Jump to content

Intel core i5 vs AMD Phenom II x4 965

panakaigiotis

Recommended Posts

hondo1 αφτά είναι τα test με τον παλιό 965 ο καινούργιος πάει παραπάνω. συν του ότι ακόμα και τότε υπήρχαν μητρικές που τον πήγαιναν σταθερά στα 4ghz και όχι 3.8 που λένε αυτοί. απλά ο 965 με την msi μητρική και 4gb ram κοστίζει 300 ευρώ ενώ ο αντίστοιχος ιντελας κοστίζει 400 ευρώ. στα παιχνίδια είναι αρκετά τα ghz γι' αυτό καλύτερα να πάρει τον 965 και να δώσει τα 100 ευρώ για μια καλύτερη κάρτα γραφικών. στις εφαρμογές μπορώ να πω ότι ο 750 πηγαίνει λίγο καλύτερα αλλά κυρίως στις μετατροπές αρχείων και συμπιέσεις - αποσυμπιέσεις. εγώ προσωπικά θεωρώ την amd σ' αυτά τα λεφτά πολύ καλύτερη από την ιντελ αλλά αν ασχολείσαι επαγγελματικά τότε η ιντελ είναι μονόδρομος. για gaming machine τα λίγα frames παραπάνω που θα μου δώσει ο intel των 250 ευρώ δεν μου λένε τίποτα σε αναλύσεις 1920*1080 μιας και η διαφορά συστημάτων σε κόστος φτάνει μία κάρτα γραφικών επόμενης κατηγορίας μέχρι και έναν ssd σε διαφορά χρημάτων.

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

κ εγω amd ψηφιζω αλλα καπου ειδα οτι δεν ανεβαινει τοσο ευκολα ο 965 η ι 955 ( παρολο που ειναι κ black ) οσο ο 750 . παιζει κατι τετοιο ? δωστε κκανενα λινκ ρε παιδια να εχουμε πιο σφαιρικη αποψη . ευχαριστω .

κ εγω amd ψηφιζω αλλα καπου ειδα οτι δεν ανεβαινει τοσο ευκολα ο 965 η ι 955 ( παρολο που ειναι κ black ) οσο ο 750 . παιζει κατι τετοιο ? δωστε κκανενα λινκ ρε παιδια να εχουμε πιο σφαιρικη αποψη . ευχαριστω .

Περίπου 3,9 με 4,2Ghz stable (αν και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες).

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/pii_965/13.html

http://www.overclockersclub.com/reviews/phenomii_965/3.htm

p_under κοίτα anandtech, tomshardware, bitech και πάρα πολλές άλλες σελίδες. η αλήθεια είναι ότι δεν ανεβαίνει και τρελά απλά το κόστος είναι δέλεαρ για τους παραπάνω λόγους. στο gaming δεν έχεις πρόβλημα μόνο άμα ασχολείσαι επαγγελματικά με κάποιο πρόγραμμα θα δεις τεράστιες διαφορές ή είσαι ο πάρα πολύ φανατικός gamer που έχεις να σκάσεις από 1500 ευρώ και πάνω για ένα μηχάνημα με όλα τα κομφόρ.

Ο 965 C3 ανεβαίνει εύκολα πάνω από το 4Ghz όπως λένε και σε μητρικές το κ@λου!!! Ξεκλείδωτος πολλαπλασιαστής είναι αυτός......!

Πέρα από αυτό! Το πόσο ανεβαίνει δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο! Εδώ σου έχουμε δώσει ολόκληρη λίστα που αναφέρεται σε αναβαθμισιμότητα , απόδοση/ τιμή, κερδίζεις 100€ σχεδόν για καλύτερη κάρτα γραφικών η οποία σου δίνει σταθερά +30% στα games από μια 100€ φτηνότερη, για κορυφαίες μητρικές με 130€, για CROSSFIRE BOTH X16 POY που θα μπορείς να κάνεις με μια δεύτερη κάρτα στο μέλλον και.... και και .....κ.λ.π. !

Εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα ένα cpu από μόνο του το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι ακριβότερο και μειωμένων επιδόσεων!! Το socket είναι που μετράει και τα χρήματα που ζητά!

