oligon_sxetikos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2009 Καταρχήν καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Είμαι νέο μέλος στο forum λοιπόν και θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας γιατί όπως λέει και το nickname μου είμαι ολίγον σχετικός. Τη Πέμπτη 19-11 μπήκα στο site της gigabyte στο link http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3251 και δυστυχώς (το δυστυχώς εξηγείται παρακάτω )άρχισα τα πανηγύρια γιατί είδα τη συγκεκριμένη motherboard με usb 3 σε socket 1366 ( γιατί θέλω να αγοράσω τον Ι7 920 με Scythe Mugen 2 ψυκτρόνι με διπλά fans) πάει και triplechannel η συγκεκριμένη motherboard (αν κατάλαβα καλά βάζοντας στο 1-2 και 4 slot τις ram ) και σε σχετικά προσιτή τιμή γύρω στα 300 ευρώ και από καλό brand (με χρόνο άφιξης στην Ελλάδα 3-4 εβδομάδες αφού μίλησα με infoquestκαι you.gr) και όλα αυτά σε κουτί cosmos 1010 με κάρτα HD5970. Αυτό θα ήταν χονδρικά και το δώρο του Αη Βασίλη για φέτος. Σήμερα όμως πάγωσα όταν μπήκα στο link που αναφέρω παραπάνω γιατί ήθελα να δω τη καρτέλα ποιους CPU κάνει support.Εκεί το συγκεκριμένο link για τους CPU πάλι δε δούλευε αλλά στo overview στο νούμερο 5 αναφέρει : Supports the newest Intel Core i 7 processors in socket LGA1366 with QPI 6.4 GT/s. Εννοεί δηλαδή INTEL CORE I7-965 EXTREME EDITION 3.20 GHZ LGA1366 – BOX 911.14 € Front Side Bus (fsb): 6.4 GT/s. ΚΑΙ INTEL CORE I7-975 EXTREME EDITION 3.33 GHZ LGA1366 – BOX 936.56 € Front Side Bus (fsb): 6.4 GT/s. ΜΟΝΟ? Δηλαδή τον Ι7 -920 INTEL CORE I7-920 2.66 GHZ LGA1366 – BOX 240.84 € Front Side Bus (fsb):4.8 GT/s. ‘όχι??????????? Εδώ θα ήθελα τα φώτα σας και αν δεν τον υποστηρίζει η συγκεκριμένη motherboard αν υπάρχει κάποια άλλη για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή με τα χαρακτηριστικά που αναφέρω παραπάνω γιατί ήδη για το συγκεκριμένο pc έτσι όπως το θέλω ( με κάποια ακόμα παρελκόμενα ups + οθόνη ) θα έτρωγα και το δώρο του Πάσχα και δεν είμαστε να δίνουμε 900 ευρώ για επεξεργαστή μόνο. Έστω αν έχετε ακούσει ότι ίσως βγουν αργότερα οπότε και να περιμένω. Σας ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Νοέμβριος 23, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 φιλε μου καλως ηρθες! μην μπερδευεσαι με τη μητρικη! εννοει στα χαρακτηριστικα της εως 6.4GT/s! μια χαρα μπαινει ο ι7 920 και ανεβαινει και πολυ καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
oligon_sxetikos Νοέμβριος 23, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά :sorry: γιατί δεν είχε ανοίξει καλά το μάτι και στα specifications παρακάτω αναφέρει QPI 4.8GT/s, 6.4GT/s. Γίναμε ρόμπα εμπριμέ ή μάλλον θέλω γυαλιά .Όπως και να έχει και δε βαριέται κάποιος μιας και το ανοίξαμε ας πει κάποια γνώμη για το όλο συνολάκι ή και για τη m/b αλλιώς και πάλι ευχαριστώ και μικρέ Θεούλι του forum lock it :lock: Υ.Γ οι ταμπέλες που κρατάνε τα smiles είναι στα Αγγλικά μη παραπονεθεί κάποιος ότι γράφω greeklish Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Νοέμβριος 23, 2009 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά :sorry: γιατί δεν είχε ανοίξει καλά το μάτι και στα specifications παρακάτω αναφέρει QPI 4.8GT/s, 6.4GT/s. Γίναμε ρόμπα εμπριμέ ή μάλλον θέλω γυαλιά .Όπως και να έχει και δε βαριέται κάποιος μιας και το ανοίξαμε ας πει κάποια γνώμη για το όλο συνολάκι ή και για τη m/b αλλιώς και πάλι ευχαριστώ και μικρέ Θεούλι του forum lock it :lock: Υ.