larryf13 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2009 Έχω ένα PC με Pentium D805@2.66GHz και μια μητρική Gigabyte που φορά το τσίπσετ που φαίνεται στον τίτλο. Επειδή η CPU είναι χώμα και είδα ότι ανεβαίνει ανετότατα την είχα εδώ και κανα δίμηνο στα 3.2 και έπαιζε χαλαρά. Μερικές φορές δεν έκλεινε το PC ή ενώ ζητούσα επανεκκίνηση έκλεινε, αλλά ήξερα ότι για αυτό δεν ευθύνεται η CPU*. Πριν μια βδομάδα δε μπορούσε να φορτώσει το OSX, κατεβάζω συχνότητα μπουτάρει κανονικά... Για να μην τα πολυλογώ, μετά από λίγη ώρα κατάλαβα ότι μαζί με το FSB φεύγει και η συχνότητα του PCIe ανάλογα... Default FSB 133, PCIe 100, άρα ratio 1.33. Αν πήγαινα να θέσω FSB στα 160 και να καρφώσω το PCIe στα 100, η μητρική πήγαινει σε default ρυθμίσεις, ενώ αμα κρατήσω το ratio (δηλαδή FSB:160, PCIe:112) παίζει κανονικά). Τόσο καιρό είχα το PCIe στο AUTO.... άρα έχοντας FSB 160, είχα PCIe 120 και προφανώς κάτι πειραζόταν στο southbridge και ρέταρε το PC Μετά από πολλές δοκιμές είδα πως η μητρική παίζει και με ένα ακόμη ratio, το 1.5, οπότε μπορώ να έχω FSB 150 και PCIe στα 100MHz. Και ξεκινώ ερωτήσεις: 1. Θα πάρω καναν ελεγκτή Sata ή τον δίσκο στο χέρι; 2. Πως θα δώσω λίγο παραπάνω FSB με σταθερό PCIe γιατί η CPU πάει στα 3.4 ανετότατα; ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ 2005 ΜΗΤΡΙΚΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ PCIe ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ? Την προηγούμενη δεκαετία είχαμε τέτοια προβλήματα...
CmoS Νοέμβριος 18, 2009 #2 Νοέμβριος 18, 2009 1)Το πολυ πολυ corrupt.. 2)Αμα δεν εχει επιλογη το chipset, πατεντες δεν υπαρχουν...Βολεψου με καποιο fsb / ratio που να μην υπερβαινει τα 110pcie (και παραπανω ισως ειναι οκ αλλα ειναι αναλογα το chipset δε ξερω..)ειχα το ιδιο προβλημα με μια μητρικη με VIA (800 κατι...) chipset σε amd 64 οποτε αυτοματως απανταω και στην τελευταια ερωτηση σου...ναι ειναι δυνατον Αν βαλεις 166 fsb μηπως παει ξανα 100 το pcie ?
larryf13 Νοέμβριος 18, 2009 Author #3 Νοέμβριος 18, 2009 Μου δίνεις πάσα τώρα γιατί αυτή η μητρική παίρνει και άλλους PentiumD, με FSB200 και 166 λογικά. Το 166 δεν το παίρνει... και είναι σίγουρο πως δε φταίει η CPU. Το 200άρι το δοκίμασα αλλά εκεί πάει η CPU στα 4γιγα, οπότε μάλλον και κολλά.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.