Jump to content

Επιλογή motherboard και πολυπύρηνου AMD

johnsonb

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει μια πιθανότητα να αλλάξω τον Pentium 4 με Quad AMD,που δεν είναι σίγουρο,αλλά ας δω τι θα πάρω αν πάρω.

Έχω βάλει στο μάτι έναν AMD Athlion II X4 620.

Το hardware που υπάρχει είναι:

Nvidia 9800gtx,Teamgroup dark 2gb 1066mhz kit ddr2 5-5-5-15,Corsair 525w PSU και άλλα άσχετα με την αναβάθμιση.

Μητρική:

1) DDR2

2) Αν γίνεται 2 pci-e slots.

3) Οπωςδίποτε SPDIF έξοδο η onboard κάρτα ήχου.

4) Να είμαι μαύρη,η σκουρόχρωμη.

5) Full ATX.

6) Asrock μακριά,γιατί το όνομα σου φέρνει στο μυαλό κάτι τσιγγάνικο,και το επιβεβαιώνεις όταν βλέπεις Asrock μητρική.

7) Δεν με ενδιαφέρει και μάπα να ναι,τα παραπάνω να τήρεί.

Επεξεργαστής:

1) Ή x4 ή x3 που γίνεται x4 με το αυτό bios στην τέτοια μητρική,γιατί αν είναι x3 που μένει x3,τότε να πουλήσουν αλλού μισό επεξεργαστή.

2) Να μην βρίσκει κόλλημα σε Full HD Video Editing με προγράμματα τύπου Vegas.

Αν γίνει τελικά η αγορά,100-120ε ΜΑΧ.

Ελπίζω ο AMD να μην έχει πρόβλημα με κλειστή ψύχτρα,γιατί ο Prescott 90nm καλά τα πάει.

Επίσης ο συγκεκριμένος AMD,τι λεκές είναι αυτό το πράμα πάλι να πούμε,quad με 4x512kb l2 cache? Τι να τα κάνω 2mb σε x4,εδώ ο Pentium απ'το 2005 έχει 1mb. :confused:

αν πηγαινα σε AMD παντως αυτην την εποχη, μαλλον θα πηγαινα στον phenom 2 x2 550, επειδη αν και διπυρινος, εχει δυνατοτητα (οκ, οχι 100% ετσι?) να ξεκλειδωσεις και τους αλλους 2 ή εστω εναν πυρηνες και ειναι και black οποτε ξεκλειδωτος πολλαπλασιαστης(=ευκολο OC χωρις κοστος σε μνημες/μητρικη) και εχει και τη full cache των phenom και καλη stock συχνοτητα... ολα αυτα με 90 ευρω.

Ενταξει αν δεν ξεκλειδωσει κανενας πυρηνας δε λεει και τρελα, αλλα αν ξεκλειδωσει εστω ενας γινεται πολυ σουπερ η ευκαιρια...

Και τα δύο... Πιστεύω τα χωράει,πες 10-15ε παραπανω,πχ με έναν γρήγορο υπολογισμό 50ε μητρική και 87ε ο επεξεργαστής = 137

Το πολύ πολύ αν πάρω μητρική σαν την m4a78 να πάρω x3 ή x2.

Αλλά... Δεν λέει για dual core,γιατί αν είναι κρατάω την μητρική που χω,και βάζω πάνω έναν dual core intel.

Εντωμεταξύ τώρα που το παρατηρώ,η m4a78 έχει μόνο toslink.:slap:

Κάτι MSI με 790 chip και dual pci-e έχουν μόνο analog...

@Blinky τον είχα δει αυτόν,να πω την αλήθεια ξεφεύγει για dual core απ'το budget,και προφανώς δεν θα τον δω x4 σε μητρική του ευρού,οπότε μένει και αυτός αλλά και εγώ,με δύο.:hehe:

με 50€ δεν νομιζω να υπαρχει μητρικη που να καλυπτει τις προδιαγραφες που εβαλες...!

και κανεις μεγα λαθος που δεν εμπιστευεσαι την Asrock για φθηνη AMD λυση!! ειναι παρα πολυ καλες και ΦΘΗΝΕΣ και καλα εξοπλισμενες! εξαλλου πρεπει να ξερεις οτι η asrock = φθηνη ASUS !!!!

Ειδικά σε AMD πλατφόρμα ξέρω ότι η Asrock είναι καλό Value for money,αλλά δεν ξέρω πως τις έχω πάρει.

Μια με μπλε pcb,μια τα χει όλα αλλά κάτι λείπει κτλ.

Ειδικά σε AMD πλατφόρμα ξέρω ότι η Asrock είναι καλό Value for money,αλλά δεν ξέρω πως τις έχω πάρει.

Μια με μπλε pcb,μια τα χει όλα αλλά κάτι λείπει κτλ.

Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε, μια χαρά μητρικές είναι :

Spi1m-X3425-39G-21403s-thumb.jpg

:beer:

Winters αυτή μ'αρεσε.Και δυο pci-e x16,και coaxial,και κουκλάρα.:happy2:

Είχα ξεκινήσει να διαλέγω mobo και έπεσα σε αυτήν,αλλά όμως δεν θα χωρέσει στο budget cpu.:...:

felix thanks για το screenshot.:T:

Πάντως να πω την αλήθεια overclock δεν θα πέσει καθόλου,γιατί με p4 stock μια χαρά κάνω την δουλειά μου,ότι και να κάνω,απλά για hd video render και νέα games δεν κάνει.

Για επεξεργαστή μου φαίνεται πως κλείνω προς AMD Athlon II X3 425...

Tα PCIE x16 γίνονται 2 x8 στο 790X. Έχω και την 790X-DS4 και είμαι full ευχαριστημένος.

