Jump to content



Γνωμες για τελικη συνθεση Η/Υ μεσω ΕΣΠΑ


ikskarda

Recommended Posts

  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

-Φτηνότερη κάρτα γραφικών! Θες 5870 ? Βάλε 5870 αλλά μην διαλέγεις την ακριβότερη επειδή έχει χρωματιστό καπάκι! Ολες ίδιες είναι!!!

Αρα πας σε ALBATRON !!!

Albatron 5870 SVGA (PCI-Express, 1GB)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Albatron-5870-SVGA-PCI-Express-1GB-HD5870-1G.htm

Η AMD λέει για την κάρτα αυτή :

500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and four 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)

-To παρακάτω φτάνει και περισσεύει !!

Chieftec CFT-750-14C 24pin PSU (750W)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Chieftec-750W-CFT-750-14C.htm

-Μητρική βάζεις την παρακάτω που είναι αξιίπιστη και πλήρης! Η άλλη που έχεις διαλέξει δεν προσφέρει κάτι παραπάνω αλλά κοστίζει περισσότερο!

GIGABYTE-GA-MA770T-UD3P

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/GIGABYTE-GA-MA770T-UD3P-sAM3-DDR3-770.htm

-Ψήκτρα βάζεις την παρακάτω που είναι φτηνότερη αλλά καλύτερη! Η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο!

Scythe-Mugen-2

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Mugen-2-SCMG-2000.htm

-Σκληρό δίσκο βάζεις έναν μεγαλύτερο με 32mb cache CAVIAR BLACK για να είναι γρήγορος !

WD-Caviar-Black-WD7501AALS-750GB-HDD-32MB-Cache

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/WD-Caviar-Black-WD7501AALS-750GB-HDD-32MB-Cache-7200RPM-Sata-II-WD7501AALS.htm

-Κουτί βάζεις ένα πολύ καλό και με καλύτερη απόδοση-τιμή:

Lancool-PC-K62-Black

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lancool-PC-K62-Black-Case-C99-K62B0-10-C99-K62B0-10.htm

ή

CoolerMaster Storm Scout SGC-2000-KKN1-GP

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Storm-Scout-SGC-2000-KKN1-GP.htm

Οθόνη θα διάλεγα την εξίσου καλή ομορφότερη και φτηνότερη :

LG-W2443T-PF

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2443T-PF-TFT-Monitor-24-W2443T-PF.htm

Πληκτρολόγια/ Ποντίκια :

Logitech-Desktop-Wirel-Lx710-Laser-Gr

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Input-Devices/Keyboards/Logitech-Desktop-Wirel-Lx710-Laser-Gr-967670-1115.htm

ή

Microsoft Wireless Media Desktop 1000 (ZHA-00019)

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Input-Devices/Keyboards/Microsoft-Ms-Wireless-Media-Deskt-1000-ZHA-00019.htm

Τα υπόλοιπα ίδια!!!

Ετσι κερδίζεις αρκετά χρήματα και τα βάζεις στην τσέπη σου, ΧΩΡΙΣ να χάνεις πουθενά σε επιδόσεις!!!!!! Το αντίθετο μάλιστα!

Αν πάλι θες, μπορείς να τα επενδύσεις (την διαφορά) σε SSD δίσκο!

Και κάτι ακόμα!!!! Δεν χρειάζεσαι UPS , δεν υπάρχει περίπτωση να πάθεις κάτι! Mε ένα καλό τροφοδοτικό με ενεργή προστασία για υπερένταση, υπέρταση και υπόταση σαν αυτό που σου έδωσα ή κάποιο άλλο είσαι εντάξη !!!

Μην το τρελάνουμε το θέμα......!

Εσύ πας να ρίξεις 450€ σε τροφοδοτικό και ups ...... Αν είναι δυνατόν ....! Με 450€ αγοράζεις ολόκληρη γεννήτρια 5KVA για να τροφοδοτήσεις ολόκληρο σπίτι!!!!

Link to comment
Share on other sites

ωραια η συνθεση σου φιλε , αλλα δε ξερω κατα ποσο με αυτα τα κομματια θα ειμαι ικανοποημενος για 3 περιπου χρονια απο τον υπολογιστη .

