Jackal Δεκέμβριος 3, 2009 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 εγω εχω αυτηνhttp://www.pixmania.gr/gr/gr/3679818/art/asus/ieuic-tft-22-wide-vh226h.html?srcid=7255&Partenaire=skroutz&CodePromo=oui&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzEyNTk4NzM0Mzk7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk=και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 3, 2009 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Προς το παρόν θα προτιμήσω μία xIPS που θα εκμεταλλεύεται πλήρως την high-end gpu μου, και θα έχει ακριβέστατη αναπαραγωγή χρωμάτων Και σε ξαναρωτώ (:whistle2:) τι σχέση έχει η απεικόνιση χρωμάτων με το τι κάρτα γραφικών έχεις...:flag: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Δεκέμβριος 3, 2009 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Και σε ξαναρωτώ (:whistle2:) τι σχέση έχει η απεικόνιση χρωμάτων με το τι κάρτα γραφικών έχεις...:flag: Πάλι εσύ Η απεικόνιση χρωμάτων έχει σχέση με τι gpu ΚΑΙ τι panel έχεις. Τέσπα: http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062715376&postcount=9 Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέει το quote, i rest my case. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 3, 2009 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Το εχω διαβασει απλα εκανες το λαθος που εκανα και εγω...thus are not able to display the 16.7 million color shades (24-bit truecolor) that are available from graphics cards. = τα tn πανελ δεν μπορουν να τα προβαλουν οι καρτες ομως μπορουν . :yes4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Δεκέμβριος 3, 2009 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2009 Το εχω διαβασει απλα εκανες το λαθος που εκανα και εγω...thus are not able to display the 16.7 million color shades (24-bit truecolor) that are available from graphics cards. = τα tn πανελ δεν μπορουν να τα προβαλουν οι καρτες ομως μπορουν . :yes4: Νομίζω τελικά κατάλαβα που είναι το μπέρδεμα... Λοιπόν, οι κάρτες γραφικών δεν είναι τα όργανα προβολής στον υπολογιστή, με άλλα λόγια δεν προβάλουν τίποτα και πουθενά. Οι οθόνες, οι projectors κτλ είναι τα όργανα προβολής και προβάλουν τα δεδομένα που τους στέλνει η gpu με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ιδιαίτερο/διαφορετικό για κάθε τεχνολογία panel. Δηλαδή, με την προυπόθεση ότι μιλάμε για high-end gpu, το panel καθορίζει πως θα αναπαραχθούν τα χρώματα (που είναι ένα από τα πολλά δεδομένα που στέλνει στην οθόνη η gpu). Με απλά λόγια, αν έχεις μία 5850/70 και την βάλεις σε TN και σε xIPS, η απεικόνιση χρωμάτων θα είναι διαφορετική (κλάσεις ανώτερη στην xIPS). Η κάρτα, όπως σωστά λες, θα στέλνει τα ίδια δεδομένα στην οθόνη και στις δύο περιπτωσεις (αφού είναι η ίδια κάρτα!), άλλα το κάθε panel θα "μεταφράζει" τα δεδομένα με το δικό του τρόπο. Και, κατά κοινή ομολογία, η xIPS είναι καλύτερος "μεταφραστής" (όσον αφορά τα χρώματα) από τις TN. Αυτό εννούσα και με το παράδειγμα της Ferrari. Ποιο το νόημα να πάρεις Ferrari (5850/70) όταν θα τρέχεις, λόγω του χωματόδρόμου (tn panel), με 100; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterCommander Δεκέμβριος 4, 2009 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2009 Εγώ νομίζω οτι το μπέρδεμα είναι αλλού. Και αφορά την παρομοίωση που κάνεις Ποιο το νόημα να πάρεις Ferrari (5850/70) όταν θα τρέχεις, λόγω του χωματόδρόμου (tn panel) Η ταχύτητα της κάρτας γραφικών τι σχέση έχει με τη δυνατότητα της να παρέχει τα σωστά δεδομένα και χρώματα? Η 5750 δηλαδή δίνει κατώτερης ποιότητας δεδομένα από μια 5870? Επίσης ο χαρακτηρισμός χωματόδρομος για τα tn panel δεν ταιριάζει γιατί μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον ηταν από τα πιο γρήγορα σε response time και τα προτιμούσαν οι gamers. Με λίγα λόγια μην είσαι τόσο απόλυτος στις εκφράσεις σου,ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και επιλέγει το panel που τον καλύπτει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Δεκέμβριος 4, 2009 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2009 Εγώ νομίζω οτι το μπέρδεμα είναι αλλού.Και αφορά την παρομοίωση που κάνεις Η ταχύτητα της κάρτας γραφικών τι σχέση έχει με τη δυνατότητα της να παρέχει τα σωστά δεδομένα και χρώματα? Η 5750 δηλαδή δίνει κατώτερης ποιότητας δεδομένα από μια 5870? Επίσης ο χαρακτηρισμός χωματόδρομος για τα tn panel δεν ταιριάζει γιατί μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον ηταν από τα πιο γρήγορα σε response time και τα προτιμούσαν οι gamers. Με λίγα λόγια μην είσαι τόσο απόλυτος στις εκφράσεις σου,ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και επιλέγει το panel που τον καλύπτει. Για να μην το ζαλίζουμε το πράμα, αυτό που είπα είναι το εξής: ΤΑ xIPS PANEL ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΝ PANEL.- Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Δεκέμβριος 16, 2009 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2009 Και ξεθάβω λίγο το νήμα, γιατί εψάχνα και γώ αυτο τον καιρό ένα σοβαρό μόνιτορ στις 24 με pva η ips και έχω να κάνω την εξης παρατήρηση.Φτηνό σοβαρό ΤΝ 24ρι βρίσκεις στα 250ε.32ρα tv με pva πανελ χαμηλή απόκριση και FullHD στα 650.Γιατί πρέπει να στάξω 450-500ε για ένα σοβαρό 24ρι δε μπορώ να το καταλάβω. Ή μάλλον μπορώ:Στα φτηνά ΤΝ υπάρχει πολύ ανταγωνισμός και μεγάλο target group. Το ίδιο στις TV.Τα ακριβά panel όμως στις οθόνες απευθύνονται σε "επαγγελματίες" ή στους χομπίστες, οπότε μας αρμέγουν κανονικά. Θα κρατήσω τα ΤΝ που έχω προς το παρόν, και ας ελπίσουμε ότι θα πέσουν οι τιμές σε λογικά πλαίσια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.