Jump to content

Αγορά κάρτας γραφικών τώρα?

geogeoland

Recommended Posts

Δεν πα να έχει απεριόριστο bugjet, η γνώμη μου είναι να πάρει μονή κάρτα και να μην μπλέξει με sli/crossfire συστήματα. Δεν μπορεί να βγαίνουν τα παιχνίδια και να περιμένει πότε και αν οι νέοι drivers θα δώσουν την υποστήριξη που πρέπει. Μια 5870 απο μένα.

2 5970 και αμα λαχει να φτιαξουν οι οδηγοι φτιαχνουν .Αλλιως χρησιμοποιει μονο τη μια!:p

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

αφου εχεις τοσο χρημα ..παρε μου και μενα μια 5970!δωρο :)

ημουν καλο παιδι δετος αι Βασιλη :hi:

σοβαρα τωρα..

αν εχεις εναν 4πυρηνο κοντα στα 4hgz

και μια 5970 δεν νομιζω οτι θες κατι αλλο.

αν οπως λες,τωρα καταλαβες οτι παλιωσε η 8800 σου σε βλεπω να αλλαζεις την 5870 σε 6 χρονια.

1Χ5970 και από εμένα.

Αν έχεις τέτοια κάψα με τα physx μπορείς να κρατήσεις την 8800 σου.

Όπως λένε τα παιδιά στο αντίστοιχο thread το σύστημα ΑΤΙ+Nvidia δουλεύει.

Ψιτ... το ξεσκίσαμε το θέμα*. Είπαμε, ΠΡΑΚΤΙΚΑ απεριόριστο το budget, για τα εξής 2 πράγματα (οθόνη-κάρτα γραφικών). Πρακτικά απεριόριστο budget σημαίνει 1500 για τα 2 αυτά πράγματα. :baby:

*Παρ όλα αυτά βοήθησε πολύ! :D

Φύγαμε για 5870 λοιπόν, και ίσως κρατήσω και την 8800 ή κάτι άλλο, μόνο για τα physics. Μένει να βρούμε την οθόνη... :)

@amgamer Κατάλαβα οτι τώρα πάλιωσε η 8800 γιατί παίζω σε μικρή σχετικά ανάλυση (τόσο υποστηρίζει η τωρινή οθόνη μου, 1440x900), κι επειδή με ενδιαφέρει τα παιχνίδια να κυλάνε ομαλά, όχι να δείχνει το fraps 1000fps. :p Φαντάζομαι με full-hd οθόνη, θα είναι... διαφορετικά τα πράγματα. :whip: Αν και τα 6 χρονάκια δεν ακούγονται άσχημα... :D

Τέλος, με κόβω για υποχρεωτικό O/C του επεξεργαστή και και... εντάξει το κουτί μου χώρο έχει, silverstone είπαμε... :p

Ψιτ... το ξεσκίσαμε το θέμα*. Είπαμε, ΠΡΑΚΤΙΚΑ απεριόριστο το budget, για τα εξής 2 πράγματα (οθόνη-κάρτα γραφικών). Πρακτικά απεριόριστο budget σημαίνει 1500 για τα 2 αυτά πράγματα. :baby:

*Παρ όλα αυτά βοήθησε πολύ! :D

Φύγαμε για 5870 λοιπόν, και ίσως κρατήσω και την 8800 ή κάτι άλλο, μόνο για τα physics. Μένει να βρούμε την οθόνη... :)

@amgamer Κατάλαβα οτι τώρα πάλιωσε η 8800 γιατί παίζω σε μικρή σχετικά ανάλυση (τόσο υποστηρίζει η τωρινή οθόνη μου, 1440x900), κι επειδή με ενδιαφέρει τα παιχνίδια να κυλάνε ομαλά, όχι να δείχνει το fraps 1000fps. :p Φαντάζομαι με full-hd οθόνη, θα είναι... διαφορετικά τα πράγματα. :whip: Αν και τα 6 χρονάκια δεν ακούγονται άσχημα... :D

Τέλος, με κόβω για υποχρεωτικό O/C του επεξεργαστή και και... εντάξει το κουτί μου χώρο έχει, silverstone είπαμε... :p

geoland, σου απάντησα για την οθόνη στο αντίστοιχο thread σου.

Για κάρτα γραφικών, εφόσον πας για max 24' (έτσι κατάλαβα από το άλλο thread σου), το να πάρεις μία 5970 είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Αν η κάρτα κοστίζει τώρα 600 ευρά, είναι σαν να παίρνεις 300 ευρά και να τα πετάς στη φωτιά. Η κάρτα αυτήν ΔΕΝ πρόκειται να δουλέψει ΠΟΤΕ σε full load σε τέτοιες αναλύσεις (αφήνω κατά μέρος τα περί bottleneck, under-clocked κτλ).

Όχι ότι και μία 5870 δεν θα κάθεται. Εγώ να σου δώσω να καταλάβεις, σκοπεύω να βάλω 5850 (με την 2209WA), γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ χρειάζεται παραπάνω, είναι πεταμένα λεφτά. Άλλα έχει διαφορά να δίνεις 600 και άλλο 300.

Τώρα βέβαια αν είσαι wannabe 3DMark champion...................................

Επίσης, για το PhysX που πλασσάρει η Nvidia, μην ψαρώνεις. Ελάχιστα είναι τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν gpu-acceleration για PhysX (δες wiki). Και σε αυτές τις περιπτώσεις αναφέρονται πολλά προβλήματα (κολλήματα, μη-ρεαλιστικά γραφικά/κινήσεις κτλ). Τα περισσότερα phsyx τα αναλαμβάνει ο επεξεργαστής.

