant3 Νοέμβριος 28, 2009 Author #7 Νοέμβριος 28, 2009 Σκεφτομουν κατι μεγαλυτερο απο 12αρηδες αλλα μας κανουν και αυτοι.απο τους 2 12αρηδες,να παρω τον 38αρη η τον 25αρη?επισης σκεφτομαι να βαλω 2,για να μαι σιγουρος οτι δεν θα χει προβλημα.τι λετε?
racer Νοέμβριος 28, 2009 #8 Νοέμβριος 28, 2009 Έχει γρύλιες εξαερισμού από πάνω ο ενισχυτής σου; Αυτό που σκέφτεσαι το έχω κάνει στον Harman Kardon μου, με 2 απλούς 12άρηδες Coolermaster από PC.
NooDle Νοέμβριος 28, 2009 #9 Νοέμβριος 28, 2009 Σκεφτομουν κατι μεγαλυτερο απο 12αρηδες αλλα μας κανουν και αυτοι.απο τους 2 12αρηδες,να παρω τον 38αρη η τον 25αρη?επισης σκεφτομαι να βαλω 2,για να μαι σιγουρος οτι δεν θα χει προβλημα.τι λετε?2 θα βάλεις!Επίσης μπορείς να βάλεις και αυτους που λέει ο racer αλλα θέλει θα βρεις 12 volt.Απο μένα 25αρη για να μπορεις να τον βολέψεις και πιο εύκολα..
Dant3 Νοέμβριος 28, 2009 Author #10 Νοέμβριος 28, 2009 Οχι δεν εχει.αλλα θα κοψω με dremel 2 τρυπες για 12αρηδες,θα βαλω και γριλιες και θα ειναι μια χαρα πιστευω.τους ανεμιστηρες που τους συνδεσες?αποτελεσμα ειδες?βρηκα αυτους τους 2.ποιον λετε?http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805133http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806744τους εχετε δοκιμασει?γιατι ειχε ενας φιλος μου το cosmos s και του σπασε ενα φτερο απο τον πλαινο και εφυγε πανω στη μητρικη.μην γινει τιποτα τετοιο εδω και κλαιω τιποτα...επισης,επειδη δεν εχει και πολλα ανοιγματα ο ενισχυτης,δεν θα εχει προβλημα αν εχω μονο ενα μεγαλο ανεμιστηρα να βαζει αερα?αν τελικα βαλω 12βολτο πως θα τον συνδεσω?
NooDle Νοέμβριος 28, 2009 #11 Νοέμβριος 28, 2009 αυτο για το cosmos s που σπάει η φτερωτή συμβαίνει στον 22αρη ανεμιστηρα οπότε μην αγχώνεσαι.
Dant3 Νοέμβριος 28, 2009 Author #12 Νοέμβριος 28, 2009 Βασικα ακυρο για μεγαλο ανεμιστηρα γιατι πηγα και μετρησα τον ενισχυτη και δεν χωραει ουτε 20αρης,οποτε παμε για 2 12αρηδες των 220 v?
racer Νοέμβριος 28, 2009 #13 Νοέμβριος 28, 2009 Σε ένα παλιό τροφοδοτικό που βρήκα τους έβαλα με μόντα. Είναι 9βολτο όμως και γυρνάνε σε πιο χαμηλές στροφές. Δουλεία πάντως κάνουν.
Dant3 Νοέμβριος 28, 2009 Author #14 Νοέμβριος 28, 2009 Λοιπον,ανοιξα και τον ενισχυτη για να δω διαστασεις.τα βασικα που θελω να ψυξω ειναι ο μετασχηματιστης και την ψυκτρα διπλα.επειδη πανω απο τον μετασχηματιστη δεν χωραει ανεμιστηρας σκεφτομαι να βαλω ανεμιστηρες,εκει που εχω βαλει κυκλους στην φωτο κατω.στους 2 μικρους κυκλους αριστερα,λεω να βαλω,2 μικρους 4αρηδες ανεμιστηρες(δεν χωρανε μεγαλυτεροι εκει στα πλαγια),ενω στον μεγαλο κυκλο εναν 12αρη απο πανω.οι 4αρηδες θα βγαζουν και ο 12αρης θα βαζει.το site που μου δωσε ο NooDle πριν,εχει 12αρη στα 220 βολτ αλλα 4αρηδες εχει μονο στα 12,οποτε αυτους πως θα τους συνδεσω?
Κοπρίτης Νοέμβριος 28, 2009 #15 Νοέμβριος 28, 2009 η ψυκτρα φαινεται να χωραει 1 14αρη με φιλτροτοποθετημενο οριζοντια απο πανω της να βαζει αερακι ετσι οπως το βλεπω απο θεμα παχους -υψουςπρεπει να περνει και 2 6αρηδες στο καθετο (εκει κοντα στο μετασχηματιστη.)να βγαζουν εξωθα ηταν προτιμοτερο να τροφοδοτουνταν 12βολτα απο ενα σημειο εσωτερικαοποτε εαν δεν το βρισκειςμπορεις να το πας σε ενα τεχνικο/ηλεκτρονικο πιο σχετικο με το αντικειμενονα σου υποδειξει το καταλληλο σημειο που θα τραβηξεις τη γραμμηεναλλακτικα παιζουν και καποια μακροστενα Blower fans σαν το crossflow του παλιου stackerπου πιθανοτατα θα εψυχαν επαρκως ολο το εσωτερικο αλλα δεν νομιζω να χωρανε εσωτερικα του casing.
