Jump to content

Intel core i5 vs AMD Phenom II x4 965

panakaigiotis

Recommended Posts

Από το 2000 μέχρι σήμερα είχα AMD. O opteron έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω αλλά πλέον είναι προφανές ότι "κόβει" την 4850.

Το ίδιο δίλημμα είχα κι εγώ και κατέληξα στο βήμα από amd σε intel και στον 750 (με 10e παραπάνω) με υποστήριξη usb3/sata3 (με 20e παραπάνω) γιατί τα λεφτά που θα δώσω σήμερα θα πιάσουν τόπο σήμερα και ελπίζω για 2 χρόνια ακόμα. Ο υπολογιστής δεν είναι επένδυση. Τον παίρνεις για να τον χαρείς την ίδια στιγμή. Από τη στιγμή λοιπόν που οι αριθμοί τον βγάζουν καλύτερο σχεδόν σε όλα τον 750 δεν επέλεξα τον 965 καθώς οι 6πύρηνοι και οι εφαρμογές που θα τους εκμεταλλεύονται μου φαίνονται πολύ μακρινή (και ίσως ακριβή) προοπτική για να την πληρώσω σήμερα.

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

φιλε, οχι μονο μαπα το καρπουζι δεν ειναι που λεει καποιος πριν αλλα ειναι παρα πολυ καλος.Τον εβαλα την προηγουμενη βδομαδα τον 955.αψογος και ο δεικτης αποδοσης σε windows 7 ειναι 7,3:dance3:

ασε που δεν θα εχεις καθε 3 και λιγο αλλαγη socket σε περιπτωση αναβαθμισης...

Εκει στη ceid δεν σας τα μαθαινουν αυτα ?:p

Πως ξερεις σε ποια σχολη φοιτω και δευτερον ξερω οτι εχει σχεση με την ταχυτητα του επεξεργαστη αρκει να το κανεις μεχρι ενος οριου αλλα δεν ξερω πως;;οχι οτι θα το εκανα απλα ρωτησα

Με τη γλώσσα των αριθμών, ο 965 χάνει στο 95% των περιπτώσεων σε σύγκριση με τον 750 σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Mηπως να εδινες και καποιο link για αυτο το...95% των εφαρμογων,στις οποιες ο 965 χανει(???) απο τον 750 ????

Πολύ ευχαρίστως να δώσω τις πληροφορίες (ούτως ή άλλως θα το έκανα), αλλά θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι το απόγευμα να σκανάρω. Μιλάμε για hard-copy και όχι ίντερνετ...

Σκοπευω να παρω καινουριο pc και δεν ξερω ποιον απο τους 2 επεξεργαστες να διαλεξω.Εσεις τι μου προτεινετε;;Βασικα εχω κολλησει και με μια μητρικη που υποστηριζει και usb3.0 που ειναι της intel ομως οποτε ειμαι σε σοβαρο δηλιμμα...

(Βασικα δεν ηξερα που να βαλω αυτο το θεμα οποτε προτειμησα να το δημοσιευσω εδω)

Για τους παρακάτω λόγους πας κατευθείαν σε AMD !!!

1) Γιατί τα CPU της AMD έχουν καλύτερη σχέση απόδοσης τιμής. Ο 965 που είναι γρηγρότερος από τον Ι5 750 στα περισσότερα αλλά κοστίζει λιγότερο!

2) Με 130€ βρίσκεις την καλύτερη μητρική για AM3 SOCKET, ενώ με 69€ έχεις μια πληρέστατη υπεραξιόπιστη AM3 μητρική !

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523379

3) Η μητρική που θα πάρεις στο ΑΜ3 socket, προσφέρει εγγυημένη αναβαθμισιμότητα σε 6-πύρηνα Cpu ! Το 1156 socket αν και είναι το νεότερα εμφανισμένο δεν θα παίρνει ούτε 6-πύρηνους ούτε CP-GPU επεξεργαστές.........

4) Γιατί το AM3 socket συνδιάζεται με CORSSFIRE Both X16 και Quad Cross. !! Το 1156 δεν δίνει πλήρες CROSS, δουλεύει συο X8........ Aν θελήσεις να επενδύσεις σε διπλές κάρτες γραφικών το 790FX/ SB750 chip είναι μονάδρομος!

