Ch3 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2009 Πιστεύω γνωστό το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς μετά από 4 ώρες που το παλεύω δεν έχω καταφέρει τίποτα.Έχω ένα modem/router (Netgear DG834) και έναν wireless/router (netgear WNR2000) για να έχω μερικές ακόμα ethernet port αλλά και wifi.Με την πρώτη προσπάθεια τα πράγματα δούλεψαν, όσο αναφορά το internet sharing και το wifi. Αλλά στην ουσία υπάρχουν δύο διαφορετικά δίκτυα τα οποία δεν μπορούν να μηραστούν resources και να είναι στο ίδιο workgroup.Όπου διάβασα στο internet, αναφέρουν ότι το DHCP server πρέπει να απενεργοποιηθεί από τον δεύτερο router. Όσες φορές όμως το προσπάθησα, ο πρώτος router δεν δίνει ποτέ ip στον δεύτερο αλλά και στα pc που είναι συνδεδεμένα σε αυτόν. Επίσης ούτε ο ίδιος ο (δευτερεύον)router δεν έχει ip και μετά από εκείνο το σημείο δεν μπορώ να μπω ούτε στα settings του και αναγκάζομαι να του κάνω "reset to factory settings".Το ip του δεύτερου router το αλλάζω από το LAN TCP/IP Setup : IP Address. Υπάρχει λόγος να το ορίσω και στο Address Reservation του πρώτου με βάση τον MAC Address του;Αυτό που πρόσεξα και δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο, είναι ότι ο πρώτος router από default έχει ip 192.168.0.1 ενώ ο δεύτερος 192.168.1.1 και μιλάω για το τρίτο ψηφίο που διαφέρει. Όταν προσπαθήσω να κάνω το δευτερεύον από 1 σε 0 μου λέει "IP Address is conflicted with WAN IP subnet". Κατάφερα να αλλάξω τον πρώτο router από 0 σε 1, όρισα και τα start/end ip addresses στους δύο routers να μην συμπίπτουν, αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι στο εάν θα λειτουργεί το file sharing.Υπάρχει καμιά ιδέα στο τι κάνω λάθος;Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Νοέμβριος 16, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 Βάλε στατική ip στον 2ο ρουτερ και όρισε του σαν gateway την Ip του 1ου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 17, 2009 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2009 Στον πρώτο βάλε 192.168.0.1/255.255.255.0 που θα είναι συνδεδεμένος στο internet. Στο δεύτερο βάλε 192.168.0.2/255.255.255.0 . Προσοχή να τους συνδέσεις LAN to LAN και όχι σε καμία WAN-INTERNET-DMZ. Απενεργοποιείς το dhcp στον έναν από τους 2. Gateway στο δεύτερο δεν είναι ανάγκη να βάλεις, εκτός αν για κάποιο λόγο θέλεις να βλέπει internet, οπότε βάζεις το 192.168.0.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ch3 Νοέμβριος 17, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα τις δοκιμάσω πιο μετά μιας και τώρα το internet χρησιμοποιήται αυτή την στιγμή στο σπίτι.Πάντως σαν να έκανα ακριβώς αυτό που λες trendy και υπήρξε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Μήπως ο δεύτερος router πρέπει να έχει απενεργοποιημένο firewall, ώστε ο πρώτος να μπορεί να "δει" τα μηχανήματα του δεύτερου και να τους δώσει IPs; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 17, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2009 Συνήθως το firewall παίζει μεταξύ της wan και των lan-dmz. Έτσι όπως στο έχω περιγράψει το δεύτερο router συνδέεται μόνο με τη lan ζώνη του firewall, οπότε δεν επεμβαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ch3 Νοέμβριος 18, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2009 Ακόμα έχω πρόβλημα.Ότι και εάν κάνω, κάθε φορά που απενεργοποιώ το DHCP server στον δεύτερο router, κανένα μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο σε αυτόν δεν μπορεί να δει το δίκτυο και πλέον δεν μπορώ να μπω στις ρυθμίσεις του router χωρίς reset.Διαβάζω σε διάφορα sites για ένα patch cable, το οποίο συνδέει τους δύο routers, αλλά κανένας από τους δύο δεν έχει αυτό το uplink port. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkalop Νοέμβριος 18, 2009 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2009 Το σωστό είναι σίγουρα να δίνει μόνο το ένα router DHCP. Τώρα αν κόβονται τα πακέτα αυτά ίσως και να φταίει το firewall του 2ου, άρα δοκίμασε να το κλείσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnysb Νοέμβριος 18, 2009 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2009 Ακόμα έχω πρόβλημα.