ngt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2009 Λοιπον μου ηρθε ενα email απο αυτα που κανουν τον κυκλο τους σχετικα με διαφροα ενδιαφεροντα θεματα. Το συγκεκριμενο που μου ηρθε σημερα ηταν αποκαλυτπικο και ευκολα εξακριβωσιμο ! Σε παροτρυνει να πας στο site του IKEA Ιταλιας και στο ΙΚΕΑ ελλαδας, να πας στον καταλογο του τρεχοντος ετους και να κανεις συγκρισεις τιμων. Πηγαινοντας και εγω να δω τον καταλογο διαπιστωσα οτι στην Ελλαδα οι τιμες ειναι λιγο τσιμπημενες με καποιες ελαχιστες εξαιρεσεις προιοντων που δεν ειναι πιο ακριβα ! Ενταξει λεω 10 ευρω 20 ευρω πιο ακριβα δεν ειναι τιποτα αν αναλογιστεις τι κλεψια και λαδωμα θα πεφτει μεχρι να φτασει κατι στην ελλαδα. Αλλα 50% πιο πανω για ενα προιον ειναι εξωφρενικο ! Και παρατηρηστε οτι εδω δυο προιοντα αναγραφουν ΝΕΑ ΤΙΜΗ, δλδ η παλια τιμη ποια ηταν ? Ρε τους κλεφτες τους λοποδυτες τους Ελληναρες ! Για αυτο μου ανοιξαν το ΙΚΕΑ στιν κηφισσο στο αψε σβησε.... ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ...
ngt Νοέμβριος 25, 2009 Author #2 Νοέμβριος 25, 2009 Ε βασικα το μονο που δεν σε κανει να αυτκτονησεις στην Ελλαδα ειναι οτι δεν εχει χιονι το μισο χρονο... Ουτε εχει 18 ωρες σκοταδι την ημερα τον χειμωνα.... Αν εβλεπες και εσυ 150 μερες τον χρονο την τατιανα και τον ευαγγελατο θα σου ελεγα εγω... Και δεν καταλαβα το Θεμα ειναι να μας κανουν να φτασουμε τα ποσοστα του εξωτερικου ? Μην κοιτας ο μεσος ελληνας ειναι πιο γυφτος και αξεστος απο τον μεσο ευρωπαιο, δεν εχει την ευαισθησια να αυτοκτονησει γιατι ο ελληνας τα ριχνει στους αλλους... Οποτε η εναλλακτικη του Ελληνα ειναι να εκδικειται και να κανει τις λαμογιες που βλεπουμε και στο ΙΚΕΑ... Στο εξωτερικο απαγορευεται και το καπνισμα. και οι γκομενες ειναι πιο δυσκολες, οποτε σκουρα τα πραγματα βλεπεις... Λοιπον στο θεμα μας !!! ΕΛΕΓΑ μπας διαλεξα την Ιταλια αδικα και πηγα και βρηκα και την γερμανια που ο βασικος μισθος ειναι 1100-1200 ευρω με ασφαλιση εργαζομενου που εκτοξευει το κοστος εργατικων στα υψη. Ε παλι πιο φτηνα ειναι ! http://onlinecatalogue.ikea.com/2010/ikea_catalogue/DE/ ΟΡΙΣΤΕ
Κωστάκης Νοέμβριος 25, 2009 #3 Νοέμβριος 25, 2009 Xειμαστε τελειως μα τελειως off topic αλλα. for teh truth Δέν έχει Νορβηγία θείο... in selected countries λέει Ε βασικα το μονο που δεν σε κανει να αυτκτονησεις στην Ελλαδα ειναι οτι δεν εχει χιονι το μισο χρονο... Ουτε εχει 18 ωρες σκοταδι την ημερα τον χειμωνα....Αν εβλεπες και εσυ 150 μερες τον χρονο την τατιανα και τον ευαγγελατο θα σου ελεγα εγω... Λοιπον στο θεμα μας !!! ΕΛΕΓΑ μπας διαλεξα την Ιταλια αδικα και πηγα και βρηκα και την γερμανια που ο βασικος μισθος ειναι 1100-1200 ευρω με ασφαλιση εργαζομενου που εκτοξευει το κοστος εργατικων στα υψη. Ε παλι πιο φτηνα ειναι ! http://onlinecatalogue.ikea.com/2010/ikea_catalogue/DE/ ΟΡΙΣΤΕ Αρκετά χρόνια είμαστε απο τις ακριβότερες ευρωπαϊκές χωρες, ειδικότερα αν αναλογίστείς τους μισθούς και την ποιότητα ζωής που κυριαρχεί
Nephiλiμ Νοέμβριος 25, 2009 #4 Νοέμβριος 25, 2009 Ε βασικα το μονο που δεν σε κανει να αυτκτονησεις στην Ελλαδα ειναι οτι δεν εχει χιονι το μισο χρονο... Ουτε εχει 18 ωρες σκοταδι την ημερα τον χειμωνα....Λοιπον στο θεμα μας !!!ΕΛΕΓΑ μπας διαλεξα την Ιταλια αδικα και πηγα και βρηκα και την γερμανια που ο βασικος μισθος ειναι 1100-1200 ευρω με ασφαλιση εργαζομενου που εκτοξευει το κοστος εργατικων στα υψη. Ε παλι πιο φτηνα ειναι !http://onlinecatalogue.ikea.com/2010/ikea_catalogue/DE/ΟΡΙΣΤΕναι αλλα εδω greek κεφι/σουβλακι/μουζακα/νικοβερτη.Δέν έχει Νορβηγία θείο... in selected countries λέειΑπο σκανδιναβικες Φινλανδια/Σουηδια εχουν σοβαροτατο προβλημα.rest νορμαλ πραματα.