5) Γιατί με καλό λόγο απόδοσης τιμής που προσφέρει ο κορυφαίος PHENOM II και αντίστοιχη μητρική του, σου αφήνει κάποια χρήματα στην άκρη για καλύτερη κάρτα γραφικών !!!! Μεγάλο πλεονέκτημα αυτό όταν έχεις συγκεκριμένο budget !

Για εμένα πρέπει να στραφείς σε

+ έναν PHENOM II X4 965 C3 REV.

+ μια MSI 790FX-GD70 ή GIGABYTE GA-MA700T-UD3P (ανάλογα το τι θες να κάνεις, cross κ.λ.π.)

+ 4GB G.SKILL DDR3 1600MHZ

από εκεί και πέρα ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτεις ..........

δηλαδή θες να μου πεις ότι μπορείς να βάλεις am2 επεξεργαστή σε am3 μητρική?

Αυτό που λές θα λεγόταν υποβαθμισιμότητα .....:p:P Ποιος αγοράζει με νέο cpu και παλιά μητρική ???

Αναβαθμισιμότητα σημαίνει να μπορείς να βάλεις νεότερο επεξεργαστή για να πάρεις τις επιδόσεις που προσφέρει η νέα τεχνολογία, αρχιτεκτονική σε παλαιότερη μητρική!!!!

Οποιοσδήποτε AM3 νέος επεξεργαστής μπορεί να μπει σε AM2+ αλλά και καλές AM2 μητρικές !!!

Επίσης η AMD ανακοίνωσε πως οι 6-πύρηνοι της θα μπαίνουν και σε AM2/AM2+ μητρικές !!! Φαντάσου δηλαδή τι σεβασμό δείχνει στον πελάτη προσφέροντας αναβαθμισιμότητα σε ένα socket τόσων ετών .....

Από την άλλη η κυρία INΤΕL μας είπε, πως οι νέοι της CP-GPU επεξεργαστές, δεν θα μπαίνουν στις μητρικές 1156 με το υπάρχον chipset ........ Αρα πάλι όλες στο καλάθι των αχρήστων θα πάνε......

Mηπως να εδινες και καποιο link για αυτο το...95% των εφαρμογων,στις οποιες ο 965 χανει(???) απο τον 750 ????

Στο 95% των εφαρμογών o 965 είναι γρηγορότερος!!!!!

Εχω μπροστά μου συγκριτικό με όλα τα cpu που κυκλοφορούν στην αγορά!

Οχι reviews που αναφέρονται σε ένα προιόν και που προσπαθούν να το προμοτάρουν !!! Γιατί κάθε φορά που βγαίνει ένα cpu αυτό γίνεται...........

Τελικά τα κατάφερα πιο νωρίς...

Αρχικώς, να ζητήσω συγνώμη από όλους για τις εσφαλμένες εντυπώσεις που πήγα να δημιουργήσω: το "95%" αφορούσε σύγκριση 955 και 750 (φευγαλέα ανάγνωση χωρίς να δώσω ιδιάιτερη προσοχή :tomato:)... Στην ίδια μακροσκελή δοκιμή, ο 955 κλοκαριζόταν σε 965, όπου ήταν πραγματικά 50-50 με τον 750. Βέβαια, όταν ο 750 κλοκαριζόταν επίσης, ξέφευγε αρκετά...

ΠΑΝΤΩΣ, σε νεότερη δοκιμή, η οποία φιλοξενεί αυτούσιους τους δύο εν λόγω επεξεργαστές 965-750, το πράγμα δείχνει μάλλον για ισοπαλία: σε στοκ κατάσταση, τα μισά κερδίζει ο ένας, τα άλλα μισά ο άλλος. Έτσι, το "95%" που ανέφερα δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, οπότε θα λέγαμε ότι αυτή τη στιγμή ο 965 έχει το προβάδισμα λόγω καλύτερου λόγου τιμής/απόδοση.

