Jump to content

Πλαίσιο VS eshop wars. Τελείωσαν οι επιλογές μας;

jpavly

Recommended Posts

Απο το Πλαισιο και το you αγοραζω συνηθως..κανενα προβλημα..πολυ ευχαριστημενος..

Απο e-shop εχω πολλα χρονια να παρω κατι...αλλα η μοναδικη φορα που χρειαστηκα rma ηταν στο e-shop(καβαλας)και τα παιδια ηταν πολυ εξυπηρετικα..μου το αλλαξανε μπαμ μπαμ χωρις πολλα πολλα..:)

Mediamarkt, υποθέτω και Lidl, Carrefour, Saturn, Praktiker. Προφανώς όχι για καθημερινές αγορές, αλλά για τις περιπτώσεις που θα βρεις το ένα προϊόν που θα έχουν σε ανταγωνιστική τιμή. Αν δεν είχα πάρει κάποια πράγματα από εκεί που έχουν σχέση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές προφανώς δεν θα τα ανέφερα. Από την στιγμή όμως που έχω πάρει και από την στιγμή που σου γυρνάνε τις πρώτες μέρες τα λεφτά στο χέρι ή σου δίνουν πιστωτικό χωρίς μα και μου, νομίζω ότι πρέπει να τα αναφέρω. Ευτυχώς δεν ακολουθούν τις Ελληνικές τακτικές στο RMA.

εχω παρει με 10Ε πριν 2 χρονια ενα ραδιοφωνακι με ενα μεγαφωνο μονο (20cm X 10cm) για το γραφειακι και απο τοτε οι μονες φορες που εχει κλεισει ειναι στις διακοπες του ρευματος:p

Αθανατο λεμε :p

αυτο που ηταν πολυ καλο καταστημα και φθηνο κιολας και ειχε ετσι περιεργα εργαλεια , ηταν το plus

Στο θεμα μας τωρα.

Σαν πρωτη επιλογη ειναι το πλαισιο...Μετα , αναλογα με το προιον κοιταζω και αναλογα μαγαζια..

και εκτος αυτου και για χαρτια Α4 που λεει ο λογος, στο eshop δε τους χαριζω ουτε 1Ε.

1000 φορες να τα δωσω σε saturn / mediamarkt

αυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ στις αγορες μου, ειναι πως απο εκει που θα ψωνισω, να ξερω πως υπαρχει σωστο after sale. πρωτα με ενδιαφερει αυτο και μετα οι τιμες του. ακομα και αν δεν υπαρχει το προιον που θελω, θα προτειμισω να περιμενω λιγες μερες.

Αγοράζω σχεδόν αποκλειστικά από e-shop πλέον τα pcψώνια, γιατί έχω το μαγαζί δίπλα, παραγγέλνω το πρωί και το απόγευμα είναι στο μαγαζί η παραγγελία... (άμα φυσικά η τιμή είναι συμφέρουσα)

απο RMA δεν έχω μείνει απο κανέναν απόλυτα ευχαριστημένος

εκτός από το Σύριο.

η αγορά έχει χαλάσει γενικά

μας κυνηγάνε με το τουφέκι

και κάνουν τα πάντα για να μας κοροιδέψουν....

είτε με διαθεσιμότητα παγίδα είτε να μας βγάλουν εκτός εγγύησης

είτε με γρήγορες αλλαγές στην τιμή...

τώρα αυτό που κοιτάω και δεν έχω βγάλει άκρη είναι να ισχύουν όσα λένε.

κάνω π.χ. μια παραγγελία

πρέπει να τηρήσουν το χρόνο παράδοσης που υπόσχονται αλλιώς πίσω όλα.

χρειάστηκα RMA?

κοιτάω στην απόδειξη αν το προιον μπαίνει κανονικό με νέα εγγύηση η ST(ock)

με μειωμένη.

δυστυχώς στις Ελληνικές συνναλαγές μετά τη χειραψία πρέπει να μετράς και τα δάχτυλα σου....

είμαι και λίγο μαυρόγατος μάλλον

γιατί μου σκάσανε και απο μεγάλες εταιρίες κάτι αναποδιές.

ebay με έχει ταλαιπωρήσι επίσης στις 13 αγορές

είχα μία αστοχία σε περιγραφή

μια συμβατότητα με το hardware μου

και ένα τελωνείο(στην μεγαλύτερη αγορά)

οπότε mixed feelings Και απο εκεί...

