Jump to content

Αγορά σοβαρής οθόνης 20"-23"?

geogeoland

Recommended Posts

Παράλληλα με το θέμα για νεα κάρτα γραφικών, ας πει κάποιος μια άποψη και για οθόνη... :)

Το budget είναι πρακτικά απεριόριστο, αλλά προτιμώ να κινηθούν οι προτάσεις κάτω απο τα €500, και κατα προτίμηση στα €300-400...

Μια σκέψη είναι αυτή, η οποία μ' αρέσει σε όλα της, αλλά θέλω και την άποψη κάποιου σαφώς πιο έμπειρου απο εμένα στις οθόνες.

Να σημειώσω πως το gaming, αν και έχει αραιώσει, εξακολουθεί να υφίσταται και είναι σημαντικός παράγοντας, καθώς επίσης και πως την οθόνη, λόγω θέσης, δεν υπάρχει πιθανότητα να την κοιτάω απο οποιαδήποτε άλλη γωνία εκτός απο ίσια μπροστά, και στους 2 άξονες.

Τώρα, πέρα απ' αυτό, ότι καλύτερο μπορεί να γίνει... είναι και πολλές οι ώρες μπροστά στο PC...

Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη, ευχαριστώ εκ των προτέρων! :D :daisy:

NEC EA231WMi-BK

Η F2380 φοράει cPVA panel, που υστερεί αυτή τη στιγμή μπροστά σε υλοποιήσεις με e-IPS.

~370 από ebay.co.uk και pcbuyit.

edit

Επίσης παίζει και νέος αντίπαλος στο segment, μια εταιρεία που είχε γίνει πολυτελείας για πολύ καιρό, επιστρέφει με νέο μοντέλο σε ανταγωνιστική τιμή.

How 'bout that? :)

http://www.pcbuyit.co.uk/product_info.php?products_id=331

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση καταρχάς! :)

Να ρωτήσω έπειτα... βλέπω όλοι να προτείνετε επαγγελματικές οθόνες, με IPS pannel... Ξέρω πως έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας, ωστόσο, για τη χρήση που το θέλω, κάνει? Γιατί, η αλήθεια είναι πως περισσότερο ταινίες, παιχνίδια, σερφάρισμα κάνω, παρά γραφιστικές εργασίες (κάνω κι απ αυτό, αλλά λίγο).

Γενικώς, αν υπάρχει δυνατότητα, θα το εκτιμούσα αν γράφατε και 1-2 λογάκια για τη πρόταση σας, καθώς και γιατί είναι καλύτερη απο αυτή που έβαλα εγώ στο πρώτο ποστ, όχι επειδή αμφιβάλω, αλλά για να μαθαίνω. :rubik:

How 'bout that? :)

http://www.pcbuyit.co.uk/product_info.php?products_id=331

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση καταρχάς! :)

Να ρωτήσω έπειτα... βλέπω όλοι να προτείνετε επαγγελματικές οθόνες, με IPS pannel... Ξέρω πως έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας, ωστόσο, για τη χρήση που το θέλω, κάνει? Γιατί, η αλήθεια είναι πως περισσότερο ταινίες, παιχνίδια, σερφάρισμα κάνω, παρά γραφιστικές εργασίες (κάνω κι απ αυτό, αλλά λίγο).

Γενικώς, αν υπάρχει δυνατότητα, θα το εκτιμούσα αν γράφατε και 1-2 λογάκια για τη πρόταση σας, καθώς και γιατί είναι καλύτερη απο αυτή που έβαλα εγώ στο πρώτο ποστ, όχι επειδή αμφιβάλω, αλλά για να μαθαίνω. :rubik:

http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062715376&postcount=9

Ελπίζω να σε καλύπτει το post (sorry για το link, άλλα βαρέθηκα να τα γράφω αναλύτικά κάθε φορά :o).

Την 2209WA έχω και εγώ, με λίγο google σε ελληνικά και ξένα forum θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. eIPS panel τέλειο και για παιχνίδια (ούτε ghosting ούτε τίποτα). Το USB-hub βολεύει αρκετά αν έχεις το πψ κάτω από το γραφείο (σαν εμένα), και το κόλπο που γυρνάει κάθετα βολεύει αν διαβάζεις pds, e-books ή βλέπεις/δουλεύεις photoshop κτλ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η Dell δεν προλάβαινε τις παραγγελίες στην αρχή :D. Τέλος και εγώ από pcbuyit την πήρα (~240 με μεταφορικά και χωρίς VAT) - η Dell πανευρωπαική εγγύηση για ελλατωματικά (ουτέ καν καμμένα!) pixels.

