Samael Σεπτέμβριος 6, 2010 #61 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 Παραδειγμαhttp://www.adeleq.gr/eshop/index.php?keyword=4000k&Search=%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%96%CE%97%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97&Itemid=0&option=com_virtuemart&page=shop.browse Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Σεπτέμβριος 6, 2010 #62 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 Ο μοναδικός λόγος να έχεις πια λάμπες αλογόνου (οι πυρακτώσεως δεν υπάρχουν πλέον) είναι αν έχεις dim-αριζόμενα φώτα, καθώς οι οικονομίας δεν dim-άρονται με τον συμβατικό τρόπο, αλλά χρειάζονται άλλους πολύ πιο ακριβούς τρόπους...Ίσως οι τελευταίες πυρακτώσεως που έχουν μείνει, είναι αυτές του "ηλιακού φωτός", κάτι μπλέ λάμπες που βγάζουν λευκό φως...υπάρχει Dimmable οικονομίας της Osram στα 18 ευρώ και παίζει άψογα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 6, 2010 #63 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 ^^ Απ' όσο ξέρω θέλουν ειδικά dimmers αυτές και δεν κάνουν τα ωμικά... το πλήρωσα χρυσό το ωμικό και δεν παίζει να το αλλάξω, άσε που τα dimmer για οικονομίας είναι ακόμα πιο ακριβά (κυρίως αν είναι και για ωμικά και για οικονομίας στον ίδιο dimmer)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Σεπτέμβριος 6, 2010 #64 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 κανει το ιδιο dimmer με πυρακτωσεως.αυτα που παρατηρησα ομως ειναι οτι δεν χαμηλωνει παρα πολυ οπως η πυρακτωσεως(να εχει φως ισα με ενα κερακι) φτανει μεχρι ενα σημειο και σταματα να χαμηλωνει. και ενω ειναι αμεσης εκινησης παρατηρω οτι εχει μια διαφορα μετα απο 5 λεπτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Σεπτέμβριος 6, 2010 #65 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 Επειδή με έτρωγε και εμένα... ΜΕ κανονικά dimmer δουλεύει .Την είχα δει στο ΚΑύκα . ΘΑ την πάρω μέσα στη βδομάδα να σου πω ακριβώς τι παίζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Σεπτέμβριος 6, 2010 #66 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 Να ζητήσεις λάμπες με κωδικό χρώματος 940 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Σεπτέμβριος 6, 2010 #67 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 Να ζητήσεις λάμπες με κωδικό χρώματος 940Γιατί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 6, 2010 #68 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 Προσπαθώ να βρω αυτές τις osram, αλλά τίποτα...Δεν μιλάμε για 1-10V dimmers ή DALI, DMX κτλ έτσι...? Μιλάμε για κανονικό dimmer με phasecut... Όποιος έχει κάποιο link ας το βάλει εδώ για να το ψάξω αν κάνει...--------Επίσης και τα leds είναι πολύ ελκυστικά και οικονομικά... τώρα ψάχνω να βρω κάποιον dmx controller για rgb και έχω βρει ήδη led-οταινίες rgb από Κίνα τσάμπα, έχω μιλήσει με τον τύπο και στέλνει Ελλάδα... όποιος ψήνεται για ομαδική, να το κουβεντιάσουμε...http://elumiland.com/productsinfo.asp?ArticleID=443με $8.61 το μέτρο για non-waterproof (rgb πάντα)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Σεπτέμβριος 6, 2010 #69 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 Να ζητήσεις λάμπες με κωδικό χρώματος 940 840 εννοείς? 840 είναι το ψυχρό, 827 το πιο θερμό, αλλά έχει κι άλλους κωδικούς βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Σεπτέμβριος 6, 2010 #70 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 το 9 σημαίνει τον υψηλό δείκτη χρωματικής απόδοσης, ενώ το 40 σημαίνει 4000K. γενικώς όλες οι λάμπες έχουν έναν τριψήφιο κωδικό. το πρώτο ψηφίο υποδηλώνει τον δείκτη χρωματικής απόδοσης, ενώ τα 2 τελευταία, εάν τους προσθέτουμε 2 μηδενικά μας δείχνουν την θερμοκρασία του χρώματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Σεπτέμβριος 6, 2010 #71 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2010 Προσπαθώ να βρω αυτές τις osram, αλλά τίποτα...Δεν μιλάμε για 1-10V dimmers ή DALI, DMX κτλ έτσι...? Μιλάμε για κανονικό dimmer με phasecut... Όποιος έχει κάποιο link ας το βάλει εδώ για να το ψάξω αν κάνει...