Jump to content

Πλαίσιο VS eshop wars. Τελείωσαν οι επιλογές μας;

jpavly

Recommended Posts

Το θέμα είναι γνωστό. Τα μόνα που βλέπουμε είναι θέματα για το Πλαίσιο και το eshop.

Καλά, κακά, ουδέτερα. Μάλιστα, κάποιοι φανατίζονται με ένα από τα δύο λες και είναι μέτοχοι ή παίρνουν ποσοστά σε κάθε αγορά.

Δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές; Δεν ψωνίζει κανείς από αλλού physically ή από web? Κοινώς, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα σαν καταναλωτές; Γιατί οι παροιμίες λένε ότι "υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια" αλλά και ότι "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος".

Η συζήτηση δεν αφορά το Πλαίσιο ή το eshop, μηνύματα του στυλ "το eshop τα σπάει" ή "το Πλαίσιο τα χαλάει" θα διαγραφούν επί τόπου. Υπάρχουν αρκετά θέματα να ξεσπάσετε και για τα δύο.

Discuss και πείτε τις εμπειρίες σας με άλλα καταστήματα. Τι ισχύει στο εμπόριο τελικά;

Η προτίμηση μου για το Πλαίσιο έναντι του e-shop είναι γνωστή.

Φυσικά και δε θα κάτσω να μιλήσω για αυτά εδώ.

Όταν απογοητεύομαι από την ποικιλία και διαθεσιμότητα του Πλαισίου θα παραγγείλω από

Multirama www.multirama.gr ,

από You www.you.gr

από MGmanager www.mgmanager.gr

αλλά και από DPS-Shop www.dps-shop.gr

η σειρά που τα έβαλα δεν είναι σειρά με βάση τη συνολική ποιότητα υπηρεσιών αλλά με βάση το πιο μαγαζί μπορώ να επισκεφθώ ευκολότερα σε περίπτωση που συμβεί κάτι και που θα έχω πιο εύκολη εξυπηρέτηση χωρίς τρεχάματα.

Παρόλο που έχω το mgmanager και το dps-shop τελευταία στη λίστα λόγω απόστασης που θα χρειαστεί να κάνω αν χρειαστώ κάτι από την έδρα τους,........μπορώ να πω οτι είναι οι ευχάριστες περιπτώσεις μικρότερου βεληνεκούς καταστημάτων με καλές τιμές,άψογη εξυπηρέτηση και πριν αλλά και μετά την πώληση.

Απο το συγκεκριμένο μαγαζί, έχω ΆΡΙΣΤΕΣ εντυπώσεις. Γρήγοροι, εξυπηρετικοί και πάνω απ' όλα με ενημερωμένο e - shop.

Θα αναφέρω για παράδειγμα, πως όταν πρωτοβγήκε η 4870 και όλοι έτρεξαν να πάρουν 'γύφτικες' κάρτες υλοποιήσεων PowerColor και Gecube από το Πλαίσιο, ή τις απλές sapphire από το Ε -Shop, έγώ ψώνισα Asus 4870 και μάλιστα στην ίδια τιμή με τις αναφερόμενες κάρτες (235 ευρώ, Αύγοουστος 2008).

Επίσης, πήρα τον WD Caviar Black ΜΟΛΙΣ είχε βγει και κανένα άλλο από τα μεγάλα μαγαζιά δεν τον είχε. Βέβαια, τον χρυσοπλήρψσα (180 ευρώ, Σεπτέμβριος 2008).

RMA δνε μου έχει χρειαστεί ως τώρα για να σας πω εμπειρίες.

Πάντως σε καινούρια προιόντα έχουν ταχύτατη ενημέρωση και αρκετά πράγματα που δεν τα φέρνει κανένας στην αγορά. ¨οσο για τιμές, έιναι εφάμιλλες με τα μεγάλα μαγαζιά.

http://hardshop.gr/shop/

Αγορασα ενα HTC Touch HD και εναν WD Passport 500GB σχεδον οταν βγηκαν.

Το 1ο ηταν κοντα στα 50 ευρω φθηνοτερο απο οποιοδηποτε αλλο καταστημα και το 2ο γυρω στα 20.

Απολυτος ευχαριστημενος. Και τα δυο τα ειχα μεσα σε 2-3 μερες απο την παραγγελεια. Απο RMA δεν ξερω, δεν χρειαστηκε ακομα.

Και εγώ σαν 1η εναλλακτική έχω πάντα το Multirama πάντως.

1 φορά έχω ψωνίσει ένα laptop για φίλο, κοντά στο 1κ γιούρια, και 2 μέρες αφότου το πήρε, άρχισε κάτι random restarts σε άσχετες φάσεις.

Το πήρε Παρασκευή, τα έκανε αυτά Κυριακή, το πάω Δευτέρα στην Στουρνάρη με την απόδειξη αγοράς, και τα παλικάρια μου το αλλάξανε με την μία, χωρίς 2η κουβέντα, και απλά και μόνο ελέγχοντας ότι είχε τα πάντα μέσα στην συσκευασία!

