Frostbyte Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2009 Ελεγα μηπως ηταν καλυτερα να το εγραφα στο forum για το O/C, αλλα μιας που το παρατηρησα σε αυτο το λειτουργικο, αποφασησα να το βαλω εδω.. Προσφατα λοιπον αποφασισα να περασω κι εγω απο τα 32bit WinXP στα 64bit Seven, αφου εφτιαξα το συστημα και τα προγραμματα ολα μια χαρουλα, ετυχε να δω μερικες μπλε οθονες οταν το ειχα αφησει idle για αρκετη ωρα.. Εψαξα να δω τι εφταιγε, και καταλαβα οτι τελικα ηταν το overclock.. Βλεποντας το προχειρα, αναγκαστικα να ανεβασω το core voltage περιπου 0.02V για να ειναι σταθερο το συστημα.. Η απορια μου ειναι η εξης: Στα WinXP με 0.02V παρακατω επαιζε σταθερα και εβγαζε orthos με priority 7 (περνουσε ολα τα test τουλαχιστον 2 φορες).. Ειναι λιγοτερο ελαστικα στα CPU errors τα Seven? Φταει το λειτουργικο ειναι 64bit και απαιτει τιποτε παραπανω? Ή ο επεξεργαστης αρχισε να παθαινει το λεγομενο electrical migration και ζηταει παραπανω volt σιγα σιγα? Το CPU ειναι ενας Q6600 στα 400x9 με 1.37VCore και 1.23V στο FSB Termination και Northbridge (τα υπολοιπα voltage einai default) Η mobo ειναι μια Asus Maximus II Formula (Το loadline calibration ειναι ενεργοποιημενο) Και οι μνημες ειναι 2x2GB Mushkin στα 5-5-5-15 / 1066MHz / 2.0V (νομιζω τις τρεχω με 1.25 div) (Επισης εχω ρυθμισει και τα GTL Ref voltages για τον Q6600 με βαση μια αναφορα που ειχε γινει σε ενα thread καπου στο forum) Any suggestions welcome και συγνωμη για τυχων ορθογραφικα. (το γραψα βιαστικα γιατι εχω εργαστηριο να προλαβω ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Νοέμβριος 25, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2009 Και στα vista 64bit και στα seven 64 θελει πιο πολυ ρευμα,το λειτουργικο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX Νοέμβριος 25, 2009 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2009 Από 32 πήγες σε 64.Λογικό είναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostbyte Νοέμβριος 25, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2009 Χμμ, προς το παρων με 1.38V στη CPU και ενα 1.25V σε Northbridge και FSB Termination βγαζει περιπου 2 ωρες σταθερο σε orthos.. 0.03V πανω (και μαλλων πρεπει να θελει κιαλλο) δεν ειναι πολλα? Υπαρχει καποιος να μοιραστει εμπειριες σχετικα με το ζητημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX Νοέμβριος 25, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2009 Προσωπικά θυμάμαι κι εγώ πριν 2-3 χρόνια που πήγα από xp 32 σε vista 64 εκεί που ήμουν καραstable στα xp 32,στα vista 64 έσκαγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Νοέμβριος 25, 2009 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2009 εχω τον 6600 με asus p5k3 και εβαλα 1.45v επειδη μου πεταξε μπλε οθονη στο batman. Επεξα μετα λιγο και φαινοταν οκ. 400χ9 και εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.