Ότι και εάν κάνω, κάθε φορά που απενεργοποιώ το DHCP server στον δεύτερο router, κανένα μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο σε αυτόν δεν μπορεί να δει το δίκτυο και πλέον δεν μπορώ να μπω στις ρυθμίσεις του router χωρίς reset.Διαβάζω σε διάφορα sites για ένα patch cable, το οποίο συνδέει τους δύο routers, αλλά κανένας από τους δύο δεν έχει αυτό το uplink port.Αν το κανεις disable λογικο ειναι, πρεπει να βαλεις dhcp relay/forwarder η οπως αναφερεται στο ρουτερ σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 19, 2009 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2009 Ακόμα έχω πρόβλημα.Ότι και εάν κάνω, κάθε φορά που απενεργοποιώ το DHCP server στον δεύτερο router, κανένα μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο σε αυτόν δεν μπορεί να δει το δίκτυο και πλέον δεν μπορώ να μπω στις ρυθμίσεις του router χωρίς reset.Διαβάζω σε διάφορα sites για ένα patch cable, το οποίο συνδέει τους δύο routers, αλλά κανένας από τους δύο δεν έχει αυτό το uplink port.Αν τα switches των routers σου δεν υποστηρίζουν auto-mdi-x τότε θα χρειαστεί να βάλεις cross καλώδιο για να τα συνδέσεις. Το straight που βάζεις τώρα έχει όλα τα χρωματιστά καλωδιάκια στις ίδιες θέσεις, ενώ το cross εναλλάσει τις θέσεις 1-3, 2-6, 4-7, 5-8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassos1978 Νοέμβριος 20, 2009 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2009 Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!ADSL---> NETFASTER A --- (WIRELESS) ----> NETFASTER B --- (WIRELESS) ---> LAPTOPNETFASTER A IP: 192.168.1.1 (255.255.255.0)NETFASTER B IP: 192.168.2.1 (255.255.255.0)Όπως πολλοί θα καταλάβατε, θέλω ένα pc το οποίο είναι συνδεδεμένο στο netfaster B ΑΣΥΡΜΑΤΑ, να έχει πρόσβαση στο ADSL μέσω του netfaster A. Στην ουσία θέλω να χρησιμοποιήσω το netfaster B ως wifi repeater.To router έχει ένα σωρό ρυθμίσεις για routes etc... Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνει κανείς; Έχετε καμια ιδέα; Σίγουρα πάντως όλες οι τοπικές συνδέσεις θέλω να είναι ασύρματες.(Δεν άνοιξα νέο thread, φαντάζομαι πως το αρχικό θέμα καλύπτει απόλυτα και το παρόν). Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 20, 2009 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2009 Όπως είπαμε και στον προηγούμενο φίλο θα αλλάξεις την IP του δεύτερου σε 192.168.1.2 με την ίδια μάσκα και θα απενεργοποιήσεις το dhcp server του. Επιπλέον και στα 2 netfaster θα ενεργοποιήσεις στην ενότητα wireless το wds και θα προσθέσεις τη mac address του ενός στο άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ch3 Νοέμβριος 27, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2009 Έστειλα τελικά email στο support της NETGEAR και μέσα σε λίγες ώρες μου απάντησαν και το πρόβλημα επιτέλους λύθηκε. Το λάθος που έκανα ήταν που στον δεύτερο router χρησιμοποιούσα το internet port για να συνδέσω το ethernet cable προς τον πρώτο, ενώ πρέπει απλά να μπει σε ένα οποιοδήποτε άλλο LAN PORT.ευχαριστώ για την βοήθειά σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyboy Νοέμβριος 27, 2009 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2009 Στο είπε ο trendy στο 3ο ποστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassos1978 Δεκέμβριος 5, 2009 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2009 Όπως είπαμε και στον προηγούμενο φίλο θα αλλάξεις την IP του δεύτερου σε 192.168.1.2 με την ίδια μάσκα και θα απενεργοποιήσεις το dhcp server του. Επιπλέον και στα 2 netfaster θα ενεργοποιήσεις στην ενότητα wireless το wds και θα προσθέσεις τη mac address του ενός στο άλλο.Thanks, έπαιξε κανονικά με τα παραπάνω, και με επιλογή του ίδιου κλειδιού ασφαλείας και στα 2 ρούτερ (διαφορετικά SSID).(Για καλό και για κακό έβαλα κι ένα static route rule ορίζοντας το 192.168.1.1 ως default gateway όλου το δικτύου 192.168.1.0). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.