--------Επίσης και τα leds είναι πολύ ελκυστικά και οικονομικά... τώρα ψάχνω να βρω κάποιον dmx controller για rgb και έχω βρει ήδη led-οταινίες rgb από Κίνα τσάμπα, έχω μιλήσει με τον τύπο και στέλνει Ελλάδα... όποιος ψήνεται για ομαδική, να το κουβεντιάσουμε...http://elumiland.com/productsinfo.asp?ArticleID=443με $8.61 το μέτρο για non-waterproof (rgb πάντα)...και εγω απο καυκά την πηρα. ειχα πυρακτωσεως στο ντιμμερ την εβγαλα και εβαλα αυτη.πρεπει να εχω γραψει και σε προηγουμενα ποστ για τα χαρακτηριστικα της.στο κουτι γραφει dimmable.την λεντοταινια τι ακριβως την κανουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 7, 2010 #72 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 την λεντοταινια τι ακριβως την κανουμε?Για κρυφό φωτισμό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Σεπτέμβριος 7, 2010 #73 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Επίσης και τα leds είναι πολύ ελκυστικά και οικονομικά... τώρα ψάχνω να βρω κάποιον dmx controller για rgb και έχω βρει ήδη led-οταινίες rgb από Κίνα τσάμπα, έχω μιλήσει με τον τύπο και στέλνει Ελλάδα... όποιος ψήνεται για ομαδική, να το κουβεντιάσουμε...http://elumiland.com/productsinfo.asp?ArticleID=443με $8.61 το μέτρο για non-waterproof (rgb πάντα)...Controller που κυκλοφορει κ στην ελληνικη αγορα κ δουλευει καλα, μαλλον εχεις την κονσολα?http://www.sirs-e.com/st/rgb-led-dmx-controller-2-p-2930.html?cPath=41&gclid=CJ-LrJb19KMCFQGY2Aod5C0v2gGreek version: http://www.adeleq.gr/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=31517&category_id=806&keyword=13-305&option=com_virtuemart&Itemid=29PS: To site δε πουλαει λιανικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 7, 2010 #74 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 μαλλον εχεις την κονσολα?Έχω φτιάξει δικό μου hardware με έναν ARM που υλοποιεί το DMX512 και μπορεί να τρέχει και patterns μέσω ethernet interface και οδηγείται από έναν home server... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Σεπτέμβριος 7, 2010 #75 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Έχω φτιάξει δικό μου hardware με έναν ARM που υλοποιεί το DMX512 και μπορεί να τρέχει και patterns μέσω ethernet interface και οδηγείται από έναν home server...Θα σε ενδιέφερε να το παρουσιάσεις κάποια στιγμή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 7, 2010 #76 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 Το έχω σκοπό να ανοίξω ένα thread για έξυπνο σπίτι, μόλις τελειώσω όλα αυτά που θέλω να κάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DioNiSis Σεπτέμβριος 7, 2010 #77 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2010 εψαχνα και εγω για λεντοταινια για κρυφο φωτισμό πριν καιρο και και οι τιμες ειναι τρομερα υψηλες. μου ζηταγαν 25ε/μετρο για 12βολτη και 60ε/μετρο για 24βολτη που φώτιζε περισσοτερο + 60ε ο μετασχοιματιστης. το ποιο περιεργο ηταν οτι βρηκα led σε σωληνα για κρυφο φωτισμό με σχεδον τον ιδιο φωτισμο απο οσο ειδα με 5ε/μετρο. μεγαλη διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XDot Σεπτέμβριος 16, 2010 #78 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2010 επειδη ειμαι φοιτητης και ενδιαφερομαι σιγα σιγα να αλλαξω ολες τις λαμπες του σπιτιου εχετε να μου προτεινετε καποιες συγκεκριμενες?βλεπω πολλες προτασεις εδω..δλδ απο ικεα,σουπερμαρκετ,carrefour οχι?ποσα λεφτα περιπου η καθε μια?νομιζω στο carrefour που ειχα παει πριν λιγο καιρο εκανε 6-8 ευρω η μια ενω κατι αλλες σε πακετα[3-3,4-4] πιο φτηνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Σεπτέμβριος 16, 2010 #79 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2010 ειχα παρει προ μηνος απο μαρινοπουλο 2 philips σετακι,η μια παρεδωσε πνευμα προχτες,αυριο την παω πισω για αλλαγη..ειπαν θα την αλλαξουν,ειδωμεν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
retzosd Ιανουάριος 25, 2011 #80 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2011 Ανοίγω ξανά το θέμα μετά από καιρό γιατί παρέδωσε πνεύμα και η τελευταία Osram Dulux Superstar 24w/827που είχα και με είχαν αφήσει καταευχαριστημένο.Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να τις βρω παρά μόνο εδώ στο internet:ΛΑΜΠΑ OSRAM DULUXSTAR E27 24W ΧΡΩΜΑ ΦΩΤΟΜήπως γνωρίζει κάποιος που αλλού μπορώ να βρω Osram για να μην γυρνάω τζάμπα στις διάφορες υπεραλυσίδες?Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.