Jump to content

Λάμπες Οικονομίας

jeeper

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

δεν εχω δει καποιο να με ικανοποιει, ειμαι ενα βημα πριν γυρισω σε πυρακτωσεως ή πολλες φορες εχω και ενα πυρακτωσεως ανοικτο ταυτοχρονα.

ακομα και οι αλογονου ποιο φυσικες μου φαινονται.

Το κακό είναι ότι οι πυρακτώσεως σιγά σιγά αποσύρονται από την κυκλοφορία οπότε σε 1 χρόνο από σήμερα δεν θα τους βρίσκεις εύκολα. Τέλος πάντων πήγαινε σε κάποιο μαγαζί με τέτοια είδη και ζήτα λάμπα φυσικού φωτός αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Έχω στο σπίτι μόνο οικονομικές και δεν έχω και κανένα τρομερό ζήτημα ρε παιδιά. Δηλαδή, τι απαιτήσεις έχετε;

Σας πηγαίνει καλύτερα δηλαδή να φωτίζετε με λάμπες που καίνε 3-4 φορές επάνω σε κόστος και περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο;

... Δηλαδή, τι απαιτήσεις έχετε;

Να αναβουν στο μεγιστο τους πιο γρηγορα γινεται?? :p

οκ δε με ενοχλει τοσο...ηδη εχουν αλλαχτει εδω και καιρο πανω απο τις μισες και οτι καιγεται αντικαθισταται με οικονoμιας ...απλα θα με ευχαριστουσε μια πιο γρηγορη ανταποκριση.

Το κακό είναι ότι οι πυρακτώσεως σιγά σιγά αποσύρονται από την κυκλοφορία οπότε σε 1 χρόνο από σήμερα δεν θα τους βρίσκεις εύκολα. Τέλος πάντων πήγαινε σε κάποιο μαγαζί με τέτοια είδη και ζήτα λάμπα φυσικού φωτός αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

θες να πεις το καλο ειναι οτι αποσυρονται...

Αν έχετε μία λάμπα να κρέμεται σε χώρο 30τμ για παράδειγμα, δεν σας φταίει η λάμπα μάλλον, αλλά το φωτιστικό :p

Έχω στη σαλονοτραπεζαρία 2 φωτιστικά 5φωτα, με 9w λάμπες επάνω και γίνεται η νύχτα μέρα μόλις τα ανάψω όλα.

Μόνο και μόνο το ότι αποσύρονται από την παραγωγή και αγορά πρέπει να σας κάνει να σκέφτεστε το γιατί.

Δεν θα πάθεις τίποτα αν αντί για το 100% σου ανάψει στο 60% και σε 10 δευτερόλεπτα έχει φτάσει το 100%. Κάπως έτσι αποδίδουν οι δικές μου δηλαδή, και τις πήρα 3,5 ευρώ το κομμάτι..

Υπαρχουν αμεσης εκκινησης το ειπαμε παλαιοτερα.

εκει που το χρειαζομαι δεν με νοιαζει ποσο καιει, ας ειναι και energy class Z, στους αλλους χωρους βαζω led σιγα σιγα, αλλα για να μπορω να διαβασω θελω καυτο βολφραμιο.

ναι και την ωρα τη βλεπω σε nixie tube.

Βρε παλικάρια, εσείς που το έχετε ψάξει περισσότερο βοηθήστε με στα παρακάτω:

1- χρησιμοποιώ λάμπες οικονομίας από διάφορες μάρκες εδώ και καιρό και παρατηρώ πως τελικά όλες καίγονται (ή χαλάνε) πολύ γρήγορα.

Δηλαδή καμμία σχέση με την διάρκεια που και καλά αναφέρουν επάνω στις συσκευασίες τους όταν τις αγοράζεις.

Ισxύει όντως αυτό ή κάτι κάνω λάθος εγώ ;;;;

2- βάλαμε στην πολυκατοικία λάμπες οικονομίας και μετά από λίγο καιρό χάλασε ο χρονοδιακόπτης που ανάβει τα φώτα.