απο την αλλη ηδη εχω ενα APC RS800 στα 540watt αλλα δε ξερω αν κανει και επαρκει για το νεο υπολογιστη

Link to comment
Share on other sites

@adpanos ο άνθρωπος θα πάρει με 50% περίπου μέσω ΕΣΠΑ τον υπολογιστή και του προτείνεις..

1)mobo με 1 pcie

2)AALS αντί για τον F3

3)reference 5870 ενώ με μόλις 15€ παραπάνω(50%) παίρνει VapporX(όχι και χρωματιστό καπάκι μόνο ρε man..)

4)midi κουτί

5)Και σε τόσων χρημάτων σύνθεση δεν επιβάλεις την αγορά ενός ssd..

Τι να πω..no offence αλλά διαφωνώ κάθετα στα από πάνω.

Λοιπόν κάτι τελείως τουμπανιασμένο από εμένα.Οι περικοπές που μπορούν να γίνουν είναι ολοφάνερες αν το θελήσεις.(Ο 60άρης SSD ή ο postville,4gb λιγότερη ram,καμία φθηνότερη,χειρότερη μητρική(αν και ακριβότερη να βάλεις χειρότερη θα είναι.Αυτό είναι by far ότι καλύτερο παίζει για amd rig και σε αυτή την απίστευτη τιμή(135€) μην το αφήσεις.Και ας μην το χρησιμοποιήσεις ούτε για πλάκα..μόνο και μόνο για τα 8sata slots,το DrMos και τη σχεδίαση της,θα την ευλογάς..Ότι και να πω για τη μητρική είναι λίγο..Σχεδίαση,επιδόσεις,δυνατότητες..Απίστευτο κομμάτι.)

26809832.jpg

Η επιλογή αυτών των parts έγινε μόνο και μόνο για το 50% που είπες.Αν για τον οποιοδήποτε λόγο το 50% δεν ισχύει ή το είπες έτσι για πλάκα ή δεν είναι σίγουρο και μπορεί και να μην στο δώσουν ή ή ή...Τότε δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟΣ να πας σε κάτι τέτοιο.Σε 3 χρόνια αυτός ο υπολογιστής θα είναι το απόλυτο τίποτα μπροστά στους υπολογιστές της εποχής.Και είτε αυτόν πάρεις είτε έναν με 1000€ είτε έναν με 2500€ σε 3 χρόνια στην ίδια θέση θα βρεθείς,μόνο που θα έχεις ένα +10% max τον πρώτο χρόνο.

1.Μην πάρεις τον 965 δεν αξίζουν τα 0,2ghz 20κάτι € σε Black edition επεξεργαστή.Εκτός...και αν θες να περιμένεις το καταπληκτικό c3 stepping του 965 για να τον φτάσεις στα όρια του(Η μητρική αυτή στο επιτρέπει..)

2.Μην βάλεις ακριβότερες ram.8gb>6gb>4gb>2gb>1gb σε ότι ρολόγια και αν είναι.Προτίμησε περισσότερη και όχι γρηγορότερη ram.Και αν το κάνεις μέχρι εδώ ή το πολύ εδώ..Όχι παραπάνω.

3.Αν δεν έχεις τις τόσο απίστευτες απαιτήσεις σε παιχνίδια πήγαινε στην 5850 vapporX.Η μητρική υποστηρίζει μέχρι και Quad Crossfire..Βάζεις και δεύτερη όταν το κρίνεις ότι χρειάζεται,και 3ή..

4.ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ PC να μην βάλεις SSD.Ακόμη και αν η χρήση του ssd αλλάξει κάποιες συνήθειές σου(Λειτουργικό και εφαρμογές στον SSD και όλα τα άλλα στον μηχανικό a.k.a φτιάχνεις partition για να κάνεις εγκατάσταση των παιχνιδιών εκεί και όχι στον SSD)ο SSD θα απογειώσει την αποκρισημότητα του συστήματός σου.Μιλάμε για πολλά λεφτά μηχάνημα για να είναι χωρίς ssd.Αν δεν βάλεις θα πιαστείς λίγο κορόιδο ακόμη και με το 50%..