Αν έχεις απεριορίστο budget βέβαια, ίσως θα ήθελες να κοιτάξεις και το μεγάλο αδελφάκι της, την U2410 .

:D Την βρήκαμε λοιπόν την οθόνη %99, μένει τώρα να κλείσουμε και το θέμα με τις κάρτες γραφικών και είμαστε έτοιμοι για παραγγελία. :D

Το μεγαλύτερο αδερφάκι της θα το κοιτούσα, αλλά επειδή η οθόνη είναι σε γωνία, όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο κοντά μου έρχεται, και η 24άρα θα είναι... μες τα μούτρα μου. :p

:D Την βρήκαμε λοιπόν την οθόνη %99, μένει τώρα να κλείσουμε και το θέμα με τις κάρτες γραφικών και είμαστε έτοιμοι για παραγγελία. :D

Το μεγαλύτερο αδερφάκι της θα το κοιτούσα, αλλά επειδή η οθόνη είναι σε γωνία, όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο κοντά μου έρχεται, και η 24άρα θα είναι... μες τα μούτρα μου. :p

Για κάρτα σου είπα, με 5850 είσαι καλυμμένος για την 2209wa. Η 5870 είναι overkill για αυτήν την ανάλυση, άλλα σίγουρα καλύτερη επένδυση (από την 5850) για τα παιχνίδια που βγούνε σε 2-3 χρόνια. Όσο για 5970, είναι απερισκεψία^2. Καλύτερα δώσε τα 300 ευρά που περισσεύουν (5970 - 5870 = 300+ e) σε ένα watercooling setup να έχεις την καρτούλα και τον επεξεργαστή cool ;)

+1 για την 2209wa κι εγώ αυτήν έχω! Καταπλητική οθόνη στα λεφτά της. Πόσο την βρήκες (μαζί με αποστολή) αν επιτρεπεται;

Να σημειώσω πως το gaming, αν και έχει αραιώσει, εξακολουθεί να υφίσταται και είναι σημαντικός παράγοντας, καθώς επίσης και πως την οθόνη, λόγω θέσης, δεν υπάρχει πιθανότητα να την κοιτάω απο οποιαδήποτε άλλη γωνία εκτός απο ίσια μπροστά, και στους 2 άξονες.

samsung 2233rz και viewsonic vx2268wm, ολες οι αλλες LCD ειναι απλα ανυπαρκτες για τα δικα μου κριτηρια στον τομεα του gaming αφου δεν μπορουν να δεχθουν 120hz σημα, μολις παρειγγειλα την πρωτη επειδη ειναι πιο ομορφη, εχει χαμηλοτερο stand καλυτερο contrast και λιγοτερο backlight bleed ( αν και πρακτικα αυτο παιζει απο μοντελο σε μοντελο )

Το lag και στις 2 ειναι αμελητεο ( περιπου 14-17ms, ενα frame δηλαδη ) ενω αμα δεις στο digitalversus προσφερουν "σχετικα" ακριβη χρωματα για ΤΝ με καλιμπραρισμα, τελος επισημαινω παρολο που λες οτι δεν σε ενδιαφερει πως οι γωνιες θεασης ειναι αθλιες και στα 2 μοντελα http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=41&mo1=596&p1=6823&ma2=36&mo2=458&p2=4495&ph=8

καλα αν οντως πιστευεις οτι επειδη δεχεται 120hz θα δεις διαφορα πανω στο παιχνιδι......τοτε σιγουρα το μαρκετιγκ προωθει μια χαρα τα προιοντα...

Πως δεν θα δει διαφορά... μη λέμε οτι θέλουμε....

Θα εχει Vsync ON και 120fps με οτι συνεπαγεται αυτο...

fail και οι δυο σας :p

Καταρχην ειμαι τοσα χρονια με crt καθαρα λογω των hz, μονο στις κονσολες στο σαλονι παλευονται τα 60, με τα 120 θα εχω ελαχιστο tearring οποτε δεν θα χρειαζεται να εχω και vertical sync, το motion blur θα ειναι ελαχιστοποιημενο και το smoothness δεν θα υστερει καθολου σε συγκριση με την crt που την εχω στα 1280*960 100hz ( 1024*768 ειναι ακομα πιο smooth λογω 120 αλλα η εικονα παρα-ειναι θολη σε καποια games )

Οποιος παιζει quakelive με 125fps/120 και λογω αναγκης εχει μπλεξει με LCD στα 60 με καταλαβαινει απολυτα, εσεις οχι :p

