nikolakisr Νοέμβριος 18, 2009 #82 Νοέμβριος 18, 2009 +1 και από εμένα αλλά γνώμη μου...καλό ssd 100€ δεν θα σου δοθεί η ευκαιρία να αγοράσεις τουλάχιστον στα επόμενα 2 χρόνια..και όταν θα μπορείς οι ταχήτυτες των sata3 ssd θα είναι υπερδιπλάσιες.Έτσι πάνε κάπως τα πάντα στην τεχνολογία.Βάζω και στοίχημα πως και οι πολύ αντίθετοι αν είχαν την ίδια δυνατότητα του 50% δεν θα αφήναν ούτε μισό λεπτό να πάει χαμένο.
ikskarda Νοέμβριος 18, 2009 Author #83 Νοέμβριος 18, 2009 αυτο ηθελα να επιτυχω , να βγει κοντα στα 1000 απο την τσεπη μου .αν ηταν να παρω νεο υπολογιστη χωρις την επιδοτηση και ολα απο εμενα τοτε θα ειχα μεγαλο προβλημα , και θα γινοντουσαν πολλες περικοπες+1 και από εμένα αλλά γνώμη μου...καλό ssd 100€ δεν θα σου δοθεί η ευκαιρία να αγοράσεις τουλάχιστον στα επόμενα 2 χρόνια..δε πειραζει , οσο εγω θα ειμαι φανταρος θα τον εχει ο μικρος μου αδερφος να λιωνει στα games που θελει και μετα απο κανενα χρονακι κοιταμε για ssd , ακομα 4gb ram , και μελλοντικα για Amd 6πυρηνοΒάζω και στοίχημα πως και οι πολύ αντίθετοι αν είχαν την ίδια δυνατότητα του 50% δεν θα αφήναν ούτε μισό λεπτό να πάει χαμένο.τι να κανουμε που επεσε σε κακη εποχη η επιδοτηση :shout: και δεν ηταν μετα απο κανενα χρονακι να εχουν φτιαξει και οι τιμες στους ssd αλλα και οι ιδιοι να εχουν λιγοτερα προβληματα ωστε να επερνα χωρις δευτερη σκεψη
nikolakisr Νοέμβριος 18, 2009 #84 Νοέμβριος 18, 2009 Τι σε κάνει να νομίζεις όμως ότι οι συγκεκριμένοι ssd έχουν προβλήματα,και πως σε ένα χρόνο θα έχουν πέσει τόσο πολύ οι τιμές δεν μπορώ να καταλάβω..οσο εγω θα ειμαι φανταρος θα τον εχει....Fold...:dance3:Mεγιές και από εμένα..
adpanos Νοέμβριος 18, 2009 #85 Νοέμβριος 18, 2009 adpanos (δεν υπήρχε offence στις εστάσεις μου..Απλά όταν σου δίνουν πίσω το 50% περίπου ε αξίζει και η vapporX,αξίζει και η τουμπανιασμένη μητρική,αξίζει και ο διπλάσιος ssd από αυτόν που θα έβαζες κανονικά και και και..Πιστεύω να κατάλαβες για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή σε parts.Λογικά το 50% δεν είχες καταλάβει..) οφείλεις να επιδιορθώσεις τη σύνθεση σου γιατί μάλλον εσένα ακούει. Ναι δεν το είχα πιάσει σωστά αυτό με το +50% !!! Πίστευα πως του δίνουν 900€ βρέξει χιονίσει και θα έβαζε αυτός ακόμα ένα 50% για να πάει σε καλό σύστημα!!! Για αυτο΄και είχα ένσταση! Από την στιγμή που κατάλαβα έκανα edit είδες !!! :happy2::happy2: Συμπερασματικά λοιπόν θα έλεγα και μια τελευταία αλλαγή!!! MSI 790FX -GD70 !!!! http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Msi-790Fx-Gd70-Am3-790Fx-Ddr3-790FX-GD70.htm Αφού πάει για μητρική των 125€ ας προτιμήσει το HIGH END κομμάτι που υπάρχει εκεί κοντά σε τιμή!!! Να έχει και crossfire both x16 και ξεχωριστό e-sata controler και ξεχωριστό jmicron για raid, πέρα του sb750 ! Επίσης για την GIGABYTE GA-MA 790X(T??)-UD4P έχουν ακουστεί μερικά προβλήματα με τα pci-e lanes !!! Για προβλήματα παγώματος με μερικές κάρτες, αν θυμάμαι καλά!!! Προσοχή φίλε μην την πατήσεις εκεί!