Γ οι ταμπέλες που κρατάνε τα smiles είναι στα Αγγλικά μη παραπονεθεί κάποιος ότι γράφω greeklish βαλε ακριβως τα λινκς με τα πραγματα που θα παρεις για να σου πουμε γνωμες φιλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Νοέμβριος 23, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 νομιζω πως η 5970 ειναι ψιλοπεριττη σπαταλη,αν δεν παιζεις σε 3πλη οθονη η σε 30αρα.Δηλ οι εταιριες καρτων γραφικων ,οταν βγαζουν μια καινουρια σειρα εχουν1 καρτα μετρια προς καλη1 δυνατη1 ακομη πιο δυνατη απο την δυνατη ,που προσφερει +10-20% παραπανω απο την δυνατη και κοστιζει +50-60% παραπανω μινιμουμ.η 5970 ειναι η τριτη περιπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Νοέμβριος 23, 2009 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 Πολύ καλή μητρική.Παίρνει και υδρόψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oligon_sxetikos Νοέμβριος 24, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Σας ευχαριστώ όλους ειλικρινά για τις απαντήσεις σας.Τσάκονα έχεις δίκιο.Θα δώ ίσως και να περιμένω να δω τις νέες NVIDIA ( όχι ότι δεν θα είναι και εκείνες υπερβολικές και ακριβότερες ) αλλά θα έχω μια ποιο συνολική εικόνα και έτσι θα αποφασίσω.Η ψύκτρα που αναφέρω δεν είναι καλή ? ( scythe mugen 2 με διπλό fan ).Αν ξέρει κάποιος ας μας πει.Επίσης επειδή φίλος μου είπε ότι για motherboard καλύτερα asus αντί gigabyte ( και εδώ θα ήθελα παρακαλώ την βοήθεια σας ) και μου είπε για αυτή τη motherboard linkhttp://www.asus.com/product.aspx?P_ID=wurRaDZ8lo4Ckukj&templete=2 αλλά 1.δε βρήκα πουθενά πόσο κάνει. 2. όντως είναι καλύτερη από την gigabyte που αναφέρω παραπάνω ?Και πάλι ευχαριστώ πολύ όλους σας :clap: και συγνώμη αν κουράζω με τις ερωτήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Νοέμβριος 24, 2009 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 καταρχας φιλε μου το pc για τι χρηση το θες? σε τι οθονη θα εισαι-(αναλυση δλδ)? θα κλοκαρεις καθολου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
oligon_sxetikos Νοέμβριος 24, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Έχω μια 24άρα οθόνη (1920Χ 1200 ) αλλά θα ανέβω κατηγορία.Στο pc κάνω τα πάντα και φυσικά gaming.(θα μου πεις τρελό overkill η 5970).Στο μέλλον φυσικά και θα κλοκάρω.Αν μπορείς να δεις τις 2 mb και να μου πεις ποιά τελικά να επιλέξω.Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick-firestorm Νοέμβριος 24, 2009 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Φιλε αν πας σε 2560 x 1600 (30αρα οθονη) τοτε ναι αξιζει η 5970. Αλλιως παρε την 5870 για την 24αρα και εισαι κομπλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
oligon_sxetikos Νοέμβριος 24, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Φιλε αν πας σε 2560 x 1600 (30αρα οθονη) τοτε ναι αξιζει η 5970. Αλλιως παρε την 5870 για την 24αρα και εισαι κομπλε Προς τα εκεί οδεύω οπότε 5970 ή ( ανάλογα και το πότε τελικά θα βγουν ) την καινούργια nVIDIA. Για τα motherboard που αναφέρω ή την ψύκτρα scythe mugen 2 κάποια πρόταση ? Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Νοέμβριος 24, 2009 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 δλδ θελετε να πειτε οτι μια 5870 δεν μπορει να παιξει σε 2560χ1600? θα τρελλαθω......!