Δεν εχω μαγαζί να τα ακουμπήσω ευχάριστα,άνετα και γρήγορα.... και να νοιώθω και ασφαλής...

Τελευταία κάνω αγορές μόνο από εξωτερικό. pcbuyit.co.uk, overclockers.co.uk, pixmania, amazon, etc...

Οι τιμές στην ελλάδα έχουν καταντήσει πιο ακριβές από το να πάρει απέξω + μεταφορικα....τι να πω, σκάβουνε τον λάκκο τους.

χρειάστηκα RMA?

κοιτάω στην απόδειξη αν το προιον μπαίνει κανονικό με νέα εγγύηση η ST(ock)

με μειωμένη.

...

εστειλα φορμα RMA στην western digital (Γερμανια) για 2χ hdd 250s RE που εχουν 5ετη εγγυηση

η εγγυηση τους ληγει το 2012 (τους εχω δλδ 2+ χρονια)

οι νεοι δισκοι που μου στελνουν θα εχουν ισχυ εγγυησης μεχρι και το τελος της παρουσας (δλδ 2012) και οχι ΝΕΑ εγγυηση.........

πραγμα που θεωρω σωστο και δικαιο

Μακιο το θέμα με τις εγγυήσεις το έχουμε αναλύσει και αλλού και δεν κολλάει στο παρόν thread οπότε και δεν επιχειρηματολογώ εναντίον όσων γράφεις...

εγώ αναφέρομαι σε ένα άλλο γεγονός.

προιόν με υπολοιπόμενη εγγύηση 3χρόνια

μου επιστράφηκε με τιμολόγιο ST

και όταν μετά απο ένα χρόνο +κάτι έσκασε ξανά

με βγάλαν εκτός εγγύησης γιατί είχα αγοράσει απο stock και όχι από

το κανονικό ράφι.

εγώ σε αυτό αναφέρθηκα.

όχι σε ανανέωση εγγύσης

Και μένα μου έχει κάνει κλικ η msystems και έχω πάρει κάποια πραγματάκια από εκεί, αλλά έχετε πει όλοι σχεδόν, αυτό που μετράει είναι το after sale και η ευκολία... Το πρώτο δεν το ξέρω για το εν λόγο μαγαζί, καθώς δεν το έχω χρειαστεί και το δεύτερο είναι μάλλον αρνητικό γιατί υπάρχει μόνο ένα μαγαζί, το οποίο δεν βολεύει και ιδιαίτερα... Από την άλλη το Πλαίσιο έχει καταστήματα σχεδόν παντού, και μέχρι στιγμής το καλύτερο after sale, αλλά με έχει κουράσει που δεν μπορώ να βρω αυτά που θέλω... επομένως εναλλακτική ψάχνω, αλλά με μισή καρδία...

Συμφωνώ επίσης με τις αγορές από εξωτερικό, από άποψη ποικιλίας και τιμών, αλλά στα (-) ο χρόνος πήγαινε-έλα το πακέτο, το κόστος και το στήσιμο στα ταχυδρομεία, σε μια πιθανή αντικατάσταση...

Από την άλλη το Πλαίσιο έχει καταστήματα σχεδόν παντού, και μέχρι στιγμής το καλύτερο after sale, αλλά με έχει κουράσει που δεν μπορώ να βρω αυτά που θέλω... επομένως εναλλακτική ψάχνω, αλλά με μισή καρδία...

Ακριβως στην ιδια φαση ειμαι κι εγω. Προς το παρων δεν εχω καταληξει σε αξιο αντικαταστατη ομως..

Aπο Multirama, που ειναι η αμεσως επομενη επιλογη μου, εχω ψωνισει και ολα οκ με την παραδοση αλλα δεν ξερω τι γινεται με το after sale μιας και δεν χρειαστηκε ποτε. Οποτε δεν μπορω να ειμαι 100% σιγουρος. Το ιδιο και με γραμμη, play247 και steel.gr.

Απο την αλλη ειχα παρει απο το e-gate ανεμιστηρες που φαινονταν διαθεσιμοι και καναν 15 μερες γιατι τελικα δεν τους ειχαν...

Εshop ουτε βιδες...

Συμφωνώ επίσης με τις αγορές από εξωτερικό, από άποψη ποικιλίας και τιμών, αλλά στα (-) ο χρόνος πήγαινε-έλα το πακέτο, το κόστος και το στήσιμο στα ταχυδρομεία, σε μια πιθανή αντικατάσταση...

