Jump to content

Γνωμες για τελικη συνθεση Η/Υ μεσω ΕΣΠΑ

ikskarda

Recommended Posts

εφτιαξα και την συνθεση που περιεγραψα παραπανω και σε εικονα για καλυτερη οπτικη .

Κολλαω στον SSD και ποιον , απλα εβαλα τον Postville για να βγει το τελικο ποσο .

Δευτερον για πειτε ενα UPS ?

http://i49.tinypic.com/34i2553.jpg

αξιζει τα "τοσα" λεφτα του το συστημα η θα μπορουσα να εφτιαχνα κατι καλυτερο , ακομα και σε Intel ?

πρεπει μεχρι το απογευματακι να εχω κλεισει με το θεμα του υπολογιστη παιδια για να κανω την παραγγελια .

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Ωχ ρε Candyman όρεξη έχεις.Δεν χρειάζεται να μαλώνουμε,ούτε θα χωρίσουμε τις καρδιές μας.Απόψεις διαφορετικές απλά που γράφτηκαν και ας βγάλει ο OP τα συμπεράσματά του να αποφασίσει.Αφού το κρίνεις τόσο απαραίτητο κάνε την πρότασή σου για το πιο να αγοράσει ο φίλος.Διαφωνείς διαφωνείς αλλά μια πρόταση δεν έχεις κάνει ακόμη για ups.:p

APC αν θες κάτι εξαιρετικό, Eaton (πρώην Merlin Gerin) αν ψάχνεις κάτι πιο οικονομικό αλλά επίσης καλό.

Mustek, Trust, TurboX, Vittenheim και οτιδήποτε άλλο, το ξεχνάς με την μία. Τέλος.

Υ.Γ. nikolakisr: Έτσι ε; Ορίστε οι προτάσεις μου.

Δε μου λες, εσύ κι όσοι άλλοι υποστηρίζετε ούτε λίγο ούτε πολύ πως το ups υπάρχει μόνο για προστασία, σας έχει τύχει να χάσετε τεράστιο project την ώρα που το δουλεύατε από διακοπή/πτώση τάσεως του δικτύου; Το UPS δεν το αγοράζουμε για την προστασία γιατί αυτό επιτυγχάνετε και με surge protector. Το αγοράζουμε κυρίως για να μην ΣΒΗΝΕΙ το pc στις ανωμαλίες του ρεύματος. Τόσο απλά!

Εννοείται πως θα βάλεις UPS. Αν όχι για την προστασία, τουλάχιστον για να μπορέσεις να σώσεις οποιαδήποτε δουλειά και να κλείσεις ομαλά το σύστημα.

Παρεμπιπτόντως, με 500-600 Ευρώ παίρνεις ένα εξαιρετικό UPS, άρα δε χρειάζεται να κοστίζει όσο όλο το σύστημα.

Φυσικά μην κοιτάξεις καθόλου μάρκες ψεύτικες όπως Turbo-X, Accupower και λοιπές.

Κοιτάξε για APC ή Merlin Gerin (τα δεύτερα είναι κάπως δυσεύρετα νομίζω).

EDIT: Άργησα να ποστάρω, συμφωνώ 100% με τον από πάνω. :)

ρε σεις τσαμπα λογομαχειτε .

θελω την γνωμη σας για την τελευταια-τελευταια εικονα που εβαλα

1)αν ειναι οκ το συστημα και αν πιστευετε οτι αξιζει να επενδυσω σε αυτο με την προοπτικη της αναβαθμισης σε 2-3 χρονια καθως σκοπευω να παω παλι σε ολοκαινουργια τα παντα σε 5 χρονια οπως εκανα και με το amd 3200+ με socket 939 μεχρι σημερα

2)για SSD τι λετε . ποιον να βαλω αν και οπως ανεφερα με αγχωνει το οτι βγαζουν προβληματα με firmware και τα σχετικα

3)για το UPS , οπως ειπε και ο φιλος ο @Candyman μονο για APC κοιταω (αφου ηδη εχω και ενα APC RS800) και συγκεκριμενα το 1500αρι στα 290 ευρω που θα μου μεινει και θα μπορω να του πεταω πολλα απανω αφου ειναι 865watt

συνεπως με ολα τα προηγουμε συν το APC φτανει η τελικη τιμη στα 1843,07 απο το οποιο με απλα μαθηματικα :p βγαινει οτι θα πληρωσω εγω 1070 ευρο

169nw20.jpg

500-600€ δεν είναι όσο όλο το σύστημα.Με 500-600€ στην τσέπη μου όταν μου καεί με το καλό τα στέλνω για αλλαγή και θα το παρακαλάω κιόλας να πάθω κάτι τέτοιο.Που λέει ο λόγος ε..Αυτός που έλεγε πρίν ότι ένα καλό ups κάνει όσο όλο το υπόλοιπο σύστημα.Ναι ο ίδιος λόγος..