ngt Νοέμβριος 25, 2009 Author #5 Νοέμβριος 25, 2009 Εμενα ενας φιλος μου ξερει εναν που πηγε και εκει και αυτοκτονησε.Πηγε εκει για να αυτοκτονησει ? Μπας ειδε καμια διμετρη ξανθια ?Εγω ξερω εναν φιλο μου που ηρθε απο Καναδα, Ελλαδα και σε ενα μηνα μεσα θελει να ξαναφυγει πισω...Σοβαρα τωρα, εμεις οι ελληνες λεμε οτι στο εξωτερικο ειναι χαλια για να πειθουμε τον εαυτο μας οτι ειμαστε οκ ετσι οπως ειμαστε. Μην κοιτας που εδω και 10 χρονια τρωμε τα λεφτα της ευρωπαικης ενωσης και περναμε ροδαMember state Greece Moneyfrom EU(billions) 40Netbenefit(billions) +25 http://en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_the_European_Union
pank Νοέμβριος 26, 2009 #6 Νοέμβριος 26, 2009 Για το συγκεκριμμένο θέμα είχε κάνει μια έρευνα το Ελληνικό κέντρο καταναλωτών.Επίσης υπάρχει και σχετικό άρθρο στο Βήμα, το οποίο καταλήγει με την απάντηση του Διευθύνοντος συμβούλου της House Market στην οποία ανήκουν τα IKEA.δήλωσε σχετικά πως πράγματι ως τώρα οι τιμές προϊόντων του ΙΚΕΑ στην Ελλάδα ήταν υψηλότερες σε σχέση με τις αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας. Τούτο συνέβαινε διότι διαφορετικές τιμές μπορεί να επιτύχει μία επιχείρηση που διαθέτει τρία καταστήματα, όπως είναι η Ηouse Μarket ΑΕ, και άλλες τιμές επιτυγχάνει μία επιχείρηση που διαθέτει πολλαπλάσια καταστήματα- π.χ. 30 καταστήματα ΙΚΕΑ λειτουργούν στη γερμανική αγορά. Αυτό όμως συνέβαινε ως τώρα. Με την επένδυση σε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους που έκανε πρόσφατα η Ηouse Μarket ΑΕ εξασφάλισε τη δυνατότητα να προμηθεύεται μεγαλύτερες ποσότητες εμπορευμάτων και ως εκ τούτου να επιτυγχάνει πολύ καλύτερες τιμές απ΄ ό,τι ως σήμερα. Αυτή η εξέλιξη θα αποτυπωθεί στον νέο τιμοκατάλογο των ΙΚΕΑ που θα κυκλοφορήσει σε έναν μήνα και οι τιμές πολλών προϊόντων θα είναι πολύ χαμηλότερες των αντίστοιχων στη Γερμανία και στη Γαλλία.Αυτά τα έλεγε τον Ιούνιο οπότε ο ενας μήνας που έλεγε έχει περάσει. Αυτό που δεν έχει περάσει είναι η ασυδοσία και ο μηδενικός έλεγχος που εξασφαλίζει το Ελληνικό κράτος στις επιχειρήσεις.Από τη στιγμή που τους το επιτρέπουν και από τη στιγμή που τα καταστήματα τους είναι ξέχειλα από κόσμο (γιατί είναι συγκριτικά φθηνότερα btw) δε βλέπω το λόγο που θα τους κάνει να ρίξουν τις τιμές.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.