όταν αγοράζεις από ΕΕ (συν Ελβετία, και Τουρκία αν δεν κάνω λάθος - τουλάχιστον για την HTC ισχύει αυτό), έχεις δικαίωμα να απευθυνθείς τοπική επίσημη αντιπροσωπεία και είναι υποχρεωμένοι να σε εξυπηρετήσουν :) Κάπου κάπως κάποτε το είχα βρει. Ίσως ο Τσάκωνας να μπορεί να μιλήσει με επίσημα έγγραφα

Εγώ ψωνίζω και απο www.pc-store.gr και απο θέμα τιμών είμαι ικανοποιημένος, είναι πάντα κοντά στις τιμές των μεγάλων καταστημάτων. Με rma κλπ κλπ ευτυχώς δέν χρειάστηκε ποτέ να ασχοληθώ ψωνίζοντας απο'κει :)

Εγω διστυχως εχω πολλη κακη εμπειρια απο το συγκεκριμενο καταστημα.Εψαχνα για Abit Nf7-s ver.2 σε ολη την Στουρναρη και δεν ειχε κανενα μαγαζι...μπηκα και στο συγκεκριμενο μαγαζι και τους ρωτησα αν αυτοι εχουν.Ο "γνωστος" υπευθυνος του μαγαζιου μου επιασε κουβεντα και μου ειπε μεταξυ αλλων οτι θα την παραγγειλει αμα την θελω και θα μου την φερει και οτι δεν αξιζει να παρω καποιο αλλο μοντελο της Abit που εχουν τα γειτονικα μαγαζια, γιατι καμια δεν συγκρινεται με την nf7-s ver.2.Περναει μια βδομαδα δεν την ειχε φερει, την δευτερη βδομαδα που κατεβηκα στην Στουρναρη για να παρω κατι περασα απο εκει και μου ειπε οτι μετα απο δυο μερες να περασω να την παρω την μητρικη.Εγω δεν μπορουσα και εστειλα την μητερα μου,εχοντας συνενοηθει για το ποια μητρικη θα της δωσουν.Να μην τα πολυλογω της εδωσαν μια Abit NF7 S2G ή κατι παρεμφερες ενω στην αποδειξη εγραφε nf7-s ver.2.Τους παιρνω τηλ και τους λεω οτι κανατε λαθος και μου απαντανε οτι δεν υπαρχει πλεον αυτη που ηθελα εγω και οτι αυτη που μου εδωσαν ειναι "βελτιωμενο" μοντελο.Τους ειπα τελοσπαντων την ιδια μερα οτι δεν θελω αυτο το μοντελο και να μου επιστρεψουν τα λεφτα μου αφου προκειται για παραπλανηση καταναλωτη.Αυτοι αρνηθηκαν και με παραπεμψαν στην Abit, o εκπροσωπος της οποιας δεχτηκε να μου δωσει τελικα αυτην που εγραφε η αποδειξη.

Την πρωτη φορα που χρειαστηκε να παει για rma η μητρικη, μου εδωσαν μετα απο ενα μηνα μεταχειρισμενο board, τιγκα στην σκονη και γενικοτερα με πολλες γρατζουνιες.Τους ειπα οτι δεν μπορουν να μου δωσουν κατι που ειναι εμφανως μεταχειρισμενος και μου απαντησαν οτι δεν υπαρχει καποιος τετοιος ορος στην εγγυηση και οτι ουτως ή αλλως οτι και να παθει ισχυει κανονικα η εγγυηση.Γενικοτερα μου ειπε και ευχαριστημενος να ειμαι γιατι ήταν υπο διαλυση η Abit...

Οταν χρειαστηκε 2η φορα rma η μητρικη τους την πηγα και για 3 βδομαδες δεν με ενημερωσαν για τπτ,ενω τους επαιρνα καθε μερα τηλεφωνο.Οταν πηγα απο κει ενα παλικαρι που δουλευε στο μαγαζι,αφου την εψαχνε για μια ωρα να την βρει...γυρναει και με ρωταει "Ειναι για να rma?" και τοτε επενεβει ο υπευθυνος του μαγαζιου για να μου εξηγησει οτι η Abit την ειχε βγαλει εκτος εγγυησης την συγκεκριμενη μητρικη....