5.ups;;Ο παππούς μου μπορεί και να αγοράσει μην του καεί ο κομπιούτερς..Αρκέσου με ένα καλό πολύμπριζο.Όλα τα σοβαρά τροφοδοτικά δεν έχουν τόσο φόβο.Τώρα να είσαι τόσο άτυχος man...Για αυτό υπάρχει και το rma...Βάλε αυτό που έχεις.Ίσα ίσα να προλάβεις να τον κλείσεις μόνος όταν γίνει διακοπή.Ε εντάξει άμα θέλεις να παίζεις crysis και με κομμένο το ρεύμα..Υπάρχουν πολλοί γιατροί να πας και στοιχίζουν πολύ λιγότερο από το ups.

Υ.Γ Το ότι η CM φτιάχνει πολύ καλά κουτιά δεν σημαίνει ότι έχει και τις καλύτερες ψύκτρες.Κόλλησες σε βλέπω.Πολύ καλή είναι η συγκεκριμένη αλλά ξεκόλλα γιατί αυτού του τύπου οι ψύκτρες έχουν πολλά μειονεκτήματα και κανένα πλεονέκτημα.Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά πήγαινε εδώ.Αλλιώς την mugen2.

Link to comment
Share on other sites

το πιό καλό που άκουσα από όλη αυτή την κουβέντα είναι το ότι δεν χρειάζεσαι UPS!!!!!!! No offence αλλά ούτε με ανέκδοτο για ξανθιές δεν έχω γελάσει έτσι..

Επειδή ο καθένας θα σου πει τα δικά του επίτρεψέ μου με την ταπεινή γνώση μερικών δεκαετιών που έχω στην πληροφορική να σου πω σε τι αξίζει να δώσεις λεφτά. Η σειρά υπόψη είναι τυχαία.

Λοιπόν UPS, PSU, case, keyboard/mouse και καμιά καλή οθόνη (και ποιοτικά ηχεία αν σου αρέσει η μουσική). Τα πρώτα 4 θα τα κρατήσεις για πολύ καιρό και σε διάφορες αναβαθμίσεις που θα κάνεις. Την οθόνη για τουλάχιστον 3-4 χρόνια. Από εκεί και πέρα πάρε ότι θες, ούτως η άλλος σε κανα 2αρι χρόνια (το πολύ) αν είσαι φαν της τεχνολογίας θα τα αλλάξεις (και τα παλιά δεν θα αξίζουν τίποτα).

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά..

ps. Τα ups έχουν σώσει πάρα πολλούς υπολογιστές φίλων, πελατών αλλά και δικούς μου. Στην Ελλάδα που η τάση του ρεύματος μοιάζει με καρδιογράφημα το UPS θεωρείται επένδυση.

Link to comment
Share on other sites

@adpanos ο άνθρωπος θα πάρει με 50% περίπου μέσω ΕΣΠΑ τον υπολογιστή και του προτείνεις..

1)mobo με 1 pcie

2)AALS αντί για τον F3

3)reference 5870 ενώ με μόλις 15€ παραπάνω(50%) παίρνει VapporX(όχι και χρωματιστό καπάκι μόνο ρε man..)

4)midi κουτί

5)Και σε τόσων χρημάτων σύνθεση δεν επιβάλεις την αγορά ενός ssd..

Τι να πω..no offence αλλά διαφωνώ κάθετα στα από πάνω.

Aκριβώς!!!! Θα πάρει 900€ επιδόσητη και εσύ του λές να δώσει άλλα τόσα για να πάρει τι???????

Τις ίδιες ακριβώς επιδόσεις !!!!!!

1) Τι να κάνεις το mobo με 2 ή 4 pci-e ??? Σε τι θα χρησιμεύσει όταν βάζει επάνω 5870 ??? Επιπρόσθεστα δεν είναι κανένας τρελαμένος gamer για να πεις πως θα του χρειαστεί 2η !

2) Ναι βάζω το AALS γιατί τον F3 δεν θα τον βρει στο κατάστημα και αυτός που είχε βάλει από πάνω στην σύνθεσή του, είναι ακόμα χειρότερος!!!

3) Τι σημαίνει φίλε μου VAPOR-X??? Πια η διαφορά με την άλλη ? Ιδιος πυρήνας, ίδιες μνήμες, ίδιες έξοδοι όλα ίδια και για ένα ελάχιστα διαφορετικό σύστημα ψήξης θα δώσει 35€ παραπάνω για κάτι που δεν χρειάζεται ???

