polopower Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2009 Έχω 1 πρόβλημα με την εγκατάσταση των windows 7. Είχα τα xp 32bit professional και πήγα να κάνω εγκατάσταση τα windows 7 64 bit ultimate (σημείωση: τον δίσκο μου τον είχα χωρισμένο σε 3 partition με τα win xp) και το πρόβλημα είναι το εξής, ενώ αναγνωρίζει κανονικά τον δίσκο μου και μου δείχνει χωρητικότητα οταν πάω να ξεκινήσω εγκατάσταση μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα: "ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΑΣ ΔΙΣΚΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ KAI KANTE ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ OK" Εχω βάλει το cd της μητρικής μήπως εκει μέσα είναι τα driver έχω ψάξει για driver του σκληρού απο την ίδια την seagate έχω ψάξει σε πόσα forum αλλα δε μπορώ να βρώ λύση. Η motherbord που έχω είναι asus P5Q3 BIOS V02.61 American Megatrends και o σκληρός δίσκος μου είναι seagate ST3500320AS 500gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Νοέμβριος 17, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2009 Τι μητρικη εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Νοέμβριος 17, 2009 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2009 Τι μητρικη εχεις? I motherbord pou exw einai asus P5Q3 BIOS V02.61 American Megatrends kai o skliros diskos mou einai seagate ST3500320AS 500gb. :p:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtheofilis Νοέμβριος 18, 2009 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2009 Αν θυμάμαι καλά, κάτι παρόμοιο μου είχε βγάλει και εμένα όταν πέρασα τα Vista. Κάτι δεν κάνεις καλά όταν πας να περάσεις το λειτουργικό. Ψάξε λίγο τις επιλογές... δεν μπορώ να κάνω και format να σου πω πιο συγκεκριμένα... :p:p Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με το hardware... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pithonas Νοέμβριος 18, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2009 Φίλε μου απλά δοκίμασε να βάλεις αντί για 64bit βάλε 32bit γιατί μπορεί το pc σου να μην σηκώνει το 64Bit...δοκίμασε το μπορεί να δουλέψει κανονικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtheofilis Νοέμβριος 18, 2009 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2009 Φίλε μου απλά δοκίμασε να βάλεις αντί για 64bit βάλε 32bit γιατί μπορεί το pc σου να μην σηκώνει το 64Bit...δοκίμασε το μπορεί να δουλέψει κανονικά +1 Θες 64μπιτο επεξεργαστή για 64μπιτο λειτουργικό... EDIT: Η μητρική σου δείχνει ότι έχεις 64μπιτο επεξεργαστή, άρα κάτι κάνεις λάθος όταν πας να περάσεις τα 7... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skatopsihos Νοέμβριος 19, 2009 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2009 ουσιαστικα ζηταει sata driver? κουλο ακουγεται .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polopower Νοέμβριος 19, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2009 O epeksergastis pou exw einai 64bitos paidia einai intel core 2 quad q9550 tis intel sta 2.8GHZ exw 7gb mnimi tis ocz sta 1600MHZ kai genika to sustima mou mporei aneta na ipostiriksei 64bito leitourgiko. Allou einai to problima kai de mporw na katalavo pou??? einai dld auto pou leei o skatopsihos zitaei sata drivers kai auto einai teleios koulo mias kai vriskei ton disko mou kanonika. Sugnwmi kai pali gia ta greek english..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtheofilis Νοέμβριος 21, 2009 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2009 Δεν ζητά τέτιους drivers με τίποτα... πέρασα 7 σε 2 υπολογιστές στην σχολή μου και είμαι 1000% σίγουρος ότι δεν ζητά... δεν μπορώ όμως να θυμηθώ τι ακριβώς κάνεις στην διαδικασία γμτ... Σίγουρα τα κάνεις όλα σωστά; Μπορείς να τραβήξεις μερικές φωτογραφίες για να δούμε τι παίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 21, 2009 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2009 Τα partition θελεις να τα κρατησεις ή κανεις ολικο format? που σημαινει οτι δεν σε ενδιαφερει να σωσεις κατι?Το οτι τα win7 βλεπουν κανονικα τον δισκο, δεν σημαινει οτι μπορουν να κανουν την εγκατασταση κανονικα, αν δεν εχουν σωστο driver απο μονα τους.Μου εχει τυχει με μητρικη που ενω ξεκινουσε να κανει την εγκατασταση, πετουσε μπλε οθονη. Οταν εβαλα τους SATA drivers, δουλεψε κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polopower Νοέμβριος 23, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2009 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το θέμα μου. Τελικά βρήκα τη λύση πέρασα τα Windows 7 ultimate Ελληνικά( Επιτέλους γράφω Ελληνικά) μετά απο ερκετό ψάξιμο και θα σας πώ τι ακριβώς έκανα οπότε όποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα να βοηθηθεί απο εδώ η και αν έχει κάποια απορία να μου στείλει pm. Λοιπόν...... Μπήκα στα BIOS της μητρικής μου και στην τάβλα MAIN έχει μια επιλογή STORAGE CONFIGURATION μπήκα εκεί και στην επιλογή CONFIGURE SATA AS ήταν επιλεγμένο το IDE Το άλαξα και επέλεξα AS AHCI μετά πήγα στην τάβλα ADVANCED στην επιλογή ONBOARD DEVICES και αλαξα το CONTROLLER MODE σπο IDE που ήταν σε AHCI έκανα μια δοκιμή και ολλά εντάξει τα windows πήκαν αμέσως.