Καταρχην ειμαι τοσα χρονια με crt καθαρα λογω των hz, μονο στις κονσολες στο σαλονι παλευονται τα 60, με τα 120 θα εχω ελαχιστο tearring οποτε δεν θα χρειαζεται να εχω και vertical sync, το motion blur θα ειναι ελαχιστοποιημενο και το smoothness δεν θα υστερει καθολου σε συγκριση με την crt που την εχω στα 1280*960 100hz ( 1024*768 ειναι ακομα πιο smooth λογω 120 αλλα η εικονα παρα-ειναι θολη σε καποια games )

Οποιος παιζει quakelive με 125fps/120 και λογω αναγκης εχει μπλεξει με LCD στα 60 με καταλαβαινει απολυτα, εσεις οχι :p

Πάμε όλοι CRT λοιπόν!!! :neo:

Φίλε GruntGR, μία ερώτηση μόνο: ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ!! :hehe:

ειμαι σιγουρος οτι αν σε βαλω σε ενα δωματιο με 20 οθονες που παιζουνε στα 60 και αναμεσα τους και μια που παιζει στα 120 ..θα ψαχνεις μεχρι το πρωι να την βρεις....κι ας εχεις βιονικο ματι

ειμαι σιγουρος οτι αν σε βαλω σε ενα δωματιο με 20 οθονες που παιζουνε στα 60 και αναμεσα τους και μια που παιζει στα 120 ..θα ψαχνεις μεχρι το πρωι να την βρεις....κι ας εχεις βιονικο ματι

Μα ειναι παρα πολυ ευκολο να καταλαβω την διαφορα αφου τα 120hz τα εχω δει και τα εχω "νιωσει" απο πριν, σε αντιθεση με εσενα, βαλε με και με 500 οθονες, αμα εχεις vsync off και το παιχνιδι τρεχει με μπολικα fps θα βρω αυτην με τα 120hz με την μια επειδη θα εχει αισθητα λιγοτερο tearring.

Ο george ρωτησε για gaming και εκανα μια προταση, το να κρτικαρει καποιος κατι που ο ΙΔΙΟΣ δεν το εχει δοκιμασει το θεωρω χαζο

Ευχαριστώ άπαντες για τη συμμετοχή και τη συζήτηση, με βοηθήσατε φοβερά! :)

Τελικά παω σήμερα για παραγγελία της dell, καθώς με ενδιαφέρει πολύ το καλό πανελ, το swivel θα μου φανεί χρήσιμο και όσο για τα hz, δεν έχω τόσο μεγάλο θέμα, καθώς σπάνια (ως πολύ σπάνια) παίζω fast paced online fps. Και εν τέλει, αν δω οτι καθόλου δε μου κάνει, μπορώ να την αλλάξω (καινούργια ή επιστροφή).

:T:

Οσοι αμφιβαλετε για τα 120hz, για ριξτε μια ματια στο video κοντα στο τελος του review και δεστε πως παει μεσα στο game, κοντρα με μια dell 22''. :turn:

http://www.clutchkills.com/videos/samsung-2233rz-review/

συμπερασμα: μη κραζετε οταν εχετε πληρη αγνοια. αδικειτε κοσμο.

Οσοι αμφιβαλετε για τα 120hz, για ριξτε μια ματια στο video κοντα στο τελος του review και δεστε πως παει μεσα στο game, κοντρα με μια dell 22''. :turn:

http://www.clutchkills.com/videos/samsung-2233rz-review/

συμπερασμα: μη κραζετε οταν εχετε πληρη αγνοια. αδικειτε κοσμο.

Η συγκεκριμένη dell δεν είναι eIPS, δεν είναι η 2209wa περί ου ο λόγος. Οπότε δείχνεις ένα βίντεο που στην ουσία δεν συγκρίνει τα ζητούμενα. Άλλα και να ήτανε η 2209wa, θα είχες ένα βίντεο TN 120hz vs eIPS 60hz (πάλι ανόμοια πράγματα). Όταν βγούνε οθόνες 120Hz με xIPS panel, τότε μπορούμε να μιλάμε για σύγκριση. Προς το παρόν θα προτιμήσω μία xIPS που θα εκμεταλλεύεται πλήρως την high-end gpu μου, και θα έχει ακριβέστατη αναπαραγωγή χρωμάτων και ας χάνω το 1 frame της TN 120Hz που διαρκεί 8.33 miliseconds....................

Μιλώντας για άγνοια, εσύ έχεις δει τι εστί xIPS vs TN;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.