Jump to content

Laptop και καρτα γραφικων

billis_kou

Recommended Posts

Καλημερα λαμπιτες

Δεν θα σας κουρασω και θα μπω κατευθειαν στο θέμα.

Έχω ένα λάπτοπ της Acer το οποίο λέει οτι έχει μια ati radeon x1200 με shared μνήμη. Ψάχνοντας από εδώ και απο εκεί βρήκα πως το ποσό της μνήμης που δεσμεύει το laptop για την κάρτα γραφικών είναι 256MB. Στα manual του λάπτοπ αλλά και στο ίντερνετ λέει οτι η κάρτα μπορεί να φτάσει να χρησιμοποιεί μέχρι και 1GB απο την μνήμη του συστήματος.

Το ερώτημα μου λοιπόν είναι το εξής: πως και απο που μπορώ να δώσω οχι 1GB αλλά 256ΜΒ ακόμα στην κάρτα γραφικών? Εψαξα και μέσα απο το Bios αλλά ούτε εκεί μπόρεσα να βρώ κάποια εντολή για να δώσω λιγα ΜΒ ακόμα στην κάρτα.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας το μοιραστεί μαζί μου.

Μερικές κάρτες έχουν ένα καθορισμένο ποσό δικής τους μνήμης που δεν αλλάζει.

Με την βοήθεια των drivers την επεκτείνουν όποτε χρειάζεται ανάλογα με τις ανάγκες (π.χ. παιχνίδια) μέχρι ένα ποσό καταλαμβάνοντας από την κανονική RAM του φορητού.

Δεν μπορείς να αυξήσεις την μόνιμη φυσική μνήμη της κάρτας, δεν επεκτείνεται.

Αν θέλεις βάλε άλλο ένα Gb στην ram του φορητού έτσι ώστε όταν καταλαμβάνει την μνήμη η κάρτα να μην ζορίζεται το λειτουργικό.

Δλδ το πσ αποφασιζει μονο του ποσο ραμ θα δινει στην καρτα γραφικων.

Λες ομως στην αρχη "μερικες καρτες" πως μπορω να μαθω αν τη δικια μου μπορω να της αλλαξω εγω το μεγεθος?

Λες ομως στην αρχη "μερικες καρτες" πως μπορω να μαθω αν τη δικια μου μπορω να της αλλαξω εγω το μεγεθος?

Μην μπερδεύεσαι, το μερικές κάρτες σημαίνει ότι σε κάποια φορητά μπορείς να ορίσεις μέσα από το BIOS το μέγεθος της μνήμης που θα καταλαμβάνει η κάρτα.

Αυτό αφορά κάρτες που χρησιμοποιούν εξολοκλήρου κομμάτι από την ram και αν το μέγιστο είναι π.χ. 128ΜΒ μπορεί να σε αφήνει να ορίσεις 8, 16, 32, 64, 128...

Μέχρι εκεί όμως δεν μπορείς να προσθέσεις παραπάνω από το μέγιστο.

Κάποια φορητά μπορούν να εφοδειαστούν με άλλη κάρτα γραφικών αλλά είναι σχετικά λίγα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.