ikskarda Νοέμβριος 18, 2009 Author #86 Νοέμβριος 18, 2009 τωρα εκλεισε φιλε , τελειωσαμε εδω ειτε καλως ειτε κακως .αν τους παρω παλι τηλεφωνο για τριτη αλλαγη προσφορας αυτη τη βδομαδα (δευτερα, τριτη , τεταρτη ) θα με βρισουν , αφου με μαθανε κιολας :man_in_love:αν ειναι μετα απο κανενα τριμηνο που θα εχει εγκριθει απο το ΕΣΠΑ και θα προχωρησω στην τελικη παραγγελια , πιστευω να με εχουν ξεχασει απο "σπαστικο" πελατη :banging: και να τους πω να μου δωσουν αυτη που λες ... ουσιαστικα στην τιμη δεν αλλαζει κατι 10 ευρω παραπανω ειναι , οποτε μπορει να το δεχτουν γιατι τους ειχα ρωτησει για τετοιες μικροδιαφορες σε περιπτωση που κατι δεν θα υπαρξει με τι μπορει να αλλαχτει και τι παιζει αν ειναι σε αλλη τιμη παρομοιο προιον
nikolakisr Νοέμβριος 18, 2009 #87 Νοέμβριος 18, 2009 Την πρότεινα με τα πιο θερμά μου σχόλια αλλά από ότι φαίνεται δεν έπιασαν τόπο και έτσι δεν επέμεινα άλλο.Ευτυχώς που υπήρξε κάποιος να το πεί!:thank_you2: ikskarda Και να σε βρίσουν τι έγινε..Πληρώνεις..Πίστεψέ με είναι μαθημένοι και από πιο low budget πελάτες...
ikskarda Νοέμβριος 18, 2009 Author #88 Νοέμβριος 18, 2009 απλα ειμαι fan της gigabytes ρε σεις :baby::dance3:
nikolakisr Νοέμβριος 18, 2009 #89 Νοέμβριος 18, 2009 Τώρα μιλάς σωστά..Απλά θα πάρεις χειρότερη μητρική..
adpanos Νοέμβριος 18, 2009 #90 Νοέμβριος 18, 2009 ΑΑΑΑ! Οκ νόμιζα πως ήταν τελική παραγγελία!Σε ένα τρίμηνο μπορεί να υπάρχουν 6-πύρηνοι στα ίδια λεφτά. Αν μπορείς τότε κάν`το!!! Αξίζει και με το παραπάνω η συγκεκριμένη μητρική! Σε σχέση με την giga που έβαλες απείρως καλύτερη! Καλορίζικο όταν έρθει και να το χαρείς όσο δεν πάει !!!! :fun: :clap::clap: Βέβαια άρχισε να με τρώει και εμένα το χέρι μου τώρα για αλλαγές στα pc μου αλλά......
ikskarda Νοέμβριος 18, 2009 Author #91 Νοέμβριος 18, 2009 οπως εχω πει , δεν με ενδιαφερει το αθλημα του o.c , πραγματικα δε νομιζω να το δοκιμασω (μπορει μετα απο 2 χρονια)πιστευω και πως με ενα pci-e ημουν παλι οκ οπως η gigabyte στα 80 ευρω αλλα μου ειπατε να παρω κατι καλυτερο . ετσι εβαλα αυτην . ελπιζω να με βγαλει ασπροπροσωπο και σε αυτα που θελω να κανω και κανω (internet,download,movies,και κανενα game σε ελευθερο χρονο) να ειμαι ευχαριστημενος ... και γενικως ελπιζω να εκανα τελικα καλι επιλογη με το ολο συστημα καθως ελαβα υποψιν μου και την προοπτικη της αναβαθμισης .θα μπορουσα να εφτιαχνα και ενα συστημα με i7 με 100-150 ευρω διαφορα παραπανω που κατα πασα πιθανοτητα θα ηταν πιο καλο ακομα ... ο καιρος θα δειξει
ikskarda Νοέμβριος 18, 2009 Author #92 Νοέμβριος 18, 2009 ΑΑΑΑ! Οκ νόμιζα πως ήταν τελική παραγγελία! Αν μπορείς τότε κάν`το!!! Αξίζει και με το παραπάνω η συγκεκριμένη μητρική! Σε σχέση με την giga που έβαλες απείρως καλύτερη! ουσιαστικα σου κανουν μια προσφορα , ενα τιμολογιο και σου βγαζουν ενα ποσο . αυτο το ποσο το καταθετεις για το ΕΣΠΑ και στο εγκρινουν και μετα πας στο πλαισιο και τους λες ηρθε η εγκριση και θελω τα κομματια μου , αλλα μπορεις να κανεις καποιες στοιχειωδης αλλαγης και να παρεις κατι αλλο αλλα μονο μεσα στην τιμη την οποια σου εγκριναν αν πχ εσυ εχεις αλλαξει γνωμη η το κομματι που θες τελειωσε ... πχ εστω οτι μου εγκριθηκαν 1500 ευρο και θελω εγω να αλλαξω οθονη και να παρω 26αρα οπου βγαινει τελικα στο συνολο 1580 ας πουμε , αυτο δε γινεται γιατι εχω ξεφυγει απο το συνολο (οποτε πρεπει να κοψω απο καπου αλλου αυτα τα 80 ευρο για να παρω τελικα αυτη την οθονη) , ενω πχ αν ειναι 1500 και θελω κατι σχεδον παρομοιο με μικρη διαφορα χρηματων 10-20 ευρω οπως τυχαινει να εχουν οι 2 μητρικες μεταξυ τους πιθανον απο οτι μου ειπαν αυτοι γινεται .
