Jason Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2009 Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί μέσα σε αλλα χάνονται οι πληροφορίες και είναι κρίμα για αυτούς που ψάχνονται να μην βρίσκουν τις πληροφορίες. Εδώ θα γράφουμε ότι απορία έχουμε γύρο από εργαλεία modding Εργαλεία που δεν έχουμε και θέλουμε να αγοράσουμε αλλα δεν ξέρουμε πως λέγονται Απορίες καταστήματα που μπορούμε να τα βρούμε. Αρχίζω εγώ Λοιπόν σε αυτό που είδα σε ένα άλλο thread στο 4:05 δείχνει ένα κοπτικό. Που μπορώ να το αγοράσω και πως ονομάζεται? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 28, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2009 Ιασωνα παλινδρομικη σεγα παγκου ψαχνεις...παρομοιο με την κορδελααλλα με ψιλη λαμα που κανει ευκολα μικρα εσωτερικα κοψιματα με πολυ αργο ρυθμο βεβαια μιας και ουσιαστικα τα λιμαρει.εβγαζε κι η dremel κατι αντιστοιχο παλιοτερα με ενσωματωμενο τριβειο κιολαςκυκλοφορουν σε διαφορους τυπουςμε τα μικρα μοντελα να παιζουν στο 100-150αρι λινκ(αλλα αυτα συνηθως προοριζονται για πλαστικα και μαλακα ξυλα και οχι για μεταλλα)οπως και να χει, ριξε μια ματια κι εδω γιατι δειχνει καποια καλα μοντελα σε μαλλον ξεχασμενες τιμες βεβαια. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
3likos Νοέμβριος 29, 2009 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2009 Να πώ και εγώ με τη σειρά μου ότι αγόρασα απο praktiker αυτό εδώ το πολυεργαλείο τύπου dremel στα 39 ευρώ... σκέφτηκα ότι ίσως να αξιζαν 20 ευρώ παραπάνω για το αυθεντικό dremel αλλά δεν είχε όλη αυτή την ''κασετινα'' με τα εξαρτήματα...! τεσπα λίγο πρόλαβα να το δοκιμάσω... ανοιξα κάτι τρύπες και εκοψα λίγο λαμαρίνα στο κουτί και είμαι αρκετά ευχαριστημένος... έχει πάρα πολλούς δίσκους κοπής και πάρα πολλά εξαρτήματα... ευκαμπτο σωλήνα κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 29, 2009 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2009 Να πώ και εγώ με τη σειρά μου ότι αγόρασα απο praktiker αυτό εδώ το πολυεργαλείο τύπου dremel στα 39 ευρώ... σκέφτηκα ότι ίσως να αξιζαν 20 ευρώ παραπάνω για το αυθεντικό dremel αλλά δεν είχε όλη αυτή την ''κασετινα'' με τα εξαρτήματα...! τεσπα λίγο πρόλαβα να το δοκιμάσω... ανοιξα κάτι τρύπες και εκοψα λίγο λαμαρίνα στο κουτί και είμαι αρκετά ευχαριστημένος... έχει πάρα πολλούς δίσκους κοπής και πάρα πολλά εξαρτήματα... ευκαμπτο σωλήνα κλπ... Αυτο εχω παρει και'γω 3-4 μηνες τωρα, αλλα δεν το συνιστω σαν αγορα. Ο ευκαμπτος σωληνας κολαει ανεξηγητα, ενω εδω και 2 εβδομαδες αυξομειωνει στροφες μονο του!!! Να φανταστεις οτι ακομα δεν το εχω ζορισει, και το χρησιμοποιω σε μαλακο υλικο (plexy). Το εχω ηδη μετανιωσει και θα παω σε dremmel συντομα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Νοέμβριος 29, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2009 Το χαλβαδιαζα και εγω το einhell. Ελεγα γερμανικη εταιρια ειναι, δυσκολο να ειναι μουφα. Αλλα απ'οτι καταλαβαινω καλυτερα να το αποφυγω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
3likos Νοέμβριος 29, 2009 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2009 Αυτο εχω παρει και'γω 3-4 μηνες τωρα, αλλα δεν το συνιστω σαν αγορα.Ο ευκαμπτος σωληνας κολαει ανεξηγητα, ενω εδω και 2 εβδομαδες αυξομειωνει στροφες μονο του!!!Να φανταστεις οτι ακομα δεν το εχω ζορισει, και το χρησιμοποιω σε μαλακο υλικο (plexy).Το εχω ηδη μετανιωσει και θα παω σε dremmel συντομα.....