Jump to content

2 x 5870 vs 5970... και ο νικητής είναι..

GeorgePwr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα σε όλους!

Φανανταζομαι δεν ειναι απορία μονο δική μου σε αυτη τη μαχη!

2 x 5870 vs 5970

Τελικα ποια ειναι καλύτερη επιλογη με βαση ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ (ανεξαρτητως κοστους)???

Η καρτες ή καρτα ειναι για το εξης συστημα

Motherboard : Asus Rampage II Extreme

Επεξεργαστης : i7 920 2,66 MHz

Καρτα Γραφικων : 2 x HD5870 ή HD5970

Σκληρος δισκος : Intel X25 Mainstream 80Gb SSD SATA2 ,

Western Digital 1TB WD1002FBYS RE3 SATA2

Μνημες :Kingston Hyper X 3x2gb 6GB DDR3 2000MHz

Oθονη :LG W2486L-PF

Hχος :Logitech Z-5500

Πληκτολογιο-Ποντικι :Logitech Cordless Desktop MX 5500 Revolution

Kουτι :Coolermaster Storm Sniper Dragon Edition

σορι παιδια και τροφοδοτικο :Corsair 1000w

Περιμενω τη γνωμη σας για να επιλεξω το νικητη!

Με προσοχη και ενδιαφερον θα ακουσω τις συμβουλες και προτασεις σας!!!

Από επιδόσεις ακόμα νωρίς είναι:p

Εγώ θα αγόραζα μετά τα Χριστούγεννα κάρτα...να έχουν βγει και οι Nvidia....να έχουν κυκλοφορήσει σωστοί(σταθεροί) drivers για τις ΑΤΙ και μετά θα διάλεγα:p

Προσωπικά η κατανάλωση δεν με νοιάζει...

Οπότε θα κοιτούσα άλλα πράγματα....όπως το τι δυσκολίες θα είχα με 1 vs 2 κάρτες:p

Θόρυβο; Χώρο; Ζέστη;

Aν δεν ασχοληθείς καθόλου με overclocking 2χ5870 είναι πιο γρηγορες. Αν ασχοληθείς έστω και με το στοιχειώδες που δίνει ο catalyst και msi overburner/ asus voltage tweak κλπ πήγαινε σε μία 5970. Η 5970 θα πιασει γύρω στα 950 ενώ οι 5870 γύρω στα 1000 δλδ διαφορές αμελητέες. Συν ότι θα χεις μια κάρτα χαμηλότερες θερμοκρασίες στο κουτι (έλεγξε βέβαια ότι χωράει η 5970 στο κουτί σου). Προυποθεση βέβαια ότι θα ανεβάσεις τον ι7 920 τουλάχιστον στα 4 για να μην τρως bottleneck, οτι έχεις ένα τουλαχιστον 750αρι σοβαρό τροφοδοτικό και παιζεις σε ανάλυση 1920χ1080 και πάνω.

Ps πληκτρολογιο και ποντίκι άλλαξε. Τα χω και ειναι ψιλομουφα και σίγουρα δεν αξίζουν τα λεφτά τους.

θα σου πρότεινα να πας για 5970

και αμα στην καρφώσει πετάς και μια 2η πανω πιο μετα :crazy_pilot:

Αν τα λεφτά δεν είναι θέμα καθόλου, πας και για 2 χ 5970 για να γουστάρεις όντος.

PSU να τις σηκώνει έχεις φαντάζομε? γιατί δεν είπες.

Όσον αφορά τις απόλυτες επιδόσεις, νομίζω πως οι 2x5870 παίρνουν κεφάλι (με κάποιες εξαιρέσεις όπως το crysis, κυρίως λόγω drivers).

Σε περίπτωση που θέλεις να κλοκάρεις, η διαφορά περίπου παραμένει ίδια, μιας και οι 2 λύσεις έχουν εξίσου καλές δυνατότητες για OC. Θεωρητικά τα cypress cores στην 5970 είναι top binned κομμάτια, οπότε είναι πιο εύκολο να πετύχεις κάρτα με καλό OC, αλλά οι διαφορές είναι μη μετρήσιμες.

Τώρα για τα υπόλοιπα.

Κόστος = 5970

Θόρυβος = 5970

Θερμοκρασίες = 5970

Κατανάλωση = 5970

Χfire eyefinity = 5970

PCI-e slots + καλώδια = 5970

Την στιγμή λοιπόν που έχεις i7 και rampage extreme, και σε ενδιαφέρουν μόνο οι επιδόσεις, η λύση στο πρόβλημά σου είναι 2x5870. Αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τα Χριστούγεννα νομίζω πως θα έχουμε στην αγορά και τα 2gb μοντέλα, για ακόμα καλύτερη αντοχή στον χρόνο και επιδόσεις.

