Jump to content

Intel core i5 vs AMD Phenom II x4 965

panakaigiotis

Recommended Posts

Σκοπευω να παρω καινουριο pc και δεν ξερω ποιον απο τους 2 επεξεργαστες να διαλεξω.Εσεις τι μου προτεινετε;;Βασικα εχω κολλησει και με μια μητρικη που υποστηριζει και usb3.0 που ειναι της intel ομως οποτε ειμαι σε σοβαρο δηλιμμα...

(Βασικα δεν ηξερα που να βαλω αυτο το θεμα οποτε προτειμησα να το δημοσιευσω εδω)

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply
Σκοπευω να παρω καινουριο pc και δεν ξερω ποιον απο τους 2 επεξεργαστες να διαλεξω.Εσεις τι μου προτεινετε;;Βασικα εχω κολλησει και με μια μητρικη που υποστηριζει και usb3.0 που ειναι της intel ομως οποτε ειμαι σε σοβαρο δηλιμμα...

(Βασικα δεν ηξερα που να βαλω αυτο το θεμα οποτε προτειμησα να το δημοσιευσω εδω)

Εγω προτεινω amd phenom II χ4 955......φθηνοτερη πλατφορμα και θα εχεις και τη δυνατοτητα για σιγουρη μελλοντικη αναβαθμιση σε εξαπυρινο......

οχι ρε φιλε μην κανεις την βλακεια και παρεις amd... εχει ενας φιλος κ ειναι μαπα το καρπουζι... ο 965 ειναι ελαχιστα (μηδαμινες διαφορες) καλυτερος απο τον Q9550 σε στοκ παντα... συν οτι κ o/c να του κανεις δεν αποδιδει καθολου και ισως να σου αποδοσει χειροτερα απ'οτι θα τον είχες στα 3.8 πχ..

i5 η καλυτερη λυση ;)

καθαρά, καμιά μητρική δεν υποστηρίζει usb3.0,θα περιμένεις από το 2011 που θα βγάλει υποστήριξη η intel στα chipset

H gigabyte εχει βγαλει μια μητρικη με 2 εισοδους usb3.0

(http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55A-UD3-1156-P55-DDR3-GAP55UD3-00-G.htm)

Βεβαια δεν ξερω ακομη αν εχουν βγει και συσκευες που να το υποστηριζουν εκτος απο ενα μονο μοντελο καμερας που εχει βγει αλλα δεν θυμαμαι περιγραφη να δωσω αυτη την στιγμη.

Η gigabyte καταλαμβάνει ένα 8 pciE για να παίξei τα usb3/SATA 3, με αποτέλεσμα να μην παίζει το CF / SLI και να μένει ο χρήστης μόνο με 8 lanes για το gpu

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3234&ProductName=GA-P55A-UD6

Η gigabyte καταλαμβάνει ένα 8 pciE για να παίξei τα usb3/SATA 3, με αποτέλεσμα να μην παίζει το CF / SLI και να μένει ο χρήστης μόνο με 8 lanes για το gpu

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3234&ProductName=GA-P55A-UD6

Aν χρησιμοποιήσει μια κάρτα γραφικών θα παίζει x8 ? Η διαφορά της απόδοσης x8 και x16 είναι αξιοσημείωτη;

Δεν μας είπες τι θέλεις να κάνεις με το pc? Παιχνιδομηχανή ή επεξεργασία video ας πούμε ή δεν ξέρω και γω τι άλλο σε ενδιαφέρει? Ποιός είναι ο πρωταρχικός του ρόλος?

@panakaigiotis: ΑMD πάρε... Εξαιρετικές πλέον επιδόσεις στα λεφτά τους, αναβαθμισημότητα (έτσι bold να φαίνεται), αξιόλογο o/c (αν σε απασχολεί), και σεβασμός του πελάτη από την AMD (που σημαίνει ότι δεν σε ξεζουμίζει οικονομικά κάθε 6-8 μήνες για αγορά board με το.. νέο -ασύμβατο προς τα πίσω- socket) είναι στοιχεία που αρκούν για να πας προς τα εκεί.

@panakaigiotis: ΑMD πάρε... Εξαιρετικές πλέον επιδόσεις στα λεφτά τους, αναβαθμισημότητα (έτσι bold να φαίνεται), αξιόλογο o/c (αν σε απασχολεί), και σεβασμός του πελάτη από την AMD (που σημαίνει ότι δεν σε ξεζουμίζει οικονομικά κάθε 6-8 μήνες με αγορά board με το.. νέο -ασύμβατο προς τα πίσω- socket) είναι στοιχεία που αρκούν για να πας προς τα εκεί.

δηλαδή θες να μου πεις ότι μπορείς να βάλεις am2 επεξεργαστή σε am3 μητρική?

δηλαδή θες να μου πεις ότι μπορείς να βάλεις am2 επεξεργαστή σε am3 μητρική?

Θέλω να πω αυτό που μάλλον δεν κατάλαβες: Οι AM2+/ΑΜ3 μητρικές θα υποστηρίζουν 6-core cpu's.

Επίσης έναν AM3 μπορείς να τον βάλεις σε AM2+ board για να αποφύγεις την αγορά νέου board αφήνοντας τo για αργότερα.

Αναρωτιέμαι... στο s775 μπορείς να βάλεις i5? Μήπως i7????

Λες να γίνει το ίδιο και με το s1366? Εεεεε συγνώμμη εννοώ socket 1156... Ωπα...; Μα.. μα.. :p έχει δύο socket η intel για την ίδια γενιά cpu?

- Ναι!

- Γιατί;

- Α δεν ξέρω... έχει i5 και i7 για 1156 και τους i7 high end σε 1366 μόνο.

- Και ποιός ξέρει;

- Ο .. Skroutz!

Με τη γλώσσα των αριθμών, ο 965 χάνει στο 95% των περιπτώσεων σε σύγκριση με τον 750 σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Τα όριά του για o/c είναι μάλλον μικρά και σίγουρα συνοδεύονται από μεγάλες θερμικές απώλειες, ενώ ο 750 γίνεται "λάστιχο" από τα 2,67 στα 4+ και σε ίδιους (υπερ)χρονισμούς με τον 965 φεύγει αρκετά μπροστά χωρίς να χρειάζεται απαραιτήρως και VaporChill...

Από την άλλη, η πλατφόρμα AM3 είναι σημαντικά φτηνότερη, ενώ θα συμφωνήσω με τα πέρι συμβατότητας/αναβαθμισιμότητας: ένας 965 μπαίνει (έστω και με λίγο παίδεμα) και σε (ακόμη φτηνότερο) ΑΜ2+, ενώ αν μιλήσουμε και για 6πύρινους στο ΑΜ3... :happy2:

μεταξυ των 2, απο μενα 965 και ξερο ψωμι! καταπληκτικος για τα λεφτα του! θα χεις και επιδοσεις και αναβαθμισιμοτητα και θα σου ρθει και λιγο πιο φτηνο το συστημα!

@candyman: συμφωνω απολυτα....οντως η ιντελ το παραξεχειλωσε το θεμα!

Το καινουριο pc το θελω και για τη σχολη μου και για ταινιες/μουσικη και για παιχνιδι ισως απλα θελω να τον φτιαξω καλο απο την αρχη ετσι ωστε να του κανω αναβαθμιση οσο το δυνατον αργοτερα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.