ωχ... ελπίζω να έτυχε μόνο σε σενα και να μην πάθω τα ίδια... εγώ θέλω να το χρησιμοποιήσω για μέταλλο περισσότερο όχι για πλέξυ οπότε θα το ζορίσω αρκετά... με βλέπω και μένα να αλλάζω...:happy2:τεσπα αν μου παρουσιασει πρόβλημα θα ενημερώσω... προς το παρόν λειτουργεί ρολόι... :-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Νοέμβριος 29, 2009 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2009 Το έχω και εγώ. Εδώ και κανένα 6μηνο που το έχω πάρει έχει δουλέψει αρκετά και σε σκληρά υλικά. Δεν μου έχει βγάλει πρόβλημα μέχρι τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtheofilis Δεκέμβριος 3, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Ξέρετε αν μπορούμε να βρούμε τόρνους και φρέζες μικρού μεγέθους εδώ στην Ελλάδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 3, 2009 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Αυτο εχω παρει και'γω 3-4 μηνες τωρα, αλλα δεν το συνιστω σαν αγορα.Ο ευκαμπτος σωληνας κολαει ανεξηγητα, ενω εδω και 2 εβδομαδες αυξομειωνει στροφες μονο του!!!Να φανταστεις οτι ακομα δεν το εχω ζορισει, και το χρησιμοποιω σε μαλακο υλικο (plexy).Το εχω ηδη μετανιωσει και θα παω σε dremmel συντομα.....Εγγύηση δεν έχει; Έχω ένα Do-it από Alex-pak 2 χρόνια τώρα, δεν έχει πάθει το παραμικρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Δεκέμβριος 3, 2009 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Ξέρετε αν μπορούμε να βρούμε τόρνους και φρέζες μικρού μεγέθους εδώ στην Ελλάδα;παιζουν κατα καιρους καποια κοματια einhell προσφορα στο PRAKTIKER....αλλα μια βολτα απο Πειραια και Σπυρου Πατση στα γνωστα εργαλειαδικαθα σε κατατοπισει καλυτερα πιστευωακομα και εαν δεν τα εχουν ετοιμοπαραδοτα, μπορουν να σου πουν επι τοπου τιμη και διαθεσιμοτητα βαση των καταλογων τους.εναλλακτικα κοιτα κι αυτο στα 520€αλλα και αυτα & αυτα εαν θες κατι για πιο ελαφρια χρησηγια φρεζες καθετες εχει επισης ο Διλμαςαλλα τα proxxon καλα χρυσα και κορυφαια αλλα κομματι ακριβα imho...Τα do it απο Alexpak μια χαρα τιμια εργαλεια ειναι....και απο RMA δυο τρεις φορες που εχω χρειαστει (απο ποσοτητα 15+εργαλειων βεβαια)κανενα προβλημα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Δεκέμβριος 3, 2009 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Εγγύηση δεν έχει; Έχω ένα Do-it από Alex-pak 2 χρόνια τώρα, δεν έχει πάθει το παραμικρό. Εχθες δουλευε κανονικα, χωρις αυξομοιωσεις στις στροφες περιέργως! Πηρα τηλ. στο Praktiker και μου ειπαν οτι δεν το αλλαζουν αυτοι, αλλα το στελνουν για service. Το κακο ειναι οτι δεν το κανει παντα, οποτε αντε βρες ακρη!!! Εχθες παλι προσπαθουσα να κοψω 9 βιδες Μ4 με το δισκακι. Την πρωτη φορα κοπηκε το κεφαλι της βιδας που συγκρατει τον δισκο πανω στον αξονα, με αποτελεσμα εναν αχρηστο αξονα. Αλλαζω αξονα και ξανα το ιδιο, με το δισκακι αυτη την φορα να περναει διπλα απο το προσωπο μου σαν σφαιρα!!! Μαπα και επικινδυνα, και τα εξαρτηματα του επισης! Με την πρωτη ευκαιρια σφαιρα για dremel!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Δεκέμβριος 3, 2009 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Εχθες δουλευε κανονικα, χωρις αυξομοιωσεις στις στροφες περιέργως!Πηρα τηλ. στο Praktiker και μου ειπαν οτι δεν το αλλαζουν αυτοι, αλλα το στελνουν για service. Το κακο ειναι οτι δεν το κανει παντα, οποτε αντε βρες ακρη!!! Εχθες παλι προσπαθουσα να κοψω 9 βιδες Μ4 με το δισκακι. Την πρωτη φορα κοπηκε το κεφαλι της βιδας που συγκρατει τον δισκο πανω στον αξονα, με αποτελεσμα εναν αχρηστο αξονα. Αλλαζω αξονα και ξανα το ιδιο, με το δισκακι αυτη την φορα να περναει διπλα απο το προσωπο μου σαν σφαιρα!!! Μαπα και επικινδυνα, και τα εξαρτηματα του επισης! Με την πρωτη ευκαιρια σφαιρα για dremel!!!! γενικα ενας φτηνος γωνιακος τροχος με δισκο κοπης για Ιnox(κι οι do-it μια χαρα κανουν) σε γλυτωνει απο τα πολλα dremelοδισκακια και τα