4) Μιdi κουτί γιατί με 1 μόνο κάρτα γραφικών στο σύστημα, έναν ή άντε δυο σκληρόυς , ένα dvd-rw και 2ή 4 ντιμάκια μνήμης ΔΕΝ χρειάζεται FULL ATX κουτί !!!!!

5) Αν είδες παραπανω γράφω:

Ετσι κερδίζεις αρκετά χρήματα και τα βάζεις στην τσέπη σου, ΧΩΡΙΣ να χάνεις πουθενά σε επιδόσεις! Το αντίθετο μάλιστα!

Αν πάλι θες, μπορείς να τα επενδύσεις (την διαφορά) σε SSD δίσκο!

Και τέλος να σου πω πως:

1) Θεωρώ σωστή την κίνηση με τα 4ντιμάκια μνήμης !

2) σωστή την κίνηση για ssd !

EDIT: Μισό λεπτό!!!!

Η επιλογή αυτών των parts έγινε μόνο και μόνο για το 50% που είπες.Αν για τον οποιοδήποτε λόγο το 50% δεν ισχύει ή το είπες έτσι για πλάκα ή δεν είναι σίγουρο και μπορεί και να μην στο δώσουν ή ή ή...

Δηλαδή ότι και να πάρει θα του δώσουν το 50% ????????

Αν είναι έτσι πάω πάσο !!!!!

Link to comment
Share on other sites

εγω 10+ χρονια ups δε χρησιμοποιω παντως..

Nαι, ωραία.. και λοιπόν; Θα αναλύσουμε τι συμβαίνει στον καθένα μας ή θα συζητήσουμε τι είναι το σωστό που πρέπει να κάνουμε; Να ξέρω άμα είναι το thread να το κάνουμε έκθεση ιδεών, να γράψω κι εγώ τα απομνημονεύματα μου. :D

Link to comment
Share on other sites

..το UPS δεν είναι απαραίτητο και το καλό psu είναι αρκετό;;; Έλεος!

Υ.Γ. Crmaris, μαζί το ποστάραμε!

χε χε και εμένα αυτό μου έκανε τρελή εντύπωση. Ρε παιδιά μην λέτε τέτοια στον κόσμο γιατί θα κλαίει τα pc του (εκτός και αν είστε τεχνικοί :D).

Link to comment
Share on other sites

Nαι, ωραία.. και λοιπόν; Θα αναλύσουμε τι συμβαίνει στον καθένα μας ή θα συζητήσουμε τι είναι το σωστό που πρέπει να κάνουμε; Να ξέρω άμα είναι το thread να το κάνουμε έκθεση ιδεών, να γράψω κι εγώ τα απομνημονεύματα μου. :D

Αν το pc είναι ανοικτό για όλο το 24ωρο λόγω συγκεκριμένης εργασίας, είναι απαραίτητη η λειρουργία του ακόμα και σε στιγμές που το δίκτυο δεν παρέχει τάση για κάποιους λόγους, τα αρχεία που διαχειρίζεται είναι μυστικά του κράτους, τότε επιβάλεται η χρήση UPS !!

Διαφορετικά με ένα καλό τροφοδοτικό με ΕΝΕΡΓΗ προστασία κατά της ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ, της ΥΠΟΤΑΣΗΣ (ειδικά εδώ είναι τα άσχημα) και της υπερφόρτωσης, είσαι οκ !!!!

Όχι πως και πάλι δεν μπορείς να πάθεις κάτι αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές!

crmaris, τα τροφοδοτικά πριν 10-15 χρόνια ήταν πραγματικά σκουπίδια!!! Τα σημερινά έχουν φτάσει να είναι "επιστήμη" !!! Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...!

Link to comment
Share on other sites

Nαι, ωραία.. και λοιπόν; Θα αναλύσουμε τι συμβαίνει στον καθένα μας ή θα συζητήσουμε τι είναι το σωστό που πρέπει να κάνουμε; Να ξέρω άμα είναι το thread να το κάνουμε έκθεση ιδεών, να γράψω κι εγώ τα απομνημονεύματα μου. :D

Το τι ειναι σωστο ειναι συμφωνα με τις αναγκες του καθενος.

Για μενα ας πουμε το θεωρω περεταιρω εξοδο.Αν τον νοιαζει ομως η ασφαλεια και η προστασια ασφαλως και να αγορασει ups..