Τωρα θα με ρωτησει καποιος γιατι δεχτηκα καποια πραγματα...η απαντηση ειναι απλη.Γιατι οταν εγιναν αυτα δεν ειχα μεν εμπειρια απο rma, και πολυ περισσοτερο ημουν πολυ μικρος(5-6 χρονια πριν).Γενικοτερα χειροτερη συμπεριφορα απο καταστημα δεν εχω δεχτει ποτε.

Κάτι τέτοιοι τύποι είναι που μεγαλώνουν τη διστακτικότητα μας γενικότερα πρός τα μικρότερα καταστήματα...

:tomato:

Ειδικά αν είσαι γενικά και τύπος καλοπροαίρετος,ευγενικός σε έσκισαν...

Προσωπικά αγοράζω και από το πλαίσιο και το e-shop (multirama συνήθως έχει μεγαλύτερες τιμές σε πράγματα που ψάχνω). Όσον αφορά την υποστήριξη, από προσωπική εμπειρία θεωρώ το πλαίσιο καλύτερο σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, πολύ καλή εντύπωση έχω για τα http://www.checkmate.gr/ και http://www.eworld.com.gr/ .Είμαι τακτικός πελάτης και στα 2 (κολλημένος την αερόψυξη γαρ) και ειδικά τα παιδιά στο checkmate κάνουν φοβερή δουλειά...:flower:

Για μενα 3 ειναι τα μαγαζια που υπαρχουν και μεχρι τωρα μου εχουν φερθει ΣΠΑΘΙ

1. ΠΛΑΙΣΙΟ 2. ESHOP 3. ΜULTIRAMA

History RMA

Απο multirama δεν εχω κανει ποτε rma....

Aπο eshop εχω κανει 2 καρτες γραφικων, 1 motherboard, 1 hard disk

Απο πλαισιο 1 καρτα γραφικων, κατι μνημες, flashaki, σκληρους δισκους seagate και western....

Με κανεναν δεν αντιμετωπισα το παραμικρο προβλημα!

Βεβαια σαν πρωτη επιλογη εχω το Πλαισιο και μετα eshop - multirama (κατι ψυκτρες εχω ψωνισει απο εκει)

Προσωπικά αγοράζω και από το πλαίσιο και το e-shop (multirama συνήθως έχει μεγαλύτερες τιμές σε πράγματα που ψάχνω). Όσον αφορά την υποστήριξη, από προσωπική εμπειρία θεωρώ το πλαίσιο καλύτερο σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, πολύ καλή εντύπωση έχω για τα http://www.checkmate.gr/ και http://www.eworld.com.gr/ .Είμαι τακτικός πελάτης και στα 2 (κολλημένος την αερόψυξη γαρ) και ειδικά τα παιδιά στο checkmate κάνουν φοβερή δουλειά...:flower:

Από Ε-world πήρα προχτές (τελευταίο κομμάτι) μια Abit Airpace pci-e (βλέπετε στα νέα boards αν έχεις sli δεν χωράνε δύο κάρτες pci, και την Χ-Fi εγώ δεν την ξηλώνω). Άψογη παράδοση, έγινε σε μία εργάσιμη (Παραγγελία: Σάββατο απόγευμα, Δευτέρα έφυγε, Τρίτη την είχα).

Η Checkmate είναι εξαιρετικό μαγαζί (σας το λέει άνθρωπος με αριθμ. πελάτη 17 στο συγκεκριμένο κατάστημα.. ή 14, δεν θυμάμαι ακριβως πάντως από τους πρώτους), και έχει φέρει κατά καιρούς εξειδικευμένα πράγματα σε ψύξη και cases που δεν φέρνει άλλο μαγαζί. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι οι τιμές τους δεν είναι και οι καλύτερες.

Είναι πάντως πολύ εξυπηρετικοί και ότι "ανώμαλο" πράγμα κι αν ψάχνεις θα στο βρούνε, αν υπάρχει.

Παράδειγμα: Κάποτε έψαχνα waterblock για Athlon XP (είχα έναν 3200 που έκαιγε σαν την κόλαση) αλλά που να πιάνει με clips και όχι μέσω των τρυπών στο board με κοντρα backplate (δεν είχαν όλα τα Socket A boards τρύπες τότε, π.χ. το δικό μου). Είχα φάει τον τόπο και δεν βρήκα πουθενά. Tους ρώτησα κάποια στιγμή ψάχνοντας, μου λένε "θα το δούμε" και σε μερικές μέρες το είχα στα χέρια μου. Και ήταν και όλο χάλκινο μάλιστα (το block μου έχει μείνει ακόμα).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.