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Νοέμβριος 24, 2009 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 δλδ θελετε να πειτε οτι μια 5870 δεν μπορει να παιξει σε 2560χ1600? θα τρελλαθω......!!!!!!!!!οχι με την ιδια ανεση που θα παιξει μια 5970 εννοουν τα παιδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Νοέμβριος 24, 2009 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Προς τα εκεί οδεύω οπότε 5970 ή ( ανάλογα και το πότε τελικά θα βγουν ) την καινούργια nVIDIA.Για τα motherboard που αναφέρω ή την ψύκτρα scythe mugen 2 κάποια πρόταση ?Ευχαριστώ πολύγια ψυκτρα αφου περνεις τουμπανακι μηχανημα θα σου ελεγα ειτε για την http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahelms-CPU-Cooler.htm ειτε την http://thelab.gr/showthread.php?t=70764οσο για μητρικη ας πει καποιος αλλος καλυτερα που εχει ι7 συστημα! παντως εγω σαν εταιρια θα προτιμουσα asus! (προσωπικη αποψη!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Νοέμβριος 24, 2009 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 διαβασε μια και αυτη τη σελιδα φιλε μου sxetike περι asus kai gigabyte...: http://thelab.gr/showthread.php?p=1062717237#post1062717237 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oligon_sxetikos Νοέμβριος 24, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Σωστός.... redbighunter ναι αυτό τουλάχιστον εγώ εννοούσα (πιστεύω και ο Nick-firestorm αυτό εννούσε ) +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oligon_sxetikos Νοέμβριος 24, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 για ψυκτρα αφου περνεις τουμπανακι μηχανημα θα σου ελεγα ειτε για την http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahelms-CPU-Cooler.htm ειτε την http://thelab.gr/showthread.php?t=70764οσο για μητρικη ας πει καποιος αλλος καλυτερα που εχει ι7 συστημα! παντως εγω σαν εταιρια θα προτιμουσα asus! (προσωπικη αποψη!) Σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες.Κοιτάω τα link που μου έδωσες.Από ότι βλέπω είναι πολύ καλές και σχετικά ελαφριές γιατί βρήκα και άλλη μια που είναι ΤΟΠ αλλά ζυγίζει 1 κιλό και 200 γραμμάρια θα κάνει το motherboard ράμπα για BMX. (μη ξεχνάμε ότι και η 5970 τα έχει τα κιλάκια της ). Και πάλι ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oligon_sxetikos Νοέμβριος 24, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 διαβασε μια και αυτη τη σελιδα φιλε μου sxetike περι asus kai gigabyte...: http://thelab.gr/showthread.php?p=1062717237#post1062717237Ολίγον σχετικός παρακαλώ.Απλά redbighunter είναι περισσότερο μπέρδεμα αν διαβάσεις γιατί ο καθένας δίνει την προσωπική του εμπειρία.Εγώ ζήτησα αν ξέρει κάποιος να μου πει από αυτές τις 2 motherboard ποιά βάση των χαραχτηριστικών είναι η καλύτερη.Μόνο αυτό.Από εκεί και πέρα θα μετρήσω και άλλα πράγματα π.χ τιμή κλπ.Thanks again. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Νοέμβριος 24, 2009 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Το ΕDIT είναι φίλος σου! Όχι 9 απαντήσεις όταν έχουν 30 δεύτερα διαφορά η μία απο την άλλη πλζ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oligon_sxetikos Νοέμβριος 24, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Το ΕDIT είναι φίλος σου! Όχι 9 απαντήσεις όταν έχουν 30 δεύτερα διαφορά η μία απο την άλλη πλζ.:sorry: Και για να μη με κατηγορήσεις για greeklish ΣΥΓΝΩΜΗ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.