Ο ηλεκτρολόγος που ήρθε μας είπε ότι οι λάμπες αυτές δεν δουλεύουν καλά με χρονοδιακόπτες και προκαλούν προβλήματα. (οπότε και τις βγάλαμε)

Ισχύει κάτι τέτοιο ;;;;

Θέλουμε να βάλουμε λάμπες στην πυλωτή που με χρονοδιακόπτη θα ανάβουν όλο το βράδυ και το σκεφτόμαστε.

Τί να κάνουμε ;;;

Ευχαριστώ.

οι λαμπες οικονομιας δεν ενδείκνυνται για χρησεις που απαιτουν συχνο αναμμα-σβησιμο (πχ στην τουαλετα) διοτι καταπονουνται τα ηλεκτρονικα τους μερη. Αντιθετως αν τις αφησεις ωρες πολλες...no problem...εμεις τις εχουμε στην πυλωτη και ειναι οτι πρεπει αφου ειδικα τωρα χειμωνα δουλευουν ως και 12 ωρες συνεχομενα. Γιατι να μη δουλευουν με χρονοδιακοπτη δε βρισκω το λογο...αλλωστε αυτος θα δουλευει 2 φορες τη μερα..μια για να ανοιγει και μια για να κλεινει το κυκλωμα !

θες να πεις το καλο ειναι οτι αποσυρονται...

Καλό για το περιβάλλον και την τσέπη, κακό για όσους έχουν συνηθίσει με τους πυρακτώσεως και δεν νοιώθουν άνετα με την απόδοση φωτός του λαμπτήρα οικονομίας.

δεν εχω δει καποιο να με ικανοποιει, ειμαι ενα βημα πριν γυρισω σε πυρακτωσεως ή πολλες φορες εχω και ενα πυρακτωσεως ανοικτο ταυτοχρονα.

ακομα και οι αλογονου ποιο φυσικες μου φαινονται.

Οι αλογόνου είναι αυτές που φτάνουν σχεδόν πιο κοντά στο φως του ήλιου και έχουν το ποιο πλήρες φάσμα φωτός!

Για αυτό όπου έχετε πίνακες ζωγραφικής κ.λ.π. βάλτε αλογόνο !

Από led GU10 220v μόνο της cubalux η σειρά cubaclub με 3χ1Watt 40μοίρες γωνία (στην πράσινη συσκευασία) δίνουν φως κοντά στου ηλίου (θερμοκρασία χρώματος) αλλά ΔΕΝ ντιμάρονται!

Πολύ καλές led gu10 ντιμαριζόμενες έχει και η philips στα 7watt και 4watt αλλά ακόμα και το θερμό τους είναι πολύ ψυχρό φως .........

1- χρησιμοποιώ λάμπες οικονομίας από διάφορες μάρκες εδώ και καιρό και παρατηρώ πως τελικά όλες καίγονται (ή χαλάνε) πολύ γρήγορα.

Δηλαδή καμμία σχέση με την διάρκεια που και καλά αναφέρουν επάνω στις συσκευασίες τους όταν τις αγοράζεις.

2- βάλαμε στην πολυκατοικία λάμπες οικονομίας και μετά από λίγο καιρό χάλασε ο χρονοδιακόπτης που ανάβει τα φώτα.

Ο ηλεκτρολόγος που ήρθε μας είπε ότι οι λάμπες αυτές δεν δουλεύουν καλά με χρονοδιακόπτες και προκαλούν προβλήματα. (οπότε και τις βγάλαμε)

Ισχύει κάτι τέτοιο ;;;;

Θέλουμε να βάλουμε λάμπες στην πυλωτή που με χρονοδιακόπτη θα ανάβουν όλο το βράδυ και το σκεφτόμαστε.

Τί να κάνουμε ;;;

Ευχαριστώ.

1.Πλεον οι σοβαροι κατασκευαστες βγαζουν σειρες λαμπων με συστημα εκκινησης με IC, εχω δει ακομα και 600,000 ή "αμετρητα" αψε σβησε να διαφημιζουν. Βεβαια υπο προϋποθέσεις, εχει OΝ 1λεπτο πχ, OFF 2λεπτα κ παλι απ την αρχη (δε μπορεις να παιζεις με τα φωτα κ να περιμενεις να ζησει). Επισης οι λαμπες με IC αναβουν κ πολυ γρηγοροτερα.

