stoixeio Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2009 Προσφατα κατεβασα το cpu-z και διαπιστωσα οτι ενω η mobo μου εχει κανονικα pci express x16 v1.1 και η καρτα γραφικων μου ειναι τοποθετημενη σε αυτη το bus στο οποιο εμφανίζεται να τρέχει ειναι x8 !!! Έχω βγαλει την καρτα τη καθαρισα στα pins κ την επανατοποθέτησα καμια 10αρια φορέσ όμως δεν λέει να λειτουργήσει x16 ! Τι μπορεί να φταίει? Ειναι η καρτα γραφικων που εχει το προβλημα η μηπως φταιει η motherboard? η μητρικη μου ειναι η gigabyte P35-DS4 και τρεχω μια 8800gt. Αν γνωριζει καποιος κατι περι του θέματος θα εκτιμουσα την βοήθεια! Επίσης θα ηθελα να ρωτησω αν αγοραζοντας μια καρτα απο τισ καινουριες που κυκλοφορουνε, οι οποιες τρεχουν pci express x16 v2.0 κ την οποια δεν υποστηριζει η μητρικη μου, θα δω καμια διαφορα σε gaming κτλ. Ευχαριστω σε όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει
pank Νοέμβριος 20, 2009 #2 Νοέμβριος 20, 2009 Και η 8800gt v2.0 είναι. Αν βάλεις κάποια πιο ισχυρή από την 8800gt θα δεις διαφορές, αλλά αυτό σηκώνει κουβέντα (σε τι ανάλυση παίζεις, ποιο είναι το υπόλοιπο setup σου κτλ.) και δε νομίζω ότι έχει προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.Πρέπει πρώτα να λύσεις το πρόβλημα με το δίαυλο που δουλεύει Χ8.Δοκίμασες με την τελευταία έκδοση του gpu-z ;Bios update έκανες ;
stoixeio Νοέμβριος 20, 2009 Author #3 Νοέμβριος 20, 2009 Εχω κανει bios update και εχω την τελευταια εκδοση gpu-z. Μια διορθωση : 8600 gt εχω η οποια ειναι pci express v1.00. Όσο για το γεγονος οτι η καρτα τρεχει x8 και οχι x16 εχω δοκιμασει τα παντα update drivers uninstall/reinstall εχω καθαρισει τις επαφες οσο πιο καλα μπορω αλλα τπτ δεν λειτουργει! Οποιος μπορεσει να βρει εστω κ μια λυση που να μην εχω σκεφτει θα το εκτιμουσα!! Μεχρι κ τροφοδοτικο αλλαξα σε περιπτωση που πηγαινε τπτ στραβα με την τροφοδοσιια αλλα και παλι τπτ!!!!
neuromancer Νοέμβριος 20, 2009 #4 Νοέμβριος 20, 2009 Αν έχεις και 2ο 16x PCIx βάλε την εκεί.edit: Kαι σε μένα το GPUz λέει @x8. O λόγος είναι ότι την έχω στο 2ο 16άρι που όμως δουλεύει σαν 8άρι (ψάξε βρες γιατί... το είχαμε αναλύσει κάποτε σε άλλο thread σχετικό με τις 16άρες και την 975G/X mobo. Μην τρελαίνεσαι όμως. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Διαφορά ίσως έχει σε crossfire όπου και οι δύο 16άρες (σε εμένα τουλάχιστον) γυρνάνε σε 8άρες. Εγώ την εχω στο 2ο 16άρι γιατί στο πρώτο μου κόβει και το PCIx x1 που το θέλω για την TV card.
z3et Νοέμβριος 21, 2009 #5 Νοέμβριος 21, 2009 Εμενα σε Win7 οταν ειναι idle το PC, γυριζει απο V2.0 σε 1.0 και απο χ16 σε χ8 για να ριξει την καταναλωση...Μηπως συμβαινει και σε εσενα το ιδιο?
neuromancer Νοέμβριος 21, 2009 #6 Νοέμβριος 21, 2009 Mπάαααα.... δε νομίζω να έχει τέτοια κόλπα το 975. Εσύ τi chipset έχεις?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.