Επίσης να πώ και κάτι ακομα, με το που επιλέγεις τον δίσκο η το κομάτι δίσκου που θα κάνεις εγκατάσταση, τουλάχιστον σε μένα, αν πάς κατευθείαν να κάνεις εγκατάσταση και πάτήσεις επόμενο σου πετάει πάλι το ίδιο μήνυμα(αυτο που ανέφερα παραπάνω για τους DRIVER) εγώ περίμενα τουλάχιστον 35 δευτερόλεπτα πριν πατήσω το επόμενο για να ξεκινήσει η εγκατάσταση, αυτο μάλον οφείλετε σε μια επιλογη που έχει η μητρική μου (χωρίς όμως να είμαι απόλυτα σίγουρος) πήγα λοιπόν πάλι στα BIOS και είδα την επιλογή που σας λέω (CONTROLLER DETECTED TIME OUT 35 SEC) οπότε υποθέτω οτι αυτο ήταν η αιτία για την καθυστέρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Νοέμβριος 24, 2009 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Τι θα έλεγες να διορθώσεις και τα greeklish τώρα που είσαι κομπλέ σαν καλό παιδί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
polopower Νοέμβριος 24, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Με το τελευταίο μου μήνυμα νομίζω πως τα έχω διορθώσει ετσι δεν είναι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 24, 2009 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Τον τίτλο και την 1η καταχώρηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
polopower Νοέμβριος 24, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Λοιπόν την καταχώρηση την διόρθωσα αλλα τον τίτλο δεν τα κατάφερα γιατί δεν ξέρω πως???? καμιά βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 24, 2009 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2009 Μην ανησυχείς, θα στο φτιάξω εγώ. Σε ευχαριστούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Νοέμβριος 26, 2009 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2009 Είχα παρόμοιο πρόβλημα, ενώ έβλεπε τον δίσκο, μου έλεγε οτι τα windows δε μπορούν να εγκαταστήσουν σε αυτό, γιατί δεν μπορούν να κάνουν boot απο αυτό το αποθηκευτικό μέσο. Ήταν ο ssd, αφορμάριστος. Το θέμα λύθηκε φορμάροντας τον δίσκο στα xp, και παίζοντας λίγο με τα modes (IDE/ACHI) στα bios. Γενικώς θέλει φορμαρισμένο δίσκο -δε φαίνεται να μπορούν να κάνουν ολικό φορμάτ όπως τα xp (?)- και να είναι σεταρισμένο σε ide ή achi το bios σωστά. Επίσης, να σημειώσω πως αν εγκατασταθούν τα windows σε ide mode και μετά αλλάξει κανείς σε achi, τρώει blue screen. Πρέπει να ενεργοποιήσει πρώτα τα achi drivers απο τα services μέσω windows (Τα 7 απενεργοποιούν οτι δε χρειάζεται κατα την εγκατάσταση). Αυτά τα ολίγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polopower Νοέμβριος 29, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2009 Rootx Ευχαριστώ που διόρθωσες τον τίτλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
protsios Απρίλιος 19, 2010 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2010 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το θέμα μου. Τελικά βρήκα τη λύση πέρασα τα Windows 7 ultimate Ελληνικά( Επιτέλους γράφω Ελληνικά) μετά απο ερκετό ψάξιμο και θα σας πώ τι ακριβώς έκανα οπότε όποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα να βοηθηθεί απο εδώ η και αν έχει κάποια απορία να μου στείλει pm. Λοιπόν...... Μπήκα στα BIOS της μητρικής μου και στην τάβλα MAIN έχει μια επιλογή STORAGE CONFIGURATION μπήκα εκεί και στην επιλογή CONFIGURE SATA AS ήταν επιλεγμένο το IDE Το άλαξα και επέλεξα AS AHCI μετά πήγα στην τάβλα ADVANCED στην επιλογή ONBOARD DEVICES και αλαξα το CONTROLLER MODE σπο IDE που ήταν σε AHCI έκανα μια δοκιμή και ολλά εντάξει τα windows πήκαν αμέσως.Επίσης να πώ και κάτι ακομα, με το που επιλέγεις τον δίσκο η το κομάτι δίσκου που θα κάνεις εγκατάσταση, τουλάχιστον σε μένα, αν πάς κατευθείαν να κάνεις εγκατάσταση και πάτήσεις επόμενο σου πετάει πάλι το ίδιο μήνυμα(αυτο που ανέφερα παραπάνω για τους DRIVER) εγώ περίμενα τουλάχιστον 35 δευτερόλεπτα πριν πατήσω το επόμενο για να ξεκινήσει η εγκατάσταση, αυτο μάλον οφείλετε σε μια επιλογη που έχει η μητρική μου (χωρίς όμως να είμαι απόλυτα σίγουρος) πήγα λοιπόν πάλι στα BIOS και είδα την επιλογή που σας λέω (CONTROLLER DETECTED TIME OUT 35 SEC) οπότε υποθέτω οτι αυτο ήταν η αιτία για την καθυστέρηση.Παιδιά έχω το ίδιο πρόβλημα σε ένα laptop hp550. Είχε vista εγκατεστημένα και τα έσβησα για να βάλω win7 αλλά μου βγάζει το ίδιο μήνυμα με τον polopower. άλλαξα τις επιλογές στο bios IDE σε AHCI και το αντίστροφο αλλά τίποτα. Εγκατέστησα τα xp και μετά να βάλω τα win 7 τίποτα... Μια βοήθεια ρε παιδιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.