Ο X3 425 δεν ξεκλειδώνει πάντα. Αυτός που έχω παρόλο που στηρίζεται σε πυρήνα Deneb (CACYC AC 0938FPMW), δεν κατάφερα να τον ξεκλειδώσω, χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία από ξεκλείδωμα. Μπορεί και να κάνω και κάποια πατάτα. Θα δοκιμάσω και σε μία DFI 790GX,μήπως το καταφέρω.

Πάντως με ελάχιστα χρήματα φτιάχνεις ένα καλό μηχάνημα.

Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε, μια χαρά μητρικές είναι :

Spi1m-X3425-39G-21403s-thumb.jpg

:beer:

ρε felix, στη photo σου κατι ειναι λαθος. η μητρικη σου ειναι η A780GMH/128M, αυτη εχει SB710, ενω στη photo γραφει SB750!!

και κατι αλλο... εχεις ενεργοποιησει το ACC να δεις τι θα γινει?

Η φωτό δεν έχει κάτι λάθος, έτσι βγαίνει και στο review, ίσως είναι θέμα της ASRock ίσως να είναι και θέμα cpu-z ή κάτι τέτοιο.

ACC στο Auto --> no boot , το ίδιο συμβαίνει και με Αll Cores.

Σόρρυ για το άσχετο αλλά γιατί πρέπει να είναι μαύρο ή σκουρόχρωμο το μπόρντ ;;;;;; :confused:

μαλλον bug του cpuz θα ειναι!

το auto στο ACC σου βγαζει οτι ειναι να βγει. αφου δεν bootαρει, σημαινει οτι ο cpu δεν ειναι απο τους "καλους" και εχει οντως χαλασμενους πυρηνες. δεν πειραζει!

Σόρρυ για το άσχετο αλλά γιατί πρέπει να είναι μαύρο ή σκουρόχρωμο το μπόρντ ;;;;;; :confused:

ελα μου ντε....!!!

Tα PCIE x16 γίνονται 2 x8 στο 790X. Έχω και την 790X-DS4 και είμαι full ευχαριστημένος.

Ο X3 425 δεν ξεκλειδώνει πάντα. Αυτός που έχω παρόλο που στηρίζεται σε πυρήνα Deneb (CACYC AC 0938FPMW), δεν κατάφερα να τον ξεκλειδώσω, χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία από ξεκλείδωμα. Μπορεί και να κάνω και κάποια πατάτα. Θα δοκιμάσω και σε μία DFI 790GX,μήπως το καταφέρω.

Πάντως με ελάχιστα χρήματα φτιάχνεις ένα καλό μηχάνημα.

Καλά εντάξει το pcie link speed δεν με πειράζει,αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μπεί δεύτερη gpu,απλά το δεύτερο το θέλω μήπως πέταγα πάνω καμιά δεύτερη gpu τύπου 8400gs σε περίπτωση που χρειαζόμουν extra οθόνες.

Ο x3 και να μην ξεκλειδώσει που δεν πρόκειτε σε μάπα chip,αν τελικά δεν πάρω τον x3,δεν με ενδιαφέρει,αφού και 3 είναι καλύτεροι από έναν που έχω τώρα.

Ξέρωγω; Κακιά αισθητική σηνύθεια φαίνεται.:hehe:

Αλλά όπως είπα,και για πέταμα να είναι,και χάλια chip να έχει,δεν με ενδιαφέρει,αρκεί να πληρεί τις προυποθέσεις,αφού το μόνο που θέλω είναι να λειτουργεί,και o/c και τέτοια δεν τα κάνω εγώ.:T:

Και οι gigabyte οι μπλε όμως είναι πολύ sexy.

Καλή είναι αλλά με ddr3.:...:

Τελικά για X3 425 και μια από αυτές τις δύο λέω να πάρω:

Gigabyte GA-M720-US3

Gigabyte GA-MA770

Την m720 μάλλον.

Ή μήπως να έπαιρνα 7750X2 και τα υπόλοιπα τα έριχνα σε μητρική που υπάρχει περίπτωση να κάνει κόλπα και να γίνει quad,και αν δεν πετύχει θα χω καλό BE x2 σε καλή μητρική;

Η αγορά πάντως αν γίνει,από βδομάδα που θα κάνω κάτι παραλαβές,να χω και πιο καθαρό μυαλό.

Και κάτι άλλο...

Η stock ψύχτρα από θόρυβο πως πάει; Ελπίζω να μην είναι σαν την intel,που το fan σε 5v line κουνάει το case απ'τον θόρυβο.

Χμμ... Την Zalman 8700nt νομίζω ότι θέλει κόλπο να την βάλω,και μου φαίνεται ότι δεν χωράει γιατί το socket είναι πολύ κοντά στις μνήμες.

η ψυκτρα ειναι νορμαλ. αμα τη δουλευεις σε επιπεδο 6/10 δεν ακουγεται. απο 8 και πανω ακουγεται.

Ok,thanks.:T:

Τελικά πάω προς:

AMD Athlon II X4 620

Gigabyte GA-M720-US3

Αν έχει κανείς να πει κάτι,ευχαρίστως να το κάνει.

Αυτή η μητρική btw διάβασα σε ένα review από trustedreviews.com ότι ξεκλείδωσε τον 810 σε x4,και τον ανέβασε stable στα 3ghz (καλά είναι για μάπα chipset).

Για cache unlock όμως τι κάνουμε; Μόνο το ACC πειράζω;

http://xtreview.com/addcomment-id-10048-view-AMD-Athlon-II-X4-620-cache-unlocked.html

2mb L2 και 6mb L3 cache δεν είναι και άσχημα για 90e cpu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.