Ok, πάμε αλλού. Η ερώτηση είναι: από την στιγμή που και οι 2 επεξεργαστές έχουν παρόμοιες επιδόσεις με τον i5 να είναι λίγο καλύτερος και λίγο πιο κρύος, δεν είναι λογικό πηγαίνοντας στα 4 γίγα (ο i5 από τα 2.66 και ο 965 από τα 3.4) να μεγαλώνει η ψαλίδα, καθώς ο i5 750 θα έχει ανέβει στο +50% ενώ ο 965 θα έχει ανέβει στο +18%;

post-129-1416074229,1933_thumb.gif

post-129-1416074229,2362_thumb.gif

post-129-1416074229,3026_thumb.gif

post-129-1416074229,3164_thumb.gif

post-129-1416074229,3297_thumb.gif

Toν αδικείς Chosen,αυτά που δείχνεις δεν είναι c3 stepping.Όχι βέβαια ότι θα δούμε τρελές διαφορές στα benches,αλλά στην κατανάλωση τουλάχιστον θα είναι καλύτερος.Βέβαια ο συντελεστής απόδοσης/τιμής είναι που κάνει καλύτερο κάποιον επεξεργαστή.Αν κάποιος τα έχει για τον 750,1000 φορές να πάει σε 920 με προοπτική 6 πύρηνης αναβάθμισης μελλοντικά χωρίς επιπλεόν επιβάρυνση.

1) Σου διαφεύγει πως τα αποτελέσματα που δείχνεις έχουν ενεργοποιημένο το TURBO MODE του I5 που τον πάει στα 3,4Ghz από την μια, και απενεργοποιημένο το ACC του phenom από την άλλη που μπορεί να τον ανεβάσει με fsb 240 σε ολες τις μητρικές με sb710 & sb750 chipset !

2)Σου διαφεύγει πως τα αποτελέσματα αυτά είναι από την παρουσίαση των I5/17 1156 !! Σε κάθε review νέου προιόντος (όποιο και αν είναι αυτό) δίνουν πάντα ένα...... πολλά ++++ σε αυτό !!

3) Μπες σήμερα στον κόπο να κοιτάξεις συγκριτικά μεταξύ όλων των CPU που να κάνουν σύγκριση με προιόντα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν (SIX CORE), να καταλάβεις που βρίσκονται αληθινά οι επιδόσεις!!! Πρόσφατα έδειξαν τέτοια...με τους I9 και τα σημερινά cpu ! Εκεί ο Ι5 750 ήταν αρκετά πίσω!

4) Σου διαφεύγει πως του AMD τους βάζουν σε κάτι σαπάκια μητρικές τις περισσότερες φορές του 50€ και από την άλλη βάζουν μητρικές των 300€.......

5) Σου διαφεύγει πως οι phenom δεν πάνε μέχρι 3,8Ghz που λένε τα συγκριτικά και ειδικά το C3 REV. πάει πολύ παραπάνω!

6) Σου διαφεύγει πως είναι διαφορετικό το κλοκάρισμα μέσω μόνο MULTIPLAYER που κάνουν στους phenom και με default τάση και διαφορετικό το κλοκάρισμα με FSB που κάνουν στα άλλα CPU (ι5)..... ! Ξέρεις τι διαφορά έχει ??? Δοκίμασε και θα δεις!

7) Στην αρχή ψαρώσαμε και πήγαμε και πήραμε τον Ι5 750 αντί του Ι7 920 και του Χ4 965! Φτάσανε πολλοί να βγάλουνε άχρηστο το I7 920 ...... Τώρα δεν την πατάμε! Ας λένε ότι θέλουν αυτοί......! Φυσικά πάντα συνυπολογίζοντας και την τιμή τους, τιμή πλατφόρμας κ.λ.π. ..... Τελικά όλα εκεί παίζονται.......!

1) Σου διαφεύγει πως τα αποτελέσματα που δείχνεις έχουν ενεργοποιημένο το TURBO MODE του I5 που τον πάει στα 3,4Ghz από την μια, και απενεργοποιημένο το ACC του phenom από την άλλη που μπορεί να τον ανεβάσει με fsb 240 σε ολες τις μητρικές με sb710 & sb750 chipset !

Το Turbo mode ανεβάζει μόνο έναν πυρήνα, οπότε δεν εξηγεί τις ήττες σε κλασικά multithreaded προγράμματα (Winrar, Winzip, 3dMark, PCMark, κλπ)

2)Σου διαφεύγει πως τα αποτελέσματα αυτά είναι από την παρουσίαση των I5/17 1156 !! Σε κάθε review νέου προιόντος (όποιο και αν είναι αυτό) δίνουν πάντα ένα...... πολλά ++++ σε αυτό !!

Ναι, υπάρχει φόρμουλα που λέει "If Product=New -> Then printf FPS=FPS+10

3) Μπες σήμερα στον κόπο να κοιτάξεις συγκριτικά μεταξύ όλων των CPU που να κάνουν σύγκριση με προιόντα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν (SIX CORE), να καταλάβεις που βρίσκονται αληθινά οι επιδόσεις!!! Πρόσφατα έδειξαν τέτοια...με τους I9 και τα σημερινά cpu ! Εκεί ο Ι5 750 ήταν αρκετά πίσω!

Θα μπω, με ενδιαφέρει το θέμα.

