Katon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2009 Καλημερα σας. Εχω εναν επεξεργαστη Pentium D 805 sta 2,66 και αποφασισα να του κανω overclock. Η μητρικη που εχω ειναι η Gigabyte GA-8I945PLGE-RH. Αρχικα δοκιμασα να το κανω μεσω Bios αυξανοντας σιγα σιγα το FSB το οποιο ηταν 134 Μhz (το multiplier του cpu ειναι κλειδωμενο στα x20). εφτασε σε μια ταχυτητα κοντα στα 3ghz. Οταν βγηκα και αποθηκευσα τις ρυθμησεις μου στο BIOS το pc εκανε reboot,διαβασε οτι εχω pentium D sta 3Ghz και κολλησε ακριβως μετα στο memory testing , εκανε αυτοματα και αλλο reboot και ολα ειχαν αλλαξει παλι στα default. Eπειτα δοκιμασα να ριξω το multiplayer της μνημης για να μην ξεπερνα τα 533Mhz ενω ανεβαζα το FSB και αλλαξα τα Volts στον cpu.Τιποτα..το pc εκανε 2πλο reboot και τα εκανε ολα οπως ηταν πριν. Επειτα κατεβασα το Easytuner.5.pro και ανεβασα το FBS λιγο με αποτελεσμα να πιασω τα 3 Ghz..φανηκε να δουλευει αλλα οταν χρειαστηκε να κανω restart στο pc αυτο κολλησε αλλα αυτην τν φορα πριν ακριβως δειξει το logo των windows xp. εκανα rr απο το κουτι και ο cpu ηταν παλι 2,66...O cpu δεν νομιζω να φταει γιατι διαβασα οτι μπορει ανετα να υπερχρονιστει. Καμια γνωμη για το τι φταιει? ευχαριστω.
tagavr Νοέμβριος 20, 2009 #2 Νοέμβριος 20, 2009 Παιξε λιγο και με τις μνημες, timings και ρευμαΧωρις προθεση ειρωνιας..Γιατι την παλευεις ετσι σε εναν cpu..τετοιας κατηγοριας?Νομιζεις οτι πραγματικα αξιζει ?Εκτος αν ειναι για test o/c ..γενικα ..ετσι για προθερμανση..
Katon Νοέμβριος 20, 2009 Author #3 Νοέμβριος 20, 2009 timings φιλε δν μπορω να αλλαξω απο το bios γιατι δεν εχει τετοια επιλογη..το οverclock ειναι μονο για δοκιμες διοτι σε λιγο αλλαζω pc. Απο οτι καταλαβα λοιπον ειναι η RAM το προβλημα ετσι?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.