Jump to content

MSI G41TM-E43 και πρόβλημα (?) με μνήμες

jpavly

Recommended Posts

Έχω πάρει μία MSI G41TM-E43 (Link2) και την είχα με ένα σετάκι της πλάκας Twinmos 2x512 667MHz.

Ήθελα να κάνω upgrade το συστηματάκι σε 2GB και του έβαλα ένα set 2x1GB Twinmos 667 που έχω και δεν παίζουν επάνω του. Επίσης, δοκίμασα και ένα set 2x1GB Crucial value 800άρες, αλλά πάλι δεν.

Όλες δοκιμάσθηκαν και σετ και μία-μία. Καμία δεν έπαιξε και το PCάκι βαράει RAM beeps στην εκκίνηση.

Επειδή δεν βγάζω άκρη και η mobo είναι stock όπως βγήκε από το κουτί της, καμιά ιδέα πριν την πάω για RMA?

Βλέπετε καμιά ιδιαιτερότητα ως προς το τι μνήμες παίρνει και δεν το βλέπω εγώ;

Θενξ :)

Θα μπορούσα, αλλά το PCάκι είναι για 24/7 και OC δεν θέλω να κάνω ούτε MHz, οπότε δεν θέλω να ανεβάσω ούτε 0,1v.

Εκτός αν θεωρητικά δίνει από μόνο του 2,6 και θένε 2,8 πχ. Θα κάνω μία δοκιμή. Στο NB γιατί;

Χμ, εδώ που τα λέμε έχει ένα σωρό features για χαμηλή κατανάλωση και διάφορα green stamps, θα δοκιμάσω να τα βγάλω και θα δω. Και με το 1GB τα ίδια κάνει πάντως.

Χμ, εδώ που τα λέμε έχει ένα σωρό features για χαμηλή κατανάλωση και διάφορα green stamps, θα δοκιμάσω να τα βγάλω και θα δω. Και με το 1GB τα ίδια κάνει πάντως.

1GB, ενα στικ ομως? με τα 2 στικακια των 512 ανοιγει κανονικα.

Update: τελικά δεν έχει επιλογή για ρεύμα στις μνήμες.

Επίσης, οι green επιλογές αφορούν ledάκια και ανεμιστήρια.

Any other ideas?

Edit:

Από το manual:

Memory Support

DD R2 667/ 800 SDRAM (8GB Max)

2 DD R2 DI MMs (240pin / 1.8V)

Στα 1.8 βλέπω να τρέχουν αυτή τη στιγμή οι 1GB στο PC μου από CPUZ.

Επίσης, η μητρική έχει APS κάτι το οποίο δεν είδα να απενεργοποιείται.

Όχι δεν δοκίμασα να πειράξω timings, μου κάνει εντύπωση το να χρειάζεται να κάνω κάτι τέτοιο ενώ δουλεύει με μνήμες του "κιλού" 512 και όχι με 1GB του κιλού..

Θα το δοκιμάσω να copιάρω τα timings από το PC μου που παίζουν και θα δω πάλι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.