Jump to content

Βοήθεια για Canon EOS 5d

Recommended Posts

Πόσο δύσκολη είναι για κάποιον που δεν έχει ξανασχοληθεί σοβαρά με DSLR αυτή η μηχανή ως προ το μενού της και τις ρυθμίσεις της? Θέλω να βοηθήσω σε μια φωτογράφιση ένα φίλο και θα πάρω δανεική μια τέτοια (εκείνος θα παίζει με ένα τερατάκι της Nikon 1-2 χιλιάρικα ακριβότερο) έτσι για την εμπειρία.

Απλά μη πάω και αδιάβαστος.:p

Δεν ειναι και το πιο ευκολο το μενου της , βεβαια αν κατσεις 1 μερα πριν να την ψαξεις σιγουρα κατι θα μαθεις,αλλα επειδη λες οτι δεν εχεις ξανασχοληθει με slr...βαλτην αυτοματο και εισαι οκ...(εστω προτεραιοτητα διαφραγματος)αντι να ασχολησε δηλαδη με ταχυτητες,διαφραγματα,ισο κτλπ παιξε με γωνιες ληψης που ο φιλος σου ας πουμε δε παει...παιζει να βγαλεις και πιο ωραιες αμα δεν εχεις το αγχος των ρυθμισεων κτλπ κτλπ :)

τα βασικα κουμπια που σε νοιαζουν ειναι τα ISO , διαφραγμα , whitebalance και eV stop.

ολα αυτα ειναι ευκολα στην μηχανη αυτη.Βεβαια να δουλευεις σε προτεραιοτητα διαφραγματος.

Τι φωτογραφιση ειναι ;

Εχω την mkII , το menu εύκολο ειναι , θα διαβάσεις το manual για να μάθεις πως λειτουργούν τα προγράμματα Av, manual κλπ και εισαι έτυμος,δεν χρειαζεσαι τίποτα παραπάνω, οι λειτουργίες που σε ενδιαφέρουν αλλάζουν απο τις συντομεύεις που εχει η μηχανή σε δευτερόλεπτα, και φαίνονται ανα πασα στιγμή απο την δεύτερη οθονη που έχει (διαφραγμα, ταχιτητα, iso) .

Το menu ειναι βολικό και εύχρηστο, να φανταστείς οτι με βολεύει καλύτερα απο της 40d, εξαλου δεν νομιζω οτι θα ασχοληθείς με ολες τις λειτουργίες της μηχανής, για την δουλειά που θα κάνεις( εαν ειναι κανένα μυστήριο) ειτε θα εισαι το manual με flash, f5.6, iso 800, 1/60 ( να σου δώσω ενα παράδειγμα ) ειτε σε προτεραιότητα διαφράγματος ( Av ) με σταθερο διάφραγμα και iso ...

Εκει που πρεπει να επικεντρωθείς ειναι να μαθεις να την κρατας σταθερή( ειναι πολυ σημαντικό για καθαρές φωτο) και να καδραρεις,να εστιάζεις οχι στο αυτόματο αλλα στο κεντρικό focus point και μετα να φτιάχνεις πάλι το κάδρο σου ώστε να εχουν κοπεί τα πόδια κλπ...

Είστε κακεντρεχείς:p

Βασικά το λινκάκι του Cmos ήταν άψογο. Εξήγησε πολύ εύκολα τις λειτουργίες του manual με βάσει τους ρυθμιστικούς διακόπτες στο πάνω μέρος αριστερά και δεξιά της μηχανής καθώς και τη 2η βοηθητική οθονίτσα που δίνεις τις βασικότερες πληροφορίες on the fly.

Βασικά είχα λίγο θέμα με τις ρυθμίσεις εστίασης όταν τις διάβαζα..,,,,,,μάλλον όμως με landscape θα παίξω και iso από 100-400 με χειροκίνητο white balance και aperture.

Θα υπάρχει και τρίποδο με το ανάλογο flash από οτι με ενημέρωσε ο φίλος.

Ε πόσο χάλια να τις βγάλω ποια......Εκτός αν μου αποσπάνε την προσοχή τα "πόδια" στο κάδρο :hehe:

Κοιταξε... το θεμα δεν ειναι πως θα βαλεις τις "σωστές" ρυθμίσεις στην μηχανη και πως θα περιηγηθεις στο menu της , αυτο ειναι ενα θεμα που λύνεται μετα απο 1-2 ωρες μελέτης του manual.

Το θεμα ειναι ποιες ειναι οι "σωστές" ρυθμίσεις που πρεπει να βάλεις στην μηχανη σου για την εκάστοτε περίπτωση.

Οπότε, στην περίπτωση που δεν εχεις ασχοληθεί με Dslr, δεν κανει καμια διαφορά να σου δώσουν μια 400d ή 5d mkii , αφου και οι δυο είναι εξίσου άγνωστες πρως εσένα.

Για να μαθεις τις "σωστές" ρυθμίσεις ή αλλιώς τις αυτές που σε εκφράζουν , ο μονος τροπος ειναι να εχεις τραβήξει αρκετές χιλιάδες κλικ με μια dslr και να εχεις απορρίψει - υιοθετήσει πιθανούς συνδυασμούς.

Εαν τωρα, κάποιος σου δίνει τις "σωστές" ρυθμίσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα :)

fragma...θα σε κανω νεο thread...θα μεταφερω οτι χρειαζεται απο εδω και θα βαλω και το πανω banneraki.." Ετοιμαστείτε... έρχεται σύντομα στο TheLab.gr...!"

Oτι απορια εχεις..επι του πρακτεου (:p) ριξτην εκει (εδω πλεον)..εγω με την παλια ο αγγελος με την νεα και οποιος αλλος θελει ,θα στη λυσουμε.

Το κυριοτερο ομως .....ανεβασε pics απο αυτο που θα τραβηξεις.

Κατι μου λεει οτι ολο και κατι "καλο" θα τραβηξεις...:D

btw το τελευταιο πραμα που χρειαζεται να ανησυχεις ειναι το iso....μη σου πω και το wb.

edit

done

Η αλήθεια είναι οτι εντάξει....3 μέρες θα την έχω για δοκιμές....θα δοκιμάσω και διάφορα pre-settings για το συγκεκριμένο θέμα.

Θα ανεβάσω pics...το μόνο σίγουρο

γενικά α-ΝΗ-ΣΥ-ΧΩ με αυτά που διαβάζω από εσάς:jester:

move to the new thread please:p

post-596-1416074223,1154_thumb.jpg

μην ξενερώνετε που αργώ.......ελπίζω να παραδώσω top rated υλικό πριν την αλλαγή του χρόνου.....να γίνει εορταστικό το thread:p

εχει καμια σχεση με αυτο?

ηθικόν ακμαιότατον και αύριο θα βγάλω το άχτι μου στην μικρή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.