Ειλικρινά μπράβο τους, και τους συστήνω ανεπιφύλακτα.

Αν θέλανε θα μπορούσαν να με ταλαιπωρούν ακόμα μέχρι να κάνουν “replicate το πρόβλημα”.

Δεν ξέρω αν ήταν ο Κοπρίτης κάτω στο υπόγειο με το μαστίγιο ανά χείρας, πάντως ήταν το πιο γρήγορο, και ανώδυνο RMA ever.

Για τηλεόραση τώρα που ψώνισα πριν 3 μήνες κοντά, την πήρα από τον «Τσάμπα» στην Ομόνοια. Τότε η Τι-Βι είχε 1.000 ευρώ στο Πλαίσιο και στο Eshop, και την είχε το μαγαζί 850… με κανονική εγγύηση, παράδοση δωρεάν σπίτι, και με ένα τηλ την έκλεισα και σε 4 μέρες (λόγω στοκ έκανε 4) ήταν σπίτι μου, με εγγύηση και τα πάντα.

Εγώ ψωνίζω και απο www.pc-store.gr και απο θέμα τιμών είμαι ικανοποιημένος, είναι πάντα κοντά στις τιμές των μεγάλων καταστημάτων. Με rma κλπ κλπ ευτυχώς δέν χρειάστηκε ποτέ να ασχοληθώ ψωνίζοντας απο'κει :)

ηρθε μαλλον ο καιρος για [2010 version] των "θρυλικων" Η γνωμη μας μετραει

example : http://www.thelab.gr/showthread.php?t=34938

Η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή σε αυτά για να υπάρξουν ασφαλή και έγκυρα αποτελέσματα.

Δυστυχώς ο κόσμος, αν και είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος, δεν είχε τη θέληση να συμμετέχει και να βοηθήσει τους άλλους. :)

πλέον, ότι μπορώ το φέρνω από εξωτερικό.

Παιχνίδια από το gameplay.co.uk & το play.com,

ότι hardware είναι εύκολο για μεταφορά από τα digitec.ch & microspot.ch, overclockers.co.uk,

λίγο από ebay.

Μόνο ογκώδη πράγματα [κουτιά, εκτυπωτές], και ότι δεν αξίζει τον κόπο (π.χ. χαρτιά εκτύπωσης), παίρνω από ελληνικά καταστήματα.

Εψαχνα ενα fan controller να αγορασω σημερα και μπηκα και γραφτηκα στο overclockers.co.uk αλλα ειχε πολλα μεταφορικα, καπου 20€ συν την τιμη του controller.

Τελικα δοκιμασα για 2η φορα το www.eworld.com.gr και περιμενω παραδοση.

Ειχα ξανααγορασει την ψυχτρα του επεξεργαστη μου μιας και στο πλαισιο ηταν "αναμενεται συντομα".

Πολύ καλές εντυπώσεις έχω από το msystems.gr.

Έχει τύχει μάλιστα να παραγγείλω οθόνη το πρωί και το μεσημέρι να έχει παραδοθεί.

RMA μια φορά έναν USR 9108 που ψόφησε,έκανε 15 μέρες...

Αρκετά καλό το mgmanager.gr επίσης αν και λίγο ακριβότερο και μια φορά από hardshop ένα tv tuner με hdd recorder,χάλασε εντός της εγγύησης και επισκευάστηκε (δεν αντικαταστήθηκε).

Για άμεσες αγορές Πλαίσιο κ' πιο αραιά Multirama....

Για μεγαλύτερη ποικιλία και μερικές φορές λόγω καλύτερων τιμών από e-shop.gr ,

Ένα επίσης ηλεκτρονικό κατάστημα, με γρήγορη αποστολή, και έμπιστο emimikos.gr .

Πολυ καλο το e-mimikos. Τουλαχιστον για gadgets και ηλεκτρονικα.

Εχω παραγγειλει 2 φορες. Και τις 2 παρηγγειλα απογευμα καθημερινης, την επομενη μερα το προϊον ηταν στο σπιτι.

Και μιλαμε για αποσταση Θηβα ή Λειβαδια (καπου εκει ειναι) - Θεσσαλονικη.

Mediamarkt, υποθέτω και Lidl, Carrefour, Saturn, Praktiker. Προφανώς όχι για καθημερινές αγορές, αλλά για τις περιπτώσεις που θα βρεις το ένα προϊόν που θα έχουν σε ανταγωνιστική τιμή. Αν δεν είχα πάρει κάποια πράγματα από εκεί που έχουν σχέση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές προφανώς δεν θα τα ανέφερα. Από την στιγμή όμως που έχω πάρει και από την στιγμή που σου γυρνάνε τις πρώτες μέρες τα λεφτά στο χέρι ή σου δίνουν πιστωτικό χωρίς μα και μου, νομίζω ότι πρέπει να τα αναφέρω. Ευτυχώς δεν ακολουθούν τις Ελληνικές τακτικές στο RMA.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.