Alexisferos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2009 Έχω 1 μήνα τώρα που έχω φτιάξει ένα όμορφο συστηματακι για την δουλεία με ι7, πολύ μνήμη κ για οθόνη μια HP LP2475W με το καλό ips panel.έχω κολλήσει όμως στον δίσκο γιατί ενώ από την μια είναι γρήγοροι οι sdd με mlc από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω πόσο αξιόπιστοι είναι, διαβάζω διάφορα ότι πεθαίνουν και τα σχετικά, επίσης είδα ότι πουλανε ακόμα και το failure του δίσκου σαν κάτι καλό, όπως διάβασα λέει η ιντελ έχει αναπτύξει έτσι το fw που για να μην χάσεις τα δεδομένα σου ο πανάκριβος ssd σου θα πεθάνει στο επόμενο φορματ η κάποια στιγμή που θα πας να γράψεις κάτι..μα τι πράγματα είναι αυτά.???ο υπολογιστής είναι καθαρά για εργασία σε σχεδιαστικά προγράμματα, εφαρμογές office και ιντερνέτ.δλδ το στήνω με όλα του τα προγράμματα του μια μέρα κ μετά ΘΕΛΩ να δουλεύει απροβλημάτιστα κ δεν προβλέπετε να γράφει και να σβήνει τεράστια αρχεία κάθε μέρα.επειδή ξεφεύγω από το θέμα μου.σας κάνω την ερώτηση σε οσους έχουν ssd η και όσους ξέρουν..να πάρω έναν ssd μέχρι 250€ η να πάω σε έναν κλασικό αξιόπιστο velociraptor?θέλω αξιοπιστία πάνω από όλα, είμαι ικανός δλδ να χάσω λίγο στην ταχύτητα αλλά να μην φοβάμαι ότι μια μέρα δεν θα βρω τα data μου.μην μου προτείνετε άλλον απλό δίσκο δεν μου χρειάζεται. αυτή την στιγμή είμαι με έναν 80αρι κ έχει 60γιγα άδεια όποτε μέχρι 150μβ ζητώ αξιόπιστο και γρήγορο.Τι να πάρω κ γιατί παρακαλώ ???.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Νοέμβριος 26, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 θέλω αξιοπιστία πάνω από όλα, είμαι ικανός δλδ να χάσω λίγο στην ταχύτητα αλλά να μην φοβάμαι ότι μια μέρα δεν θα βρω τα data μου..η παραπανω προταση ειναι το ζητουμενο - κατα την γνωμη μου 2χ wd2500 RE3 (δισκοι ειδικα για raid arrays)τους προτεινω απο προσωπικη πειρα ,μιας και ειχα την σειρα RE2 για 2.5 χρονια σε raid0 χωρις να βγαλουν το παραμικρο κι εχουν 5 χρονια εγγυηση.......οι velociraptor ειναι και γρηγοροι και αξιοπιστοι δισκοι , κανουν θορυβο και θερμαινονται αρκετα.......το σιγουρο ειναι οτι χρειαζεσαι 2 δισκους για συστοιχια raid 1 (mirror) τουλαχιστον , για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και να μπορεις να εισαι σε ετοιμοτητα μεσα σε 1/2 ωρα (αν εχεις βεβαια και spare δισκο....)για τους ssd δεν εκφερω γνωμη μιας και δεν εχω εμπειρια , οποτε .......ο επομενος !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 26, 2009 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 Γιατί να πας σε SSD των 250€? Αν πας σε SSD πάρε δύο 40άρηδες Kingston (Intel) και κάνε τους Raid 1 (υποθέτω και με τους SSD μπορείς να κάνεις). Αν πάλι πας σε μηχανικό δίσκο ακολούθα την συμβουλή του makio. Σε κάθε περίπτωση από την στιγμή που έχεις τόσο άγχος με τα δεδομένα σου πήγαινε σε Raid 1. Κράτα και τον 80άρη για περιοδικό π.χ. εβδομαδιαίο Acronis image back up. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Νοέμβριος 26, 2009 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 Η ανεβαζεις το budget κ πας σε 2 ssd ή 2 raptor ή πας στη λυση που προτεινε ο makio. Oσο αξιοποιστος κ να ειναι ο σκληρος, μονο με mirroring μπορεις να πεις οτι θα κοιμασαι καπως ησυχος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Νοέμβριος 26, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 μάλλον δεν καταλάβατε το θέμα μου.δυο απλοί δίσκοι σε raid θα μπορούσαν να μου κάνουν την δουλειά και στα λ7 κ καλές επιδόσεις.τωρα να ανεβάσω κ αλλο το κοστολόγιο αποκλείεται γιατί εχω φτάσει τα 9000€ όποτε τα 250€ που διαθέτω για έναν καλό η 2 απλούς μόνο δίσκο πιστεύω να ειναι καλά λ7.το θέμα του back up έχει ήδη κανονιστεί κ ισως δεν ήμουν ξεκάθαρος. είτε πάω σε ssd είτε σε κάτι άλλο το back up είναι άλλο κεφαλαίο.ρωτάω να δω τι ακριβός παίζει με την αξιοπιστία τον ssd και πόσο διάφορα θα δω σε καθημερινή χρήση στο pc μου.δεν κοιτάω τα προγράμματα που τρέχουν ολοι οι πωρωμένοι ουτε να κάνω tweaks για να πάει ποιο γρήγορα και να ποσταρω εδω για να χαίρομαι.όπως θα τον σεταρω μετα την εγκατάσταση έτσι θέλω να δουλεύει μέχρι να αποφασίσω να τον αλλάξω γιατί πολύ άπλα τον πλήρωσα να κάνει αυτό το πράγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezi Νοέμβριος 26, 2009 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 "όπως θα τον σεταρω μετα την εγκατάσταση έτσι θέλω να δουλεύει μέχρι να αποφασίσω να τον αλλάξω γιατί πολύ άπλα τον πλήρωσα να κάνει αυτό το πράγμα."