NooDle Νοέμβριος 28, 2009 #16 Νοέμβριος 28, 2009 Απο πάνω δεν θα ήταν καλύτερο να φυσάνε τα φανς?Συγκεκριμένα πάνω στην ψυκτρα που έχει ο ενισχυτής?τοτε πιστεύω πως θα πηγαίνει αέρας και στον μετασχηματιστή.Βασικά λάθος κατάλαβα εγώ.Ανακεφαλαίωση πιστεύω πως αν βάλεις απο πάπνω 2 12αρηδες και κάνεις τρύπες απο την μεριά που έχεις κάνει τους κύκλους με το ρεύμα αέρα που θα δημιουργήτε μέσα στον ενισχυτή θα βγαίνει έξω ο αέρας.. αν δεν πίασει αυτό (δηλαδή αν βάλεις το χέρι σου και δεν έρχετε αέρας) τοτε βάζεις και τους μικρούς που έλεγες πιο πάνω για να κάνουν δουλειά
Dant3 Νοέμβριος 28, 2009 Author #17 Νοέμβριος 28, 2009 Και 14αρης χωραει απο πανω.στα πλαγια δεν χωραει 6αρηδες γιατι εχει ενα μικρο υψωμα απο την βαση του ενισχυτη και πανω εκει ειναι στερεωμενα κατι καλωδια,οποτε δεν παιζει να το κοψω και εκει.οποτε μονο 4αρηδες για να μη πολυμπλεκω με κοψιματα.οταν λες blower εννοεις κατι τετοιο?http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806379ακυρο,βρηκα τι ειναι αυτο το cross flow fan.θα το ψαξω να δω αν χωρανε.χωραει ενα ισα ισα,οπως ειναι η φωτο,στο κατω του ενισχυτη.αλλα δεν αξιζει νομιζω να βαλω γιατι ειναι ισα ισα και παιζει και τελικα να μην χωραει και κανει και κοντα 40Ε.ενω με τους ανεμιστηρες βολευομαι με 15Ε το μεγιστο.
Lakisss Νοέμβριος 28, 2009 #18 Νοέμβριος 28, 2009 Βασικα αν δεν θελεις να βαλεις χερι στην πλακετα, μπορεις να κανεις μονος σου το εξης.Να αγορασεις ενα μικρο μετασχηματιστη με ρυθμιζομενο voltage απο 1.5 εως 12 volt.http://www.clevermarket.gr/displayITM2.asp?ITMID=2093Τον τροφοδοτεις απο το κεντρικο power και τον συνδεεις με τους fans.Μετα ρυθμιζεις το voltage οσο θελεις εσυ και αντιστοιχα τις στροφες των fans.Εγω θα εβαζα εναν 14αρη fan πανω απο την ψυκτρα και θα ανοιγα τρυπες διπλα στο μετ/στη. Ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση να καλυψεις τις υπαρχουσες θυριδες στο καπακι για να μην βγαινει ο αερας απο αυτες.Εχω κανει ακριβως το ιδιο σε δορυφορικο δεκτη.
Dant3 Νοέμβριος 28, 2009 Author #19 Νοέμβριος 28, 2009 Τους ανεμιστηρες μαλλον ετσι θα τους βαλω.εναν 14αρη απο πανω να βαζει και δυο 4αρηδες διπλα στο μετασχηματιστη να βγαζουν.δεν με πειραζει να βαλω χερι στη πλακετα.το θεμα ειναι,θα βρω καπου να τους συνδεσω?η εστω υπαρχει καποιος τροπος να μετατρεψω τα 220 σε 12?μετασχητατιστη 12βολτο εχω.απλα το θεμα ειναι οτι ταλαιπωρια ειναι να πρεπει να τον βαλεις στη πριζα οταν θες να το λειτουργησεις και να το βγαζεις οταν ξεμπερδεψεις.πιο βολικο ειναι με συνδεση στη πλακετα.edit.τωρα που ειδα πιο καλα αυτο που ειπε ο λακης,σκεφτηκα το αλλο.κλεινω τις τρυπες απο πανω ανοιγω διπλα στο μετασχηματιστη αλλες και βαζω εναν 12αρη 220βολτο,που εχει εκεινο το μαγαζι.θα κανει δουλεια ετσι?ο 12αρης θα βαζει και θα βγαινει ο αερας απο τις τρυπες στον μετασχηματιστη οποτε θα δροσιζεται και αυτος.
Lakisss Νοέμβριος 28, 2009 #20 Νοέμβριος 28, 2009 Τους ανεμιστηρες μαλλον ετσι θα τους βαλω.εναν 14αρη απο πανω να βαζει και δυο 4αρηδες διπλα στο μετασχηματιστη να βγαζουν.δεν με πειραζει να βαλω χερι στη πλακετα.το θεμα ειναι,θα βρω καπου να τους συνδεσω?η εστω υπαρχει καποιος τροπος να μετατρεψω τα 220 σε 12?μετασχητατιστη 12βολτο εχω.απλα το θεμα ειναι οτι ταλαιπωρια ειναι να πρεπει να τον βαλεις στη πριζα οταν θες να το λειτουργησεις και να το βγαζεις οταν ξεμπερδεψεις.πιο βολικο ειναι με συνδεση στη πλακετα.Θα τον βαλεις εσωτερικα και θα τον συνδεσεις πανω στο power button.Θα ανοιγει μαζι με τον ενισχυτη ετσι.Οι 4αρηδες θα κανουν θορυβο και μαλιστα δυο.....Νομιζω ειναι πλεονασμος.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.