Passenger57 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2009 Θέλω ένα ισχυρό wifi router ( isdn γραμμη) για μία μεζονέτα μίας φίλης. Εϊναι δυόροφη + σοφίτα και θέλει να έχει ιντερνετ σε όλο τον χώρο της και στα μπαλκόνια/αυλή και στην σοφίτα.Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο ρουτεράκι να κάνει σίγουρα την δουλεία της; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Νοέμβριος 22, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2009 Καλό θα έιναι πρώτα να καθορίσεις και τον προϋπολογισμό που είναι διαθέσιμος. Κατά την προσωπική μου εμπειρία συμβατικά wireless router που να πιάνουν καλά σε 3 ορόφους (2+σοφίτα) είναι επιλεγμένα και έχουν σημαντικό κόστος, μετά πάμε σε επαγγελματικές λύσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Νοέμβριος 22, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2009 Μέχρι 100 ευρώ ας πούμε... δεν θέλω επαγγελματική λύση...ένα linκsys σαν και αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615160 θα κάνει την απλή κατά τα άλλα δουλειά που θέλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Νοέμβριος 23, 2009 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 Αυτό είχα στο μυαλό μου να σου προτείνω αλλά θα χρειαστείς και ένα access point http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615034 και θα το βάλεις σαν repeater στον ενδιάμεσο όροφο. Αν υποθέσουμε δήλαδη ότι το router είναι στο ισόγειο βάζεις και το access point στον 1ο όροφο και είσαι άρχοντας με 2 σημεία κάλυψης. 100 ευρώ σύνολο μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROESUS Νοέμβριος 23, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 Από προσωπική εμπειρία, (έχω δικτυώσει ασύρματα τριώροφη μονοκατοικία), θα χρειαστείς ένα router, κατά προτίμηση στο ισόγειο και ένα ascess point στον πρώτο όροφο. Διαφορετικά είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις μια αξιοπρεπή σύνδεση, σε όλους του ορόφους. Εγώ χρησιμοποιώ ένα modem-router zyxel 661h, για την παροχή του internet και ένα access point linksys WAP54G, το οποίο είναι ιδιαίτερα ισχυρό και οικονομικό. Γενικά να γνωρίζεις ότι εσωτερικά, σε ασύρματη σύνδεση, δεν μπορείς να καλύψεις μεγάλους χώρους εύκολα, χωρίς την ύπαρξη access points. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Νοέμβριος 23, 2009 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 με το wag200g της linksys (αυτή τη στιγμή είναι παλιό μοντέλο) οπότε κοιτάζεις να το βρείς όπου μπορείς αλλιώς κάποια νέα σειρά, έχω καλύψει μεζονέτα 3 ώροφη, μάλιστα το μηχανάκι βρίσκεται στον επάνω όροφο και ο τελευταίος κάτω πιάνει με στικάκι 36mbps σύνδεση, και σε μια 24άρα 4thnet γραμμή μπορώ να πώ πως σχεδόν τερματίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyboy Νοέμβριος 23, 2009 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 Και 400 mw να είναι ο ρούτερ σου και καμπάνα σήμα να πιάνουν τα λαπτοπ στη σοφίτα οι πιθανότητες να συνδεθούν είναι μηδαμινές.Δε φτάνει μόνο εσύ να πιάνεις με καλό σήμα αλλά και να σε πιάνουν.Οπότε πας σε λύση 2-3 AP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Νοέμβριος 23, 2009 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 δεν είναι τυχαίο ότι όλοι προτείναμε linksys, οπότε απέκτησες μια ιδέα πως θα κινηθείς!! μπορεί να παίξει και η λύση που είπε ο cypherth, οπότε δοκιμάζεις για αρχή με ένα router στο ισόγειο και άμα δεν πιάνει καλά βάζεις και ένα access point. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Νοέμβριος 23, 2009 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 ξέχασα να γράψω πριν...το στικακι το ενα είναι αυτό που έδινε η linksys μαζί με το μόντεμ τότε το wusb54g, το άλλο είναι gigabyte gn-wbkgτα 2 λαπτοπ που περιφέρονται είναι ένα acer 2ετίας δε θυμάμαι τι chip φοράει τώρα και ένα netbook asus από τα πλέον κλασσικά που κυκλοφούν παντού..το wrt54gl το έχω προσωπικά και πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο έχει περάσει από τα χέρια μου για αυτά που κάνει, ΑΝ το αγοράσεις γιατί δεν έχεις μείνει ικανοποιημένος από την ταχύτητα σε όλους τους ορόφους ΚΑΙ ξαναλέω ΑΝ χρειαστεί (μην καταφύγεις σε έξοδα, δοκίμασε πρώτα με μόντεμ σε συγκεκριμένες θέσεις στο σπίτι και με συγκεκριμένο τρόπο κεραίες και στικάκια σε σχέση με την κεραία του πχ κάθετα και οριζόντια ,μακριά από τα στηριχτικά ντουβάρια λόγω ενίσχυσης κλπ κλπ και μετά καταφεύγεις σε λύσεις περαιτέρω - κάνε κάποιες δοκιμές πρώτα), τότε μπαίνεις εδώ ww.dd-wrt.com και διαβάζεις πώς μπορείς να το αναβαθμίσεις σε κα-τα-πλη-κτι-κό μηχανάκι.επίσης υπενθυμίζω πως το wag200g έχει αποσπώμενη κεραία σε σχέση με άλλα της κατηγορίας του, πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν δε σε καλύπτει απλά παίρνεις μια μεγαλύτερη κεραία και την κοτσάρεις επάνω (στη μεζονέτα δε θα σου χρειαστεί, αλλά εφόσον το αγοράζεις μπορεί να θελήσεις να το χρησιμοποιήσεις κάπου αλλόυ, είναι βασικά ένα ατού η αποσπώμενη κεραία) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Νοέμβριος 25, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2009 Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!! οι απαντήσεις σας είναι θησαυρός!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Νοέμβριος 26, 2009 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 Συμφωνώ κι εγώ με τη λύση του repeater. Η καλύτερη (ίσως και η μόνη) απο άποψη δικτύωσης, συν το γεγονός οτι θα κλητώσεις αρκετά και σε ακτινοβολία (για να καλύπτει 3 ορόφους, προφανώς θα πρέπει να βγάζει αρκετά db τα οποία στον όροφο που είναι τοποθετημένο το router θα τα τρως στη "μαπα"Επίσης, δες και τη λύση των κατευθυντικών της netgear. Εγώ ενα netgear rangemax έχω, και μέχρι πρότινος (πριν το μετακινήσω απο τη μια μεριά του δωματίου στην άλλη), με κατευθυντική κεραία στο PC, έπιανα φουλ σήμα, το διαπερνούσε 2 χοντρούς τοίχους και μια χτιστή εσωτερική σκάλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.