Jump to content

Μια γνωμη

Telis

Recommended Posts

Θα ηθελα μια γνωμη για τι ειναι το καλυτερο να κανω.

Να βαλω εναν WD raptor 150GB ( WD1500AHFD ) ή να βαλω 2 Seagate 500GB 7200.12

σε RAID 0 για να εχω ενα πιο ' ζωντανο' και γρηγορο overall PC.

Η μητρικη μου ειναι http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=171&prod_no=1244

οι μνημες μου ειναι 2 Χ1 gb 800Mhz Geil ( 4-4-4-12) και το CPU AMD 2.9 5600+ dual core.

Σας ευχαριστω για την βοηθεια.

τους 2 seagate, σε raid0 που ομως θα το σεταρεις να ειναι μονο 100gb ή οσο λιγοτερο τελος παντων πιστευεις οτι σου αρκει για το λειτουργικο και τα βασικα προγραμματα. Τον υπολοιπο χωρο καντον raid0/1 σε ενα δευτερο partition. Με αυτον τον τροπο θα χρησιμοποιησεις τα 50 πρωτα gb απο τον καθε δισκο που ειανι τα πιο γρηγορα, οποτε θα εχεις στο λειτουργικο μονιμως ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης περι τα ~130-140mb/s. Επισης θα μικρυνει πολυ η περιοχη κινησης των κεφαλων, και θα πεσει το random access time που ειανι ακι το σημειο στο οποιο θα υπερειχε ο raptor. Δε μπορω να εκτιμησω ποσο θα παει βεβαια, αλλα πολυ πιθανον και να τον φτασεις! Τελος, θα εχεις και ολο τον υπολοιπο χωρο γιαθεσιμο αν τον κανεις παλι raid0, και αν το κανεις raid1, θα εχεις αλλα ~400gb προστατευμενα σε ενδεχομενη αστοχια του ενος δισκου.

Μονο 3 παρατηρησεις :

1) Βεβαιωσου οτι η μητρικη εχει τη δυνατοτητα για στησιμο 2 raid ταυτοχρονα, αλλιως θα παει χαμενος ο υπολοιπος χωρος (αν ειχες intel γινεται σιγουρα, με τη δικη σου δεν ξερω)

2) Αν το αποφασισεις, και δεν εχεις παρει ακομα τους δισκους, παρε καλυτερα τους samsung F3 500gb, ειναι απλα καλυτεροι παντου.

3) Επειδη βλεπω οτι ψαχνεις καλη λυση για λειτουργικο, σκεψου και την περιπτωση SSD που θα ηταν σε εντελως αλλο επιπεδο...

Κατ' αρχη να ευχαριστησω για τις απαντησεις και να πω οτι δεν υπαρχει προβλημα χωρου , γιατι εχω εξωτερικο 1,5ΤΒ που εχω ολη την πραματια μου, απλα θελω να κανω κατι οσο πιο γρηγορο μπορω με αυτα τα πραματα που εχω ηδη ( οκ το γνωριζω οτι οι samsung και SSD ειναι πιο καλοι ).

Το προβλημα ειναι οτι θα ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμε με RAID και δεν ξερω τιποτα, αλλα θα το παλεψω :).

τους 2 seagate, σε raid0 που ομως θα το σεταρεις να ειναι μονο 100gb ή οσο λιγοτερο τελος παντων πιστευεις οτι σου αρκει για το λειτουργικο και τα βασικα προγραμματα. Τον υπολοιπο χωρο καντον raid0/1 σε ενα δευτερο partition. Με αυτον τον τροπο θα χρησιμοποιησεις τα 50 πρωτα gb απο τον καθε δισκο που ειανι τα πιο γρηγορα, οποτε θα εχεις στο λειτουργικο μονιμως ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης περι τα ~130-140mb/s. Επισης θα μικρυνει πολυ η περιοχη κινησης των κεφαλων, και θα πεσει το random access time που ειανι ακι το σημειο στο οποιο θα υπερειχε ο raptor. Δε μπορω να εκτιμησω ποσο θα παει βεβαια, αλλα πολυ πιθανον και να τον φτασεις! Τελος, θα εχεις και ολο τον υπολοιπο χωρο γιαθεσιμο αν τον κανεις παλι raid0, και αν το κανεις raid1, θα εχεις αλλα ~400gb προστατευμενα σε ενδεχομενη αστοχια του ενος δισκου.

Μονο 3 παρατηρησεις :

1) Βεβαιωσου οτι η μητρικη εχει τη δυνατοτητα για στησιμο 2 raid ταυτοχρονα, αλλιως θα παει χαμενος ο υπολοιπος χωρος (αν ειχες intel γινεται σιγουρα, με τη δικη σου δεν ξερω)

2) Αν το αποφασισεις, και δεν εχεις παρει ακομα τους δισκους, παρε καλυτερα τους samsung F3 500gb, ειναι απλα καλυτεροι παντου.

3) Επειδη βλεπω οτι ψαχνεις καλη λυση για λειτουργικο, σκεψου και την περιπτωση SSD που θα ηταν σε εντελως αλλο επιπεδο...

+1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.