Link to comment
Share on other sites

Αν το pc είναι ανοικτό για όλο το 24ωρο λόγω συγκεκριμένης εργασίας, είναι απαραίτητη η λειρουργία του ακόμα και σε στιγμές που το δίκτυο δεν παρέχει τάση για κάποιους λόγους, τα αρχεία που διαχειρίζεται είναι μυστικά του κράτους, τότε επιβάλεται η χρήση UPS !!

Διαφορετικά με ένα καλό τροφοδοτικό με ΕΝΕΡΓΗ προστασία κατά της ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ, της ΥΠΟΤΑΣΗΣ (ειδικά εδώ είναι τα άσχημα) και της υπερφόρτωσης, είσαι οκ !!!!

crmaris, τα τροφοδοτικά πριν 10-15 χρόνια ήταν πραγματικά σκουπίδια!!! Τα σημερινά έχουν φτάσει να είναι "επιστήμη" !!! Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...!

Πες ότι συμφωνώ μαζί σου (που κάτι τέτοιο δεν ισχύει). Τότε γιατί καίγονται μηχανήματα με σύγχρονα και πολύ καλα PSU τα οποία δεν έχουν UPS? Επίσης μην αναφέρουμε μόνο της διακοπές, υποτάσεις κτλ. Θες να μου πεις ότι αν φας κεραυνό (καρά-υπέρταση) το καλό PSU θα σε σώσει? Να σε σίγουρος ότι θα κλαις όλο το σύστημα ενώ αν έχεις UPS το πολύ να αλλάξεις την ασφάλειά του ή στην χειρότερη το ίδιο.

Τες πα σεβαστή η άποψή σου, εγώ είπα και την δική μου και από εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι.

Link to comment
Share on other sites

Αν το pc είναι ανοικτό για όλο το 24ωρο λόγω συγκεκριμένης εργασίας, είναι απαραίτητη η λειρουργία του ακόμα και σε στιγμές που το δίκτυο δεν παρέχει τάση για κάποιους λόγους, τα αρχεία που διαχειρίζεται είναι μυστικά του κράτους, τότε επιβάλεται η χρήση UPS !!

Διαφορετικά με ένα καλό τροφοδοτικό με ΕΝΕΡΓΗ προστασία κατά της ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ, της ΥΠΟΤΑΣΗΣ (ειδικά εδώ είναι τα άσχημα) και της υπερφόρτωσης, είσαι οκ !!!!

Όχι πως και πάλι δεν μπορείς να πάθεις κάτι αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές!

Είσαι λάθος παντού, δυστυχώς...

Πρώτον, κανένα τροφοδοτικό όσο καλό και αν είναι δεν πιάνει όλες τις υπερτάσεις/υποτάσεις του ρεύματος. Τα power spikes όμως ΔΕΝ αντιμετωπίζονται από το PSU και απορώ ποιός σου τα είπε αυτά. Με ξέρεις καλά, και γνωρίζεις κατά πόσο είμαι σχετικός ή όχι, έτσι; Κατά δεύτερον όταν γίνει κάτι τέτοιο το "καλό" τροφοδοτικό θα σου κάνει shutdown (το κακό θα καεί μαζί με -πιθανώς- κι άλλα εξαρτήματα)! Και φυσικά ότι κι αν κάνεις εκείνη την ώρα.. τέλος!

Και κατά τρίτον και κυρίως, απο που κι ως που μόνο τα pc's με.. κρατικά μυστικά πρέπει να προστατεύονται απο ups; Δηλαδή αυτός που δεν θέλει να χάνει ότι έχει φτιάξει σε ένα πρόγραμμα, δεν το χρειάζεται; Και μη μου πεις να κάνει συχνά save έλεος! Εμένα προσωπικά το ups με έχει σώσει άπειρες φορές ειδικά από στιγμιαίες πτώσεις της τάσης που στην Ελλάδα συμβαίνει και σχετικά συχνά.

Υ.Γ. Απο κει και πέρα, όπως λέει και ο crmaris ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι λάθος παντού, δυστυχώς...

Πρώτον, κανένα τροφοδοτικό όσο καλό και αν είναι δεν πιάνει όλες τις υπερτάσεις/υποτάσεις του ρεύματος. Τα power spikes όμως ΔΕΝ αντιμετωπίζονται από το PSU και απορώ ποιός σου τα είπτε αυτά.