4) Σου διαφεύγει πως του AMD τους βάζουν σε κάτι σαπάκια μητρικές τις περισσότερες φορές του 50€ και από την άλλη βάζουν μητρικές των 300€.......

Την ξέρω την ιστορία με τα 2 άκρα, αλλά εσύ το παρατέντωσες... Μήπως δεν έκανε €50 η ΑΜ2+ μητρική του review και έκανε €19.99;

5) Σου διαφεύγει πως οι phenom δεν πάνε μέχρι 3,8Ghz που λένε τα συγκριτικά και ειδικά το C3 REV. πάει πολύ παραπάνω!

Ναι, είδα και 4.1 και 4.2 από χρήστες. Σε ένα review τον φτάσανε και 4.3. Μου θυμίζει εποχές 2008 που είχα τον QX9650 μου στα 4.5GHz καθημερινά και είχα τρέξει και όλα τα benchmarks στα 4.7GHz. Ωραίες εποχές...

6) Σου διαφεύγει πως είναι διαφορετικό το κλοκάρισμα μέσω μόνο MULTIPLAYER που κάνουν στους phenom και με default τάση και διαφορετικό το κλοκάρισμα με FSB που κάνουν στα άλλα CPU (ι5)..... ! Ξέρεις τι διαφορά έχει ??? Δοκίμασε και θα δεις!

Καλά που μου το είπες γιατί δεν ξέρω πως είναι να κλοκάρεις με τον πολλαπλασιαστή, τον Phenom Black περίμενα να μας δείξει. Οι επεξεργαστές που έχουν περάσει από τα χέρια μου (ουκ ολίγοι) ήταν και κλειδωμένοι και ξεκλείδωτοι. Μου έχει τύχει και Q6600 που άγγιξε τα 4500MHz, αλλά και πεισμωμένοι QX6700 & QX6800 που δε λέγαν να περάσουν τα 3.6GHz. Ο ξεκλείδωτος πολλαπλασιαστής από μόνος του δε μου λέει τίποτα.

Και δε μου λες, τα οφέλη του ανεβασμένου FSB (που οι καρακλειδωμένοι Athlon 64 ανεβάζαν αβασάνιστα τόσα χρόνια) τα ξεχνάμε αμέσως μόλις δουν τα ματάκια μας ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή;

7) Στην αρχή ψαρώσαμε και πήγαμε και πήραμε τον Ι5 750 αντί του Ι7 920 και του Χ4 965! Φτάσανε πολλοί να βγάλουνε άχρηστο το I7 920 ...... Τώρα δεν την πατάμε! Ας λένε ότι θέλουν αυτοί......! Φυσικά πάντα συνυπολογίζοντας και την τιμή τους, τιμή πλατφόρμας κ.λ.π. ..... Τελικά όλα εκεί παίζονται.......!

Μα κανείς δεν είναι άχρηστος, μιλάμε για επεξεργαστές με 5-10% διαφορά μεταξύ τους (στην πλειοψηφία των εφαρμογών). Το τραγικό είναι όταν βλέπεις τόσα reviews και τόσους κατόχους να σου λένε ότι ο πράσινος και ο μπλε είναι τόσο κοντά σε επιδόσεις, που μπορείς κάλλιστα να πάρεις τον "καλύτερο" και με έναν λάθος driver για το chipset ή για την κάρτα γραφικών, να πάρεις μια πτώση επιδόσεων της τάξης του 20% και να μην το καταλάβεις και ποτέ.

Περιμένω την ημέρα που ο απλός ο χρήστης θα καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του επεξεργαστή σε ένα σύστημα και θα ψωνίζει με βάση τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά, και όχι τα απίστευτα που ακούω εδώ μέσα ("να βάλεις μεθαύριο 16πύρηνο", "να μπορείς να έχεις Tri-SLI μιας και το υποστηρίζει η μητρική" και λοιπές αρλούμπες)

Αφού το PC θα το έχεις για παιχνίδια, σερφάρισμα, ζιπάρισμα, email και καμιά ταινιούλα. Τα παιχνίδια εξαρτώνται 90% από την κάρτα γραφικών, στο σερφάρισμα παίζει περισσότερο ρόλο ο browser που έχεις από ο,τιδήποτε άλλο (αν υποθέσουμε ότι δεν τον τρέχεις σε Pentium Pro), το ζιπάρισμα των φωτογραφιών σου από την εκδρομή θα το τελειώσει ο i5 σε 29 δευτερόλεπτα και ο Phenom σε 34 (wow!), ενώ στο email, στο σερφάρισμα και στις ταινίες δεν θα δεις καμιά διαφορά. Οπότε τι κόπτεσαι;