nikolakisr Νοέμβριος 18, 2009 #93 Νοέμβριος 18, 2009 Δεν είναι μόνο τα pcie ούτε το overclockability...Θέλει πολύ γράψιμο για να σου αραδιάσει κάποιος τα πολλά πλεονεκτήματα αυτής της μητρικής..Σου είπε μερικά ο adpanos πιο πάνω.Σου λέω και εγώ το πιο απλό μιας και μίλησες για αναβαθμισημότητα τα 2 περισσότερα sataII slots και την καταπληκτική της σχεδίαση(στο πλάι για να μην μπλέκουν τα καλώδια στη μέση και γενικά να μην ενοχλούν τα slots)...Και αυτή που διάλεξες acceptable είναι πάντως.Απλά η άλλη δεν συγκρίνεται ούτε με πιο ακριβά μοντέλα..
ikskarda Νοέμβριος 18, 2009 Author #94 Νοέμβριος 18, 2009 συμφωνοι αν ηξερα οτι οντως θα επιμενατε τοσο πολυ θα την εβαζα , τωρα εγινε το "κακο" . ας ελπισουμε να την αλλαζουν οταν ερθει η ωρα , θα το εχω στα υποψιν μουγενικως ομως πως με κοβεται ? αξιζε να σας ζαλισω ? πρωτη προσφρα στην 1η σελιδα αυτου του τοπικ ηταν στα 2150 περιπου , αν και οπως ειπα με περικοπες εκανα συστημα σε i7 920 , 5870 , HDD , και UPS στα 1880 που πιθανον να ειναι και καλυτερο απο αυτο ...ελπιζω να εκανα τελικως καλη επιλογη , και πραγματι να γινει αυτο που θελω σε λιγο καιρο σε αναβαθμιση (αλλαγη HDD σε SSD , αλλαγη Χ4 765 σε 6πυρηνο ειτε με την μια ειτε με την αλλη μητρικη χωρις προβλημα , και 4gb Ram ακομα , καθως σκοπευω μονο αυτες να ειναι οι αλλαγες μου για τα επομενα 5 χρονια )ραντεβου λοιπον καπου κατα το 2014 να μου κανετε νεα συνθεση :fun:
Snips Νοέμβριος 18, 2009 #95 Νοέμβριος 18, 2009 Να ρωτήσω κάτι....Αυτήν την επιδότηση ΠΟΙΟΣ την χορηγεί?
nickstamat Νοέμβριος 18, 2009 #96 Νοέμβριος 18, 2009 Να ρωτήσω κάτι....Αυτήν την επιδότηση ΠΟΙΟΣ την χορηγεί? κλικ μι
Snips Νοέμβριος 19, 2009 #97 Νοέμβριος 19, 2009 Nαι αυτό το κατάλαβα. Δεν έχω τίποτα εναντίον σου βέβαια, αλλά ίσως να γίνω λίγο στραβός-μίζερος κτλ τώρα... Τελικά απο "ποιανου" τσέπη είναι αυτά τα επιδοτούμενα 900 ή δεν ξέρω πόσα βγήκαν ευρώ; Και ως τι παίρνεις αυτήν την επιδότηση; Γιατί αν είναι από την φορολογία ("επιδοτούμενα" προγράμματα από την Ευρώπη να μην αναφερθεί pls), ..έχει ο συνταξιούχος των 300 ευρώ, "ρέστα" να σου δώσει για να πάρεις PC που κάνει τα βασικά!!! με κοντά στο 2χίλιαρο; Βέβαια αναφέρεις χρήση PC για πολλά χρόνια...αλλά πάλι....δεν.... Αν βέβαια τα δίνει ο Βγενόπουλος και ο Κυριακού απο το υστέρημα τους...χαλάλι σου....έχουν κι άλλα αυτοί.