Με ξέρεις καλά, και γνωρίζεις κατά πόσο είμαι σχετικός ή όχι, έτσι; Κατά δεύτερον όταν γίνει κάτι τέτοιο το "καλό" τροφοδοτικό θα σου κάνει shutdown (το κακό θα καεί μαζί με -πιθανώς- κι άλλα εξαρτήματα)! Και φυσικά ότι κι αν κάνεις εκείνη την ώρα.. τέλος!

Και κατά τρίτον και κυρίως, απο που κι ως που μόνο τα pc's με.. κρατικά μυστικά πρέπει να προστατεύονται απο ups; Δηλαδή αυτός που δεν θέλει να χάνει ότι έχει φτιάξει σε ένα πρόγραμμα, δεν το χρειάζεται; Και μη μου πεις να κάνει συχνά save έλεος! Εμένα προσωπικά το ups με έχει σώσει άπειρες φορές ειδικά από στιγμιαίες πτώσεις της τάσης που στην Ελλάδα συμβαίνει και σχετικά συχνά.

Κοίτα κανείς δεν είπε πως τα τροφοδοτικά πιάνουν τα πάντα και κάνουν τα πάντα!!!

Δεν θα υπάρχε λόγος να υπάρχουν κάν σαν όρολογία, τα ups τότε!!! Ενα ups φυσικά είναι μια extra και καλύτερη προστασία αλλά και εδώ μιλάμε για καλό ups! Αλλο ένα stand by, άλλο ένα line interactive και άλλο ένα πανάκριβο online ups !

Να του προτείνουμε λοιπόν να βάλει ένα on line (inverter) για να έχει συμπληρωματικά και προστασία από μεταβολή της συχνότητας, από παραμόρφωση και από θορύβο? Καταλαβαίνεις νομίζω τι θέλω να πω!

Παρακάτω λες τι πολύ σωστή φράση "Κατά δεύτερον όταν γίνει κάτι τέτοιο το "καλό" τροφοδοτικό θα σου κάνει shutdown (το κακό θα καεί μαζί με -πιθανώς- κι άλλα εξαρτήματα)"

Άρα γνωρίζεις πως ένα καλό τροφοδοτικό δεν θα σου κάψει το pc και θα ενεργήσει σωστά στο 80% και βάλε των περιπτώσεων (βάση συχνότητα αιτίων)! Για αυτή την περίπτωση λέω και εγώ!

Εμένα όμως δεν είναι τόσο θεωρητική η απάντησή μου!!! Δεν βάζω μόνο την λογική "του τι θα γίνει αν συμβεί κάτi με το δίκτυο", βάζω μέσα και την συχνότητα λειτουργίας του μηχανήματοςαπό τον χρήστη, κόστος επένδυσης για εξτρά προστασία, συχνότητα ανεπιθύμητων φαινομένων που το καλό τροφοδοτικό δεν καλύπτει , αξία μηχανήματος που θα προστατευτεί στο χρόνο!

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις το σκεπτιό μου!

Δεν διαφωνούμε στο αν είναι χρήσιμα τα ups και αν κάνουν δουλειά! Διαφωνούμε στον τομέα των χρηστών που απευθήνονται! Εκεί είναι η διαφορά!

Βέβαια και το τελευταίο που είπε ο crmaris είναι πολύ σωστό! "Εγώ είπα και την δική μου άποψη και από εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι."

Link to comment
Share on other sites

τα παιδιά πιο πάνω σου έχουν προτείνει καταπληκτικές σύνθεσης αλλα γιατί για ψήκτρα να μπει η v8? για να σου παίρνει τα αυτιά? Η βάλε την megahalems τις prolimatech που είναι και η κορυφαία αλλιώς βάλε την scythe mugen 2.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα (σας μιλαω απο ενα Η/Υ της δουλειας με win98)

Οπως ειπε ενας φιλος το σκεπτικο μου ειναι να κρατησω καποια κομματια , ενα βασικο κορμο για καποια χρονια.Συγκεκριμενα το κουτι , το τροφοδοτικο , την οθονη , και το πληκτρολογιο+ποντικι .