Κατέληξες σε όλα τα άλλα και καίγεσαι ποιον επεξεργαστή θα πάρεις; Τον i5/PhenomII τον πήρες, τον έβαλες πάνω και τέλος, δεν πρόκειται να σε ξανακάνει να πεις "wow". Να σου πω 10 άλλα συστατικά του υπολογιστή σου που είναι πιο σημαντικά;

- Αυτός ο ρημάδης ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών που τσιρίζει και δε μπορείς να δεις ταινία;

- Το κουτί των €50 που τρίζει ολόκληρο μόλις βάλω DVD μέσα στο drive;

- Ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή που κάνει αυτόν τον περίεργο ήχο, που ναι μεν δεν είναι δυνατός, αλλά ακούγεται μέχρι την άλλη άκρη του σπιτιού;

- Ο δίσκος που σέρνεται και όταν πάω να ανοίξω 2-3 πράγματα μαζί, το ένα περιμένει το άλλο να αρχίσει για να ξεκινήσει κι εκείνο;

Και πάει λέγωντας.

Που θέλω να καταλήξω; Το "wow factor" περνάει γρήγορα, πολύ γρήγορα. Δυσανάλογα γρήγορα, σε σχέση με την φαιά ουσία που ξοδεύεις για τον ποιο επεξεργαστή να πάρεις.

Κάλυψε πρώτα τις πραγματικές σου ανάγκες και μετά με τα μπιχλιμπίδια. Πραγματική ανάγκη π.χ. είναι τα 6 SATA, γιατί τόσες συσκευές έχεις ήδη και θες να βάλεις πάνω. Μπιχλιμπίδι είναι το USB3, που μέχρι να βγει συσκευή θα έχεις ξαναλλάξει PC.

Φαντάσου να πάρεις την σούπερ-ντούπερ μητρική που κάνει και Tri-SLI και CrossfireX, και να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχει κάτι πολύ απλό, π.χ. e-SATA για να βάλεις τον εξωτερικό σκληρό που αγόρασες πριν από 2 μήνες. Κατάλαβες τι θέλω να πω.

Κάνε και μια αναζήτηση για το προϊόν που πας να πάρεις, τι προβλήματα βγάζει, για να είσαι προετοιμασμένος. Έχω φίλο που έσκασε πάνω από 1000ρικο πριν από 3 χρόνια, για να στήσει μικρό LAN party PCάκι, και κατέληξε σε ένα Shuttle με 939 που τα είχε όλα και πετούσε. Έλα όμως που μετά από 3 επανεγκαταστάσεις λειτουργικού ανακαλύψαμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είχε πρόβλημα με την onboard κάρτα δικτύου και λαγκάριζαν όλα τα online παιχνίδια. Αυτό σε συνδιασμό με το γεγονός ότι δεν υπήρχε χώρος και PCI slot για να βάλει άλλη κάρτα δικτύου, κατέληξε να αγοράσει ένα μεγάλο σωληνάριο βαζελίνης και να ξεφορτωθεί το Shuttle με τον αυτονόητο τρόπο ;)

Ξόδεψε τον χρόνο σου και την φαιά ουσία σου, σε πράγματα που θα έχεις πραγματικό κέρδος στο μέλλον. Οι επιδόσεις κανενός i5 και κανενός Phenom δεν πρόκειται να σε παρηγορήσουν αν ξενυχτάς με μπλε οθόνες που δεν ξέρεις ότι οφείλωνται στην μητρική σου που δεν τις αρέσουν οι μνήμες ή ο σκληρός που πήρες :)

Καλά τότε να μιλήσουμε για Κόστος Ποιότητας;;; :...:

Εσύ παρουσίασες συγκριτικά,και μάλιστα μπαγιάτικα.Αν δεν σε ενδιαφέρει η αναβαθμισιμότητα χωρίς επιπλέον χρηματική επιβάρυνση,ή ακόμα και το ίδιο το κόστος.Τότε δεν βλέπω την πραγματική ουσία της σύγκρισης.

Ο i5>965.Οκ το λύσαμε το πρόβλημα.

Γίνεται πολύ κουραστικό να λέμε συνέχεια ότι οι ανάγκες καθορίζουν το κόστος.

Εγώ πάλι έχω ένα φίλο που αγόρασε μητρική με 4 PCI-Ex(η μητρική έκανε 250 ευρώ,όταν την αγόρασε για s775),αλλά τις βλέπει να κάθονται.

Παντως εγω απο τα benchmarks που ειδαμε πιο πανω,καθως και απο μια αναζητηση σε παρα πολλα αλλα sites ψιλοξενερωσα με τον 965.Τον περιμενα πιο δυνατο.Δυο μερες τωρα με αυτο ασχολουμαι, εχοντας ελπιδες για ανακαμψη της AMD...απογοητευση.Γιατι τελικα οπως ειχε πει ο φιλος οντως στο 95% των εφαρμογων ειναι πισω (με τον i5 default).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.