Καλύτερα να μου καεί το pc να αναβαθμίσω κιόλας τσάμπα παρά το ups άμα είναι να δώσω τόσα..Και μην πεί κανείς το ups δεν καίγεται γιατί τόσο γκαντέμης που πρέπει να είσαι για να σου καεί το Pc ε με τέτοια καταστροφή το Ups θα την παλέψει;

1.Βάλε μια καλύτερη μητρική.

2.Αν σκοπεύεις να πάρεις τον 965 περίμενε τους c3 τουλάχιστον αλλιώς 955 από εμένα.

3.OCZ Vertex turbo από εμένα.

4.Κράτα το παλιό σου

Candyman μιλάμε για home pc man.Που κύρια χρήση έχει το gaming,ταινίες,και(να με συγχωρήσει το forum για την έκφραση)προβολή πορνό.Εννοείται ότι για επαγγελματική χρήση και project που μιλάς το ups όχι απλά επιβάλλεται αλλά είναι και το κυριότερο part.

500-600€ δεν είναι όσο όλο το σύστημα.Με 500-600€ στην τσέπη μου όταν μου καεί με το καλό τα στέλνω για αλλαγή και θα το παρακαλάω κιόλας να πάθω κάτι τέτοιο.Που λέει ο λόγος ε..Αυτός που έλεγε πρίν ότι ένα καλό ups κάνει όσο όλο το υπόλοιπο σύστημα.Ναι ο ίδιος λόγος..

1.Βάλε μια καλύτερη μητρική.

2.Αν σκοπεύεις να πάρεις τον 965 περίμενε τους c3 τουλάχιστον αλλιώς 955 από εμένα.

3.OCZ Vertex turbo από εμένα.

4.Κράτα το παλιό σου

1) γιατι να βαλω καλυτερη μητρικη ? πες μου ενα 2 επιχειρηματα για να ξερω καθως αυτη πιστευω μου αρκει καθως δε προκειται να κανω CF

2)μεχρι να εκριθει η αιτηση μπορει να περασουν 3 μηνες οποτε μπορω να τους πω να μου δωσουν αυτον που λες , αν και δεν με ενδιαφερει το o.c , εκτος και αν οντως ειναι ακομα πιο καλος

3) εχω ακουσει οτι θελουν firmware update αλλα ειναι ακομα πιο ακριβοι απο τον Postville

4) το παλιο ειναι 800AVR 540watt δε νομιζω πως φτανει να σηκωσει υπολογιστη και οθονη , παρολο που με το τωρινο μου συστημα Amd X2 4400+ , 540watt τροφοδοτικο , 3 σκληρους , 17αρα TFT και Ati 3870 δεν γεμιζει ουτε στο 40%

1)για καλύτερες και σωστότερες καταναλώσεις,για το καλύτερο chipset,για τα pcie που αν και σου φαίνονται αχρείαστα ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου χρειαστεί το επιπλέον(δεν χρειάζεται μόνο να κάνεις CF για να σου χρειαστεί),για καλύτερο O/C(μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μην πείς..Πάρε πρώτα τον BE και έλα ξαναπές το σε 6 μήνες ότι δεν θα κάνεις O/C),γιατί όταν όλο το pc κοστίζει 2000€ δεν μπορείς να τσιγκουνεύεσαι τα 40 ειδικά στη μητρική.Αν σκεφτώ και άλλους θα κάνω edit.

2)Ναι όντως είναι πιο καλός.Για την ακρίβεια αν δεν πάρεις αυτόν τα 20κάτι€ για 0,2ghz σε Black edition επεξεργαστή είναι πεταμένα λεφτά.Τελείως όμως.Να ήταν 3€ η διαφορά να πάω πάσο.

3)Όταν η τελευταία λέξη της πρότασης έχει τον κρεμασμένο,δεν μιλάς για σκοινί.

4)Απλά να προλάβεις να τον κλείσεις ομαλά..Δεν χρειάζεται να τον δουλεύεις κιόλας με διακοπή ρεύματος και κεραυνούς έξω.

