Jump to content

Επιλογή ψήκτρας

Christos

Recommended Posts

Γεια σε όλους! Έχω ένα q9550 στα 4133 mhz(1,3 V) και μία zalman 8700nt. Το θέμα είναι ότι ενώ ο επεξεργαστής είναι stable στο prime με 70-75C, όταν τρέχω linpack πιάνει 85C και κολλάει το σύμπαν. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζομαι καλύτερη ψήκτρα?Αν ναι δεν θέλω να δώσω 80 ευρώ για καμία mega shadow + ανεμηστήρες, που απ'ότι έχω καταλάβει είναι ότι καλύτερο. Σκεφτόμουν μία scythe mugen 2 στα 40 ευρώ. Θα μου κάνει την δουλειά της όμως??? Ευχαριστώ.

Πολύ καλή η Mugen2 την έχω όταν μπεντσάρω σε αέρα. Τώρα τελευταία όμως αγόρασα την megahalems rev.b και είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή! Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει ανεμιστήρες όμως. Εγώ έβαλα 2 Noctua P12 αλλά πιστεύω ότι και 2 Nexus είναι ότι πρέπει.

υ.γ. Ξέρω ότι η επιλογή αυτή είναι πολύ ακριβή αλλά θα σου έλεγα να βάλεις κατιτίς παραπάνω.

Εγώ θα σου πρότεινα την Coolermaster V8, εμένα κρατάει τον επεξεργαστή στους 23 βαθμούς, και όσο και να δουλέυει δεν πάει πάνω απο 34-35

Μαλλον εννοεις οσο και να δουλευει σε σχεδον idle. :)

Αν θες να δει load κατεβασε το Intel burn test και αστο ενα τεταρτακι...

Ένας Core 2 Extreme QX6850 με 3GHz και TDP στα 130W με Scythe 1200άρη S-Flex ανεμιστήρα και 20 Κελσίου θερμοκρασία ψύχεται από μία IFΧ14 και μία Megahalems γύρω* στους 45/48/54 Κελσίου (100%/75%/50% στροφές ανεμιστήρα). Όλα αυτά σε ανοιχτό κουτί με Prime95...

Χωρίς να είμαι ο μέγιστος guru σε θέματα υπερχρονισμού και θερμικών απωλειών, έχω την εντύπωση ότι ακόμη και η Mugen2 (η οποία βρίσκεται 3-4 βαθμούς Κελσίου μακριά από τις κορυφαίες) θα τα καταφέρει καλούτσικα σε αυτή τη φάση. Πάντως σε κάθε περίπτωση πολύ καλύτερα από τη Zalman σου... Αλλιώς, υδρόψυξη!

* λέω "γύρω" γιατί μεταξύ τους έχουν 1-3 βαθμούς κελσίου διαφορά, μάλλον αμελητέα σε αυτή την περίπτωση, καθώς απλώς προσπαθώ να δώσω μία τάξη μεγέθους και όχι απόλυτα νούμερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.