χρονοβορα κοψιματα αλλα εαν δεν ψηνεσαι για αγορες νεων εργαλειων δες εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtheofilis Δεκέμβριος 3, 2009 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 (edited) Τα dremel ούτως ή αλλώς είναι για ψιλοδουλεια Lakisss, οπότε καλύτερα να πάρεις ένα καλό τροχουδάκι για τα μεγάλα κοψίματα. Είχαμε πάρει ένα με τον πατέρα για την δουλεία, της Black&Decker, από Alex Pack. Για περιστασιακή αλλά έντονη απαιτητική χρήση είναι αρκετά καλός. Ένας Do It που είχε πιο πριν κόλησε μετά από μερικά κοψίματα. Πιστεύω πάντως ότι είναι καλύτερα τα οικονομικά "ακριβής μάρκας" εργαλεία π.χ τα πράσινα Bosch, από τα ενάς θεός ξέρει τι. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 23, 2010 από vtheofilis Link to comment Share on other sites More sharing options...
charly13 Δεκέμβριος 3, 2009 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Εχθες δουλευε κανονικα, χωρις αυξομοιωσεις στις στροφες περιέργως!Πηρα τηλ. στο Praktiker και μου ειπαν οτι δεν το αλλαζουν αυτοι, αλλα το στελνουν για service. Το κακο ειναι οτι δεν το κανει παντα, οποτε αντε βρες ακρη!!! Εχθες παλι προσπαθουσα να κοψω 9 βιδες Μ4 με το δισκακι. Την πρωτη φορα κοπηκε το κεφαλι της βιδας που συγκρατει τον δισκο πανω στον αξονα, με αποτελεσμα εναν αχρηστο αξονα. Αλλαζω αξονα και ξανα το ιδιο, με το δισκακι αυτη την φορα να περναει διπλα απο το προσωπο μου σαν σφαιρα!!! Μαπα και επικινδυνα, και τα εξαρτηματα του επισης! Με την πρωτη ευκαιρια σφαιρα για dremel!!!! Ασχετο αλλα σε τετοιου ειδους δουλειες παντα τετοια http://www.conik.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=338&category_id=35&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Σεπτέμβριος 15, 2010 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2010 Μία τίμια πιστεύω προσφορά απο τα Lidl. Πολύ καλά (και αντοχής) για τα λεφτά τους γενικά τα Parkside. (111euros) http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20100920.p.compresser Αυτό πάλι τί λέει απο τιμή, ξέρει κανείς? Να το πάρω ή θα διαλύσει? (9euros) http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20100920.p.pistoli Αυτά παίρνουν κάποια ειδική άμμο, και άν ναί πού την βρίσκεις και πόσο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Σεπτέμβριος 16, 2010 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2010 Πως λέγεται το εργαλείο με το οποίο φτιάχνεις τα πινάκια(τα κουμπώνεις με το καλώδιο) σε περιπτώσεις sleeving καλωδίων?Και που μπορώ να τα βρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
partsa Σεπτέμβριος 16, 2010 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2010 Crimping tool λέγεται. Σε Κωσταντακάτο σε Καυκά και σε κανα δυο αλλους που ρώτησα δεν υπήρχε. Έτσι το παράγγειλα απο εδώ. Πιο φτηνό εδώ αν και με τα μεταφορικά έρχεται το ιδιο σχεδον 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Σεπτέμβριος 16, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2010 Λάκη δεν ξέρω κατά ποσο θα σε βολέψει το μπιστόλι.Έχω και εγώ ένα φτηνιάρικο και δεν μπόρεσα ποτε να κάνω δουλειά. Ποτε όμως :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artist_ Σεπτέμβριος 16, 2010 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2010 πιστόλι αμμοβολής είναι και το σακί με την άμμο κάνει 10 ευρώ το 10κιλο αλλά δεν κάνει δουλειά. Άσε που δεν φτάνει με τίποτα το κομφέρ να το συνοδέψει. Θέλει πολύ ΑΕΡΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 16, 2010 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2010 Και με σοδα γίνεται αντι για αμμο αν δεν απατώμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts