Jump to content

Δημιουργεια server

panakaigiotis

Recommended Posts

Ποις ειναι ο πιο ευκολος τροπος να στησω στο σπιτι μου εναν server και τι hardware και λογισμικο μπορει να χριαστω για να υλοποιησω κατι τετοιο;;(τα windοs server 2008 εχουν σχεση με αυτο; )

Ευχαρηστω εκ των πρωτερων:)

Ένα server για τι πράγμα;

Βασικα εχω ενα pc το οποιο ειναι παλιο και επειδη δεν ξερω πως να το εκμεταλλευτω ειπα να τον χρησιμοποιησω σαν server.Γενικα για οτιδηποτε αρκει να πειραματιστω πανω σε αυτο.

Τι χαρακτηριστικα εχει?Λεω να ξεχασεις τον server και αμα εχεις αρκετη μνημη και σκληρους,βαλ'το σε εξοικονομηση ενεργειας και χρησιμοποιησε το ως κατεβαστηρι.:toomuchne

Τι χαρακτηριστικα εχει?Λεω να ξεχασεις τον server και αμα εχεις αρκετη μνημη και σκληρους,βαλ'το σε εξοικονομηση ενεργειας και χρησιμοποιησε το ως κατεβαστηρι.:toomuchne

Βασικα ειναι ενας παλιος pentium3 ο οποιος δεν εχει και πολυ σκληρο ουτε πολυ ram και ελεγα να τον κανω ή server ή firewall και διαλεξα να τον κανω server εστω και για λιγο να δω πως θα τρεξει και γενικα να μαθω καποια πραγματα

να το κανεις server, αλλα για ποιο πραγμα θα ειναι server.

δεν υπαρχει server γενικα και αοριστα, υπαρχει server συγκεκριμενα πχ, file server, proxy server, database server, domain server κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ .

να το κανεις server, αλλα για ποιο πραγμα θα ειναι server.

δεν υπαρχει server γενικα και αοριστα, υπαρχει server συγκεκριμενα πχ, file server, proxy server, database server, domain server κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ .

Βασικα μαλλον για file server θα ελεγα οτι ενδιαφερομαι(σορρυ που δεν το διευκρινισα προηγουμενως.Λαθος μου)

:)

βάλτου μια διανομή linux (σχετικά ελαφριά) με τα βασικά (apache, php, mysql κλπ.) και παίξε με αυτά. θα έλεγα να ξεκινήσεις με ubuntu server. δεν είναι και η καλύτερη διανομή, αλλά είναι εύκολη στη χρήση. κοίτα εδώ άμα πιάνει το pc σου τα sys requirements

Αν είναι έτσι ΟΚ, πάντως θέλεις διάβασμα. Κινήσου προς Windows File Services με κανένα Win 2003 για δοκιμή, ή με Linux για να παίξεις με Samba.

Google και διάβασμα, ότι χρειαστείς εδώ είμαστε :)

Λινουξακι κ firewall / file server με samba θα ελεγα !

Παιξε με Ubuntu να δεις τι ακριβως ειναι, google για τις εντολες για τα τερματικα παραθυρα.

Εγω λογω δουλειας πχ μαθαινω σιγα σιγα πανω στην CentOS.

Καλη αρχη !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.