nickstamat Νοέμβριος 19, 2009 #98 Νοέμβριος 19, 2009 Nαι αυτό το κατάλαβα. Δεν έχω τίποτα εναντίον σου βέβαια, αλλά ίσως να γίνω λίγο στραβός-μίζερος κτλ τώρα...Τελικά απο "ποιανου" τσέπη είναι αυτά τα επιδοτούμενα 900 ή δεν ξέρω πόσα βγήκαν ευρώ; Και ως τι παίρνεις αυτήν την επιδότηση; Γιατί αν είναι από την φορολογία ("επιδοτούμενα" προγράμματα από την Ευρώπη να μην αναφερθεί pls), ..έχει ο συνταξιούχος των 300 ευρώ, "ρέστα" να σου δώσει για να πάρεις PC που κάνει τα βασικά!!! με κοντά στο 2χίλιαρο; Βέβαια αναφέρεις χρήση PC για πολλά χρόνια...αλλά πάλι....δεν.... Αν βέβαια τα δίνει ο Βγενόπουλος και ο Κυριακού απο το υστέρημα τους...χαλάλι σου....έχουν κι άλλα αυτοί. Τι σε νοιάζει ως τι παίρνει την επιδότηση ο άνθρωπος? Μπορεί να είναι μηχανικός, ας πούμε, αλλά έχει σημασία? Σε κάθε περίπτωση, δε σου φταίει ούτε ο ikskarda ή ο οποιοσδήποτε δικαιούχος, ούτε και το παρόν thread. Ρίξε κι εδώ μία ματιά, μπορεί να υπάρχουν οι απαντήσεις που ψάχνεις.
ikskarda Νοέμβριος 19, 2009 Author #99 Νοέμβριος 19, 2009 μια ερωτηση θελω να κανω παιδια σχετικα με θεμα συμβατοτητας και αξιοπιστιας-σταθεροτητας. η GA-MA790XT-UD4P ειναι οκ με τις OCZ 4GB KIT BLACK EDITION 1600? γιατι στο site της gigabyte δεν ειναι στην λιστα με τις υποστηριζομενες RAM και με επιασε ενα σχετικο αγχος παντως θελω να πιστευω οτι ο συνδυασμος UD4P-965 BE-4GB RAM DDR3 1600 να ειναι θανατηροφορς
nikolakisr Νοέμβριος 20, 2009 #100 Νοέμβριος 20, 2009 Όχι όσο θανατηφόρος όσο ο συνδυασμός GD70-965-4gb ddr3@1600,και όχι τόσο θανατηφόρος όσο ο συνδυασμός UD4P-965-8gb αργότερης ram,και όχι τόσο θανατηφόρος όσο οποιοσδήποτε quad-οποιαδήποτε μητρική-οποιεσδήποτε 4gb ram-ένας καλός ssd.Παρόλα αυτά ναι μαν το μηχάνημα θα σπέρνει.:banging:Και κάτι τελευταίο αν και δεν νομίζω να με ακούσεις.Αν πας σε απλή μητρική επέλεξε καλύτερα μια από τις από κάτω..Asus M4A785TD-V EVOGigabyte MA785GT-UD3HΣου προτείνω την πρώτη λόγο καλύτερης σχεδίασης.Το δεύτερο pcie της δεύτερης απλά πάει χαμένο λόγο θέσης των sataII ports.Ο λόγος που στο προτείνω βρίσκεται σε αυτό το review μεταξύ των δύο chipset και αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις raid5 δεν υπάρχει λόγος να πας στην ακριβότερη...Όσο περίεργο και αν φαίνεται λόγο μικρότερου αριθμού στην ονομασία και μικρότερης τιμής(Η οποία δικαιολογείται μια χαρά λόγο πληρότητας του 790GX που απλά είναι άχρηστη στους περισσότερους χρήστες),το πιο καινούριο 785G είναι ο νικητής.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.