Jump to content

χρωματικη διαφοροποιηση κελιων

Theorw

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα!

Εχω το office 2007 και στο EXCEL θα ηθελα να μπορω να βαζω τιμες πχ θερμοκρασιων και να μου χρωματιζει το κελι κοκκινο για πολυ υψηλες,κιτρινο για νορμαλ και μπλε για πολυ χαμηλες...Ξερω οτι γινεται και ξερω οτι μαλλον εχει να κανει με το CONDITIONAL FORMATING.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως να γραψω την συνθηκη ελεγχου!?

Κανονικα αν ηθελες να τσεκαρεις ενα κελι και να βγαλει κατι σε ενα αλλο θα εγραφες IFκλπκλπ

αλλα τωρα που θελω να ελεξει τον εαυτο του πως θα το κανω???

ΕΥΧΑΡΙΣΩ ΠΟΛΥ!

Επειδή θέλεις μόνο 3 χρώματα, μπορείς ευκολα απο το conditional formatting -> new rule να δοκιμάσεις το Format cells based on their values -> 3 color scale και απο εκεί να διαλέξεις τις τιμές που θέλεις (απόλυτες, ποσοστά κτλ κτλ) χωρίς να γράψεις τίποτα σαν κώδικα.

That's easy...

Δεξί κλικ στο tab του worksheet (κάτω αριστερά που είναι μαζεμένα τα φύλλα) και επιλέγεις View Code...

Κάνεις διπλό κλικ στο φύλλο (worksheet) που θες και προσθέτεις τον παρακάτω κώδικα...:

Private Const LOW_TEMPS = 10
Private Const NORMAL_TEMPS = 50
Private Const HI_TEMPS = 100
Private Const CELLS_RANGE = "B1:B10"

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

Application.EnableEvents = False

If Not Intersect(Target, Range(CELLS_RANGE)) Is Nothing Then
If Target.Value <= LOW_TEMPS Then
Target.Interior.Color = vbBlue
Target.Font.Color = vbWhite

ElseIf Target.Value <= NORMAL_TEMPS Then
Target.Interior.Color = vbYellow
Target.Font.Color = vbBlack

ElseIf Target.Value <= HI_TEMPS Then
Target.Interior.Color = vbRed
Target.Font.Color = vbBlack

End If
End If
Application.EnableEvents = True

End Sub

Το CELLS_RANGE είναι τα κελιά που θες να παρακολουθείς και τα LOW_TEMPS, NORMAL_TEMPS και HI_TEMPS, είναι οι θερμοκρασίες κάτω από τις οποίες θα αλλάζει το κελί στο αντίστοιχο χρώμα... Το κάνεις save και σαν macro, αλλά θα τρέχει ο κώδικας ούτως ή άλλος σε real-time όσο επεξεργάζεσαι το φύλλο...

Edit...: δεν είδα το δεύτερο ποστ πριν απαντήσω... δεν ξέρω αν γίνεται με κουμπιά και τέτοια διαβολικά πράγματα (:p), αλλά με κώδικα γίνεται σίγουρα με τον τρόπο που ανάφερα, οπότε διαλέγεις...

Καλα αυτο ειναι ιδιο με τονπρογραμματισμο στην 3η λυκειου!!!Ειχα γραψει 17,6 στις πανελληνιες!!!Ευκολο φαινεται θα το δοκιμασω!

Τα έτοιμα, δεν έχουν ενδιαφέρον... :p

Δίκιο έχεις μεν αλλά...

1- δεν υπάρχει λόγος να ανακαλύπτουμε τον τροχό από την αρχή

2- τα macros προκαλούν διάφορα προβλήματα με τα antivirus και τις ρυθμίσεις προστασίας του excel γενικότερα.

Αν το φύλλο το δουλεύει το παλικάρι και μόνο δεν θα έχει πρόβλημα, αν αρχίσει να το δίνει σε άλλους θα μπλέξουν με τα προειδοποιητικά μηνύματα...

Και εγώ προτείνω Μορφοποίηση υπό όρους.

Απλά και εύκολα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.