σχετικα με αυτο που εγραψες αν παρεις τελικα ssdπαρε σιγουρα intel και μαλιστα g2στα reused blocks ειναι ο καλητερος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Νοέμβριος 26, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 rezi αυτον κοίταγα κ έψαχνα εδω και κάτι ωρες να βρω εδώ στο ελλαδα..αλλα εξακολουθώ να κοιτάω κ τους κλασικούς hdd Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezi Νοέμβριος 26, 2009 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 κοιτα παρε τον ssd και παρε και 1 τερα 500 500 raid 1 σε mirror και εκλεισες γνωμη μουθελεις να κανεις κατι ενα βιντεο μια βαση την περνεις απο κλασσικο hdd στον ssd κανεις τσακ μπαμ την δουλεια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Νοέμβριος 26, 2009 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 απο μενα παρε 2 τετοιους, ενα καλο raid controller(δεν ξερω καλα το θεμα με τους controllers οποτε δεν μπορω να σου προτεινω καποιο) και βαλτους σε διαταξη raid 1! Μεγιστη ασφαλεια!edit: αμα θες, μπορεις να παρεις 4 δισκους και να παιξεις με raid 0+1 για να κερδισεις και σε ταχυτητα αλλα δεν ξερω για το budget...(μενουν ~50Ε για τον controller αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να παρεις κατι καλο σε αυτα τα $???)---καποιος που γνωριζει το θεμα ας βοηθησει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Νοέμβριος 26, 2009 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 Μέχρι 199€ που έχει ο Adata και 209€ που έχει ο Intel παίζει τίποτε άλλο σε αυτήν την τιμή ή αυτοί οι δύο μονόδρομος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 26, 2009 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 Μονόδρομος ο g2. Ο a-data είναι σαν δεύτερη επιλογή αν δεν υπάρχει ο πρώτος και αν δεν μπορείς να περιμένεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Νοέμβριος 27, 2009 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2009 μάλλον δεν καταλάβατε το θέμα μου.δυο απλοί δίσκοι σε raid θα μπορούσαν να μου κάνουν την δουλειά και στα λ7 κ καλές επιδόσεις.τωρα να ανεβάσω κ αλλο το κοστολόγιο αποκλείεται γιατί εχω φτάσει τα 9000€ όποτε τα 250€ που διαθέτω για έναν καλό η 2 απλούς μόνο δίσκο πιστεύω να ειναι καλά λ7.το θέμα του back up έχει ήδη κανονιστεί κ ισως δεν ήμουν ξεκάθαρος. είτε πάω σε ssd είτε σε κάτι άλλο το back up είναι άλλο κεφαλαίο.ρωτάω να δω τι ακριβός παίζει με την αξιοπιστία τον ssd και πόσο διάφορα θα δω σε καθημερινή χρήση στο pc μου.δεν κοιτάω τα προγράμματα που τρέχουν ολοι οι πωρωμένοι ουτε να κάνω tweaks για να πάει ποιο γρήγορα και να ποσταρω εδω για να χαίρομαι.όπως θα τον σεταρω μετα την εγκατάσταση έτσι θέλω να δουλεύει μέχρι να αποφασίσω να τον αλλάξω γιατί πολύ άπλα τον πλήρωσα να κάνει αυτό το πράγμα.Kοιτα ετσι οπως το θετεις χρειαζεσαι εναν ssd για να εκμεταλευτεις τα χαμηλα seek time, θεμα αξιοπιστιας δε τιθεται νομιζω(δεν ακουσα κανεναν να λεει οτι του κλαταρε ο ssd στα καλα καθουμενα) οποτε παρε οτι μεγαλυτερο read/write μπορεις να βρεις με τα λεφτα που διαθετεις.Προτασεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Νοέμβριος 27, 2009 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2009 αυτος ο SSD http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=15380&catid=404ειναι καλος? αξιζει να μπει σε ενα μηχανημα που τωρα εχει WD 6400AAKS? και μιλαω μονο για λειτουργικο και 3-4 καπως δυνατα προγραμματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezi Νοέμβριος 27, 2009 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2009 Intel leme G2. mhn parasireste apo tis onomastikes times pou dinoun koitaxte ton meso oro kai koitaxte ta reused blocks pou xanagrafontai meta apo erase.Ελληνικά λέμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Νοέμβριος 30, 2009 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2009 Εγω θα σου πρότεινα να πάρεις ένα SSD και ένα εξωτερικό USB για backup όσο αξιόπιστοι και να είναι οι δίσκοι δεν μπορεί να σε σώσει το raid 1 απο file corruption και καταστροφή partition. Απλά φτιάχνεις ένα script σε robocopy και το τρέχει κάθε μέρα ώστε να παίρνει backup τα αρχεία που χρειάζεσαι. File server στην δουλειά δεν παίζει; Επίσης τα 400€ που θα δώσεις για ένα 160άρη που θα απογειώσει πραγματικά το μηχάνημα δεν είναι τίποτα μπροστά στα 9Κ που έχεις δώσει! Απορώ πως μέσα σε τόσα χρήματα δεν είχες βάλει SSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.