Αν και τα benchmarks δεν αποτελούν τα απόλυτα κριτήρια, αλλά απλές ενδείξεις, παραθέτω τα ακόλουθα:

58988849.th.jpg 94016237.th.jpg i2custom.th.jpg

Ολα μα όλα τα benches που παραθέτεις είναι τα συγκριτικά που βγήκαν όταν πρωτοκυκλοφόρησε ο I5 750 !!!!

Τότε τα περισσότερα έσπρωχναν τον επεξεργαστή όπως γίνεται με κάθε νέο CPU.......

Επίσης το συγκριτικό που δείχνεις πρώτο, δουλεύει τον 750 επεξεργαστή, με turbo mode στο on που σε SINGLE εφαρμογές τον κλοκάρει τον επεξεργαστή έως 3,4Ghz !!!

++++Αν είναι να συγκρίνεις δίκαια, ενεργοποίησε και το ACC από τα jumper μιας AM3 μητρικής να δεις γλέντια !!!!

Απλά για να βάλεις μέσα στην σύγκριση όχι μόνο το TURBO MODE αλλά και το ACC, δηλαδή και τα δυο συστήματα που προωθούν οι εταιρίες!!!!!

Στο συγκριτικό που έχω στα χέρια μου, δεν έχω σκάνερ να το ποστάρω, ο 965 ρίχνει σχεδόν σε όλα στο 750 !!! Ο 750 είναι στα ίσια με το 955 !

Πχ. μερικά που είδα στα γρήγορα, το δικό μου συγκριτικό δίνει:

PAINT NET ( με το μικρότερο σκορ = καλύτερο )

PHENOM 965 ---> 24,2

750 --> 24,6

CINEBENCH R10 XCPU (64BIT)

965 --> 14410

750---> 13402 (με καλύτερο το μεγαλύτερο)

Truecrypt (καλύτερο το μεγαλύτερο)

965 --> 127,3

750-->88,8

Μpeg2 --> Χ264 ΗD (μεγαλύτερο = καλύτερο)

965--> 20,4

750--> 20,1

...............για αυτό το λόγο είπα ότι οι μετροδείκτες δεν είναι τα απόλυτα κριτήρια: πάντα υπάρχουν τρίτοι παράγοντες επηρεασμού, ώστε να καθίσταται σχεδόν αδύνατη μία απόλυτη σύγκριση.

Η ουσία για μένα είναι: ΤΙ θέλω να κάνω με τον υπολογιστή και ΠΟΣΑ θέλω να δώσω?

Στο περιθώριο της συζήτησης, θα συμφωνήσω ότι η MSI είναι πραγματικό κελεπούρι για όποιον θέλει να στήσει μεγάλο σύστημα (και όχι μόνο), αλλά θα ήθελα να δω (από καθαρή περιέργεια) και μία πρόταση για καλή μητρική ΑΜ3 και κάπου εκεί στα 70€ που αναφέρεις.

GIGABYTE GA-MA770T-UD3P <-- αυτή είναι πολύ καλή!!!

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003617

GIGABYTE GA MA-785GΤ-UD3H

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003621

ASUS M4A785T-M (Για περιορισμένου χόρου συστήματα)

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200004916

παραπ.ανω από τίμια για τα λεφτά της

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Msi-770-C45-Am3-Amd770-Ddr3-770-C45.htm

και μία στα 80 ευρώ

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/GIGABYTE-GA-MA770T-UD3P-sAM3-DDR3-770.htm

εγώ πάντως θα έπερνα την πρώτη μιας και ο επεξεργαστής (965) πάει στα 3.8 χωρίς τάση και ίσως με πολύ λίγη στα 4 ghz.

Η πρώτη είναι πάρα πολυ καλή μητρική και κλοκάρει και καλά με FSB !! Σε άλλα καταστήματα κοστίζει κάτω από 55€ !

Ομως έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα!!! Δεν είναι πιστοποιημένη για 140Watt ΤDP επεξεργαστές με ότι σημαίνει αυτό! Για φαντάσου αύριο μεθάριο οι 6-πύρηνοι να είναι 140watt TDP και να μην τους υποστηρίζεις.......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.