Έχε υπόψιν σου πως η οθόνη σου έχει μικρή ανάλυση σε σχέση με το target group των 2 υλοποιήσεων (είσαι ανάμεσα σε 1680x1050 και 1920x1200), οπότε ακόμα και μια 5870 παπάδες θα κάνει. Επίσης, έχε υπόψιν σου πως θα πρέπει να έχεις δυνατό τροφοδοτικό για να κρατήσεις σταθερό το σύστημά σου και στις 2 υλοποιήσεις (δεν μας αναφέρεις στο OP ποιο έχεις). Τέλος, για να εκμεταλλευτεί την δύναμη της κάθε υλοποίησης θα πρέπει υποχρεωτικά να προχωρήσεις σε υπερχρονισμό του επεξεργαστή σου, αλλιώς μιλάμε για δώρο άδωρο.

Προσωπικά, θα σου πρότεινα να αγοράσεις μια 5870, και να δεις αν σε καλύπτει. Αργότερα μπορείς πάντα να πας σε δεύτερη αν θες. Αυτά από τον παρόν γράφοντα κόπανο, καλές αγορές...:victory:

Βαλε μια 5870 για αρχη και αμα δεν σου κανει βαλε και μια δευτερη. Το CF και το SLI λιγα παιχνιδια το υποστηριζουν.

Λίγα? Σε πόσα παιχνίδια βλέπεις ίδια FPS ή λιγότερα εσύ ρε csaris με το CF setup σου?

Εγώ νομίζω πως πλέων λίγα ΔΕΝ το υποστηρίζουν, ή δεν κερδίζουν με CF ή SLI.

Λίγα? Σε πόσα παιχνίδια βλέπεις ίδια FPS ή λιγότερα εσύ ρε csaris με το CF setup σου?

Εγώ είμαι σίγουρος, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.. η άνοδος είναι παντού εμφανέσταστη

Το ότι κάποιος δεν θα πάει σε CF ή SLI, θα έχει άλλους λόγους... οποιουσδήποτε λόγους, εκτός από την απόδοση..

Shift βλεπω 5-7 λιγοτερα με cf enabled

Borderlands δεν εχει καμια διαφορα.

GTA IV δεν εχει καμια διαφορα.

Πρεπει να το υποστηριζει πληρως η μηχανη του παιχνιδιου για να εχει καλη αποδοση οπως π.χ. στο farcry2 και στο stalker.

3 απο πόσα? εκεί είναι το θέμα.

Τώρα ποιά τα περισσότερα παιχνίδια το υποστηρίζουν και παίρνουν χαλαρά ένα 50% με άλλη μια κάρτα.

το crossfire δειχνει την δυναμη του για αναλυσεις πανω απο 1920χ1080.κατω απο εκει δεν θα δεις διαφορες.αν ειχα τα φραγκα θα πηγαινα για 5970 λογω του οτι θα με καλυπτε καλυτερα με την panasonic p42g10 μου.αλλα...294watt max wattage θελει το εργαλειο...οποτε ισως το enermax 620 που χω ισως να μην την παλεψει οταν βαλω και τον q9550 στα 3,6ghz....η κανω λαθος?για 2 5870 ουτε λογος...2χ188watt?οχι ακριβως αλλα ενα 350αρι το θελει....οποτε...χλωμο...τι θα κερδισω?μα 50 watt λιγοτερη καταναλωση με την 5970....70 ευρω απο το πορτοφολι μου...μια pcie ελευθερη...λιγοτερο ζορι στο chipset (x48)....και θα χασω 5-10% το πολυ σε αποδοση?παντως 60fps στο crysis η 5970 δεν βγαζει ακομη...θα περιμενω...να πεσει και η τιμη της στα 380 με 420 ευρω..η θα παρω μια 5850 φτηνα μετα τα χριστουγεννα αν δεν εχουν καλυτερεψει οι drivers της ati.η nvidia απο την αλλη....δεν θα χει αποδοση 4.5tflops σε καμια περιπτωση...πολυ δυναμη οι καινουργιες ati....εχω καταληξει αλλα ποια θα μου κατσει δεν ξερω...μπορει να μαι και ανεργος τα χριστουγεννα και να μην εχει ετσι το πολυποθητο δωρο...χαχα...και γω εξαρτημενος ειμαι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.