Σκεφτομαι για επενδυση σε AMD ωστε αργοτερα να μπορω με σιγουρια να παω στους 6πυρηνες που θα βγουν . Το UPS το θεωρω και εγω απαραιτητο για τον Η/Υ .

Συνεπως τωρα το πρωι εκανα μια νεα συνθεση "μιξαροντας" αυτα που προτεινεται .Ο βασικος κορμος 552.51 ευρω με τα εξης

Κουτι Coolermaster RS840 -> 139

PSU Corsair CM750 -> 149

Monitor LG W2452VPF -> 219

Keyboard+Mouse Logitec S520 -> 45.51

Απο εκει και περα

Motherboard Gigabyte GA-MA770T-3D3P -> 81

CPU Amd X4 965 -> 164.98Cooler Scythe Mugen 2 -> 40

Ram OCZ Black Edition 4gb -> 109

Gpu Sapphire 5870 VaporX ->379

DVDRW Sony Optiarc -> 17,89

συνολο 791.87οποτε μεχρι στιγμης ειμαστε στα 552.51+791.87 = 1344.38 αρα πρεπει να που πειτε για εναν SSD δισκο να βαλω αφου ολοι πιστευετε πως ειναι αναγκαιος για ενα τετοιο μηχανημα , παρολο που εχω φοβιες και ανασφαλιες για την λειτουργια του με τα τοσα που διαβαζω σχετικα με firmware updates , διαφορα προγραμματα συντηρησης του και τα services που χρειαζονται να απενεργοποιηθουν . ολα αυτα με κανουν να κολλαω στην αγορα SSD , αλλα προτεινε μου καποιον στα 200 ευρω περιπου ωστε να φτασει το μηχανημα στα 1550 ευρω περιπου .

Οποτε αργοτερα με ακομα 4gb RAM και με εναν AMD 6πυρηνο θα ειμαι πολυ ικανοποιημενος παλι με λιγα χρηματα .αν λυσουμε αυτο το θεμα και κυριως για SSD , να πουμε μετα για το UPS που ηδη εχω αν αρκει και αν οχι ποιο να παρω .ευχαριστω και καλημερα σας

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι άχρηστο το ups αλλά ένα καλό ups κοστίζει όσο ολόκληρο το υπόλοιπο pc.Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον adpanos.Απλά να δώσω το +1.Χωρίς να διαφωνώ με τους φίλους που υποστηρίζουν το αντίθετο,πιστεύω ότι το ups για home pc ανήκει σε παλιότερα έτη.Τουλάχιστον από τη στιγμή που έχει ένα ας το κρατήσει για ψυχολογικούς λόγους(που αν είναι τόσο γκαντέμης θα τον γλιτώσει και από ένα rma σε psu).Δεν χρειάζεται να ξοδευτεί κιάλλο.

adpanos (δεν υπήρχε offence στις εστάσεις μου..Απλά όταν σου δίνουν πίσω το 50% περίπου ε αξίζει και η vapporX,αξίζει και η τουμπανιασμένη μητρική,αξίζει και ο διπλάσιος ssd από αυτόν που θα έβαζες κανονικά και και και..Πιστεύω να κατάλαβες για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή σε parts.Λογικά το 50% δεν είχες καταλάβει..) οφείλεις να επιδιορθώσεις τη σύνθεση σου γιατί μάλλον εσένα ακούει.:p

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι άχρηστο το ups αλλά ένα καλό ups κοστίζει όσο ολόκληρο το υπόλοιπο pc

Oh really? Δηλαδή ένα UPS με 110-120 ευρώ δεν είναι καλό;

Χωρίς να διαφωνώ με τους φίλους που υποστηρίζουν το αντίθετο,πιστεύω ότι το ups για home pc ανήκει σε παλιότερα έτη.Τουλάχιστον από τη στιγμή που έχει ένα ας το κρατήσει για ψυχολογικούς λόγους(που αν είναι τόσο γκαντέμης θα τον γλιτώσει και από ένα rma σε psu).Δεν χρειάζεται να ξοδευτεί κιάλλο

Προφανώς κατά την δική σας λογική ΔΕΝ αγοράζουμε ups για να μην σβήνει το pc στην παραμικρή διακοπή αλλά μόνο για την προστασία; Τότε γιατί να μην πάρεις surge protector? Έλεος ρε παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.