2.Δεν ισχυει σε καμια περιπτωση, ο ηλεκτρολογος πηρε το διπλωμα στα Τιρανα μαλλον....

Ισχύει κάτι τέτοιο ;;;;

Τί να κάνουμε ;;;

Ευχαριστώ.

DailyTech - Calif. Discovers Fluorescent Lightbulbs Burning Out Faster Than Predicted

για το 2- μάλλον θα άκουσε οτι δεν δουλεύουν με dimmer και τα μπέρδεψε

Ισχύει κάτι τέτοιο ;;;;

Τί να κάνουμε ;;;

Ευχαριστώ.

Ο χρονοδιακόποτης καλό είναι να μην δίνει ρεύμα (φορτίο) κατευθείαν στις λάμπες απλά να δίνει την εντολή ανοίγματος των φώτων σε ένα ρελέ εντολής Ν.Ο. ώστε να μην χαλάει με την χρήση !!!!

Το ρελέ εντολής να παίρνει στην βοηθητική επαφή 220v και οι επαφές ισχύος του να αντέχουν σε ισχύ (ενταση σε Α) ιση και μεγαλύτερη από αυτή των λαμπτήρων !!! Βέβαια δεν νομίζω να θες μεγαλύτερο από 10Α !

Το ίδιο ρελέ εντολής καλό είναι να μπαίνει και στον αυτόματο κλιμακοστασίου, αν αυτός είναι νέου τύπου (ράγας)

• 10 months later...

Ψαχνω λαμπες philips 60w e27 με μπλε χρωμα γλομπου (αυτες που θεωρουνται καλες για διαβασμα)

δεν βρισκω πουθενα κοντα στο σπιτι. Για πειτε καμια προταση αγορας γιατι απο amazon δεν βλεπω φως....

Παντως εχω να παρατηρησω γενικως οτι με τις οικονομικες λαμπες δε τη βρισκω καθολου...

Νιωθω οτι το φως δε μου κανει. Στις παλιες πυρακτωσεως εκτος απο τη ζεστουλα μου ενιωθα ευχαριστα στο χωρο.

Επισης διαβαζω οχι και ιδιαιτερα καλα πραγματα για τις οικονομικες λαμπες πχ εδω: http://www.prisonplanet.com/damning-new-study-eco-bulbs-cause-cancer.html

• 5 months later...

BTW επανέρχομαι 3 χρόνια μετά μιας και το θέμα είναι στην επικαιρότητα (και θα είναι συνεχώς από δω και πέρα με τις τιμές του ηλεκτρικού):

http://www.thelab.gr/off-topic/lampes-konta-sto-fysiko-fws-109987.html

Επειδή έχω έναν μεγάλο διάδρομο εδώ στο σπίτι που νοικιάζω, είχε 6 σποτάκια των 50 watt = 300 watt. Πήρα 5 σποτάκια led 5 watt το ένα (έχουν κάμποσα smd και μπαίνουν κανονικά στη θέση των άλλων σποτ) και κράτησα και μία αλογόνου 35 watt για την είσοδο και έπεσα από τα 300 στα 25+35 = 60 watt. Επίσης άλλαξα τα 4 σποτ που είχα στην κουζίνα με 4 led των 6 watt, που σημαίνει οικονομία από 200 watt 24. Ο φωτισμός εννοείται ότι είναι χειρότερος, αλλά για την αλλαγή μέτρησαν 2 παράγοντες:

1. τα σποτάκια στην Αγγλία καίγονται κάθε 1 μήνα (λόγω υγρασίας), ενώ τα led έχουν βγάλει κάνα εξάμηνο ήδη

2. τα τσίμπησα από ebay κάνα 20λιρο την 5άδα (ή και λιγότερο).

Προφανώς πιο πολύ μέτρησε το 2 :p

Επίσης δεν συγκρίνονται με αυτά που είχα δει π.χ. πράκτικερ, είναι λεντ θερμού λευκού.

Δεν είναι ύψιστης ποιότητας (είναι λίγο ψυχρά) αλλά τη δουλειά τους την κάνουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.