Jump to content

Λάμπες Οικονομίας

jeeper

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply
Ο μοναδικός λόγος να έχεις πια λάμπες αλογόνου (οι πυρακτώσεως δεν υπάρχουν πλέον) είναι αν έχεις dim-αριζόμενα φώτα, καθώς οι οικονομίας δεν dim-άρονται με τον συμβατικό τρόπο, αλλά χρειάζονται άλλους πολύ πιο ακριβούς τρόπους...

Ίσως οι τελευταίες πυρακτώσεως που έχουν μείνει, είναι αυτές του "ηλιακού φωτός", κάτι μπλέ λάμπες που βγάζουν λευκό φως...

υπάρχει Dimmable οικονομίας της Osram στα 18 ευρώ και παίζει άψογα

^^ Απ' όσο ξέρω θέλουν ειδικά dimmers αυτές και δεν κάνουν τα ωμικά... το πλήρωσα χρυσό το ωμικό και δεν παίζει να το αλλάξω, άσε που τα dimmer για οικονομίας είναι ακόμα πιο ακριβά (κυρίως αν είναι και για ωμικά και για οικονομίας στον ίδιο dimmer)...

κανει το ιδιο dimmer με πυρακτωσεως.αυτα που παρατηρησα ομως ειναι οτι δεν χαμηλωνει παρα πολυ οπως η πυρακτωσεως(να εχει φως ισα με ενα κερακι) φτανει μεχρι ενα σημειο και σταματα να χαμηλωνει. και ενω ειναι αμεσης εκινησης παρατηρω οτι εχει μια διαφορα μετα απο 5 λεπτα.

Προσπαθώ να βρω αυτές τις osram, αλλά τίποτα...

Δεν μιλάμε για 1-10V dimmers ή DALI, DMX κτλ έτσι...? Μιλάμε για κανονικό dimmer με phasecut... Όποιος έχει κάποιο link ας το βάλει εδώ για να το ψάξω αν κάνει...

--------

Επίσης και τα leds είναι πολύ ελκυστικά και οικονομικά... τώρα ψάχνω να βρω κάποιον dmx controller για rgb και έχω βρει ήδη led-οταινίες rgb από Κίνα τσάμπα, έχω μιλήσει με τον τύπο και στέλνει Ελλάδα... όποιος ψήνεται για ομαδική, να το κουβεντιάσουμε...

http://elumiland.com/productsinfo.asp?ArticleID=443

με $8.61 το μέτρο για non-waterproof (rgb πάντα)...

το 9 σημαίνει τον υψηλό δείκτη χρωματικής απόδοσης, ενώ το 40 σημαίνει 4000K. γενικώς όλες οι λάμπες έχουν έναν τριψήφιο κωδικό. το πρώτο ψηφίο υποδηλώνει τον δείκτη χρωματικής απόδοσης, ενώ τα 2 τελευταία, εάν τους προσθέτουμε 2 μηδενικά μας δείχνουν την θερμοκρασία του χρώματος.

Προσπαθώ να βρω αυτές τις osram, αλλά τίποτα...

Δεν μιλάμε για 1-10V dimmers ή DALI, DMX κτλ έτσι...? Μιλάμε για κανονικό dimmer με phasecut... Όποιος έχει κάποιο link ας το βάλει εδώ για να το ψάξω αν κάνει...

--------

Επίσης και τα leds είναι πολύ ελκυστικά και οικονομικά... τώρα ψάχνω να βρω κάποιον dmx controller για rgb και έχω βρει ήδη led-οταινίες rgb από Κίνα τσάμπα, έχω μιλήσει με τον τύπο και στέλνει Ελλάδα... όποιος ψήνεται για ομαδική, να το κουβεντιάσουμε...

και εγω απο καυκά την πηρα. ειχα πυρακτωσεως στο ντιμμερ την εβγαλα και εβαλα αυτη.πρεπει να εχω γραψει και σε προηγουμενα ποστ για τα χαρακτηριστικα της.στο κουτι γραφει dimmable.

την λεντοταινια τι ακριβως την κανουμε?

Controller που κυκλοφορει κ στην ελληνικη αγορα κ δουλευει καλα, μαλλον εχεις την κονσολα?

http://www.sirs-e.com/st/rgb-led-dmx-controller-2-p-2930.html?cPath=41&gclid=CJ-LrJb19KMCFQGY2Aod5C0v2g

Greek version: http://www.adeleq.gr/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=31517&category_id=806&keyword=13-305&option=com_virtuemart&Itemid=29

PS: To site δε πουλαει λιανικη.

Έχω φτιάξει δικό μου hardware με έναν ARM που υλοποιεί το DMX512 και μπορεί να τρέχει και patterns μέσω ethernet interface και οδηγείται από έναν home server...

Θα σε ενδιέφερε να το παρουσιάσεις κάποια στιγμή;

εψαχνα και εγω για λεντοταινια για κρυφο φωτισμό πριν καιρο και και οι τιμες ειναι τρομερα υψηλες. μου ζηταγαν 25ε/μετρο για 12βολτη και 60ε/μετρο για 24βολτη που φώτιζε περισσοτερο + 60ε ο μετασχοιματιστης. το ποιο περιεργο ηταν οτι βρηκα led σε σωληνα για κρυφο φωτισμό με σχεδον τον ιδιο φωτισμο απο οσο ειδα με 5ε/μετρο. μεγαλη διαφορα.

• 2 weeks later...

επειδη ειμαι φοιτητης και ενδιαφερομαι σιγα σιγα να αλλαξω ολες τις λαμπες του σπιτιου εχετε να μου προτεινετε καποιες συγκεκριμενες?

βλεπω πολλες προτασεις εδω..δλδ απο ικεα,σουπερμαρκετ,carrefour οχι?

ποσα λεφτα περιπου η καθε μια?νομιζω στο carrefour που ειχα παει πριν λιγο καιρο εκανε 6-8 ευρω η μια ενω κατι αλλες σε πακετα[3-3,4-4] πιο φτηνα

• 4 months later...

Ανοίγω ξανά το θέμα μετά από καιρό γιατί παρέδωσε πνεύμα και η τελευταία Osram Dulux Superstar 24w/827

που είχα και με είχαν αφήσει καταευχαριστημένο.

Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να τις βρω παρά μόνο εδώ στο internet:

ΛΑΜΠΑ OSRAM DULUXSTAR E27 24W ΧΡΩΜΑ ΦΩΤΟ

Μήπως γνωρίζει κάποιος που αλλού μπορώ να βρω Osram για να μην γυρνάω τζάμπα στις διάφορες υπεραλυσίδες?

Ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.