μην πεσεις στην παγιδα ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΡΤΑ.Η τεχνολογια στα υποσυστηματα του pc προχωραει πολυ γρηγορα μεσα σε 5-6 μηνες η καλυτερη καρτα γινεται μετρια,χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι δεν θα μπορεις να παιζεις τα παιχνιδια.Σου μιλαω απο πειρα.καρτα γραφικων πολυ γρηγορη πηγαινει με μια καλη οθονη μεγαλων αναλυσεων.Αν εχεις στο νου σου να παρεις μια 5970 η 2χ5870 τοτε μια 30 ιντζων οθονη η 3χ24αρες θα δικαιολογουσαν την αγορα μιας 5970 η sli 5870,αν η οθονη που θελεις να παρεις ειναι 24αρα τοτε μια 5870 θα σε καλυψει

Η 30'' και η 24'' ειναι το ιδιο 1920χ1200.

Επισης υπαρχει παντα το crysis...το οποιο ποτε δεν ειναι αρκετο.Ουτε του Seb το crossfire(5870) με ικανοποιει.

To CRYSIS ειναι απ τα παιχνιδι απου εκμεταλλευονατ ελαχιστα το χfire...Τεσπα 1 5970 και θα εισαι αρχοντας για οποιαδηποτε οθηνη/ες...Και κρατα και κανα φρακγο για καμια aftermarket ψυκτρα για την καρτα σου!!!

Να ρίξω και μια άλλη πρόταση στην κουβέντα, ορμώμενος από την παρακάτω δήλωση :

Πρακτικά απεριόριστο budget σημαίνει 1500 για τα 2 αυτά πράγματα. :baby:

Γιατί δεν αλλάζεις πλατφόρμα ;

Χοντρά - χοντρά έχουμε :

600 ευρώ για μητρική - μνήμες - επεξεργαστή (i7)

300 ευρώ για τη 5870

και σου μένει και ενα ποσό για super οθόνη.

sorry αν ενω ο τίτλος του topic κάνει λόγο για κάρτα γραφικών και εγω σου προτείνω ολόκληρο σύστημα, απλά το σκέφτηκα και σου δίνω άλλο ενα option μιας και το ποσό το επιτρέπει:rolleyes:

Παιδες σταματηστε την καραμελα με τις αναλυσεις ειτε σε 1680χ1050 παιζεις ειτε σε 1920χ 1200 η διαφορα ειναι γυρω στα 7fps. Δηλαδη αμα παιξεις farcry2 σε 1680χ1050 φυσαει και αμα το παιξεις σε 1920χ1200 σερνεται και θες δευτερη καρτα?

Nταξει το φυσαει δεν ειναι κατι το απολυτο.

Οταν εισαι παντα με πανω απο 30 fps δεν εχεις ποτε σπασιμο στα γραφικα και νιωθεις οτι φυσαει....Ειτε εχεις απο 30 fps και πανω , ειτε εχεις απο 70 fps και πανω.

Το θεμα ειναι οτι αυτος που εχει τα 30 fps και λεει οτι φυσαει στα 1680*1050 αν ανεβασει την αναλυση θα παει στα 20κατι fps και οντως θα σερνετε.

Για μενα 30 fps ειναι unplayable και αν καποιος στα 30 λεει οτι φυσαει ας παρει καλυτερα κονσολα ή μια 8400.

Δε ξερω για σενα , αλλα οι ''κοινοι ανθρωποι'' οτιδηποτε κινητε με ρυθμο ανω των 30 frames το θεωρουν ομαλο.

λινκ

Eεε τοτε δεν χρειαζεται να παρει ουτε cpu ουτε vga και αυτα που εχει μια χαρα ειναι.

Δε ξερω για σενα , αλλα οι ''κοινοι ανθρωποι'' οτιδηποτε κινητε με ρυθμο ανω των 30 frames το θεωρουν ομαλο.

λινκ

Αλλο η λογικη στη φυση και αλλο στα παιχνιδια...Αμα βαλεις NFS SHIFT σε 60 και μετα σε 30 θα καταλαβεις τι εννοουμε:hi:

Αλλο η λογικη στη φυση και αλλο στα παιχνιδια...Αμα βαλεις NFS SHIFT σε 60 και μετα σε 30 θα καταλαβεις τι εννοουμε:hi:

Κατ αρχην το λινκ που εδωσα , γραφει και για τα παιχνιδια.

Το οτι στις κονσολες πολλα παιχνιδια εχουν κλειδωμενο το fps σε 30 πως το εξηγεις? :whistling

Για παιχνιδια δρασης (pes,nba,οδηγηση,fps) θελει min 60.

Για strategy,rpg θες 30.

Aπ το λινκ της wikipedia που εδωσα παραπανω αντιγραφω :

''Modern action games, including popular console shooters such as Halo 3, are locked at 30 FPS maximum''

Το halo ουτε για strategy μου κανει , ουτε για rpg.

Aπ το λινκ της wikipedia που εδωσα παραπανω αντιγραφω :

''Modern action games, including popular console shooters such as Halo 3, are locked at 30 FPS maximum''

Το halo ουτε για strategy μου κανει , ουτε για rpg.

Δεν ξερω πως να το θεσω αλλιως,αλλα δεν με ενδιαφερει τι γραφουν οι κονιορδοι στο wikipedia.Aλλωστε αναφερεσαι σε port απο περιορισμενων δυνατοτητων hardware,δηλαδη ps2,ps3,xbox360.Φυσικα και ειναι locked στα 30 αφου το δεν τραβανε οι κονσολες.Κατσε κλειδωσε στο pc σου το nba2k και το pes στα 30 frames...σαν κηδεια σε αργη κινηση θα ειναι.Για gaming στο pc μιλαμε ουτε κονσολες ουτε ταινιες μην τα μπερδευεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.