Jump to content

Προβλημα μαλλον HDD

NikosPsy

Recommended Posts

λοιπον εχω το εξης προβλημα...εκει που ολα δουλευουν μια χρα ξαφνικα κολλαει εντελως το pc μετα απο 1-2 λεπτα παλι ολα καλα,απλα το κανει ολο κ πιο συχνα τελευταια...ετρεξα το HDD Health κ μου λεει οτι ο δισκος του λειτουργικου εχει 0% health....ετρεξα κ το Hard disc sentinel κ μου εβγαλε 2 αλλους δισκους με πολλα bad sectors αλλα οχι του λειτουργικου....τι να πιστεψω?κ τι μπορω να κανω?

SeaTools for Windows--------->αυτο ετρεξα....long generic,short generic,short DST ολα pass....τωρα τρεχω κ το Long DST να δω...απλα μου κανει εντυπωση γιατι τα αλλα tools κατι δειχνουν κ με αυτο μεχρι στιγμης ολα καλα...

NikosPsy αν σου περνάει τα Tests το seatools κι έχεις ακόμη πρόβλημα τσέκαρε drivers μητρικής (και controller αν χρειάζονται).Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να έχεις κάποιον ιό?

Στείλε κι ένα Mail στην εταιρεία μπας και σε βοηθήσει με τα συμπτώματα που έχεις..

μεχρι στιγμης το SeaTools for Windows δεν μου εχει βγαλει κανενα error...βεβαια ακομα δεν εχει τελειωσει το Long DST test...απο drivers ολα μια χαρα..απλα μου κανει εντυπωση που το HDD Tune μου βγαζει οτι εχω bad sectors

μεχρι στιγμης το SeaTools for Windows δεν μου εχει βγαλει κανενα error...βεβαια ακομα δεν εχει τελειωσει το Long DST test...απο drivers ολα μια χαρα..απλα μου κανει εντυπωση που το HDD Tune μου βγαζει οτι εχω bad sectors

Ο ένας σκληρός που έχω είναι seagate. Την περασμένη εβδομάδα σαν να μου έκανε ένα μεταλικό θόρυβο (είναι εξωτερικός και είναι λίγο θορυβώδης). Έβαλα κατευθείαν το long test και τον βρήκε εντάξει. Δε δοκίμασα με άλλο πρόγραμμα για να μπω σε αμφιβολίες αν μου έβγαζε τίποτα. Για εμένα καλύτερα να δουλεύεις της εταιρίας τα προγράμματα. Εξάλλου αν κάτι πάθει και τον επιστρέψεις και στο service το ίδιο πρόγραμμα λογικά θα χρησιμοποιήσουν.

Όταν υποψιάζεσαι τον δίσκο, πρώτα παίρνεις backup τα πάντα και μετά τρέχεις τα device self test (DST). Ειδικά όταν τρέχεις το full dst, ο δίσκος στρεσσάρεται περισσότερο κι από το να τρέχεις full capacity benchmarks, οπότε αν είναι στα τελευταία του, το full dst έχει μεγάλες πιθανότητες να τον αποτελειώσει.

Εννοείται πως θα βασιστείς στο seatools.Βέβαια αυτό δεν σημαίνει απόλυτα πως ο δίσκος δεν πρόκειται να χαλάσει όπως είπαμε.Το κόλλημα δεν ξέρω γτ το κάνει..δοκίμασε κάποιο άλλο λειτουργικό ή το ίδιο σε partition.Ακόμη κι ένα boot cd ίσως βοηθήσει στην εξαγωγή συμπερασμάτων..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.