1) πιστευω πως ναι εχεις δικιο πως η μητρικη πρεπει ειναι καλη για την σωστη λειτουργια του ολου συστηματος , απλα επρεπε να κανω περικοπες απο ολα τα πραγματα και ετσι εκοψα και απο μητρικη

2)θα ηταν καλο λοιπον αν συμβει αυτο

3)δε σε πολυκαταλαβα :confused:

4)αυτο με ενδιαφερει , οταν εχει διακοπη ρευματος να εχω τα 2-3 λεπτα να κανω save και να κλεισω , και οταν ριχνει καταιγιδες να με σωσει , οπως το εχει κανει αυτο που εχω το οποιο το ακουω οποτε βρεχει να κανει τικ τακ και νομιζω πως αυτο σημαινει οτι με "σωζει" απο πτωσεις (η ΔΕΗ του Ηρακλειου ειναι φοβερη:wall:)

εγω θα αφησω το UPS να υπαρχει στην τιμη ωστε να μου εγκρινουν μεγαλυτερο ποσο (σαν υπερκοστολογηση) , και θα τους ρωτησω μετα αν μπορω πχ να μην το παρω το UPS και να μου δωσουν την διαφορα σε κατι καλυτερο :T: ειτε αυτο ειναι μητρικη , ειτε ssd , ειτε ram

4)αυτο με ενδιαφερει , οταν εχει διακοπη ρευματος να εχω τα 2-3 λεπτα να κανω save και να κλεισω , και οταν ριχνει καταιγιδες να με σωσει , οπως το εχει κανει αυτο που εχω το οποιο το ακουω οποτε βρεχει να κανει τικ τακ και νομιζω πως αυτο σημαινει οτι με "σωζει" απο πτωσεις (η ΔΕΗ του Ηρακλειου ειναι φοβερη:wall:)

Το pc δεν κλείνει μόνο από διακοπή ρεύματος. Μπορεί να συμβεί κάλλιστα και με μια πτώση τάσεως που ξεπερνάει το transient response του psu σου. Ας αφήσουμε κατά μέρος λοιπόν τα ευχολόγια γιατί μια διακοπή ρεύματος μπορεί να οδηγήσει π.χ. σε καταστροφή του σκληρού δίσκου (αν η κεφαλή δεν προλάβει να κάνει park και προσγειωθεί ανώμαλα στην επιφάνεια εγραφής) με αποτέλεσμα.. data bye bye, κ.λ.π. Εγώ ένα πράγμα θα πω. Με τα ρεύματα ΔΕΝ παίζουμε, δηλαδή καλό psu και ένα κατάλληλο ups είναι must.

Υ.Γ. Υπερτιμολόγηση από το Πλαίσιο χλωμό, αλλά δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις.

@ikskarda Googlαρε λίγο τι έγινε με το τελευταίο firmware update του postville.SSD σημαίνει αλλάζω συνήθειες,τουλάχιστον μέχρι να φτάσουν οι τιμές των 200gb καλών ssd στα 100€.Που σημαίνει στον C ξεχνάω τις πολλές εγγραφές,εγκαταστάσεις παιχνιδιών,και και και..Ta 20gb δεν είναι τίποτα.Αν παρόλα αυτά χρειάζεσαι αυτά τα 20gb go for it.

μπορεις να μου δωσεις το λινκ με τον SSD που μου λες ? να τον δω και να δω ποσο αλλαζει η συνολικη τιμη μετα ?

εννοεις τον ocz vertex series 60gb στα 229 ? η τον ocz vertex turbo series 60gb στα 255 ?

και θα ειμαι πιο σιγουρος πιστευεις για την λειτουργια αυτου του SSD ?

σε αυτον δεν ξεχναω εγκαταστασεις και παιχνιδια ?

οχι ενταξει μιλαμε μονο για τον 60αρι ...

αλλα δε μου απαντησες σε αυτο που ρωταω τελευταια . τι θα κερδισω με αυτον σε σχεση με τον Postville αλλα και με οποιοδηποτε SSD ? οπως ρωταω αυτος δεν εχει προβληματα η δεν ειναι περιορισμενος σε εγκαταστασεις και παιχνιδια και εγγραφες ?

στο τσακ ειμαι να μην βαλω εναν καλο μηχανικο δισκο οπως πχ Caviar Black και αργοτερα μετα απο κανενα χρονακι που θα πεσουν οι τιμες των SSD να παρω εναν .

αλλα μετα θα εχετε δικιο οτι σε ενα συστημα 1200 ευρω (τιμη χωρις UPS και οθονη) δεν εχει SSD

Yπάρχει και η λύση του raid-0 με γρήγορους μαγνητικούς. Μέση λύση και σε επιδόσεις, και σε κόστος, με κορυφαίο δείκτη χωρητικότητας/κοστους και χωρίς τα γνωστά ζητήματα που αντιμετωπιζουν οι SSD's.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.